AC Project Kimber

Auteur: , 13 Reacties

Begin dit jaar hadden we het al over een tweede leven voor de Smart Roadster waarvan de productie eind vorig jaar werd gestaakt. Autobouwer AC Cars uit het Britse Wales, die zelf ook een wederopstanding beleeft, werkt aan de reïncarnatie van de Smart Roadster onder de naam "Project Kimber".

De Smart Roadster krijgt een nieuwe outfit, waarbij de grote koplampen en z’n gapende muil het meeste opvallen. Het nieuwe model zal verkrijgbaar zijn als een roadster en als coupé. AC Cars zal waarschijnlijk slome semi-automaat uit de Smart Roadster laten voor wat het is en deze vervangen door een vlottere motor. Ergens volgend jaar moet de auto in de showroom staan met een prijskaartje rond de £13,000 (ongeveer 19.500 euro).

Zeker niet de minsten zijn betrokken bij het project. Namen als Gordon Murray, die de McLaren F1 ontwierp en nu druk is met de Caparo T1 en John Piper die we kennen van de JCB Dieselmax (via: autoexpress).

(link van van AC Cars werkt niet op moment van schrijven )13 reacties

de basis is helemaal niet verkeerd dus met meer dan 100pk wordt dit al best lachen!
Zooo! Dat belooft wel wat goeds. Ik persoonlijk heb altijd al gevonden dat ze een grotere motor erin moesten lepelen. Geen M6 motor of zoiets maar in ieder geval meer dan 100pk.
De brabus was in ieder geval al een goede start. :)
Prima platform voor een leuk Suzuki GSX-R1000 blokje. :)
Schitterend nieuws. Wist je trouwens dat Murray’s bedrijfswagen bij McLaren een Smart Roadster was? In een column voor evo heeft hij al eens wijzigingen aan de Raodster voorgesteld; het mag dus niet verwonderen dat dit talent bij het her-ontwerp betrokken wordt.

Wel nog een vraagje ivm de tekst:
“AC Cars zal waarschijnlijk slome semi-automaat uit de Smart Roadster laten voor wat het is en deze vervangen door een vlottere motor.”

Bedoel je dat de semi-automaat blijft en de Roadster een sterkere motor krijgt? Of dat de semi-automaat eruitgaat voor een ander type transmissie?
Ik dacht dat ze een deal hadden om de nieuwere Mitsubishi motoren te krijgen (van nieuw Smart ForTwo geloof ik). Versnellingsbak vernieuwen is niet zo moeilijk (Quafe, etc.)
Jep, als het goed is komt er een Mitsubishi motortje in. De 1.1 driecilinder uit de Colt en Smart ForFour komt tot 75pk, met chiptuning tot 95pk. Die 95pk is voor een instapper een mooi uitgangspunt, dacht ik zo. Met een snellere bak moet de sprint 0-100 toch wel net binnen 10 seconden te klaren zijn, toch?
Klassiekerrally
Lijkt me top! Helemaal als ze het presteren de prijs niet te laten stijgen (of zelfs iets te laten dalen).
een motor moter erin, met 150 pk en je hebt een leuk speeltuigje ;)

en het logo vervangen doet ook goed aan de wagen.
Ik eigenlijk hieraan;
http://www.roadcompanion.ca/edito/mag/articles/22119/AC-Cobra-427_big.jpg

Maar het idee klinkt leuk, maar ik hoop toch dat ze iets pittigers ermee gaan doen dan alleen die Mitsubishies erin leggen. Die impressie van de buitenkant, voor wat die waard is, vind ik wel aardig.
Hoewel dat natuurlijk niets anders is dan de smart die al bestaat, LOL.

@Kawouter; da’s wel een aardig idee.
Nou, dat ziet er op het eerste gezicht veel beter uit dan het origineel!

Nou nog een 6-bak en een vlot motortje (de 1.4 TFSI van VW al dan niet getuned lijkt me wel wat!
ha eindelijk hebben ze het door een echte sportwagen is niet groot lomp en zwaar de echte sportauto`s zijn dadelijk de topper Caparo t1, lotus , die amerikaanse op elektriciteit (waar je dus geen vet motor geluid hebt) en dan dadelijk nog een nieuwe (smart) AC roadster en met nog grotere motor nog meer plezier. en dan komt de oude naam smart wel tot zijn recht

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).