Alfa Romeo 8C Competizione op video en foto

Auteur: , 75 Reacties

We kunnen niet genoeg krijgen van de Alfa Romeo 8C Competizione en jullie hopelijk ook niet. En anders hebben jullie pech, want we gaan nog veel vaker spammen met de 8C Competizione.

Allereerst hebben we een reclamefilmpje:

Of misschien heb je de 8C liever in het wild:

Nog stilstaande plaatjes bekijken: klik voor de gallery met highres foto’s van de 8C Competizione. Met dank aan Davy voor het toesturen van een aantal 8C superfoto’s!

Onze eigen fotoslaaf hadden we in Parijs nog eens teruggestuurd om meer foto’s te maken. Hij vondt het niet erg, want er stond een smakelijke Alfa babe naast de 8C.

Alfa Romeo 8C Competizione
Alfa Romeo 8C Competizione
Alfa Romeo 8C Competizione
Alfa Romeo 8C Competizione
Alfa Romeo 8C Competizione
Alfa Romeo 8C Competizione
Alfa Romeo 8C Competizione
Alfa Romeo 8C Competizione
Alfa Romeo 8C Competizione75 reacties

mooie auto.. meer kan ik dr niet van zeggen
Ik ga hem ook steeds mooier vinden, eerst had ik het gevoel nog niet helemaal te pakken, maar vind hem nu echt prachtig.
Bijzonder dat deze auto steeds mooier word! Terwijl andere auto’s vaak na lange tijd minder mooi worden! Enne… die filmpjes!!!…..Toevallig via mijn reacties!???
Wat een gewelige sound!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bedoel natuurlijk geweldige…..
De mooiste auto van de Parijse show!
Keep on spamming!

Leuk detail: James Glickenhaus heeft hem al besteld.
@ mvagusta
ik wou het net zeggen. ;)

Het geluid lijkt hier beter over te komen dan op youtube. Ik vind hem nu namelijk prachtig klinken! :)
Is die Hollander (zie bij 2min.17sec links in beeld een Alfa 75 met ned kenteken) die op de alfa dag aanwezig was toevallig ook een reageerder op dit blog?!

Oke roept u maar R8 of 8C? Ik ga voor de 8C! Duizenden malen mooier! :)
@mvagusta: de filmpjes zijn afgelopen dagen via de tiplijn binnengekomen, en stonden op andere sites, en ook via de reacties ja;) Maar het was zeker een aparte vermelding waard!
@Michie: werkt die Glickenhaus nog? of is ie alleen maar auto’s aan het bestellen;)
Hij maakt toch geen films meer of wel?
Geen idee wat hij nu precies doet.
Hij doet vanalles, o.a. vastgoed en beleggen.
En PR voor Pininfarina. ;)
Mooie sound + heel erg mooie auto, wat een prachtig design vind ik het toch.
Bericht aan Michiel van den Brink

Jouw Ferrari ontwerp in autovisie was een huzarenstukje!
Ik hoop dat je het voor elkaar krijgt om er meerdere op de weg te krijgen.
Ondank en dankzij bloed zweet en tranen zal zeker lukken!
Dankjewel, naamgenoot!
Die in het tweede filmpje heeft er volgens mij wel andere velgen onder laten leggen, goede keuze naar mijn mening.

Die standaard velgen is niet mijn smaak :)
Ken Speed Fan
doe mij maar de R8.
Vind deze Alfa een beetje voor wijven ( meen ik ).
Meer nieuws over ‘mijn’ 8c!…

Ik ben vanmiddag naar alfa romeo NL gegaan, daar heb had ik een afspraak met de heer H. Akersloot, hij gaat over het impoteren van de 8c. Ik kan niet te diep ingaan over dit gesprek, maar het ging onderandere welke kleur ik zou willen. Ik heb gekozen voor de kleur ‘alfarosso’, dit is de rode kleur op de bovenstaande foto. ik heb trouwens ook de velgen van de bovenstaande foto gekozen. als interieur kleur heb ik een zwart lederen dashbord met rode stikselnaden. deze combinatie komt terug in de lederen stoelen.
Hij zei dat het natuurlijk absoluut nog niet zeker is of ik er een krijg omdat er veel geïntereseerde zijn. er zijn nu een aantal mensen tegen elkaar op aan het bieden, en uiteindelijk krijgt de hoogste bieder de 8c. Alfa NL is voor mij aan het onderhandelen, hopelijk kunnen ze er een krijgen voor 2 ton, want meer was ik toch echt niet van plan om eraan uittegeven.

@ mareno

hoe zit het eigenlijk met jou 8c is daar al wat meer over bekent?
Fantastisch mooie auto! Een vraagje alleen: Waar komt de nummerplaat? (aan de voorkant)
Als god in een auto rijdt, dan is het deze. Man wat een genot voor de zintuigen.. mmm.
ZO moet een auto eruit zien.
Ken Speed Fan
Oja ik vindt het geluid een beetje saai voor een Italiaanse volbloed.
Had meer een Ferrari-grom verwacht.
@Juan: Als god een vrouw heeft… ;)
Dit is al een klassieker bij voorbaat. Klinkt ook goed en wordt inderdaad steeds mooier. Berichtje aan Michiel van den brink; kan jij deze auto als basis gebruiken voor je volgende ontwerp? Het klinkt een beetje als heiligschennis maar hoe mooi wil je een basis hebben. The car from heaven. Ik word al bijna gelovig.
Ben absoluut geen Alfa fan. Maar dit is idd een zéér mooie auto!
Heb de concept gezien in 2003 op de IAA.

Wat zijn de standaard velgens? Die op het filmpje of op de foto’s?
Die van op de foto’s vind ik persoonlijk mooier!
the motor sound is of the 4,2 v8 from the prototype
Wat een fenomenaal mooie auto is dit! Werkelijk alles klopt! Zoals Autovisie al schreef: Alfa bouwt (eindelijk) weer een Ferrari.

Niets teveel gezecht naar mijn idee!

SLK55amg: je bent een bevoorrecht mens! Ik hoop dat je je dat realiseert!
Begrijp ik goed dat er lieden zijn die dit nu al een geweldige auto vinden, zelfs al hebben ze er zelf nog geen meter in gereden? En dat er zelfs consumentisten zijn die deze auto kopen, alleen om hoe het ding het licht op hun netvlies reflecteert?
Wat een kunstwerk inderdaad.

@ J. ; Ik vind deze velgen er wel bij passen, het complementeerd nou juist de hele hele auto. Wat dat betreft sta ik achter de keuze van slk55 AMG (lucky bastard…).
Mooi mooi mooi!

Er komen meer en meer gegevens naar boven, en dat ziet er leuk uit; 450 Pk voor 1400 Kilo of een pk/kg verhouding van 0,30.
Ter vergelijking : 415 Pk voor 1375 Kilo geeft een identieke pk/kg verhouding van 0,30 voor een 911 gt3 RS, 490 Pk voor 1450 Kilo voor een F430 geeft 0,34..
Ik vind de model echt mislukt….

Voor lijkt hij op de BMW Z8
Achter op de Lotus elise ‘Alleen dan met 2 lichten minder’
@Don_Mario
Ik denk dat jij je beter schrap kan zetten! :)
Don_Mario

maak je borst maar nat.
Ik zou me zelf inhouden, maar ik denk dat je hier veel (negatieve) reacties op gaat krijgen.
Bella macchina e bella donna.
Sprakeloos!
Ik ga Don_Mario er niet op aanvallen, heb vooral medelijden met het feit dat hij slechtziend is ;-) Als er BMW op had gestaan was het de mooiste auto ter wereld?

@SLK55 vind het belachelijk als de hoogste bieder de auto zou krijgen. Het verhaal was eerst komt, eerst maalt….

De auto op het tweede filmpje is idd het prototype en ik denk dat de echte mooier gaat klinken dan deze.

Ik zei net tegen mijn vriendin: het is absoluut een echte Alfa. Op het eerste gezicht heb ik mijn twijfels maar hoe vaker ik de auto zie hoe mooier de auto wordt. En het punt van “dit is een meesterwerk” is bereikt. De beelden waarbij de auto door de bergen rijdt deden het em…… ik ben er helemaal weg van. Dit komt over 30 jaar in de betere auto musea te staan…..
the real stig!
zeer mooie auto en prachrig geluid!!!
dit is zo PURE EMOTIE!!! werkelijk de meest begeerlijke auto van dit moment! wat een mooie wagen!

en ik zal er een hoop reacties op krijgen… maar ik vind deze auto eigenlijk veel mooier dan een SLR/Enzo/Murci en zelfs mooier en begeerlijker dan mijn favo Carrera GT.

dat zijn mooie auto’s maar dit is zoveel meer emotie!!! en ik kick natuurlijk op die V8 :-D
Kan er naast zitten, maar deze auto klinkt exact hetzelfde als een Maserati 4200 GT (startmotor, die stationaire brom). Ik heb gelezen dat de productieversie een aangepaste versie met 450pk krijgt… Die zal ongetwijfeld nog ietsje lekkerder klinken :-). Omdat zo’n Maserati in mijn oren heerlijk klinkt (minder uitbundig, ‘volwassener’ dan een Ferrari) hoop ik dat deze auto ongeveer hetzelfde geluid zal gaan produceren, wellicht tikkeltje minder beschaafd (mag wel, ’t is een Alfa).
de 8c krijgt de nieuwe 4,7 V8 (die Alfa samen met Maserati heeft ontwikkeld, dus niet deze door Ferrari ontwikkelde 4,2) en die motor heeft idd 450pk. De motor wordt ook gebruikt in de nieuwe Maserati GT (met misschien zelfs meer vermogen).
Ik ga de 8C ook steeds mooier vinden. Vooral de voorkant is mooi, de achterkant vind ik niet zo geweldig. De motor klinkt ook goed, maar komt er een andere in (dus geen ferrari)? Waar moet deze auto mee concurreren, met AM V8 of een Porsche 911? Lijkt me niet dat deze met een ferrari kan concurreren, of Alfa Romeo moet z’n onderstel wel erg goed onder handen hebben genomen.
wel raar dat hier dat ventilatie roostertje langs de zijkant anders is
http://www.seriouswheels.com/2006/2006-Alfa-Romeo-8C-Competizione-Pre-Production-Side-Angle-1920×1440.htm
Begin hem idd steeds mooier te vinden. jammer dat er in beide filmpjes andere velgen onderliggen… die met de 5 “openingen” is wel typisch alfa :D zonde dat ze die niet gehouden hebben.
@ wooody

Wat jij zegt klopt inderdaad, dit zei ik ook al in een vorige topic, de 8c krijgt geen 4.2 maar de 4.7 motor.
Eindelijk een echte sportauto van Alfa Romeo.
Persoonlijk vind ik de achterkant perfect eruit zien. met die uitgebouwde wielkasten, erg mooi.
Hij was nog mooier geweest als ze de koplampen van Brera hier hadden toegepast. De ENZO motorkap is ook mooi gestroomlijnd.
De V8 klink ook erg leuk.

Cabrio versie mag het ook wezen:
http://concours.smugmug.com/photos/55849471-L.jpg
helaas, de auto kan me niet prikkelen. Het lijkt op een tvr sagaris met die korte kont.
neeej joh die is veel ekstremer.

Wat een praaachtige auto helemaal super. Hier is Ferrari echt helemaal niets bij. Alleen het lijkt me wel dat je voor 2 ton een betere en snellere auto kan kopen. maar het uiterlijk is heelemaal Super
ik persoonlijk vind dit een “leuke” auto, maar toch houd ik het bij porsche.
cuore sportivo de tweede
@ don_mario
volgens mij lijkt hij meer op een z3, of nee, een m6! of steken er toch invloeden in van de 2002? m5? en die achterlichten komen recht van de vorige 7 serie! de zijkant heeft veel weg van de e30 cabrio (3reeks dus) en de koplampen hebben ze van een nieuwe x5 gepikt! maar je hebt gelijk, als het mooi is moet het van bmw zijn en anders geven we het gewoon niet toe, ga toch spelen vent! forza italia!!!!!
ben verliefd!!

oh plz plz laat het mogelijk zijn om er 1 te krijgen..
als ik naar deze auto kijk dan voelt het van binnen hetzelfde als wanneer ik naar de veyron kijk… alfa maak er nog 500 meer plz zodat iedereen die er een wil bestellen er een kan krijgen..

@slk55amg:
heb dinsdag een afspraak soortgelijk als die die je eerder noemde, en heb ondertussen nog niks gehoord, dus hoop dat geen nieuws geen slecht nieuws betekent
@cuore sportivo
je hebt wel veel verstand van BMW’s zeg!
Van de zijkant vind ik de lijnen heel mooi, alleen die motorkap die op die van de enzo lijkt, de achterkant ronding die op een maserati lijkt vind ik dan niet echt uniek. En die achterlampen doen me toch eerder denken aan iets Amerikaans dan Italiaans. Maar goed voor een Alfa zeker niet slecht.
touaregv6tdi.driver
het aller aller aller mooiste van deze auto is denk ik wel de lijn van de zijruit(en).

één vloeiende lijn, fantastisch.
als god een auto zou maken dan was het in ieder geval in de vorm van de 8C Competizione..

Het is zo’n goddelijk design! Elke keer als ik er weer nieuwe foto’s of videobeelden van zie sta ik weer sprakeloos…. Echt een bijzondere auto, en prachtig dat Alfa het aandurft om hem dan toch in productie te nemen!
Het blijft een prachtige auto……. Ik verheug me er zo op om hem/haar (wat is een auto, pardon, alfa romeo? Hem of haar?) in het echt te zien. :D :D
Woei, wat gaaf.

Ik gruwel bij de gedachte dat er een nummerplaat op zal moeten.
Hier is een link naar de officiële site van de 8C Competizione:

http://www.8c.alfaromeo.com

Hier kun je de film ook downloaden die op Youtube staat.
Veel plezier met de site.

Arrivederci, Alfa Loudon
@Stephan

Succes met je 325i Turbo.
Jaaaa don_mario,en zo maak je van 2 net niet auto’s een hele mooie.
En…..hier zit geen naaimachine geluid in.
@ Mareno: wat is het resultaat van het gesprek?
Krijg nu binnen vier maanden te horen of ik een van de gelukkige ben (steekt snel een kaarsje aan)

zoja dan moet ik 30% aanbetalen en dan nog 30% 6 maanden voor levering en de laatste 40% als ie klaar is.

nu begint het wachten en hopen :-)

gelukkig was ik er wel vroeg bij hebben ze me gezegd, dus heb wel een redelijke kans
@ Mareno”: gefeliciteerd, kaarsjes branden :-)

Hou ons op de hoogte.
Hoe staat het eigenlijk bij slk55 amg? Nog nieuws?
jullie vragen je af wie die nederlandse alfa is, tijdens dat italiaanse feestje.
Ik ben een van de drie lucky bastards die met Wolfgang Egger mee mochten rijden
@ s0006: en hoe beviel het? Geef svp even een beschrijving :-)
dit is met geen woorden te beschrijven, de kick die je ervan krijgt om daar als gast samen met de directeur mee te mogen rijden.
auto heeft een heerlijke sound en een geweldige trekkracht
Ben niet Religieus maar deze auto IS de “Holy grail” op het moment
heilige maagd Maria ….wat een elegantie …
En hij klinkt als een engeltje op je tong .

ik las ook dat ze het transaxle systeem hebben toegepast samen met een v8…
Nu nog de mechanische huil van een supercharger ?
Vergeet ook niet om in je Bmw 012 3 4 en 5 serie langs de
“Seats en Sofa’s ” te rijden
om zo’n prachtig stukje “design meubel” op te pikken .

Mocht je in je “Gorilla wear” een M6 hebben gekocht dan moet je niet vergeten
om nog wat steroiden bij de sport school te scoren .

Heb echt geen hekel aan alle Beemers en hun bestuurders
(e46 M3 kan er best redelijk lekker uit zien) maar ze moeten niet gaan praten want dan gaat het niet goed …..
Mijn god, wat een schoonheid!!! Hier word men even stil van.
@slk55 amg

Heb je hem met of zonder kofferset besteld en ik kan je verzekeren dat je er voor 2 ton geen krijgt.
En opeens zijn de BMW fans stil….

Alfa 1 – 0 BMW
Mareno of je nou eerst was of niet maakt helemaal geen verschil. er zijn nu zo’n 70 aanmeldingen en er komen er maar 15 naar nederland en deze worden gewoon “verloot” onder de aangemelde kopers. dus je kans is niets meer omdat je vroeg was en hoe kan jij inschatte of je vroeg was???
@slk55 amg voor 2 ton kun je schudden want in prijslijst staat rond de 230.000 dus en als je nie meer dan 2 ton wil betalen kan je zeker vergeten en trouwens als je dat er niet voor over hebt ben je in mijn ogen geen auto liefhebber.
En we blijven maar spammen,
leuke reclame, wel met pc gemaakt denk ik maar toch.

http://www.youtube.com/watch?v=4MB15wew2rA

blijft prachtige wagen
Met alle respect maareeh.. als ik deze auto van voren aankijk dan is het net of hij het syndroom van down heeft…

Hij doet me ook een beetje denken aan:
http://www.chickenshop.co.uk/acatalog/halloween/smlimg/Pm1551csm.jpg
Van de zijkant issie wel vet. Maar doe mij toch maar een F430..
als je zo’n auto gaat kopen, waarom zou je dan in godsnaam hier op de site er over ‘opscheppen’?? ik zou me er te goed voor voele, en trouwens als je er niet meer als 200.000 voor wil (KAN!!) betalen dan ben je ook een knuppel aangezien de aanschafwaarde een stuk hoger ligt, rond 235.000 maar als je al een gesprek zou hebben gehad, dan had je dat vast al wel gehoord.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).