APK-soap: een compleet nieuw plan

Auteur: , 7 Reacties

Wie A zegt, moet ook B zeggen. Ik ben nu eenmaal begonnen het rapporteren over de APK-soap, dus moet ik daar wel wat over schrijven nu er weer nieuwe ontwikkelingen zijn (sorry, ik kan niet meer terug). In de vorige aflevering waren de BOVAG en RAI een campagne gestart voor behoud van de 3-1-1 APK frequentie in plaats van 4-2-2. Nu is er een compleet nieuw plan uitgewerkt, dat een stuk minder gevoelig zou moeten liggen.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft samen met de RDW een nieuw APK-plan geschreven. Hierin zullen bijvoorbeeld diesels en auto’s op lpg het oude 3-1-1-ritme aanhouden, maar personenauto’s en bestelwagens zullen vanaf hun achtste ieder jaar moeten worden gekeurd. Het plan voorziet in een overgangsregeling, zodat de branche langzaam kan wennen aan een terugloop van het aantal APK keuringen. Op termijn zal het nieuwe plan een daling betekenen van ongeveer 20 procent en dat is veel minder dan werd gevreesd.

Met de verkiezingen voor de deur, staat Peijs momenteel niet te trappelen om de APK aan te pakken. Als het vóór de vorming van een nieuw kabinet niet lukt, dan zal het nieuwe kabinet besluiten over het lot van de APK. De PvdA heeft al vaker aangegeven niet aan de APK te willen sleutelen, de VVD wel. (bron: automotive-online.nl)7 reacties

ja goed idee
Het idee van een APK vind ik pzich wel goed alleen niet een jaarlijkse. En vooral niet voor nieuwe auto´s. Eigenlijk kan ik me wel vinden in het 4-2-2 systeem……maar dan met M. v. Bommel wel op het middenveld en Ruud in de spi……oh! haha! Laat maar! ;) :)
please een 4-2-2 systeem voor iedereen!!!

en anders regels versoepelen of iets dergelijks! zodat ik niet wordt afgekeurd op een achter reflector die onderaan een randje van 2 mm heeft wat beslagen is en niet reflecteerd! ech het is zo erg :-( en het is helaas nog toegestaan ook.

verder zijn alle auto’s na een jaar echt nog niet vergaan. het is hoogstens een hogere inkomstenbron voor de wegenwacht als mensen niet goed voor hun auto zorgen ;-)
Krijgen personen auto’s op benzine een 8-1-1 schema? Ben bang dat alle geitewollensokkerrijders vergeten hun banden en remmen te laten controleren, die mensen zien de apk sowieso als een beurt……en als ze het verschil al weten doen ze het altijd tegelijkertijd :(.
VVD stemmen dus maar??
@ jeff
Ik geloof dat ze bedoelen dat er 4-2-2-1-1-1 enz. gevolgd wordt. 8-1-1 lijkt me wel heel erg. 4+2+2=8, vanaf dan 1 jaar.
Echt mensen die voor een dergelijk systeem zijn zijn echt heeeeel erg dom…!

Wat is er erg aan een verplichte keuring die controleert of je auto aan alle gestelde veligheids en milieu-eisen voldoet? Je wil toch ook dat alle mensen om je heen ook in veilige auto’s rijden? Ik ben er zelfs nog erger in…ook nieuwe auto’s zouden van mij elk jaar een apk moeten krijgen…of denk je dat je remblokjes na een jaar niet op kunnen zijn?

Voorbeeld, de Peugot 206 SW van mijn schoonouders had in de eerste 3 jaar nodig…2 nieuwe voorbanden, fuseekogel rechts, wiellagers voor en remblokken en schijven voor…nee, gewoon lekker de keuze aan de klant laten of die dat repareert of niet…heerlijk veilig!

Dan nog de mensen die denken dat hun auto “weer een jaar meekan” als er een verse apk op zit…en hun auto sowieso al niet onderhouden…

De enige reden voor een lagere frequentie van apk-keuringen kan een financiële zijn…40 euro op jaarbasis uitsparen ten koste van de veligheid is gewoon de grootste kul die er bestaat…! En zo streng zijn onze APK’s nog niet…ga maar eens bij onze zuider- en oosterburen kijken…

Maar ondertussen vrolijk door blijven flitsen, om de verkeersveiligheid te vergroten (terwijl 20 km te hard rijden in veilige auto, veiliger is dan je aan de snelheid houden in een slecht onderhouden auto)…we leven in een land waarin de regering ons keihard VOORLIEGT…! En we slikken het allemaal als zoete koek…en vinden het o zo fijn dat we nu 40 euro minder kosten per jaar hebben aan onze auto…(die toch al minimaal 3000 op jaarbasis kost…)

Zelfs een halfjaarlijkse keuring zou ik geen problemen mee hebben…of een verhoging van bijvoorbeeld de eis aan bandenprofiel (of je moet denken dat 1.6 mm echt nog wel veilig is…)

Om deze zaken kan ik me echt het meest kwaad maken…

O ja…en ook motoren zouden jaarlijks gekeurd moeten worden…maar dat gaan ze ook invoeren volgens mij…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).