Meer info over Mitsuoka Orochi: prijzen en specs

Auteur: , 36 Reacties

We schreven al eens over de op de Honda NSX gebaseerde Mitsuoka Orochi concept, deze week is duidelijk geworden dat het Japanse merk de Orochi ook in productie zal nemen.

De tweepersoons Mitsuoka Orochi weegt 1580kg en heeft een 3,3Liter V6 DOHC (Toyota 3MZ-FE). Het vermogen is 233pk en de auto heeft een max koppel van 328Nm.

Komende jaren zullen er 400 exemplaren worden gemaakt. De lokale prijs is 10,500,000 Yen, dat is ongeveer $89,000 USD of EUR 70.000,- (ex BTW / BPM). Begin volgend jaar zal worden begonnen met het aflveren van de eerste Orochi’s.

De naam Orochi komt trouwens uit de Japanse mythologie; een achtkoppig monster (bron: carview, via autoblog.com).

Met dank aan iedereen die ons tipte!

Mitsuoka Orochi
Mitsuoka Orochi
Mitsuoka Orochi36 reacties

Jak, doe mij maar die NSX dan.
En de jongens van autoweek hebben het trouwens ook overgenomen via autoblog.com… Of het is een persbericht;) http://www.autoweek.nl/newsdisp.php?ID=5406&cache=no
“Alle Orochi’s blijven voorbehouden aan Japan.”

THERE IS A GOD!
apart…
Hij is best wel mooi. Iets luxe maar toch ook sportief. Jammer dat het alleen in japan is en vindt de PK’s ook aan de mindere kant.
Pipo_de_Clown
kweenie wat ik er van moet vinden… exclusief is het wel, maar ik denk dat die 400 exemplaren eerder de wereldwijde afzet verwachting is dan dat het een gewild item wordt… die neus :S
moet dit op de NSX lijken?? ik zie er in de verste verte geen NSX in. Het is gewoon een lelijk gedrocht. de vraagprijs 70.000? 70.000 euro teveel als je het mij vraagt.
Dat van dat achtkoppig weet ik niet, maar dat van dat monster is wel waar.
Lijkt me een goedkope kitcar…. Ze hebben het daar toch niet te pakken, ga eens op bezoek bij de italianen..
Ik juich het toe dat er exclusieve auto’s gebouwd worden. De gangbare exclusieve merken zijn immers zo exclusief niet meer met het stijgen van de produktieaantallen. Maar om er nu eentje te bouwen die op een diepzee gedrocht lijkt? Laten we maar zeggen: “hij is in ieder geval bijzonder”.
Hij heeft iets van de mclaren F1.

Ze vast naar de mclaren f1 goed gekeken.
Met het eerste van wat Topless zegt ben ik het zeker eens, en zo lelijk vind ik hem nou ook weer niet, hij is iig bijzonder. En dat is iets wat je over niet veel auto’s tegenwoordig kan zeggen.
Japans design staat nog steeds mijlenver af van Italiaans design. En wie beweert van niet mag het Tombnolz eens komen zeggen :)
kan iemand me zegen wat dit ding met een NSX gelijk heeft, hij trekt : -traag op denk ik
– op niks
@slk 55 amg en db: Als jullie de tekst eens goed lezen, zien jullie dat er staat:
‘We schreven al eens over de op de Honda NSX gebaseerde Mitsuoka Orochi concept… Dus staat dit ding op het onderstel van de NSX, en zullen ze wel dezelfde motor hebben enzo… Zo moeilijk is Nederlands niet ;)
Lillike bak zeg !
Uhm… Volgens mij stond de concept op het onderstel van de NSX, maar die komt uit 2001. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en het bovenstaande productiemodel zou (als ik het goed begrijp) gebruikmaken van een ander onderstel…

 In addition, as for [orochi] which takes the conventional layout which covered the FRP make body on the steel metal tubing frame, at the beginning the Ferrari space metal tubing frame, chassis design it did to reference, but it introduces also the complication that with restriction of design of three dimensional roof and the like, it developed the individual frame anew. Although it reached to announcement, for approval acquisition of final underside adjustment and the diplomatic relations ministry, last development was revealed also the fact that it is in the midst of continuing.
Gebaseerd op een NSX … en dan met een Toyota motor ?? die dan nog eens minder pk’s heeft dan de originele NSX. En een design dat er uitziet alsof de ontwerpers het niet eens werden of hij er nu klassiek Brits of McLaren-achtig moest uitzien, en dus maar van overal wat hebben gejat.

Als hij op een NSX onderstel staat zal hij wel geweldig rijden, maar ze hebben blijkbaar ook maar ineens de twee minpunten van de NSX overgenomen, de prijs en de pk’s, te hoog en te weinig.

De NSX was een supercar, toen hij 15 jaar geleden uitkwam weliswaar, maar waar nog vele hedendaagse wagens een puntje kunnen aan zuigen. Geef mij er zo maar een want dit vind ik maar niks ! Ik kijk al uit naar de HSC.
tom van belgie
daar sta je dan aan de lichten me je nieuwe OROCHI ,speciaal laten importeren vanuit japan om hier de sjow te stelen, tegen een golf gti wedden dat de golf em eraftrekt?

al bij al mooie creatie maar voor supercar looks moeten super prestaties erook zijn
schone 1600kg en 233 pk? dan moet het wel een heel goed onderstel zijn, anders komt de gemiddelde 159 v6 je goed voorbij… en die ziet er nog eens een stuk beter uit, en volgens mij nog goedkoper ook:) plus een achterbank voor de kids…

Kan em niet mooi vinden, deze tvr/mclaren :S met die gaten in de motorkap:S
moest hij 500pk hebben zou ik het nog extravagant speciaal vinden en beter passen.
niet dat het was is voor mij ,zeker niet.

ps:zijn die blokken niet gemakkelijk een goeie 100pk bij te geven ?
zowel van toyota als de nsx ?
die auto maakt zeer goede kanss op meest lelijke auto van de eeuw, en dat aan het begin van de eeuw :O
HartgeRoadsterRijder
MMmja,ik vind ‘m wel mooi;iets verlagen en tunen[kan makkelijk met die motoren;andere nokkenas,inlaatspruitstuk en software en je hebt zo 100pk meer] en je hebt een aparte,exclusieve sportwagen beneden de ton.
Uiteindelijk gaat het erom wat potentiele klanten,sportwagenrijders zoals ik dus, ervan vinden,niet wat mondeovectrarijders ervan vinden.
Neeej … dit meen je niet wat een VRESELijk gedrocht. Het concept was al zo erg en nu hebben ze het ook nog aangedurft om hem in productie te nemen.

KRAKEN!!
bah wat een vies ding, als hij nu een compeet nieuwe bak is, dan zou je zeggen, uhm ja, maar het is alleen maar een eend in een niew jasje (zwaar jasje dan) Ik denk dat deze niet in europa aanslaat, daar moeten ze toch meer pk’s er in stoppen. Concurentie genoeg in europa voor dit soort auto’s dus heb ik er een zwaar hoofd in.
lelijk :s:s
Ik vind het juist positief dat ie niet zoals al die andere exoten meteen 400+ pks heeft. Heb je toch niets aan in het hectische japanse verkeer. De auto is denk ik meer op luxe getrimd dan sportiviteit. Ook daar zijn liefhebbers voor.
@ JLJ daar heb je gelijk in maar als ze het zo graag op die manier willen doen.
Als ze dat willen moeten ze maar een soort lotus achtige auto maken want dit zier er niet uit…….VRESELIJK!!!
En als ik voor luxe en exclusiviteit zou gaan is er vast wel iets mooiers op de markt. merken zoals Mercedes – Jaguar- Brntley en Aston-Martin hebben ook exclusieve en luxe auto’s met een sportief uiterlijk.
Mooi he, alles;)
Tja, ik ken deze auto al een tijdje en schreef er al eens een stukje over. Toen was ik bijna de enige die ‘m mooi vond . . . Een gekke auto met een eigenaardige uitstraling. Mooie kleur deze . . .
@911
Er worden er 400 van gemaakt. Vergeleken hiermee zijn de merken die je noemt niet bepaald exclusief.
De acht koppen van het monster komen zeker terug in de acht gaten in de motorkap, en de rest van de auto is de rest van het monster… En voor degenen die net zoals nog de achterkant willen zien:
http://www.turbopower.ws/photos/albums/userpics/10008/normal_2001-Mitsuoka-Orochi-Concept-RA-1024x768.jpg
“net zoals nog” moet zijn “net zoals ik nog”
De achterkant vind ik er al een stuk beter uitzien, niet? De acht koppen komen zoals ik net zie ook terug in de acht openingen achter de achterruit. En ik denk dat de motor achterin zit, dus de eerdergenoemde acht openingen zitten niet op de motorkap. Wat een fouten maakte ik, zeg… :(
En waarom had ik dat :D in mijn naam staan?
@JLJ daar heb je gelijk in maar ik heb liever iets moois dan iets exclusiefs
De auto heeft wel iets aparts over zich, maar ik ga toch liever voor NSX Type R.
4,4 sec naar de 100 km/h..:):)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).