Geen retro voor Lamborghini: Miura komt er niet!

Auteur: , 26 Reacties

We hadden nog wat opheldering tegoed over de Lamborghini Miura. Zoals beloofd, is die opheldering er nu. Het besluit is gevallen: de Miura komt er niet. Sterker nog Lamborghini zal helemaal geen retro-achtige auto's bouwen, ooit! Topman Stephan Winkelmann was heel duidelijk: "Retro design is not what we are here for. So we won't do the Miura, not even as a limited edition."

Winkelmann liet nog even in het midden of we nog wel een 2+2 of een SUV mogen verwachten, maar duidelijk is dat als die er komen, dat deze geen accenten zullen krijgen van voorbije glorie. Volgens het Britse Car magazine wordt er momenteel hard gewerkt aan een LP640 roadster en gestripte versies van de Murcielago en Gallardo, waarbij de laatste wellicht enkel achterwiel-aandrijving krijgt (via: jalopnik.com).

Met dank aan Bas voor de tip.26 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
spijtig
Ah..dat is inderdaad heel spijtig. maar die Amerikaanse presentator (ben zijn naam kwijt) die had toch een bod gedaan op de concpt car, heeft hij die uiteindelijk nog gekocht?? of heeft lamborghini dit ook al niet door laten gaan?
Juiste beslissing!

Ferrari, Lamborghini etc. etc. behoren niet met een mode trend mee te doen zij behoren juist de trend te zetten! Als je jezelf wilt doorontwikkelen dan moet je juist vooruit kijken zonder je roots te vergeten.
de miura was een leuke concept auto, maar niet super ofzo dus het kan mij vrij wijnig schelen dat hij nu niet komt.

Het zou wel leuk zijn als Lamborghini eens met een nieuw model komt….
toch?
Prachtige auto, net als het origineel, en wellicht jammer dat deze er dan niet komt, maar ik ben het dan wel met Rick dos eens dat dergelijke fabrikanten, zeker Lamborghini vooruit moeten denken en de wereld laten versteld staan van hetgeen ze maken.

Ik hoop alleen niet dat Lamborghini, net als Porsche, zijn “race”genen verloochend en een SUV gaan maken. Juist omdat dat de trend is, en omdat ze het al eerder gedaan hebben.
Yes, wat een lelijke lambo is dat.. lamborghini moet niet terug in de tijd. want dan lopen ze met de tijd van opel en dat soort merken mee. lamborghini is een tijd verder. en nu willen ze terug gaan met die miura.. wel slim dat ze neit zo dom zijn geweest m in productie te nemen.
“maar duidelijk is dat als die er komen, dat deze geen accenten zullen krijgen van voorbije glorie.”
De Murcielago heeft ook enkele details die naar vorige modellen verwijzen. Hier heb ik helemaal geen probleem mee, een knpioog naar het verleden is leuk, maar je moet geen complete wagen gaan opvissen uit de archieven.
BrabusCLSV12s
@SLK 55 amg

Je bedoelt Jay Leno?
jammer, ik vond hem super

liever een retro miura dan een SUV
@ slk 55 amg : je bedoelt zeker Jay Leno ? ;)
ja, bedankt, die naam zocht ik. Weet iemand of hij dat concept model heeft gekocht?
Geen verassing. De originele Miura had een dwarse V12 met een geïntegreerde versnellingsbak. (de eerste dwarse productiemotor, al ik me niet vergis.) Door die dwarse ligging kon de motorkap lang zijn, en cockpit ver naar achteren. Met de huidige V12 + versnellingsbak zou het zeer moeilijk zijn om die dwars te leggen.

En Lamborghini heeft nu al moeite om zijn V12 af te koelen. Het concept heeft niet meer koelmogelijkheden dan de originele wagen. Een dwarse V12, in een beperkte ruimte, verborgen achter de cockpit zonder directe luchtstroom,…

De motorkap van de Miura zorgde trouwens voor een gevaarlijke aerodynamische lift. Het concept voegt er een lip aan toe, maar het ik betwijfel of dat genoeg is om de neus te stabiliseren.

Het is nooit de bedoeling geweest om het concept in productie te nemen. Heeft er al iemand de motor gezien, of zelf een interieur?
@Pieter-Jan
Ik denk dat je te kort door de bocht gaat door te stellen, omdat je geen motor en interieur hebt gezien dat je daaruit concludeert dat dit nooit in productie zou gaan.
Een concept is vaak (niet altijd) om de meningen van het publiek te peilen. Op basis daarvan neemt een fabrikant de beslissing om iets wel of niet in productie te nemen.
Hoe vaak hebben we complete concepten gezien, dus incl. interieur en motor, die nooit in productie zijn gegaan? Vaak laat men ook studiemodellen zien zodat het publiek een tipje krijgt welke design richting een automerk opgaat. Als BMW liefhebber komt bij mij het Z9 project in mij op. Design elementen van die auto zie je weer terug in de huidige 6- en 7-serie.

Desalniettemin vind ik het een correcte beslissing maar dat heb ik al in een reeds eerder gegeven reageersel aangegeven.
Slimme beslissing!

Een Miura is een fenomenaal prachtige oldtimer. Wie er zo eentje heeft staan, mag zich gerust een gelukzak noemen.

Maar wie wel er gezien worden in een splinternieuwe Lambo, onderhuids volledig up tot date, met een carrosserie die wel wat weg heeft van dat icoon? Dan koop je je toch een échte Miura zeker?!
Ik krijg het idee dat die Winkelman maar een beetje in de rondte aan lullen is. De ene keer zegt ie dat ie graag de Miura zou willen bouwen, dan weer wil ie een SUV bouwen, dan weer niet, dan weer geen retro, etc… Er is echt geen touw meer aan vast te knopen.
Gelukkig, de nieuwe Muira is een slap aftreksel van het orgineel.
en dat is maar goed ook :) nieuwe modellen van lamborghini zien er een stuk beter uit
Bah, en de mooiste Lamborghini zal niet in productie nemen.
Dan moeten we het maar met een LP640 of Gallardo doen. :(
JA dat krijg je ervan als je zo’n zakelijke Duitser/MOF als directeur hebt. Een Italiaan had zonder blikken of blozen gezegd: “Tutti pronto dat we de sexy Miura gaan maken! SISISI!!!!” En of er nou geld mee wordt verdiend, dat zien we dan wel weer.
Dat vind ik toch echt wel jammer hoor. Als je kijkt wat Alfa doet met retro design. Zo moeten auto’s zijn. Een hoop passie en emotie in een ontwerp gooien zonder dat het afbreuk doet aan de agressieviteit die zo’n auto moet uitstralen. Ik hoop dat ze bij Ferrari geen voorbeeld nemen aan de beslissing van Lamborghini.
cuore sportivo de tweede
snik, snik…….
Hulde…

Ik ben niet fundamentalistisch anti-retro, maar ik kan me helemaal in dit besluit vinden.
Gelukkig maar,

Het concept vond ik niet mooi en het is beter om inderdaad een trend te zetten dan er steeds achteraan te lopen. Laat ze de SUV dan ook maar gelijk vergeten.

Tijd voor een nieuw model!
Jammer, want hij zag er heel goed uit!
Om eerlijk te zijn vind ik het niet erg, want ik werd niet warm of koud van Miura.

Kan me wel voorstellen dat er wel veel mensen helemaal verliefd zijn geworden op het ontwerp.
Nu ik dit teruglees, er is inderdaad een gestripte versie, een roadster, en een Gallardo met RWD! Hadden ze goed gezien destijds;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).