Aston Martin DBRS9 voor de straat

Auteur: , 33 Reacties

De Aston Martin DBRS9 Competition kennen we al als race-versie, maar dit is niet zo maar een versie voor de straat. Deze DBRS9 is namelijk gebaseerd op de DBS en niet op de DB9, maar wel geinspireerd op de DBRS9 Competition. Bent U er nog?

Het was toch al lastig om de verschillende Aston Martin modellen uit elkaar te halen, maar het kan altijd ingewikkelder natuurlijk. Het goede nieuws is dat de DBRS9 een groot span trappelende paarden onder de motorkap krijgt. Straightline houdt het op minimaal 500 pk. Goed nieuws en het ingewikkelde verhaal over de typenaam is op slag weer vergeten.

Aston Martin DBRS933 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Hij is mooi…!
Mooi maar al die types van AM volg ik echt niet meer. Wees daarin is duidelijk AM! Verder een zeer mooie auto, hoe kan ford AM nu willen afstoten????
Idd. ik volg het nu echt niet meer.
We hebben een
DB9
DBS
DBR
DBRS
en DBRS9 heb ik ze allemaal?!

Het zijn toch allemaal modellen die gebaseerd zijn op de DB9?! Maar dan meer PK´s toegevoegd en lichter gemaakt etc.. Een soort van RS bij Porsche?!
Kan iemand me helpen want ik dreig koppijn te krijgen!
AM heeft een DB9, AMV8 en een Vanquish. Daar houdt het bij mij op…

die aftakkingen van de DB9 zijn allemaal geil, maar welke is nou geiler?
Pipo_de_Clown
AMV8 is kleine DB9, DBRS = Snelle DB9

wat d8 je van Maserati… de 3200GT, 4200, Spider, Grand Sport… toch ook allemaal dezelfde auto?
Ik vind deze auto in een donkere kleur een stuk mooier; nu zijn die grote bumpers veel te goed te zien.
@Wouter (3 October 2006 om 23:07): kun jij je naam niet even aanpassen? is namelijk niet de eerste keer dat dit een beetje verwarrend werkt ivm de auteur van dit artikel…
Je hebt niet echt een AM die er lekker agressief uitziet he? ik vind deze er ook nog best ‘lief’ bij lopen. Maar, ondanks vind ik AM toch de mooiste sportwagens maken
Ik vind alle Aston Martin’s wel erg veel op elkaar lijken hoor. Ze worden wel steeds beter qua motoren en wegligging en het design is mooi… Maar probeer eens wat meer onderscheidend te zijn. Elk ouder model AM lijkt op een nieuwer model (ok de laatste zeg 10 jaar).
Wat een perfecte auto’s toch.
Volgens mij vind ik hem zelfs nog mooi in het ……. http://www.autoblog.nl/archive/2006/10/03/wit-in-parijs
zouden ze dit nu gedaan hebben omdat meerdere mensen hun vanquish bestelling op wacht hebben gezet nu 007 in de dbs rijd en ze bang zijn dat de vanquish snel vervangen gaat worden?
Zodat deze mensen nu zouden gaan geloven dat de vanq blijft en de dbs niet komt, en alsnog hun vanq bestellen?
Ik ben het helemaal met rjb eens, de Aston martin dbrs9 ziet er veel mooier uit in een donkere kleur, op die eerste foto’s vind ik hem veel minder mooi dan op de foto’s die Stylez ons laat zien. Bij de donkere kleur vallen al die luchtinlaten en die diffusor tenminste niet zo op.
Ik vind de bumpers niet echt bij de rest van de auto passen,vind het eigenlijk afbreuk doen aan de rest van deze prachtige auto met vloeiende lijnen.
rjb…slk55amg….

Helemaal met jullie eens! Toen ik deze foto’s eerst zag, dacht ik; mwah.. zit er niet echt mooi uit! Maar toen ik de foto’s van stylez zag vond ik hem wel weer mooi!
ik geef johanB helemaal gelijk. Het ziet er nu gewoon goedkoop uit. AM moet naar mijn mening sportiviteit op een typisch engelse en elegante manier uitstralen.
mijn stiefvader heeft hem al gezien toen hij terug kwam uit engeland. ze gingen hem net overbrengen naar de nurenbergring om hem te gaan testen. dit is wel een hele mooie AM. veel mooier dan de Vanquish en de DB9. spijtig heeft hij er geen foto’s van getrokken
Voor mensen die de type-aanduidingen niet begrijpen:

Aston Martin V8 Vantage = baby aston
Aston Martin V8 Volante = baby aston cabrio 2007
Aston Martin DB9
Aston Martin DB9 Volante = cabrio op basis van DB9
Aston Martin Vanquish
Aston Martin DBR9 = race-versie (o.a. le mans)
Aston Martin DBRS9 = race versie voor op straat
Aston Martin Rapide = 4 deurs sportlimo 2007
Ubergeil!! Erg mooie auto! Doe mij er zo maar eentje! :)
Ik heb op het autosalon alleen even in de Vanquish gezeten, voelde me al helemaal thuis! Maar in deze zou ik wonen!
DBS = Bond… James Bond auto ;-)

vind verder idd de bumpers niet heel stijlvol. wel onbegrijpelijk dat ford aston van de hand wil doen. hoewel het wel een vrachtlading geld op zou moeten leveren nu het zo goed loopt.

verder krijg ik een beetje het idee dat aston achter porsche aan wil.
volgens mij is wel te zeggen dat porsche het meest succesvolle en best verkochte supercar merk is tot op heden.
dit hebben ze eigenlijk allemaal aan de 911 te danken. daarom zal waarschijnlijk de 911 ook altijd blijven met de configuratie die hij al 30 jaar heeft.

vanaf de DB7 lijken alle astons behoorlijk op elkaar. veel mensen vonden de DB7 de mooiste auto ooit en zijn nu van mening dat de DB9 de mooiste is. AM is nu alle modellen aan het koppelen aan de looks van de DB7/9 en is daarmee heel bewust een model aan het creeeren dat iedereen later naar aston zal terugkoppelen. (net als de 911 voor porsche)

ik bedoel te zeggen… een succesvol recept moet je in de autowereld niet te veel veranderen wil je een stabiele verkoop behouden. als je conservatief met dit recept omspringt en er een duidelijk image aan vast koppelt zal je succesvol blijven zolang je blijft verbeteren.
Emm ik heb een poster uit top gear magazine van tijdje geleden en daar staat toch echt een DBRS9 in die gebasseerd is op de DBR9 bij top gear hadden ze hem ook staan toen de DBR9 een rondje deed en was veruit het allersnelste maar omdat ie niet te koop is werd de tijd weggehaald maar daarna lieten ze de DBRS9 zien die wel goedgekeurd is voor op de openbare weg en wel ”gewoon” te koop is. dus ….. ik snap het niet helemaal meer :(
is dit geen shop?
nog es ff wat rondgekeken en ik denk dat dit helpt

http://www.astonmartin.com/home

en dan met name dit:
http://www.astonmartinracing.com/ENG/dbr9
en
http://www.astonmartinracing.com/ENG/dbrs9

als ik het zo zie is de DBRS de ‘lichte’ racewagen.

de gewone modellen die aston martin op het moment levert weten de meesten misschien al:
Vanquish S
DB9 (ook volante)
V8 Vantage

daar komen volgend jaar de V8 Volante en de Rapide bij.
@ Alwood, hmm heb niet zo het idee dat AM met deze auto achter Porsche aangaat. Deze auto krijgt 500 (+ ?) en geen enkele huidige auto behalve de Carrera GT heeft dat. Ok de GT2 en GT3 komen nog enigszins in de buurt (400-450). Bovendien wordt deze auto waarschijnlijk zwaarder dan een GT2 of GT3 al heeft deze dan weer wat meer vermogen. Hmm ik weet het niet, zie AM niet als een racemerk eigenlijk. Ok ik weet dat ze in Le Mans vrij succesvol racen, maar een race-auto voor de straat, ik moet het nog zien….
http://www.autoblog.it/post/5410/video-aston-martin-dbrs9-al-nurburgring
Hier een filmpje van de fantastische aston martin dbrs9.
ff ’n vraagje, waarom is er geen categorie voor AM
Vraagje !!!!
Ik heb begin dit jaar in een autoblad gelezen dat er een Aston Martin 4-deurs model uit zou komen in 2006. Daarna heb ik hier niets meer over gelezen of gezien. Weet iemand of deze informatie klopt ?
Alvast bedankt
Bedankt autoblogger !!!
volgens mij is het stiekem een DBRSR9
ASTONS ZIJN DE ALLERMOOISTE DIE DER ZIJN
Wanneer gaat er nu ‘ns ’n superelegante ‘Mansory’ versie van komen ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).