Mitsubishi Pajero in Parijs

Auteur: , 15 Reacties

De vormen van de nieuwe Mitsubishi Pajero waren reeds bekend maar de terreinwagen is in Parijs officieel onthuld. Er waren wat negatieve reacties over het spiegeltje op de motorkap, maar wees gerust want de Europese versie zal dit niet krijgen. De Mitsu 4x4 zal waarschijnlijk begin 2007 in ons land beschikbaar komen.

Echt nieuw is de Pajero overigens niet te noemen, Mitsu zelf noemt het graag een evolutie: “the same, only better each time.” Voornaamste wijzigingen zijn een motorische upgrade en een lichte facelift. Wel krijgt de 4×4 een compleet nieuw dashboard en kun je als optie kiezen voor een Rockford 860 Watt geluidsinstallatie met 12 speakers. Andere optie is een navigatie/entertainmentsysteem met 30 GB harde schijf plus een 7-inch touchscreen (in kleur).

Wat betreft de motoren: de oude 3,5 liter GDI V6 met 202 pk is vervangen door een nieuwe 250 pk strerke 3,8 liter MIVEC unit, die we ook terugvinden in de Eclipse sportwagens uit Noord Amerika. Als dieselvariant kunnen we de nieuwe viercilinder 3.2 Di-D common-rail verwachten, deze heeft 170 pk en max 373 Nm koppel (automaat) of 160 pk en 381 Nm (handbak).

Mitsubishi Pajero
Mitsubishi Pajero
Mitsubishi Pajero
Mitsubishi Pajero
Mitsubishi Pajero15 reacties

Blijft toch een van de beste en stoerste offroaders, maar hopelijk worden die witte achterlichten niet standaard, rood is veel mooier.
Haha, zo’n grote auto en dan past het reserve wiel er niet eens in. Lijkt me lastig als de vis/kaas/vietnamese loempia marktkraam of paardentrailer er achter moet.
@mashell: Dat past toch makkelijk?
@Franqie
Nu zit je met de trailer bij de trekhaak onder dat lastige wiel te hannessen. Tuurlijk zal dat wiel wel in de koffer passen. Laten we voor het marktkoopmansgilde hopen dat Mitsu daar maar een ruimte onder de bodemafdekking voor heeft voorbereid en daar geen brandstoftank of 4WD componenten zitten anders ben je kostbare bagageruimte kwijt.

Volgens mij is het enige nut van een wiel achterop dat je het minder gemakkelijk vergeet bij het maandelijkse controleren van de bandenspanning…
hmm, durf wedden dat je erin kan rechtstaan zonder enige problemen ;)
@mashell

waarom zo’n commentaar op dat achterwiel? het merendeel van de (echte) offroaders heeft toch zo’n reserve wiel achter op zitten, het vorige model pajero had dit ook.
@mashell,

Weet je wel hoe groot zo’n wiel is: bekijk maar eens wat foto’s van een Hummer H2, die dat wiel in de bagageruimte heeft staan: je ziet NIETS meer!
In verhouding komt dat op hetzelfde neer bij deze gefacelifte Pajero.
Blijft een hele stoere bak maar ik zie niet echt een groots verschil met het vorige model.
Kon ik mijn portemonnee maar trekken. Ja, kan ik wel, maar heeft geen nut en ik zou de motjes storen.
Volgens mij is het een gepimpte galopper
Nee hoor, Galopper is juist op het Pajero concept gebouwd. Alleen is de Galopper een gevalletje “net niet”.
heb vandaag gereden in de nieuwe pajero
gaat als de brandweerrrrrrrrrrr

M.s
Als je er geen heb, mag je er ook niet over oordelen, het is gewoon een hele fijne supperbak die voor niemand uit de weg hoeft te gaan.
Dat achterwiel is gewoon een extra airback en ik vind dat wel wat hebben.
De meeste mensen kruipen, bij regen, heerlijk over de grond en wij, Pajero rijders, hebben haast nooit een lekke band en daarnaast ook geen natte rug van op de straat liggen.
Het is alleen heel vervelend, dat de staat zoveel moet stelen aan belasting voor zo’n heerlijk wagen, anders hadden meer mensen zo’n echt auto gevoel.
Wat een gezeik over die trekhaak. Ooit een vietnamese loempiakar offroad geizien????? Topbak
Het reservewiel zit natuurlijk ook achterop voor als je een lekke band hebt in het terrein, dan kan je er gemakkelijk bij. Deze wielen zijn ook aardig zwaar om op te pakken uit de bagageruimte, daarom word vaak gekozen voor achterop de auto, of ze worden onder de auto gehangen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).