Toyota Auris Concept – Corolla opvolger

Auteur: , 39 Reacties

Op de beurs van Parijs heeft Toyota de Auris gepresenteerd, die de Corolla zal opvolgen. De Auris is in alle dimensies vier tot zes centimeter gegroeid.

Het design van de Auris is volgt de nieuwe designfilosofie van Toyota: Vibrant Clarity. Daarbij is de functionaliteit belangrijk, maar het is ook vernieuwend en dynamisch. De kleur is dat in ieder geval wel, Parijs stond vol met wit, zilver en wat verdwaald oranje. De gouden Auris is even wat anders. Waarschijnlijk kunnen we ‘em begin volgend jaar officieel als Corolla opvolger begroeten.

Toyota Auris
Toyota Auris
Toyota Auris
Toyota Auris
Toyota Auris39 reacties

Prachtig design! Maar goed, tegen de tijd dat ie in productie gaat zullen de looks wel weer dusdanig zijn afgezwakt dat het weer een 12 in een dozijn model wordt.

Ze leren het toch nooit.
Het is zo idd best een geinig wagentje, alleen die uitlaten gaan niet zo in productie, die koplampen ook niet, en het basismodel zal tog niet die mooie spoilertjes en velgen krijgen.
@Franqie
Van Toyota weet je het nooit. Misschien krijg je de basismodel ook zo.
Wat voor negatiefs kan je hier nou over zeggen? Het ziet er spannender uit dan een Golf, kwaliteit zal uitstekend zijn, prijs netjes en het is geen schande om in een Toyota gezien te worden.
Zo ziet deze auto er zeer goed uit moet ik zeggen. Ik hoop dat ze er niet teveel meer aan gaan veranderen voordat deze auto de nederlandse markt betreed.
et is toch gewoon een mooie auto ? kan iemand mij vertellen wat voor motoren er in zitten ?
Ik vind ‘m niet super, net als de huidige corolla (ouders hebben ‘r daar een van)… maar ik vraag me af of dit nou wel de volgende corolla wordt, lijkt logisch, maar volgens autoweek ( http://autoweek.nl/newsdisp.php?ID=5373&cache=no ) is dit niet zo…
Ja.. ind. Ik had het ook al gelezen dat deze naast de Corolla kwam te staan! Lijkt me wel vreemd hoor! 2 modellen in één klasse!
Hij ziet er opzich we leuk uit en typische Toyota uitstraling!
Dit is zeker geen lelijke auto. De voorkant is echt mooi, maar in de achterkant zie ik een beetje de peugout 206 en een audi A3 in. En goud.. hmm het valt wel op :P
Ik vind het ook vreemd dat het de corolla opvolgt. Corolla is een bekende naam. Waarom zou je dat veranderen?
Ziet er erg goed uit.
Het gaat er zo langzamerhand op lijken dat de japaners en koreanen toch het ontwerpen van auto’s onder de knie lijken te krijgen. Na de Pro Cee’d nu deze.
Ik heb vertrouwen in de toekomst van de automobiel industrie als dit soort modelen worden gemaakt door de japaners en koreanen
Prachtig! In één woord schitterend! Vooral die linkse; wat een beauty…
Ja AutoGekkk, waarom laten ze de naam Corolla in godsnaam vallen? Willen ze misschien van hun trouwe (en ouwe) Corolla-publiek af misschien?
ik vind dit helemaal niks,ik hou van lage auto’s. maar ja,smaken verschillen.
Algemeen gezien is het toch wel een deftige ‘Corolla’, maar de details enerveren.

Die achterlichten bijvoorbeeld, echt gemeen.
De achterbumper is toch wel wat groot, te massief.
En een ‘corolla’ staat toch niet met ingewerkte uitlaatpijpen aan weerszijden?! Een R8 daarentegen…

Het dashboard en de middenconsole zijn wel ok ( http://images.km.ru/auto/toyota_auris_3.jpg ), maar de versnellingspook hoort volgens mij niet zo hoog te staan. De Au
Sorry!

De Auris is immers geen monovolume…
Mooi, maar deze gaat dus echt de corolla hatchback vervangen. De naam corolla kun je toch echt niet wegdoen?:(
Dat men dit deed met de starlet ok
Wrm vind iedereen deze auto mooi? Ik vind het gewoon een evolutie van de huidige corolla, het had een facelift kunnen zijn… Van alle kanten zie ik er de huidige corolla in, en die vind ik niet mooi!
ik vind dat hij nog meevalt voor een Toyota
cuore sportivo de tweede
@danny, groot gelijk, de derde foto is de enige waar iets te zien is, en idd vooral links!!! :)
Wat een lelijke auto, ik merk dat ik een van de weinigen ben, maar ik vind hem dus absoluut niet mooi. Die lexus-look-a-like lichten dat is toch afgrijselijk, en dan die achterbumper……het lijkt net op een te grote gecleande tuning achterbumper, waar twee uitlaten ‘mooi’ in zijn verwerkt, sorry hoor maar die achterkant ziet er naar mijn mening niet uit. Ook de kleur daar ben ik niet echt over te spreken, het valt wel op, maar mooi vind ik het niet. Het enige mooie aan deze auto zijn de velgen.

En de naam ‘corolla’ vervalt niet, dit model verschijnt (volgens autoweek) later dit jaar, naast de Auris.

@tombnolz
een toyota corolla met twee uitlaten lelijk? Bij het vorige model corolla was er ook een ‘topmodel’ met twee uitlaten, die vond ik er bestg goed uitzien: http://www.tte.de/images/car_models/cm_corollaTSComp_re_800.jpg
Grofweg een grotere Yaris, met een glazen dak. Zo hoort een cabrio er NIET uit te zien. Weg met dat dak. Doe een een cabrio.
Veel typische HOLLANDSE opmerkingen. En maar kankeren. en zo onverbloemd voor je mening uitkomen waar een ander zich weer mateloos aan kan ergeren zonmder dat je dat EERST bij jzelf afvraagt.

Dat Toyota sinds jaar en dag geen SPANNEND automerk is weet iedereen. Maar.. en nu komt de maar BETROUWBAARHEID kan niet groot genoeg worden geschreven. Daar kunnen alle EUROPESE autofabrikanten meer dan een puntje en zuigen. Daarom ik rijd al sinds 1980 ‘JAPANS’. Eerst HONDA nu TOYOTA. Mensen wat een ervaring NOOIT geen trammelant. Alleen jaarlijks onderhoud en karren maar weer. Daar ga ik voor! Of anders gezegd het uiterlijk is niet zo belangrijk het gaat mij meer om de INHOUD. Maar tja kom daar tegenwoordig maar eens bij de huidige HOLLANDSE generatie. Alleen maar vlug, vlug vlug.
wat moet dat ding kosten.
wanneer komt dit naar Europa?
Ben erg gecharmeerd van deze Auris. Kan niet wachten totdat hij op de markt komt.
Wel benieuwd naar het prijslabel.
Weet eigenlijk wel zeker dat de Auris uiteindelijk de Corolla gaat vervangen. Niets mis mee. Nieuwe look en feel, nieuwe naam. Prima stap van Toyota.
En zoals iemand anders al aangeeft:
Toyota staat voor betrouwbaarheid en ontspannen rijden. Zeker niet voor racen. Wil je dat laatste zou ik zeggen concentreer je op andere merken.
Ik weet zelf dat deze auto per 1 january verkrijgbaar is, maar ik vind het eigenlijk een opgeblazen yaris met speciale koplanmpen.
Zo! Wat een schitterende auto!
En nu maar eens verstandig zijn en een Toyota kopen!
Geen ellende meer hopelijk!
graag prijs A.U.B
prijs komt eind januari begin februari bekend gemaakt, wou hem al inruilen voor mijn corolla 2006 maar goed kon dus nog niet
ik vind het een hele mooie car alleen had ik begrepen dat er medio augustus ook een nieuwe corolla uit ging komen en hier spreekt men over de opvolger van de corolla ;los hiervan deze japanners maken natuurlijk wel de meest betrouwbare
auto die je maar kan vinden en ik rij liever als dat ik met een veel mooiere auto langs de kant van de weg sta en het stoffige inmago dat zij geen mooie ontwerpen kunnen maken hebben zij hiermee wat mij betreft wel bewezen , ik kan niet wachten!!!
heeft er al iemand een gedacht van de prijs?
de definitieve versie is bekend. achterlichten nu oersaai. een opgepompte yaris.
valt erg tegen.
M.M.M:Alleen honda wel…civic
op welke site kan ik de prijs van Toyota Auris vinden?
@ mahieu, Wat dacht je van http://www.toyota.nl ;-)
een hele gave auto.
Zelf net gekocht,een mooie zwarte.
Rijd heerlijk.
ik vind hem de max.Zeker in BLACK
super ik sta erop

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).