Chevrolet Ultra WTCC – een musclecar voor Europa

Auteur: , 21 Reacties

In Europa kennen we geen tradities van musclecars zoals in de US of A, maar het merk Chevrolet heeft daar wel zijn roots. Zodoende ontwikkelde Chevy een musclecar voor Europa. Gezien de populariteit van diesels, kreeg de Ultra WTCC een dikke diesel mee.

In lijn met het dieseloffensief van Chevrolet is de compacte WTCC Ultra uitgerust met een 1.991 cm3 dieselmotor die 139 kW/190 pk levert. De basis van deze viercilinder krachtbron wordt gevormd door de Common-Rail unit met vierkleppen technologie en variabele turbineschoepen geometrie zoals die momenteel wordt geleverd in de Chevrolet Captiva en die komend voorjaar ook in de Epica beschikbaar komt. De vermogenstoename werd bereikt door de turbodruk te verhogen.

Chevrolet Ultra WTCC
Chevrolet Ultra WTCC
Chevrolet Ultra WTCC21 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
een woord: lelijk!
Een beetje heeeeeel erg overdone! :) Ziet er opzich wel grappig uit!
ze hedden m beter op de maan kunnen laten staan…
WTCC= world touring car championship oftewel het is een race wagen, geen straat auto. Alle tourwagens zouden er (op de a2) overdone uitzien….. maar daar zijn ze dan ook niet voor. Het ding moet downforce hebben….
haha ik vind ‘m dik :D omdat ie zo lelijk is wordt ie weer mooi
@ WOoOdy

Dit is geen kwestie van downforce hebben, heel het design van deze auto is gewoon erg overdreven. Een bmw 3 reeks wttc ziet er trouwens langs niet zo overdreven uit vind ik.
Maar als deze ultra in productie zal gaan zal hij wel een heel pak minder extravagant zijn, beetje gelijk kia met hun (pro)cee’d
idd overdone.

Met een beetje vakmanschap krijgen ze er nog wel een voorspoiler onderin ! :)
Ik denk inderdaad dat mensen het wel in perspectief moeten zien: dit is een race auto en geen straat auto!
Als wttc vind ik dit gewoon een ruige bak tussen al die andere merken , maar als straatauto is dit gewoon veel te veel van het goede.
Lijkt wel of ze hem opgeblazen hebben
Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat de Chevrolet Lacetti opvolger is!
Hij zal er idd niet zo uitzien, maar een stuk beschaafder!
OMG! Ik denk dat ik ziek aan het worden ben want ik vind hem er eigenlijk helemaal niet slecht uitzien.
Een Koreaan met een dieselmotor: heeft niks met de US of A te maken he. ;-) Los daarvan, eigenlijk best een geinig apparaat.
Ik vind hem eigelijk wel mooi, hij is natuurlijk veel te extreem als straat auto, maar voor de WTC is dit toch wel leuk, van mij mag de productie variant (de opvolger van de lacetti) er ook wel een beetje dik uitzien, natuurlijk niet zo dik, maar ik vind die brede spatborden en die kleine, smalle achterramen wel mooi. net als die hoog geplaatste achterlichten, en die kleine schuine achterruit.
Deaw… uhhh Chevrolet gaat de goede kant op!
Als hij in produktie gaat als opvolger van de Lacetti mag die uitlaat van mij in ieder geval zo blijven !
is knap voor een prototype. Als je in het achterhoofd houdt dat er wel eens een paar dingen van een prototype worden gehaald voor het productiemodel … ze kunnen er een knap resultaat van maken maar het ook volledige naar de “luchthaven van zurich” helpen
Er zit een foutje in de text 1.991 cc moter is meer iets voor een modelautojuh het moet 1991 cc zijn
Maar foutjes zijn menselijk
190pk voor een diesel is toch wel netjes toch
Amerikaanse merken mogen wat mij betreft rustig in amerika blijven
in europa hebbe we genoeg betere en mooiere modellen enige waar ze goed in zijn is benzine zuigen
p.s ….. deze chevy is ideaal voor WTCC de chauffeurs die achter deze chevy rijden worden kotsmisselijk als ze naar de achterkant van deze chevy kijken wat hun rijvaardigheid be├»nvloed zodat ze m niet meer kunnen inhalen lolz
wat zijn jullie allemaal zielig zeg, typ,s zogenaamde hollanders en maar afzeiken dat is wat ze in dit land goed kunnen .soms schaam ik me om nederlander te zijn .voor lopig bouwen die amerikanen auto,s voor zo weinig geld waar ze hier in europa wat van kunnen leren ,de nieuwe zo6 corvette kost 3 x minder als een gelijkwaardige ferrari en hij rijd ze nog schijt ook .ga maar met de goedkoopste amerikaan bij het stoplicht staan en mensen worden altijd doodziek als je ze eruit trekt pppffff zeik s wat minder en waardeer wat meer zou ik zeggen,blablablabla. ps check even de nieuwe camaro die gaat uitkomen das pas bruut daar kunnen we wat van leren
ik hoop dat die dommerds ooit een auto maken waarbij je met een volle tank van 50 euro een jaar lang mee kan rijden !
ik vindt dit eigenlijk best wel een mooie auto vooral de dikke uitlaat die er onder ligt maar ja ieder zijn eigen smaak cker
allesins die is echt een sjieke auto maar zoals je het zelf zegt dit is dus inderdaad geen straat auto

groetjes selina

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).