Update: Verstappen rijdt zondag niet op Zandvoort

Auteur: , 46 Reacties

Jos Verstappen rijdt komend weekeinde waarschijnlijk niet in de A1GP-race op Zandvoort! Konden we deze week nog genieten van zijn mooie uitspraken, nu blijkt wederom dat zijn ego te groot is voor de Nederlandse autosport. Verstappen is namelijk in een conflict verzeild geraakt met het management van het Nederlandse A1GP-team, waarna teambaas Jan Lammers heeft besloten om Jeroen Bleekemoolen in de auto te zetten.

Het conflict gaat uiteraard over geld (ik zie een soort rode draad in de carrière van Jos), hij heeft vorig seizoen lange tijd op zijn salaris (1 miljoen dollar per jaar) moeten wachten en zijn manager Huub Rothengather wilde een soortgelijke situatie nu vermijden.

Jos benadrukt nog even dat hij het heel erg vindt voor zijn fans. “Ik vind het vreselijk dat het zo afloopt. Ik weet ook dat er veel fans naar Zandvoort komen om mij te zien. Ik besef dat ze zwaar teleurgesteld zijn. Daarom vind ik het belangrijk dat ze de ware reden achter mijn besluit nu kennen. Ik hoop dat er nog een oplossing komt.

De azijnpisser mocht afgelopen week ook nog even schoppen tegen de Formule1:

Nee, Jos Verstappen mist de Formule 1 geen moment. Zelfs wanneer hij thuis voor de buis zit, kan de race hem meestal niet meer boeien. “Tegenwoordig is het lang niet meer zo spannend”, zegt de inwoner van het Belgische Maaseik. “Meestal zet ik na de start de televisie uit. Daarna gebeurt er toch niks meer.”

En voor wie nog twijfelt; terugverlangen naar de Formule 1 doet hij niet. “Nee, dat wereldje mis ik niet. Het is een heel onzekere wereld, waar je nooit weet waar je aan toe bent. De laatste zeven jaar was ik alleen bezig met overleven, de eindjes aan elkaar knopen. Nu geniet ik van de A1 Grand Prix. Dat vind ik veel leuker.”

Nu is het dus de vraag of de 70.000 fans dit weekend mogen genieten van zijn kunstjes…

Met dank aan iedereen voor de tips!

Update: Volgens Nieuwnieuws krijgen de Jos-fans als ze willen hun geld terug.46 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
naja in de A1GP vind ik ‘m altijd leuk rijden! veel inhalen en veel risico nemen. Ben benieuwd hoe bleekemoolen zal rijden…
Um, eigenlijk heeft Huub zelf besloten om Jos niet te laten rijden:

“De vraag van Jan Lammers was: “Huub leg me eens uit, bedoel je met het feit dat Jos weer populair is een race heeft gewonnen en bijna 1 miljoen dollar op de bank heeft, gedonder of ‘ hassle’?” Hier kwam een ontwijkend antwoord op. Toen de vraag van Jan: ” Huub wat doe je liever, weer een seizoen zoals vorig jaar, of niet rijden?”. Huub antwoordde: “niet rijden”. Duidelijke taal”

Snap niet dat Jos hem nog steeds al manager heeft…
…. for the pride of your nation !!:s
1 Miljoen dollar per jaar is veel teveel voor Verstappen, voor minder heb je nog betere coureurs.
Sinds hij bij Rothengather zit neemt hij foute beslissingen. Rothengather gaat voor zijn eigen geld en denkt niet na op de lange termijn. Verstappen had bij Willie Weber moeten blijven, was hij veel verder gekomen. En uiteindelijk veel meer verdiend.
Nou nou wat een achterlijk zeg!
Ik weet niet hoe het met de rest zit maar als ik naar zo´n A1GP ga dan is het echt niet speciaal voor hem hoor!
Ik ben daar voor het spektakel en natuurlijk voor onze jongens. En of dat nou Verstappen is…..ik denk dat je juist meer waar voor je geld krijgt als Jos niet rijdt. Dan staan ze tenminste na 2 ronden niet in de grindbak! :)

@ Verstappen
Wat ben je aan het doen mien jong?! Een ezel stoot zich niet 2 keer tegen dezelfde steen. Hoeveel keer heb je je nou tegen Huub gestoten? Dus wat ben jij dan?
Aan de ene kant snap ik het wel dat je gewoon je geld wil maar aan de andere kant kiest hij (of Huub) wel weer het verkeerde moment.. :(
Ik ben het roerend eens met Stan. Alle idiote beslissingen mbt Jos’ carriére zijn in het afgelopen decennium financieel gedreven geweest en dus een resultante van de handelswijze van Rothengather. Het spreek voor Jos dat waar hij in gaat zitten vrijwel direct dat ding op zn max rijdt, maar uit zijn management keuze haalt hij zeker niet het maximale.

Zonde… vind sowieso het geen manier van doen, wat de achterliggende bullsjit dan ook is, om op dergelijke korte termijn dit soort meldingen de wereld in te doen. Gisteren nog boasten in de pers dat ze allemaal voor hem komen daar in Zandvoort en dan vandaag dit… sneu.
@ Jos Verstappen :

“Hou je hoofd koel met alles wat je doe ! ” Je baan is je hobby, en je wordt per jaar 1 miljoen betaald voor het uitoefennen daarvan. En je durft nog te klagen ? Kijk blijf gewoon rustig en denk aan de lange termijn. Niet te veel buiten je schoentjes lopen ( al dat komentaar, terwijl je zelf ook geen 8 keer wereld kampioen bent geweest ), rustig nadenken en het komt wel goed. Want de race wereld is net als de entertainment bizz : “easy come, easy go”

——————————————–

Ben het eens met Rick dos, ik ga niet naar de race voor 1 coureur maar voor de team… Wat mij betreft wordt het een prima race. Hup Holland !
Voordat iemand Jan Lammers gaat affikken:

Go Jan Lammers, Go!

Als ik een kaartje voor de A1GP had gekocht was dat toch echt alleen maar omdat het NLse team van Jan Lammers is.

@Jos Verstappen: onmogelijke sukkel die je bent!
Het is gewoon zonde dat Verstappen er niet bij is. Sommige mensen komen idd niet speciaal voor hem, maar de grote massa wel. Ik persoonlijk vind het erg jammer dat ie er niet bij is, maar ik ga me echt wel vermaken. Bleek zal ook z’n uiterste best doen en kent Zandvoort natuurlijk ook als z’n broekzak.

En wat betreft dat grindbak geouwehoer altijd, nam iedereen (in bv. F1) maar ’s de risico’s die Verstappen neemt/nam in z’n race auto’s. Daardoor blijft racen leuk om naar te kijken! Not gut’s no Glory! :-)

By-the-way: nee, ik ben geen lid van de Verstappen fanclub…
Pfff, kom op zeg, die kerel heeft vorig jaar en miljoen verdiend, of hij dat nou op tijd krijgt of niet, wat maakt het in godsnaam uit. Werkelijk belachelijk. Verstappen heeft waarschijnlijk al geld genoeg en dan maken ze daar nu nog een probleem van, op het moment dat je voor je thuispubliek kan rijden. Slecht, heel erg slecht, valt me vies tegen.
Aan de ene kant zeg ik: Salaris moet gewoon netjes op tijd betaald worden. Aan de andere kant kan een beetje vaderlandsliefde ook geen kwaad. Wat je misschien nu krijgt is wat we denken over sommige voetballers. Verwende nesten!!
Maar zolang ik niet alle in’s en out’s ken, voel ik me niet in de positie om te oordelen.
Bizar dat Verstappen niet inziet dat rijden in A1 op Zandvoort hem veel meer zal opleveren dan die centjes waar HuubR. nu zo moeilijk over doet. De rijder Verstappen is goed, maar niet zo goed dat NL nu slecht slaapt als hij zich mokkend op zn kartbaan terugtrekt. Lammers is de echte held met hart voor de NLse autosport door met alle financiele risico’s toch een competatief A1team op te zetten!
Volgens mij hebben we al eens een discussie gehad over het heerschap Verstappen.
Jammer dat mijn toenmalige bevindingen worden bevestigd.
Deze jongen had de potentie om een redelijk eind te komen maar punt 1 hij is veel te opvliegend.
Punt 2 is die vervelende manager van hem.
Dat ze deze beslissing nemen kan ik me wel een beetje voorstellen maar doe dat dan na de race in Nederland of ruim voor de race.
Nu duperen ze een hoop ondernemers en het circuit maar VOORAL de/zijn fans!
Erg dom.
Ik voorspel het einde van zijn race carriere want sponsors houden hier helemaal niet van.

Ik kom ze wel eens tegen op het kart circuit maar mijn vrienden zullen het niet worden.

Groeten een teleurgestelde Quidam
wat een ontzettende arrogante klootzak is die verstappen toch, niet om het feit dat ik zijn fan ben (bleekemolen is veel sympatieker, en raced beter) maar of het feit dat er 70.000 man naar zijn zeggen voor hem naar zandvoort komt en dan nu niet racen. BAH BAH BAH @ Verstappen
Weer slechte PR voor je Jos. En je bent er zelf bij . . . ei.
wat een geldwolf, twee dagen voor de tijd even melden dat ie niet mee doet. of hij dat niet al lang wist. het nare karakter van hem komt nu wel erg duidelijk boven. ik denk niet dat er nog een team is, in welke klasse dan ook, die hem ooit nog in een auto zet.

jos, ik ben blijk dat we van je af zijn
zal me niks verwonderen dat verstappen op deze manier onder zijn contract uitwil en ergens anders een stoeltje ,cq lbetere deal bemachtigd heeft
voor de a1 is dit super jammer de enige rijder met ballen is nu ook weg
dat er zoveel woorden overgeschreven worden snap ik niet
verstappen is toch al jaren gewoon afgeschreven?
Bullshit dat ie formula 1 niet mist. Hij is gewoon niet goed genoeg voor formula 1. Zogenaamd als ferrari zou zeggen kom bij ons in de team dan gaat ie niet:S
Ohhh, hij zou nog doodvallen van geluk als hij bij ferrari zou mogen testen! Het is makkelijk gezegd dat je niet meer wil als je niet meer kan!! En de reden is zo slap, alsof Verstappen niet zou kunnen rondkomen als zn salaris niet betaald wordt, belachelijk. Dit krijgt nog een staartje denk ik, want ik vraag me af of dit de werkelijke reden is.
ik snap niet dat er nog fans van die kerel zijn
Leuk zo’n vader als voorbeeld….
Die kleine Max begint nu te karten en dan maakt zijn pa mooie reclame voor zijn achternaam.Kan ie zijn hele toekomstige mogelijke carriere zich lopen verontschuildigen dat hij de zoon is van Jos Verstappen is.

“hee pa,ze vroegen of ik mijn geld direct wilde of na het raceseizoen,wat zou jij gedaan hebben,pa?”
hans van dijk
…’t is ook de uitstraling van die jongen; te vroeg in zijn leven teveel geld !

hup Jos ; achter de tap bij pa en wij maar hopen dat niemand de kaartjes teruggeeft !!!
Wat een lul die jos .. al zou hij een heel weekend voor niks moeten rijden . Staak dan in de gp van italie ofzow . beetje jammer , gaat m fans kosten
Vond Jos altijd al een wat knorrig mannetje, beetje beter-weter zeg maar. Altijd deden anderen iets fout en hij was de gebeten hond.
Sorry hoor Joske, blijf jij maar lekker in je Belgenland, ik heb m’n buik meer dan vol van jou, zielig baasje met je losse handjes. Beetje vent was voor niks gaan rijden, het is immers het enige dat je kunt (alhoewel…..)
Elke vorm van autosport is voor jou vanaf heden taboe na dit gezeur om die paar rotcenten, Jan Lammers, je bent een held dat je die blaaskaak gewoon laat schieten, hoop dat je dit jaar met Jeroen een top-positie behaald!

Jaap
Ik word een beetje moe van die meneer. Altijd gezever.
Ik ga zondag lekker naar Zandvoort en hoop dat Bleekemoolen de sterren van de hemel rijdt !
Ben het helemaal met Jaap eens, laten we eerlijk zijn, hoe vaak is Verstappen sinds zijn debuut in de formule 1 echt positief in het nieuws geweest. Ik denk dat je de de keren op de vingers van 1 hand kan tellen. Van iemand die met vuurwerk heeft gespeeld… Echte topcoureurs hebben een zware rechtervoet én hersenen. Verstappen heb ik nog nooit op dat laatste kunnen betrappen. Over Rothengather wil ik het niet eens hebben. Na het debacle in de laatste race van vorig A1GP seizoen had ik eerlijk gezegd niet eens verwacht dat Lammers Jos zou laten rijden. Dat had een boel negatieve energie gescheeld. Misschien moet Lammers zelf gaan rijden, wedden dat hij nog hoge ogen zou scoren ook!!!

Jos geeft aan een man van zijn woord te zijn, kan hij ons alsjeblieft zijn woord geven dat dit echt de laatste stuiptrekking van zijn ‘carriere’ was? Zijn we in navolging van Schumacher daar tenminste ook van af!!
Fucking kamper kan wel rijden maar is verder een waardeloze eikel.
Marco de Jong
Jos Verstappen, onze “Million Dollar Baby”. Met de nadruk op baby……….. Jeroen en Jan (mijn held), SUCCES!!!
10 punten voor de foto geplaatst door Jan.S.
het interesseert me eigenlijk niet, ik kom voor de A1 en ik hoo pdat het wat is :D
ach ja wat zal ik er van zeggen iedereen die nu weer over die grindbakken beginnen hebben geen verstand van autosport,en ja huub moet of had al gedumpt moeten worden.maar snap goed dat ie wel wil weten wat hij gaat verdienen jan lammers schijnt ook niet zo geweldig met geld te wezen,verstappen krijgt nogsteeds geld van tom (s)walkinshaw een miljoentje en nog wat dan kan ik me best voorstellen dat je garanties wil hebben maarja ze hadden best wel ff tot maandag kunnen rijden ik zelf vind a1 gp werkelijk geen een zak aan het was net dragelijk met verstappen.maarja voor jos word het nu nog lastiger om wat te vinden,of misschien toch interesse van spyker mf1?? kan me niet voorstellen dat ze hem niet willen hebben. en lammers zelf rijden ja op le mans is ie geweldig maar heb je hem zien rijden in die grand prix masters serie daar rijd ie nog geen deuk in een pakje boter hoor.en naast bleekemolen zie ik weinig racetalent die het ook wel zou willen.ik blijf zeker weten fan van jos want wat hij heeft laten zien in cheap crappy schroot dat doen echt weinig mensen hem na.ach ja het leven van een verstappen fan gaat nou eenmaal niet over rozen
Jos terug naar de autocross………….. goeie actie van J.L. :-)
Zonde voor iedereen,

Ik denk dat hij nog steeds de snelste Nederlander is.
Maar zo zeiken om geld, bij Jan Lammers die geen stuiver
heeft. Hij moet al blij zijn dat het miljoen van vorig jaar
betaald is.

Waar moet Jan Lammers, nou in eens een miljoen vandaan halen???
als we nou eens wat minder schreeuwen en de feiten op een rijtje zetten:
1) Jan Lammers (en team) hebben nauwelijks sponsorig weten te vinden ondanks alle aandacht en de redelijk goede resultaten. Daardoor is het team afhankelijk van de A1 organisatie.
2) Verstappen heeft lange tijd voor nop gereden en door races te winnen bleek er uiteindelijk geld genoeg om hem te betalen.
3) dit jaar begint het gezeik weer van voren af aan. En een garantie dat het geld er komt is al teveel gevraagd…. We hebben het niet over betalen, maar over een garantie.
4) Jos kiest het slechtste moment denkbaar om op zijn strepen te gaan staan.
5) zonder Rothengatter had hij misschien minder kansen gehad, maar met een beter manager had hij vrijwel zeker ook betere kansen gehad….

Nou vraag ik jullie: Wie van jullie zou een paar maanden voor niets werken zonder garantie dat het geld dat je verdient ooit betaald gaat worden? En hoeveel mensen zouden dat twee jaar achter elkaar accepteren?

Neemt niet weg dat ik dit een klote streek vind van Rothengather, Lammers, en Verstappen. Ze hebben hier allemaal deel aan en de fans worden fijn voor lul gezet. Bedankt heren, grote klasse!
Enkele honderden fans van Jos Verstappen hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid geld terug te vragen voor hun entreebewijs voor de A1 Grand Prix zondag op Zandvoort. Dat heeft een woordvoerder van Circuit Park Zandvoort vrijdag gezegd.

Via http://www.telesport.nl/autosport/article655986.ece
Jeroen Blekemoolen heeft de sterren van de hemel gereden vandaag.
GOED GEDAAN JOCHIE !!!!!!
We hebben die Verstappen helemaal niet nodig.
ja alleen jammer dat ze 10minuten voor het einde geen slicks hebben gewisseld…. anders had de 1e of 2e plaats er misschien ook wel ingezeten.
@ Woody.
Absoluut waar maar ondanks dat, HULDE.
Ik dacht overigens ook (net als Jan waarschijnlijk) dat er nog wel een bui zou komen. Was voor het eerst dat ik op Zandvoort stond en stond te hopen op regen !

Was overigens een hele gave dag. Waanzinnig wat een mensen massa.
Toch wel sympathiek dat Jos zo spontaan ruimte heeft gemaakt voor talent.
@ Klaas. Ja dat is waar. Eigenlijk toch wel een fijne gozer !
Je had de spandoeken en T-shirts gisteren moeten zien.
“Jos wat zie je BLEEK”, “For the pride of our nation, check your bank account”, “Who’s the Kloss”, enzovoorts enzovoorts.

@ WOoOdy. Sorry dat ik je naam verkeerd schreef.
Jos mocht vandaag weer even zielig doen in z’n column:
http://www.telesport.nl/columnstopsporters/article1190808.ece

Inmiddels begint de Formule 1 een aardig Nederlands tintje te krijgen, nu naast Spyker ook grote Nederlandse multinationals, zoals bijvoorbeeld ING, de weg naar de belangrijkste raceklasse hebben gevonden. Ik wil best toegeven dat ik soms denk ‘was dat in mijn tijd maar zo’. Het is echt ongelooflijk om te horen hoeveel geld ING de komende jaren in de F1 pompt. Daar had ik in de jaren dat ik in de Formule 1 actief was, beslist voordeel uit kunnen halen. Ach, ik troost me maar met de gedachten dat de steeds grotere Nederlandse inbreng misschien wel een voortvloeisel is uit het pionierswerk dat ik voor Nederland in de Formule 1 heb verricht. Al zeg ik daar onmiddellijk bij dat het zonder mijn optredens in het F1-circus misschien ook wel allemaal deze kant op was gegaan.

Nu ik het toch over mijzelf heb…
Och, us joske, is niks en wordt niks, een levende legende.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).