Vrouwen bepalen aankoop gezinsauto

Auteur: , 69 Reacties

Ja ja, de aap komt uit de mouw! Beetje brallen over AMG's en M5'jes terwijl moeder de vrouw gewoon een nieuwe 307 SW claimt. Autodealers zeggen namelijk dat vrouwen in 60% van de gevallen de aankoopbeslissing nemen en in 85% mede betrokken zijn bij de beslissing! En dan lees ik ook nog eens dat de ’vrouwelijke onzekerheid’ bij mannen toeneemt. WTF? Waar gaat dit heen?Al dat metrosexuele gelul is fucking with our minds, ik zeg het je! Dit gaat helemaal de verkeerde kant op, het is tijd voor mannelijke emancipatie. Inspraak in de boodschappenauto is OK, maar als papa een V8 Vantage als gezinsauto wil dan zij het zo!

Zo, en doe mij nu eerst een Bavaria schatje (via boostlog.nl).69 reacties

Zeg autobloggert, welke mannelijke onzekerheid moet jij compenseren als je een V8V als gezinsauto wil? :-p
Hahahahahaa.. mooi..
tsja, t’is maar waar je voor kiest he: de vrouw of de auto.

Daarnaast: Boodschappen kun je ook op de fiets doen.
Haha lachen dit stukje!
Het enig recht dat een vrouw heeft is de aanrecht! Ik zeg het je!
En nou wou ik kunnen zeggen dat dat bij mij ook zo is…..maar helaas! Ja ik geef onze opa´s en oma´s, vaders en moeders hier de schuld van! Emancipatie was het toverwoord toen! Jullie worden bedankt oudjes! En jullie het maar vreemd vinden dat ik jullie niet kom opzoeken!……..oke ik rond het ff af voordat ik door sla!

Gelukkig hebben we 2 auto´s kan zij met mij voor haar de gezinsauto uitzoeken en dan kijk ik voor mezelf wel voor leuk speelgoed! :)
Vrouwen roepen alleen maar het woord “emancipatie”als het hun uitkomt..
en mannen ook…

Maar ondertussen zijn ze maar wat blij met een vrouw aan hun zij.
Helemaal waar! Toen ik (we, met vrouw) voor een nieuwe auto ging kijken was mijn eerste keuze een Subaru Impreza WRX. Wat is het geworden? Een Forester Bifuel, en nee, niet de turbo.
Spijt? Ja en nee. De Forester is niet bepaald sportief of snel te noemen, maar hier in de Apenijnen is die reductiebak verdraaid handig in de winter. En of de kinderwagen met toebehoren of hondenkooi ook in de WRX past, betwijfel ik! Rationeel gezien had mijn vrouw dus compleet gelijk (en ook zij betaalt mee), maar de volgende keer druk ik mijn zin door en komt er minstens een turbo op.
Hell noh, daar begin ik echt niet aan….
Weet je met hoeveel vrouwtjes ik dan rekening moet houden?
Hebben ze allemaal inspraak over welke auto ik aanschaf.
Ze hebben maar te accepeteren dat ik in een roze Peugeot 307cc wil rijden ;)
@[email protected]
Whahahah! YOU GO GIRL!
Dit vind ik niet zo raar, mijn vrouw heeft ook inspraak over wat voor auto we kopen, zij moet er toch ook in rijden?
Het scheelt dat mijn vrouw ook wel erg van auto’s houd. We hadden laatst nog een discussie over welke auto er in de plaats van de passat w8 kwam, uiteindelijk is dit de a6 allroad geworden, want dit was de auto waar we het allebei over eens waren. Ik hoefde gelukkig niet heftige discussies met mijn vrouw te voeren over de Alfa romeo 8c (waar ik op de lijst van sta), ze zag hem en was er meteen verliefd op, mijn vrouw en ik hebben de zelfde autosmaak dus meestal leid het niet tot ruzies of heftige discussies. Zelfs mijn kinderen mogen mee beslissen, als zij hun voorkeuren hebben gegeven, dan mogen ze ieder daarna ook nog zeggen wat ze erin willen hebben qua opties (meestal ieder kind één optie), mijn 3 kinderen waren het er al snel met elkaar overeens dat er twee van die tv’tjes in beide hoofdstuinen moesten komen. Zo komen we er meestal wel uit, over welke auto we willen. en als we hem dan uiteindelijk hebben heeft ieder een auto waar hij of zij zich prettig in voelt.
@slk55 AMG:
Als je zo bevoorrecht bent als jij bent en in die klasses kan shoppen, zal ik eerlijk gezegd ook niet veel discussies hoeven voeren met m`n vriendin.
In eerste instantie koop je meestal 2 auto’s een voor haar (gezin) waar je jezelf ook prettig in voelt. In jouw geval is dat de Allroad en daarnaast een eigen auto (8C)
Ik mag al blij zijn als ik een aangeklede Astra GTC kan kopen en in die prijsklasse is zoveel keus, dat je dan van die zeurende vrouwen krijgt die dat wel mooi vinden en dat weer niet. M`n dochter van 3 moet het maar doen met de kleurboeken en kleurpotloden op de achterbank.
@[email protected]
Ik krijg ineens medelijden met je dochter. Nog niet eens een gameboy of een psp?! Wat ben jij voor een krent joh?! :) ;)
@slk55 amg: inderdaad, als je het kan betalen neem je er gewoon nog een waarbij de kinderen ook nog eens een DMU zijn…

Stel je voor… als je nou maar één auto (net) kan betalen. Ik denk dat je dan wel met je vrouw de ring in moet om je SLK te verdedigen. Want heel praktisch is ie niet, toch? ;-)

@[email protected]: word!
Idd de maatschappij verloederd met al die vrouwen die beslissingen nemen. Zie je alleen al aan het onderwijs waar het slecht gaat. Nu nog vrouwen die auto’s bepalen voor de man…..:S


MANNEN WIJ GAAN OOK EMANCIPEREN :-P
@Rick Dos:
hahahahahaha
Ze mag m`n psp wel eens lenen als ze de leeftijd daarvoor heeft.

Gelukkig vermaakt ze zich al met een spiegel en de lipgloss leftovers van haar moeder, alleen ben ik daar niet zo gelukkig mee, want m`n bekleding glimt en ruikt naar Lipgloss!!!! Rijd ik toch in een metroseksuele-vrouwenauto….

Stapt een keer een van m`n andere vrouwen in de auto en dan moet ik me weer gaan verantwoorden voor die vrouwenlucht in de auto ;)
@ [email protected]: you slut! :-)
Zonder vrouw ben ik helemaal niets. Zonder auto zou ik wel kunnen . . . maar mijn keuze is mijn keuze!

M’n lief zegt altijd: als we de loterij winnen mag jij die TZ ophalen. Lief van ‘r he?
[email protected]
Oke en nu begin ik weer medelijden met jou te krijgen!
Jij moet op het randje van een burnout zitten met zoveel vrouwen om je heen!
Dat is niks voor mij. Ik krijg al stress als mijn vrouw vraagt: “Waar zit je naar te kijken?!” “Niks schat! Helemaal niks!”
haha! Briljant stukje tekst!!

als papa een V8 vantage wilt…
Metrosexuele gelul is fucking with our minds!!

Hilarisch!!! :D
@Rick Dos:

Dat van die burnout valt wel mee want ik heb genoeg vrouwelijk schoon om te ontstressen. Tegenwoordig als ik een mooie vrouw zie wacht ik tot ze voorbij is en draai ik heel sneaky m`n elektrische spiegel mee zodat ik de full package heb gezien. Hoef je je nek niet te breken en je vriendin/ vrouw slaat je geen whiplash omdat het dan minder opvalt ;)
ik ben altijd van mening dat de man de wagen kiest en de vrouw het kleur ;)
de devirilisering van onze maatschappij bedreigt inderdaad het autorijden – maar ook andere technologische vooruitgang.
Vrouwen en auto’s vind ik hetzelfde klinken als drinken en rijden.. dat mag ook niet, maar gebeurt toch…

Maar een mooie vrouwe achter het stuur, maakt de file ook weer een stuk dragelijker..
@[email protected]
Dat ga we eens ff noteren…..spiegel mee laten draaien……Dank u voor deze wijze les obi wan! ;)
Heren, de metrosexuele man is zoooo 2005. Aanschouw, de technoseksuele man: http://nl.wikipedia.org/wiki/Technoseksueel
@[email protected]: en je vrouw maar denken dat jij, door flink in de spiegel te kijken, erg metrosexueel zit te doen! ;-)

Trouwens… http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/008422.html
ik ben nog niet getrouwd, en zou niet weten hoe het is als ik dat wel ben… maar ik kan me niet voorstellen dat mijn vriendin (of toekomstig vrouw) daar ooit enige inspraak in zal krijgen omdat die never nooit in mijn BMW rijdt of mag rijden… we zoeken wel een leuke sjinkaisjento (zoals die genoemd wordt) of ford Ka uit… dan kan ze goed de voor en achterkant zien en ook daar past een kratje pils in. Ik moet niet die afdrukken van het krat in mn leer hebben (heb helaas al van die krasjes :'()
Pipo_de_Clown
of je schetst haar het voorbeeld van een cabrio voor… elke vrouw houd van cabrio rijden toch? en dan vervolgens “voor je verjaardag” dus dat ze niet ziet welke… je laat dr lekker in de waan dat het een Micra C+C, 206CC, Eos of weet ik veel wat voor kliko-zonder-klep… doek eroverheen, strik erom, en als ze em uitpakt staat daar een BMW M6 Cabrio, Taxi SL500, kijk dan wil ik em nog wel goedkeuren :)
WORDT ER GEK VAN
tja, zit in het zelfde gevecht op dit moment . er moet een nieuwe auto komen van ongeveer 45000 euro. alles wat maar een beetje snel is komt niet door de
commisie. ( wordt er gek van) het mooie komt nog HET WORD MIJN AUTO , mevrouw heeft zelf een auto!!!!!!!!!!!!!!!! steen vast krijg ik te horen je denkt toch zeker niet dat ik en de kinderen daar in gaan. en 1.8 is toch snel zat of een 1.6 . Je mag niet eens zo hard in NL. misschien kan ik het beste een lada kopen of een ouwe DAF. Mannen help
iemand een IDEE. welke auto komt wel door de commisie?????????????
lexus rx350 nemen, die ziet er stijlvol uit, niet patserig, ziet er niet snel uit, maar is ondertussen toch stiekem wel enigzins snel. kan je van alles op zetten voor de kids, en de vrouw is trots dat haar man een lexus rijd, en het is ook nog eens een jeep, waar vrouwen met kinderen helemaal gek op zijn
@Lotte:

Ja, ik laat haar maar in de waan. Je moet vrouwen niet te veel vertellen of vragen!!!

@WORDT ER GEK VAN
Moet ik onder “nieuw auto” een nieuwe nieuwe auto verstaan of een vervanging voor je huidige.
Anders zou ik voor die 45000 euri’s een 2e hands Audi A4 Avant kopen met max 20000 km.
1.8 Turbo wel te verstaan.
Zij d’r 1.8, Jij je TURBO en de kids de ruimte.
@word er gek van: Een A4 1.8T.. Ziet er chique uit en is redelijk snel. En bij Audi mooi pakketten en leer voor € 895,-..

(maak geen reclame hoor)
Als ik wat info moet opsturen, hoor ik het wel ;-)
Kies een versie van je uiteindelijke keuze met een kleine motor uit, de dag voordat je (waarschijnlijk samen met je vrouw) gaat tekenen, bezoek je de dealer en bestel je/spreek je af, dat je in werkelijkheid de grotere motor wil.
Als de auto wordt afgeleverd is het de fout van de dealer… Of wordt dat een echtscheiding zo?
Hoezo.. gewoon zonder type aanduiding bestellen..
Mannen, mannen, mannen. Wat een problemen allemaal.
De auto’s die mijn vrouw uitzoekt zijn over het algemeen nog vetter dan waar ik zelf op val. Kies ik een Mondeo 3.0 V6 24V Platinum uit, vraagt mijn vrouw of we niet toch maar ff naar de Volvo dealer willen, ze vindt die S60 toch wel heeeeel erg mooi !!
k ben het met autobloggert helemaal mee eens, Autos is een mannending! nou mogen ze wel hun mening geven maar niet meer dan dat! Vrouwen hebben andere functies.. de huishoudelijke taken welteverstaan.
het baart mij overigens ook zorgen dat ik steeds meer vrouwen achter het stuur zie, terwijl de man ernaast zit.. Dat is FOUT! Hoort niet.
o ja..
en vrouwen kunnen niet rijden, dat is algemeen bekend
@ word er gek van

Wat dacht je van bijv. een alfa romeo 159 sportwagon 3.2 v6. erg stijlvolle en (redelijk) ruime en zeker snelle auto. en wedde dat je vrouw deze alfa niet kan weerstaan. (bijna) geen enkele vrouw kan een alfa weerstaan)

of een audi a3 sportback 3.2 v6 of is deze niet ruim genoeg?

de a4 1.8T is inderdaad ook een goede optie.

De bmw 325i is ook een goede mogelijkheid

of de ford s-max 2.5 turbo.

of de jaguar x-type estate 2.5 v6

of de mercedes c230 combi

opel vectra/zafira opc

opel signum v6

saab 9-5 estate 2.3 turbo

subaru legacy touring wagon 3.0R

VW passat variant 3.2 v6 fsi 4motion

volvo v70 2.5T

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, hier moet toch wat tussen zitten wat je vrouw wel goedkeurt?
@WORD ER GEK VAN: Gewoon kopen wat je zelf leuk vindt. Overleggen met je partner over een auto is zo 1992…
Nou ik laat de vrouwe echt niet beslissen dat doe ik zelf wel :D
Raging Whabbit
@ WORDT ER GEK VAN
een Toyota Corolla 1.8 16v Compressor heeft een schamele 225pk
en een saaie Mitsubishi Lancer (Evolution IX) doet het ook met een 2 liter motortje. Lotus elise ook zo een mooi voorbeeld van leuke snelheden met een 1.8 motortje!
Ik ben pas 15, en ik mocht samen met mijn broer meebeslissen over de lease auto van mijn vader, mijn moeder had er pas in proefgereden nadat we hem besteld hadden =D
Je kan ze altijd en beetje in de goede richting sturen he!
audi rs4 of rs6, golf r32
@ farzan.
Wat is het geworden ?
@WORDT ER GEK VAN

neem een volvo of evt een forrester(de turbo dan) de v70 en forrester zien er beiden heel praktisch uit en zijn met hele dikke motoren te krijgen. dan zeg je tegen je vrouw dat het toch ‘laagtoerig’ is en daarom is een 2,5L toch wel vereist. en dan zeg je dat je het KOPPEL wel nodig hebt om relaxed te kunnen rijden(heeft immers niks met topsnelheid te maken).

gooi er evt nog een paar termen tussendoor en hoppa, staat er een V70 T(of D) 5 voor de deur :-D
VEILIGHEID!!! kicken ze trouwens ook altijd op…
Ik heb niet echt problemen gehad bij het kiezen van m’n wagen. Ik kwam de dealer binnen met m’n vriendin; de lieve man wist natuurlijk dat vrouwen altijd wagen kozen en vroeg: wat vind u mooi?
ze zei: die daar
maar mevrouw dat is een A8, dezelfde wagen als die guy verhofstad heeft
….

uiteindelijk hebben we dan één gekocht ;-)
mijn ma beslist echt niet mee als er een nieuwe auto moet komen=)…m’n vader beslist met advies van mij, en dah werkt opzich best goed;)
@ Janus

De lexus is250, we waren gelijk verkocht.. zelfs Ik op de achterbank kon meevoelen met elke voet- en handbeweging van mijn vader hoe heerlijk de auto reed!
ten eerste wil ik een opmerking maken over het metrosexuele gedoe.
zo’n zooi moet je gewoon niet op de site zetten. mannen en vrouwen gescheiden van elkaar. ik ben pure metroman. ik rijdt een gallardo spider. MIJN keus.
men vriendin heeft haar eigen auto. ik woon in amerika maar familie/vrienden heb ik vooral in nederland. ik vind dit een zwakke zet van autoblog.
Pipo_de_Clown
@ Ik wordt er gek van

vertel dr “jij heb jou auto uitgezocht, ik doe de mijne”… iets meer ballen tonen anders loopt ze over je heen :)
Of ben je getrouwd in gemeenschap van goederen? das wel kut nl… kan zij altijd zeggen dat zij er ook voor werkt.
Gewoon een M3 van een jaar oud kopen, M tekentje eraf föhnen en 316 erop plakken :D ben je nog echt een koning ook.
@ farzan.
Mooie auto. Goeie keuze.
Vond de “öude” Lexus-en altijd wat fake patserig maar deze heeft hele mooie lijnen. Goed gedaan !
@ wordt er gek van

Je kan ook een 5-deurs golf r32 kopen, en deze vervolgens door VW individual laten ombouwen (het uiterlijk) tot een 1.6 versie. dit schijnt te kunnen bij VW individual.
mijn vrouw mag zeker mee beslissen of het nu 18″ of 19″ velgen worden
nee serieus mijn vrouw beslist zeker wat voor auto we rijden
ik rijdt door de week voor mijn werk een toyota landcruiser
en mijn vrouw een 535d
@word er gek van…. koop een honda Accord (Tourer). Door de hoogtoerige motor merk je alleen dat het een snelle wagen is als je veel toeren maakt…. (dat doet zij niet dus zo snel lijkt ie niet, maar wacht maar tot het ding boven de 4500 toeren komt).

Voor de onschuldige toeschouwer is zo’n Honda een nette familie-auto, maar het rijd echt goed en is behoorlijk snel.
WORDT ER GEK VAN
slk55AMG, AUDI, WOoOdy, [email protected], en iedereen die ik vergeten ben, BEDANKT voor jullie adviezen. Zaterdag gaan we het weer proberen. IK hou jullie op de hoogte.
Hetzelfde met mijn gezin ik heb nu een ford mondeo st220 als bijauto.
Ik zelf rijd dagelijks in een audi a6 3.0 tdi en mijn vrouw moest weer zondog in een Audi Q7 rijden. Baalen is dat, dat zijn gewoon 2 maand inkomens van me.
We hebben geen kinder, anders zou ik het nog wel begrijpen.

HELP!!!!
MONDEO MEN,
je rijdt in een mondeo st en a6, hoe kun je je vrouw in een Q7 laten rijden:O
Is je vrouw jouw te baas ofzow:P
@ MONDEO MEN

“Baalen is dat, dat zijn gewoon 2 maand inkomens van me.”

niet zo opscheppen hè? Ik zeg ook niet wat ik per maand verdien. maar mag ik vragen wat je doet voor werk als je 40.000 euro per maand verdiend?
@MONDEO MEN
uhm bestaat een gezin niet uit een man en een vrouw en wat kinders?! ;)
WORDT ER GEK VAN
de kogel is door de kerk? JOEPIE JOEPIE
het is geworden een AUDI A4 AVANT 1.8T S-line
( het is iets duurder geworden dan gedacht maar goed)
Rijk, je tikt niet zuiver. Jouw vriendin niet in jouw Blik Met Wielen laten rijden. Vrouwen maken de minste aanrijdingen, is bewezen. Zal jouw eens meenemen in mijn SL AMG, op de duitse autosnelweg, doe wel een luier om. Mijn man mag niet in die auto rijden en nou jij.
Olala

@ SL60AMGBitch, jouw nickname en reactie zijn wel duidelijk maar ‘hard to believe’.
Grappig. De gemiddelde vent hier heeft, A. zijn ballen verloren, en laat zich domineren door zijn vrouw, B. een verkeerd zelfbeeld: als ze uit hun kar komen zijn ze nix meer. C. jaloers op vrouwen die (wel) een vette bak rijden… hilarisch, ik kan hier echt van genieten..
S-andy, geloof het nou maar. Ben een fan van hard rijden. Mijn man krijgt de sch… als ik het gaspedaal intrap. Er zijn ook vrouwen die van hard rijden houden. Als we op vakantie gaan slaapt mijn man naast me, dan schrikt hij plots wakker en zegt: hey doe eens rustig.
Ben wel zo dat ik in een dorp ook lekker 55 kan sukkelen. Heb 30 jaar het rijbewijs en motor gereden , ook nog nooit wat gehad door mijn eigen schuld. Ik zal in de ogen van de mannenwereld wel een uitzondering zijn.
mijn moeder rijd ook in een volvo v70 r speciale want het is een v6 met 310 pk

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).