Lada Kalina in November naar Nederland

Auteur: , 26 Reacties

Het heeft allemaal langer geduurd dan gehoopt, zo laat Managing Director Roelof Noordman van Lada weten, maar men is blij dat de komst van de nieuwe Kalina naar Nederland nu definitief is. De auto's voor ons land staan inmiddels op de lopende band van de fabriek en in november wil Noordman gaan afleveren. Het nieuwste model wordt in drie uitvoeringen leverbaar: een vierdeurs met kofferbak, een vijfdeurs hatchback en een stationwagon. Yeah!

Noordman: “De Kalina is een compleet nieuw model van LADA, dat in korte tijd gevolgd zal worden door een volledig nieuwe modelserie. Daarnaast staan er voor volgend jaar nog meer nieuwe modellen met moderne technologie gepland. Kortom, LADA is weer helemaal op de weg terug en LADA Holland heeft de dealerorganisatie in Nederland op het volledig nieuwe, uitgebreide productaanbod afgestemd. Veel dealers hebben zich aangemeld voor de vertegenwoordiging van LADA in ons land, terwijl gesprekken met meer gegadigden nog gaande zijn.

De Kalina beschikt over een complete uitrusting, zoals elektrische stuurbekrachtiging, twee airbags, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening en elektrisch bedienbare ramen voor! De optielijst is ook uitgebreid met onder andere zaken als te verwarmen voorstoelen, ABS en elektrisch verstelbare buitenspiegels. En laten we niet de reeds beschikbare setjes vergeten: Kalina TMS GTI!

De nieuwe LADA wordt aangedreven door een 1.6-liter 8-kleppen motor met 81pk. De eigentijdse krachtbron, voorzien van elektronische brandstofinjectie, stelt de Kalina in staat een topsnelheid van 165 km/u te bereiken…

De totale jaarproductie zal maar liefst 220.000 Kalina’s bedragen.26 reacties

Het is en blijft een Lada! Nog erger als een Dacia! :) :) :)
Maartenunplugged
Prijzen?
Klassiekerrally
Ziet er beter uit dan de Lada die ik gisteren zag. Dat model dat wel wat weghad van een gebotoxde Renault 21 Estate… Weet even (gelukkig?) niet hoe ’t heet.

Dit nieuwe model lijkt wat prettiger op ’t netvlies te liggen…
Oooooh yeah! Houd die maar lekker thuis, en als ze al hierheen komen vind ik dat het de veiligheid wel ten goede mag komen; gebruik die voor crashtests :P
Ik denk dat ik dit stukje maar even oversla, zo’n lang artikel lezen is een lada niet waard.
Zijn er uberhaupt nog wel dealers hier in Nederland?

“De Kalina beschikt over een complete uitrusting, zoals elektrische stuurbekrachtiging, twee airbags, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening en elektrisch bedienbare ramen voor! De optielijst is ook uitgebreid met onder andere zaken als te verwarmen voorstoelen, ABS en elektrisch verstelbare buitenspiegels. En laten we niet de reeds beschikbare setjes vergeten”

Ik zie dat men 20 jaar vooruit is gegaan. Dus Lada zit nu ongeveer in het jaar 1997?!

“De nieuwe LADA wordt aangedreven door een 1.6-liter 8-kleppen motor met 81pk De eigentijdse krachtbron, voorzien van elektronische brandstofinjectie, stelt de Kalina in staat een topsnelheid van 165 km/u te bereiken…”

Ach wat jammer deze motor is in de jaren 80 blijven hangen….. :)
Een eigentijdse krachtbron. Die PR termen, aargh.
Die zin was te mooi om weg te laten;)
“LADA is weer helemaal op de weg terug”…is dat niet negatief?
Sorry: zo’n lange tekst over een Lada????? Ik sla ff over.
Kunnen ze dit niet gewoon in Rusland laten?
Toch raar dat sommige mensen het stuk overslaan maar wel klikken om commentaar te kunnen leveren.

Anyhow. Doe niet te neerbuigend over de Russen. Rusland wordt in hoog tempo rijk door haar olie. Dat geld wordt nu geïnvesteerd. Ze hebben LDV (ooit van DAF) uit Engeland al gekocht. Wie weet wat de toekomst nog gaat brengen. Misschien dat ze over een paar jaar Skoda inhalen.
gaap .. wel 165 km/h!
Geloof jij werkelijk dat de Russen Skoda kunnen inhalen?
Sorry, maar dat zal Volkswagen echt niet laten gebeuren!! De russen zullen idd meer gaan investeren, maar zo’n inhaalslag maken duurt bij de russen erg lang.
Hoe lang zijn ze daar al niet bezig om het land weer een beetje in het gareel te krijgen sinds het ijzeren gordijn?
Jan-Jaap-Karel-Kees
Haha Skoda wordt echt nooit meer ingehaald
Als je de Skoda’s van nu ziet, die zien er toch strak uit, voor een redelijke prijs. En ook zijn het gewoon goede auto’s. Heel wat anders dan deze rammelbakken.
@Maartenunplugged: minder dan € 10.000,- !

Via http://www.automotive-online.nl/nieuws.asp?id=3628
haha, hier een foto van hoe een rus zijn lada repareert:
http://static.blogo.it/autoblog/lada_ponte.jpg
Een compleet nieuwe Niva 4×4 voor een scherpe prijs zou veel meer aanslaan in Europa (de suzuki Jimny verkoopt al jaren prima), en dan nog een stationcar uitbrengen zoals de nieuwe dacia logan break en Lada zou cultstatus kunnen bereiken.
Grondstoffen exporteren kunnen de Russen wel, volledige eindproducten daarentegen…
@slk 55 dinges
dies echt goed ;)
IK kan niet wachten
WhahAha (geintje)
Hé die bovenste ken ik, daar ben ik in getrouwd,wat doet die er nou tussen? haha
Eigentijdse motor? Lol. Ik vind dit overigens geen vrolijk bericht. :( Nieuw Ladamodel naar NL. Help.
Help…. nog zo’n dacia-achtig ding….. kunnen we hier spreken van een invasie?

Maar ja, er is hier boven al genoeg over gezegt, ik ben het met IEDEREEN eens ;) ( wat vreemt toch… :P ). Als autoliefhebber kan er gewoon echt niet warm voor lopen, maar er zal toch altijd wel een markt voor te vinden zijn, dus met een beetje pech ga je die lelijke dingen ook nog in het echt zien….
Ik krijg ook altijd rillingen over me rug, als ik zo’n dacia zie rijden (gelukkig niet zo vaak)…
Ik ben én autoliefhebber én Lada fan ! Ik heb jarenlang tevreden in diverse Lada’s rondgereden en zal dat zeker in de toekomst ook weer gaan doen !
Dat ik er nu geen rijd heeft te maken met het verdwijnen van de dealers hier in de buurt , ik hoop dat er snel weer een nieuwe komt die wél achter het merk staat.
Ik wens Lada Holland dan ook veel succes met deze nieuwe modellen en dat ze snel weer tot de verkooptop 20 zullen doordringen.
O ja , de Dacia Logan vind ik ook al een prachtwagen , beter dan al die overprijsde eenheidsworst !
En IK ben het weer helemaal eens met deze bovenstaande spreker! Waarom zo neerbuigend over bepaalde merken?! Kies je eigen merk en laat anderen in hun waarde! Niet iedereen heeft geld genoeg en SMAAK genoeg om in een BMW, Audi of Mercedes rond te rijden, wagens die ik dan trouwens weer oerlelijk vind! Geef mij maar zo’n leuk uitziend wagentje waarvan er maar weinig zijn!!!
1.6i is toch al meer dat de 1.4 van dacia. De nieuwe kalina is standaard beter uitgerust dan de logan. En is tevens behoorlijk wat euro’tjes goedkoper!!! Dit zijn de auto’s die de regering graag weer in ons land heeft. Door hun wordt alles duurder en gaat de koopkracht achteruit. Dus de doelgroep wordt steeds groter. Voor weinig geld een grote en rijk uitgeruste auto kopen lijkt mij een goed deal. Koop eens een nieuwe VW deze is standaard volledig kaal en dus zonder enige luxe. De luxe die dus standaard op een auto zit waar je er 2 van kan kopen (en geld overhoud) voor het geld van een kale auto van een ander merk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).