Rijimpressie BMW 335i Coupe

Auteur: , 85 Reacties

Lange tijd waren we aan het wachten op de nieuwe 3-serie coupe. De auto is inmiddels bekend en alle afbeeldingen zijn een tijd geleden het internet al over gegaan, maar twee weekjes geleden mochten we (voor de officiële Nederlandse introductie) de nieuwe coupé alvast even aan de tand voelen.

Net zoals bij de vorige 3-serie vroeg Autoblogger zich af of BMW de sedan express lelijk maakt. Want waarom is die coupe telkens zoveel mooier dan de sedan? De Coupe is in ieder geval niet een dreier met twee deuren minder, de Coupe heeft een eigen design. Autoblogger is zelfs van mening dat er maar een dreier is: de coupe! En hij is ook helemaal lyrisch van de nieuwe “uitlaatpolitiek” van BMW…

BMW 335i Coupe

Na de electrische stoelen goed te hebben gezet, zijn we op weg. Eerst het zescylinder blok maar eens op temperatuur laten komen, ook met geleende spullen moet je tenslotte netjes omgaan. Opvallend trouwens dat de 335i wel een olietemperatuur meter heeft, terwijl de reguliere 3-serie sedans waarin we reden niet eens lieten weten hoe het met de watertemperatuur stond.

BMW 335i Coupe

Een lichte teleurstelling trekt door mij heen, de motor lijkt af en toe in te houden. Een soort turbogat, maar dan net even anders. Na afloop van de proefrit verklaart BMW Nederland dat de eerste modellen inderdaad last hebben van deze kwaal, maar dat er inmiddels al een update is die dit verhelpt. Deze 335i heeft die update nog niet gekregen, maar alle exemplaren die naar klanten gaan zullen dit probleem niet kennen.

BMW 335i Coupe

Op temperatuur was er van enige hapering overigens niets meer te bespeuren. Van heel laag in de toeren tot aan de toerenbegrenzer trekt de 3.0 twinturbo als een lier. Het gaat allemaal erg soepel en ongemerkt erg hard. Pas als je (in de achteruitkijkspiegel) vergelijkt met het overige vekeer merk je precies hoe hard. Andere auto’s blijven tientallen meters achter bij het stoplicht. Niet vreemd, gezien de acceleratie tijd naar de 100 in 5,5 seconden. De 335i is serieus snel, zonder dat je dat meteen merkt.

BMW 335i Coupe

Het geluid van BMW zes-in-lijn benzine motoren klinkt altijd als muziek in de oren en de 335i is geen uitzondering. Verwacht overigens niet een overdreven sportieve brom. Ondanks de fraaie uitlaatpijpjes aan weerszijden van de achterkant is de 335i geen herrieschopper. Iets meer geluid zouden we persoonlijk wel weten te waarderen, gelukkig zal het geen enkel probleem zijn om een andere uitlaat te scoren voor de 335i. De relatieve rust die in het interieur is natuurlijk een voordeel tijdens lange ritten op de autobahn.

BMW 335i Coupe

Het weggedrag is uiteraard goed, zoals je van een BMW mag verwachten. Een klein beetje gas geven resulteert eerst in licht onderstuur, maar met 306 pk op de achterwielen is het geen enkel probleem met de achterkant te sturen. BMW is ook zo lief om meerdere standen voor het ESP systeem mogelijk te maken. Het knopje DTC op het dashboard geeft toegang tot drie verschillende programma’s. Raak je de knop niet aan, dan wordt er niet gespeeld: bij het minste geringste grip- of tractieverlies grijpt het systeem in. Eén keer indrukken geeft meer vrijheid, maar voor dat het echt mis gaat grijpt het systeem in. Een beetje wielspin of overstuur is dus geen probleem. Mocht je veel vertrouwen in eigen kunnen hebben, hou dan de DTC knop 10 seconden ingedrukt: het ESP systeem staat dan volledig uit. Playtime voor sommigen, maar 306 pk op de achterwielen brengt je snel genoeg in de problemen als je minder getalenteerd bent.

BMW 335i Coupe

Van binnen is de auto er erg veel op vooruit gegaan. Het dashboard is schoner en rustiger, iDrive is mooi geintegreerd, het stuur voelt beter aan. Eigenlijk alleen maar pluspunten, behalve dat het knopje om je raam naar boven/beneden te doen wel erg ver naar voren zit, maar dat is mierenneukerij. En de bekerhouders zijn van gruwelijk lelijk plastic gemaakt. We snappen dat RVS bekerhouders wat te veel gevraagd is, maar nu vallen ze uit de toon.

BMW 335i Coupe

BMW 335i Coupe

We zullen het niet snel zeggen over een BMW, maar de 335i is eigenlijk heel voordelig met een instapprijs van 57.599 euro voor de coupe. Gedoodverfde concurrenten (in ieder geval voor de sedan) zijn de Audi A4 en Mercedes C-klasse. De S4 en AMG versies bieden vergelijkbare (of zelfs iets meer) pk’s en nm’s, maar die auto’s zijn ook veel duurder. De A4 3.2 en C350 zijn vergelijkbaar qua prijs, maar hebben ook een stuk minder pk’s. De officiele opgave van het aantal pk’s schijnt bovendien aan de lage kant te zijn, het werkelijke aantal pk’s zou wellicht zelfs 350 zijn.

Als je er snel bij bent heeft BMW voor de Coupe ook nog een Introduction pakket leverbaar. Dit kost weliswaar 5.552 euro, maar daarvoor krijg je een hele berg opties. Een kleine greep: iDrive DVD-navigatie systeem met bluetooth gsm en spraaksturing, 17″ lichtmetalen velgen, PDC, alarm, adaptieve bochtenverlichting en metallic lak.

Als afsluiter hebben we nog een kort filmpje waarop ook het geluid van de straight sex six engine natuurlijk even te horen is:

Instant update: nog wat foto’s van de 3-serie coupe in een ander kleurtje.

BMW 335i Coupe
BMW 335i Coupe85 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Deze wordt het voor mij
prachtige auto.
Zo bedankt he jongens! Nu word ik nog ongeduldiger voor mijn testrit eind oktober!
Ik zal trouwens wel opletten op het kwaal!

Trouwens mooie foto´s en video. :)
Leuk filmpje, jammer van de (mislukte) poging om te driften. In het zwart is het nog wel een aardige auto, maar bekijk maar eens wat afbeeldingen in lichtere kleuren, dan ziet ‘ie’ er een stuk lelijker uit (zelfs volgens Duitse pers).
De achterkant vind ik (net als de sedan) echt teleurstellend. De zijkant daarintegen… Er brandde gisteren een exemplaar op mijn netvlies en zoals de zon op de zijkant van de auto viel…wow… Net als de Mercedes CL: die gebogen lijn doet ’t ‘m.
Ziet er heel mooi uit! En ook een dikke motor, zonder dat je het echt overdreven ziet aan de buitenkant!
Iemand bij mij in de straat heeft er net een gekocht. Hij krijgt hem morgen afgeleverd, ben benieuwd of ik er een stukje in mag rijden…
Vette kar! Nu is het even wachten op de M3 en bye bye zwaai zwaai audi
Echt heel mooi!
Snelheidsduivel
Superding en ik moet zeggen dat het geluid ook zeker niet tegenvalt!
idd erg mooi die uitlaten die dichter naar het midden zijn verplaatst net als de vorige m3 coupe (e46)
Wat een prachtige auto zeg!
5.5 naar 100, 280 op teller, mmmm. even tunnen, RS4 killer

5.552 euro voor allle opties, ooh heerlijk, bij de concurrentie loop je hierop leeg.
well done boys!!!

just nice
Héél mooi, maar …

17″ lichtmetalen velgen, PDC, alarm zijn opties.
Dit zou toch standaard mogen zijn voor de (voorlopig) krachtigste 3 coupe.

Wat zit er dan standaard onder, stalen velgen ?
Jammer dat jullie (in het filmpje) niet kunnen driften.

Nog een leuke test van de 335i:
http://www.youtube.com/watch?v=D8n0RpNulZs
Zo lelijk als de sedan is, zo mooi als de coupé is… Echt een pracht van een wagen!
Als BMW-fan moet ik zelfs zeggen dat ze met deze auto zichzelf overtroffen hebben , echt een fantastische auto , alleen het geluid al , fenomenaal !
In het filmpje met ze raampje een stukje open, dat is toch niet omdat het zo warm is ;)??
en nu op basis van deze een shooting break…
Die achterlichten blijven toch van Nissan. De rest is vet.
Ben in Parijs wezen kijken en idd; zeker in lichte kleur heeftie een nogal dikke reet! (niet in goede zin). Verder is het in mijn ogen jammer dat bmw lijkt te gaan voor elegantie ipv agressie, tis een beetje teveel hockeytrut op leeftijd naar mijn smaak! Nu maar wachten op de M, dan maar..
achterlichten zijn übervet!!
BMW 3-serie = dik
BMW 3 coupé= dikker
BMW M3 = het dikst
BMW 3 touring = te dik

:) rara, wat word het?
Fantastische wagen, vooral de achterkant!

Heb vorig weekend een 325I E92 getest en die was al zeer snel,
6.9 naar 100 km/h,

Dan moet deze 335I toch fenomenaal gevoeld hebben!
@mvagusta
Uhm?!…een Audi?…. ;)
Goede foto’s en leuk filmpje!

De 3 coupe had ik al zien staan bij de dealer met een 2.5 liter blok. Ik vind het een erg mooie auto en zelfs zonder M-sportpakket vind ik dit een erg mooie auto. Toch ben ik benieuwd hoe deze auto eruit komt te zien met een M-Sportpakket. Persoonlijk vind ik het agressieve ook mooier dan het degelijke wat de concurrenten doen en zal het M pakket een mooie aanulling worden. Als cabrio zal het ook wel een topper worden. Nu nog 19″ Hartge of Alpina velgen en klaar is kees. :)
@ s-andy

Standaard ook 17″ alu velgen maar dan andere

simpel niet?
Rick… Tjaa… zou moeilijk zijn, hoor! Vind hem echt heel erg mooi!
De RS4 zou het winnen, maar ik verkies de M3 wel boven alle andere A4-ren.., inclusief S4.

Erg hè! :)
“jammer van de (mislukte) poging om te driften.”

Dat hebben we ook niet geprobeerd en dat zou ik ook niet doen met een geleende auto op dat weggetje. Er was nogal veel natuur (bomen, fietsers etc.) en de weg was niet erg breed. Aangezien we de 335i maar een paar uur tot onze beschikking hadden, restte er geen tijd meer om een betere locatie te zoeken.
haha! Nee hoor!
Ok dan.

PDC als optie, ook OK.
Maar alarm… of gaat het dan ook over een beter alarmsysteem ?!

Ik wil maar zeggen dat tegenwoordig alles een optie is. De standaard prijzen van duitse auto’s vallen nogal mee ( in België ) maar als je enkele extra snufjes wil moet je niet achterover vallen als er 10.000 euro ( of meer ) bijkomt.
prachtige wagen, heb er zelf al mee gereden. alleen 1 minpuntje vind ik dat je niet het gevoel krijgt dat je zo’n snelle wagen hebt. je drukt het gas in en het accelereert echt heerlijk weg maar je merkt er zo weinig van. zo heb ik bv de VW golf V gti gereden, die stukke minder is op gebied van prestaties en acceleraties, maar in de GTI voel je echt ieder tikje aan het gaspedaal. heerlijk wagen de gti ( heeft geen turbo lag ) en echt een racebom. maar we kunnen geen koeie met paarden vergelijken. doe me toch maar de bmw want is echt bloedmooi. zwart met beige bekleding ;)
@ s-andy

ik ben het helemaal met je eens!

het is echt schandalig ik heb dus een 545i dan doe je er alles op en aan omdat je geen 7-serie hebt gekocht omdat die er niet uit ziet

dan zecht men dus van u heeft er al een vóór 79.000 euro

dus je doet o.a. AAC, comfort stoelen, zonnedag enz.

en dan staat er onder aan de streep. 110.000,- wilt u pinnen? GR…

maar het rijd wel als een dijk en dan vergeet je het weer gouw zeker als je dan net uit zoon bokke kar als ML 55 AMG komt met nul comfor.
@jantje: Dat is een luxeprobleem. Rappe auto’s van tegenwoordig moeten ook uiterst comfortabel zijn (schijnt). Daardoor mis je de rauwe kantjes. Ik ben met je eens dat wanneer je even flink het pedaal intrapt en in 5,5 seconden naar de 100 km/u sprint, het lekker is om dat ook als zodanig te ervaren, maar het comfort gaat ten koste van de rauwe kantjes. Aan de andere kant is het ook wel fijn wanneer een auto waar je dagelijks behoorlijk wat kilometers mee moet maken, toch ook gewoon lekker comfortabel rijdt. Je hebt immers niet altijd de drang om het onderste uit de kan te halen (…wat zeg ik nou toch weer…)
“Na afloop van de proefrit verklaart BMW Nederland dat de eerste modellen inderdaad last hebben van deze kwaal, maar dat er inmiddels al een update is die dit verhelpt”
Jeezus, hebben ze hun quality manager bij Microsoft weggekocht of zo?
Verder wel één van de minder foeilelijke BMW’s tegenwoordig
Ik denk dat je voor het “echte” sportieve werk moet wachten op de M3
klinkt een beetje als rx8
beetje jammmmmmmmmer
dit is echt veel beter dan al die andere duitse prut
Die look-a-like M6 velgen van de 335i vind ik mooier!
BMW maakt rijden geweldig. niks meer aan toe te voegen
doemadiema
the real stig!
zeer lekker geluid in die video
Dat geluid is echt super!

Voor zo een 75.000 euro heb je al een redelijk in de opties zittende 335i..

Wat moet de miniatuur kosten? :)
K J Huntelaar
bye bye AUDI
Hier in België werd elke coupé voorgesteld in Space Grey. Ik moet zeggen, ik vind deze kleur knapper dan zwart (mss omdat ik nu al met een zwarte Alfa GT rij). In een lichtere kleur heb je idd een vettere kont, maar … ik hou daar nu éénmaal van. :P

Maar hij is besteld … weliswaar geen 335i, maar de 335d :)
Owh klein vraagje … deze wagen in de review stuurde lekker. Kan iemand bevestigen dat er geen Active Steering opzat?
echt een hele dikke mooie BMW
hij is mooi… en ik vind m ook wel iets weg hebben van de oudere 635.. of ligt dat aan mij ?
Echt een MEGA strakke bak…..

Hebben jullie er geen vrouwtjes mee versiert tijdens de testrit…..?? ;)
Leuk filmpje, al zou ik wel even een lesje driften er tegenaan gooien, want dit leek natuurlijk nergens op…en ga me nu niet vertellen dat je het niet probeerde :P ;)
Leuk filmpje, al zou ik wel even een lesje driften er tegenaan gooien, want dit leek natuurlijk nergens op…en ga me nu niet vertellen dat je het niet probeerde :P;)
Is wel grappig dat bmw’s staan voor sportief rijden, maar als het er op neer komt ervaar je er niets van…

Zou zoiets zijn als een citroen C6 kopen, en je rug breken op een kasseiweg.
jammer…bmw is een stap achteruit gegaan met dit design! ik kan hem totaal niet mooi vinden…hij is gewoon TE stijlloos..er zit niks bijzonders aan. de vorige vond ik toch iets mooier. Hopelijk ziet de nieuwe M3 er niet zo saai uit als deze! want dan is het afgelopen. (de gehele 3 serie lijn is nou niet echt mooi en de 1 serie al helemaal niet!, alleen de 5 serie en 6 serie is best mooi en de z4 ook natuurlijk!)
leuk artikeltje Wouter!.. Voor de mensen met kritiek op (al dan niet ) driften: Het is helemaal niet zo moeilijk als je de auto redelijk goed kent. Een auto die je niet kent en die veel grip heeft (de grens bereik je dan pas bij relatief hoge snelheden, daar moet je het niet eens mee gaan proberen! Op zo’n smal weggetje is dat vragen om problemen en wij snappen dat het spul gewoon heel weer ingeleverd moet worden. Als je dat niet snapt dan is het volkomen terecht als NIEMAND jou een auto meegeeft.

Verder is driften relatief zinloos… je gaat er niet harder mee en gewoon strak ff tegen de limiet aan is veel mee uitdaging dan wat zwarte strepen trekken. Als dat je ding is dan moet je maar TopGear of zo gaan kijken of koop een DVD van het Japanse driftkampioenschap!

Ik ben in ieder geval niet van plan met auto’s die wij kunnen lenen voor een review schade te rijden. Als andere zo lomp willen zijn… ga je gang, maar dat is dan gelijk de laatste keer dat je een leuke auto meekrijgt…. en kijk eens wat Autoblog inmiddels aan leuk spul heeft gereden…….

On topic: het valt me nu opeens op dat de auto als twee druppels water lijkt op de oude.. Ik sluit niet uit dat ik de nieuwe niet meteen zou herkennen. Hij klinkt best lekker (typisch BMW 6 cilinder, al mis ik de turbo-geluiden wel een klein beetje, ik hou daar wel van). Ziet er niet verkeerd uit en het gaat hard….

Maar ja…. voor 58.000 euro een 3 serie? ik denk dat ik voor wat anders zou gaan, maar wie weet dat ik er anders over denk als ik eens met de 335i heb gereden……
ja er moeten hier rare typetjes rondhangen op dit netje .
zo een mooie auto dient om verstandig en standingvol mee te rijden en dit zeker op de openbare weg.

driften op zichzelf is een sport voor op het cirquit met sponsering.

blijkbaar hangen er hier velen rond die toch een rare kronkel hebben en hun gading in autos zoeken maar op een jonnymanier en er zich financieel pijn dikwijls voor doen.

ook dat getuigt het soms afgeven op de net iets vermogender poster die zich wel een duurdere wagen kan permiteren.
Vind de achterant beetje Saab-like
Een tijdje geleden heb ik al gepost hoe mooi ik deze 3-coupé vind. En ondertussen ben ik nog niet van mening veranderd. Mooie wielen staan er trouwens onder!

Niet echt origineel van BMW (en Saab) om de achterlichten een onvervalste Audi-look te geven, maar ze zijn wél mooi. En een 3-coupé hoort mooi te zijn. Hopelijk komt er binnenkort een vervroegde facelift voor de 3-sedan en -break waarbij de ultra-mislukte achterlichten vervangen worden door deze of andere mooie (klassieke) exemplaren.

Wat mij toch wat tegenvalt is het o zo klassieke, brave, niet-uitdagende interieur van alle nieuwe 3-reeksen. Dan vind ik dat van het vorige model een stuk toffer en sportiever… Weet iemand eigenlijk waarom de middenconsoles niet meer naar de bestuurder zijn gericht?
@Tombnolz
Voor zover ik weet is dit in gang gezet met de introductie van het idrive systeem. Alles kon bediend worden via een enkele draai- en drukknop. Gevolg; je hoeft niet meer je arm naar knoppen uit te reiken. Ikzelf ben BMW fan maar ik ben niet echt te spreken over het “nieuwe” interieur. Het klokkenspel doet mij te plastic en goedkoop aan en daarbij hou ik juist van knopjes om mee te spelen (daarom hou ik ook van vrouwen :) ).
Dus Rick….

Je vind een Audi interieur ook mooier als BMW??? :) :) :)
@mvagusta
Ik wist het!…….Zeg moet jij niet naar huis toe?! :)

Zoals je weet vind ik de A6 en A8 mooie auto´s minpunt is dat ze voorwielaandrijving hebben. En het interieur kan ik ook niet warm van worden! Sorry! ;) Tegenwoordig hou ik wel van het interieur van Mercedes. Alleen staat het exterieur me weer niet aan. :( Ja ik weet het decisions! decisions!

Maar ze hebben allemaal BMW gekopieerd met hun eigen idrive systeem. :)
auto is te gek, prachtig en betaalbaar!!
Best leuk hoor, dat jullie een paar uurtjes een 335i mochten lenen, maar de conculega’s hebben op dit moment een Flying Spur in de garage staan…

zie: http://www.autoblog.com/2006/08/30/in-the-autoblog-garage-2006-bentley-continental-flying-spur/

Dus… ik zeg, laat dat niet op je zitten en doe ff een belletje naar Hessing :-)
Hier nog filmpje van één of andere Sjonnie die aan de blast-off valve van z’n 335i heeft lopen sleutelen: http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=32376
prachtig ik kan niet wachten op de M3
Mijn pa heeft de 335i coupe al bestelt en krijgt hem volgende week. Ik kan niet wachten:P
Video van de 335i (bron Winding Road)
http://www.youtube.com/watch?v=NnOZpSaSthI
Een 3330 aan bijde zijde van het blok twee dubbele blazertjes plaatsen en zie daar je hebt een 335, Waar kan ik deze turbo’s krijgen.
Vandaag in de 335i coupe gereden, in een woord geweldig!!! Wat een powerrrrrrrrrrr……………..
relaxte bak…

mooi design moii uitstraling!!!

perfecte auto
wat een vette bak!!!!!!!
ik rij zelf een 318is uit 93…….dus deze is prachtig
sparen dan maar he
Ik heb er ook in mogen rijden. Ook toevallig in exact dezelfde als jullie testmodel. Nummerbord kwam mij al bekend voor.

FANTASTISCH ! Wat een bak !
kwam vandaag een 335i tegen op de A1 richting Enschede…. de bestuurder ging voluit net nadat hij mij voorbij was……. best een vet geluid dat ding! Ik weet niet of de uitlaten onder de auto standaard waren, maar het klonk echt wel stoer, beter dan ik had verwacht (en eerlijk gezegd misschien wel minstens zo stoer als de M3 V8).
Ik kan uit ervaring spreken dat dat die uitlaten standaard een dekselse portie herrie produceren! Eergisteren was ik in Lelystad, op het TCL en ik heb even van de 335 i cabrio full-options mogen genieten. De cabrio is naar mijn mening een aardig stuk te lang aan de achterkant, hierdoor ziet hij er teveel als een ‘slee’ uit. Maar hier is niet aan te ontkomen, aangezien het stalen klapdakje ergens kwijt moet.
Hoe dan ook is de 335i erg begeerlijk (zeker als je een 318i gewend bent), alleen dat prijskaartje he….
och…… in verhouding tot de M3 is de 335i een koopje…. tis maar waarmee je vergelijkt ;)
@Rick Dos: heb je de specs van de Alpina B3 Biturbo (getunde 335i) gezien? Lijkt me wel wat…. wat nou M3? ;)

http://www.autoblog.nl/archive/2007/02/28/onthuld-alpina-b3-biturbo
deze net gekocht en staat mooi naast me nieuwe x5
@mvagusta En een M3 touring dan?
Het wordt toch maar een Fiat Panda, benzine is veels en veels te duur en deze vriend zuipt te veel, nou ja of je moet het voor lief hebben om 1.50 per liter af te tikken.
nog 3 weken dan ga ik hem halen…
leuk vooruitzicht.
ik heb er al een weekend mee gereden gewoon super
Ja hoor ‘ro’ keep on dreaming met je nieuwe X5 en 335i, volgens mij kan je nog geen eens een zesdehands Ford Ka kopen na 20 jaar sparen. :lol:
Die ‘ro’ is gewoon een proletarier die rondrijdt in een Golf 0 met 300.000 op de teller.
Om te zien een wat saaie auto en heel jammer van dat gezwel op het dak. Neemt niet weg dat hij wel geweldig zal rijden.
Van de zijkant ziet hij er bloedmooi uit, maar voor en achterkant is de Sedan toch de meester.
toen ik um vor het eerst zag, wist ik meteen: DAT IS UM!! DIE WIL IK OOK!!
ik ga deze maar is kopen met me zwart verdiende geld :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).