Geen alliantie tussen GM, Nissan en Renault

Auteur: , 7 Reacties

De besprekingen tussen Renault, Nissan en GM hebben niets opgeleverd, de drie partijen komen er niet uit. Het persbericht spreekt in managementtermen en wat ik er uit kan opmaken is dat de mate van synergie een zeer belangrijk issue bleek... Juist, het proces waarbij het samengaan van delen meer oplevert dan de som der delen. Ook schijnt GM een compensatie te hebben geëist voor de besprekingen, lekker arrogant voor een bedrijf wat op de rand van de afgrond staat.

The parties mutually recognized that significant aggregate synergies might result from the alliance. However the parties did not agree on either the total amount of aggregate synergies or the distribution of those benefits.

Based on its conclusions, GM had proposed that Renault-Nissan provide compensation as part of a potential alliance and for potentially precluding GM from entering other alliance opportunities if Renault-Nissan had made a significant investment in GM.
Renault and Nissan consider that the principle of compensation is contrary to the spirit of any successful alliance.7 reacties

Maar Renault & Nissan werken toch al samen met bepaalde modellen en motoren?
Yep, Renault en Nissan blijven gewoon samenwerken
ja dat dacht ik ook, denk aan die bestelbusjes: de nissan primaster, de renault trafic. http://fmn.tpe.free.fr/style/img/renaultnissan/trafic-primastar.png
Dat is niet arrogant dat is desperation. Het grappige ervan is dat ze wellicht een alliantie met Ford aan moeten gaan. Dit omdat men in Amerika samen dezelfde leveranciers hebben. Als er dan 1 wegvalt dan krijg je hetzelfde effect als bij NedCar….
De persoon die dit bericht heeft geschreven is minstens even Arrogant: nu, het is niet omdat het slecht gaat met een bedrijf dat ze op de rand van de afgrond staat! trouwens over faissisement gesproken, hoor je de Europeanen iets zeggen over hun zogezegde biggest airplane ever, de A380. Neen ze zwijgen in alle talen, en wie weet binnenkort als the Emirates Airlines die 45 bestellingen cancell zullen ze helemaal niet meer kunnen spreken.
ik zou graat willen weten wat renault en nissan voorstellen tegeover GM.
Ooit van het appelen en peren verhaal gehoord?
Ik ga je niet haarfijn uitleggen hoe volledig je de plank misslaat met deze vergelijking. We zitten immers op een Autoblog.
Een paar adviezen kijk meer naar de kanalen MSNNBC en Bloomberg. En lees ook de jaarverslagen van beide bedrijven eens door. Wellicht dat er dan een belletje gaat rinkelen.
Gelukkig maar, anders gaan Renault en Nissan ook van die ononderscheidende prut maken zoals GM.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).