Jeremy Clarkson: liever M5, maar toch E63 AMG

Auteur: , 121 Reacties

Het is niet de eerste keer dat de E63 het predicaat M5 killer opgespeld krijgt en het zal ook wel niet de laatste keer zijn. Hoewel het goed was voor de nodige discussie, bleek al eerder dat de E63 vergeleken met de M5 en de S6, de beste papieren op zak had. En wat zijn mening je ook waard is, autokenner Jeremy Clarkson verkiest weloverwogen de Mercedes E63 AMG boven de BMW M5.

Dat schrijft hij in zijn column op Times Online. Toch moet hier enige nuance in worden aangebracht. Als je in zijn hart kijkt, rijdt hij het liefst de M5, ondanks dat de E63 meer power heeft. Het zijn echter de vele horror verhalen die hij over BMW’s electronica heeft gehoord, die ervoor zorgen dat hij de M5 niet aandurft voor dagelijks gebruik.

So how, you might be wondering, does it stack up to the BMW M5? Well, they both cost about the same, they both have four doors, they are both limited to 155mph they could both top 200 if they weren’t, and they both offer roughly the same sort of space.

I’d say that even though the Mercedes has more power, the M5 is a more thrilling ride. It really does feel very special when you’re in Exit mode, being suicidal. But I hear horror stories about the BMW’s electrics, and to live with every day the more refined, more grown-up Mercedes — I can’t believe I’m saying this — is the better bet.

Het is maar dat je het weet…121 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
liever quattroporte of cls63amg of toekomstige rs6
liever 10 keer per jaar met een m5 naar de garage dan een e63amg
niet alleen de electronica maar ook het comfort van de E63 noemt hij als argumenten, maar ik zou ook blind gaan voor de Quattroporte
Hahaha We worden hier denk ik een beetje opgefokt door die gasten van Autoblog! :)

Ach ja het is allemaal van horen zeggen en als je daar je mening op baseert…..doe mij die M5 maar! :)
@ sacha lol
dat is wel een goeie taxi chauffeur die h.j stuck
Ik was een weekend geleden op Spa tijdens een flink stukje klassiekers blazen. Tijdens een loopje van de pitlane naar de perstoren zag ik TERLOOPS een M5 met goeie velgen en goed leer van binnen . . . En het deed me helemaal geen Fok!

Whoah, ik wordt denk ik een beetje immuun voor nieuwe auto’s . . .

De Merc voor deze jongen trouwens. Toch is dat oranje Schnitzertje wel weer erg lekker. M6, maar toch . . . ordinair kietelt me weer wel. Gek he?
Wat boeit nou wat de mening van Jeremy Clarkson is.
Het is goed zolang maar het een britse auto is!
Ik weet het niet hoor…

Jeremy Clarkson was nooit echt ” Liefhebber van BMW geweest” Heb bijna alle top gear’s gezien…

Toen nog de oude M5 de E39 werd getest…
De M5 moest het op nemen tegen de Jaguar… Terwijl de M5 10 malen beter was dan de JAG…. Koos hij toch voor de JAG

Er kwam toen ook nog een woorden wisseling over de oorlog…

Want BMW maakt in 1913 Vleigtuig motoren die het tegen de JAG motoren in de lucht moesten opnemen tegen elkaar…

Ik denk vandaar dat de merk BMW hem niet aanstaat…. Maar toch diep in zijn hart kiest hij voor de BMW.

Dan heb ik hier nog een heel mooi filmpje van hem…

http://www.bavarianfalcon.com/falconblog/archives/clarkson-on-the-bmw-m5/#more-164
Dennis jij loopt de vaste gasten hier toch niet te fokken hè?
@ dennis heb je heidfeld of sabine wel eens een keer zien rijde met die m5
dan snap je wel dat ie een keer kapot gaat
Jeremy you’re getting old mate…
ff jullie geheugen opfrissen…. De Maser met Tiff achter het stuur……. http://www.youtube.com/watch?v=AYIF2lfhFCI

en http://www.youtube.com/watch?v=FRK6BQLy9d4
Jeremy maak je borst maar nat…
Lexus komt eraan met de IS500…en dan die LS600h…verschrikkelijk bruut moet dat wezen.
Tja het is dat er Maserati boven staat anders zou je zeggen dat je tegen de achterkant van een getunede Rover 75 zit aan te kijken. ;)
En over probleem auto´s gesproken……. :)

Tja als we elkaar hier aan het fokken zijn dan doe ik ook mee! :) :)
ik heb in Geneve uitvoering met de mensen van Maserati over de auto gesproken en uitgebreid de auto van binnen en buiten kunnen bekijken en die valt echt niet uit elkaar…. En de motor is van Ferrari…. die blokken zijn dik in orde.

@rick dos…. geen enkele sedan uit duitsland heeft de stijl en de passie van een Maserati Quattroporte, je zult toch echt met iets beters moeten komen, lol Nice try, no sigar… ;-)
@W0o0dy
Ooeehh zeg dat nou niet! Dat de motoren van Ferrari dik in orde zijn. Ik kan me een topic herinneren dat Ferrari motoren in brand waren gevlogen….
http://www.autoblog.nl/archive/2006/09/01/burn-ferrari-f430-burn#post-6575 …….zie hier! ;) Het zal heus wel met de koeling te maken hebben maar toch……

Zal ik je een klein geheimpje verklappen over de design ben ik het wel met je eens hoor………maar of die design nou 30.000 euro meer waard is……..
tja een Armani-pak is ook duurder dan Adidas ;-) Voor stijl moet je soms diep in de buidel tasten :-)
Ik dacht dat Mercedes zelf ook problemen had met o.a. elektronica (terugroepactie’s)???

Zelf zou ik voor een snelle Audi kiezen (RS4, S6 Avant), dan een BMW of Mercedes. Maserati is een goede tweede keus…
@W0o0dy
En daar heb je 100% gelijk in!………die afspraak bij die therapeut wanneer is dat? ;)
@Woody: Vaste gasten fokken? Ik zou het niet in mijn hoofd durven halen…

@M5: Klopt, gaat er niet zachtzinnig aan toe…
Wat ik echt jammer vindt is dat mensen zo maar wat roepen.
Zoek het uit en je weet de rusultaten van dit klasse autos.

s6/m5/amg

Keuze is toch duidelijk pfffffffff MERCEDES-BENZ E63AMG PRACHTIG
weet je wat het is, E63 is snel, M5 is snel, Rs6 is óók snel. Het maakt niet uit wat je kiest. Je kiest gewooon waar je voorkeur naar uitgaat.
MERCEDES-BENZ E63AMG = dikker sneller etc maar vind het jammer dat vrijwel alle mercedes modellen gebruikt worden als taxi :S

Dus om te showen zou ik een m5 nemen ;)
@JP nou en???
@C30 CDI AMG
Idd. je hebt gelijk!
De E63 is er voor de man die niet kan rijden.
De S6 ach ja die heeft alles afgekeken van MB en BMW.
…….dan blijft er maar 1 auto voor mij over en dat is toch de M5! :)
mmmm……volgens mij is er iemand vanacht de hele nacht wakker geweest om fotootjes van taxi´s door te spitten….. :) …… nu mag je weer gaan slapen hoor. ;)
voor zoekopdrachten naar plaatjes heb je tegenwoordig iets heeeel handigs… het heet google en met één zoekopdracht heb je zomaar een hele verzameling BMW taxi’s! Handig, moet je ook een proberen ;-)
Junior (BMW Liefhebber)
De E63 AMG is sneller als een BMW M5 maar dat is ook niet echt een verrassing 1300cc verschil in de motoren en daarbij kwam de mercedes E63 ook later dan de BMW M5. Maarja eerlijk is eerlijk BMW heeft meer prestaties weten te halen uit een 5 liter motor en de looks van een M5 spreken mij meer aan, dan van de E63 die ik toch meer voor iemand vind die dik over de 50 is.
Maar natuurlijk dat weet ik ook wel……….alleen hoeveel links naar plaatjes met Mercedes taxi´s moest je door om uiteindelijk bij deze schamele 5 uit te komen? :)

Ik bedoel als je om een Taxi vraagt hoe groot is de kans dat je een Mercedes voor je neus krijgt en hoe groot is de kans dat je een BMW voor je neus krijgt? ;)
Maar pagina met plaatjes. Je moet alleen wel ff nadenken wat je intypt :-)
Een rondje op het circuit doet de M5 nog steeds sneller dan die taxi! :D.
@Suspicious dat een M5 sneller is dan deze dat geloof ik best… http://www.k2.dion.ne.jp/~my-cecil/LOVELOG_IMG/Dsc00332BMW740taxi89A1.jpg
C200 Kompressor
Het maakt me eigenlijk niks uit welke beter is, als het maar duits is.
@ W0o0dy

Ach, het hoort een toch een beetje bij dat BMW aanhangers, de Mercedes fans een beetje pesten en andersom :D. Gelukkig zie jij er ook de humor van in!

Ik vind zowel de M5 als de E63 AMG fantastische auto’s, Ik denk dat het een kwestie van smaak er voorkeur is wat je wilt rijden.
misschien zie ik er wel de humor van in omdat ik niet echt een fan ben van één van deze merken ;-)

Beter is niet per sé beter…… beter is voor iedereen weer wat anders. Iemand met een garage van 4,5 meter wil geen 7 serie of S klasse, maar een auto die kleiner is…. het is maar wat je behoeften zijn of wat je smaak is….
Als jouw favoriet op de één of andere manier lager scoort bij een vergelijking, dan sta je nog niet voor ***, dan is het niet per sé een waardeloze auto…..

Concurrentie zorgt voor het snel doorontwikkelen van het product. Als BMW altijd beter was dan de andere merken en dat bleef continue zo dan zou BMW nooit met een betere auto op de markt hoeven komen….

Kijk naar het vroegere oostblok. De auto’s die daar gemaakt werden waren hopeloos ouderwets en slecht van kwaliteit… waarom? Omdat er toch geen andere keuze mogelijk was….. het was een lada (voorbeeld) of lopen….
De maseratti Quatroporte is echt niet mooi hoor! Die oude is mooi maar die nieuwe niet. Als je het maseratti logo weghaald kan het net zo goed een auto zijn van een vaag aziatisch merk als Diahatsu, Chevy (*Daeawoo*kuch*).
Laat het ook even van mijn kant duidelijk zijn. Ik heb een voorkeur voor BMW´s maar zo´n Mercedes zou ik ook wel willen hebben hoor!…….. als taxi dat dan weer wel! GEINTJE! :p
ja Rick Dos…. het is overduidelijk. Als die oude Benzen rijden nog steeds! Van al die BMW taxi’s zijn er nog maar bar weinig over.

Had ik niet achter je gezocht dat jij de kwaliteit van Mercedes Benz ging onderstrepen. Maar wel sympatiek van je! :p
hahaha, eindelijk :P!!!
LOL! :)
Heerlijk topicje weer….

Het is weer een beetje BMW fans pesten tijd…. Maar de audi en MB fans zullen ook weer spoedig aan de beurt zijn.

Jeremy “hoorde” van de electronica problemen van de M5…. Was die dan vergeten dat MB er nog veel meer last van heeft. Met name de duurdere modellen? Ik noem aar even de SLR’s. Er deden er drie mee met de Gumball 3000 en alle drie hadden ze last van de electronica dat MB zelfs monteurs moest laten invliegen om ze weer aan de gang te krijgen. Ik bedoel maar.

Maar goed het zijn verder allebei hele dikke en snelle auto’s de emotie die de koper bij de beide auto’s krijgt zal de doorslaggevende factor zijn bij de keuze.
Verder nee ik doe het niet geen steekje onder riem naar mb… :P
jaja ontken het maar! :)
Tijdens opnames van Top Gear hebben ze al drie of vier 5-series (M5 en 535d) met een kapot differentieel of andere problemen terug moeten sturen. Daar zal ie het ook wel op baseren. Aan de andere kant, de E-klasse (voor de facelift) stond ook bekend om zijn electronische problemen. Misschien dat het nu beter is. De M5 lijkt me in ieder geval een fragielere auto dan de E63. (En toch zou ik geen Mercedes gaan rijden.)
Jeremy Clarkson prova la Mercedes E 63 AMG
[…] Secondo Clarkson, la M5 è in grado di offrire qualche emozione in più nella guida, nonostante gli 1,3 litri di cilindrata e i 7 cavalli in meno, soprattutto se si è disposti a entrare in modalità “no limits”. Alla fine, però, Clarkson consiglia la Mercedes, sia per la quantità di segnalazioni di problemi all’elettronica che riceve riguardo alla M5, sia perchè la E 63 AMG è una macchina molto migliore per l’uso quotidiano: è più raffinata, meno vistosa, comfortevole e silenziosa. Via | Autoblog.nl PUBBLICITÀ PUBBLICITÀ postato da Luca il martedì 10 ottobre 2006 in: […]
Kwam meer kritiek op de M5 tegen. Met name het SMG-systeem moet het ontgelden…..

“In at least one case, the BMW M5 had to go home on a tow truck after a car magazine did an acceleration run in “launch mode”. Only in this mode can you get near the 4.8 second 0 to 100kmh acceleration time. In normal mode, when the gearbox fidgets around, it struggles to sneak under six seconds for the 100kmh dash. In less surreal situations, especially traffic, SMG is clumsy and illogical.”
en
“Whether you leave it in pseudo auto Drive, or shift gears yourself, it slurs and lurches on upshifts, with what seems like excessive drag on the clutch. You soon tire of constantly being pitched forward in your seat. If you sat next to someone who changed gears as sloppily as this, you would suspect they had been into the refreshments at a long lunch.”

Conclusie: In day-to-day, speed-restricted driving, the M5 is unhappy to be there. This is the price you pay for narrowly focused, experimental performance engineering.
http://www.drive.com.au/Editorial/ArticleDetail.aspx?ArticleID=10395&vf=18
Bmw is meer voor mensen die willen opvallen en die geen zelf vertrouwen hebben.
Kijk alleen naar alle types bmw.
Boos kijkers
Angeleyes
Uitlaat pijpen even groot als die van een afvoerpijp
Gekke lampen in de auto gewoon geen stijl.
al die gekke shit.

Mercedes-Benz is gewoon stijl!!! status auto, overal ter wereld gewoon een limo geef mij maar die taxi E63AMG comfort maakt gehakt van die bmw m5.

En he!!! alleen mensen met groot geld rijden in een Mercedes-Benz, en die hebben ook de meeste stijl (BMW BOOS KIJKERS) ;)

O nee daar gaan we weer:)
Ik zou geen van beide kieze.
Mercedes E63 heeft een te hoog taxi gehalte, en de m5 vind ik een beetje ordinair.
Ik zou bijv. liever een audi S8, een quatroporte of een jaguar xjr kopen voor dat geld.
idd een XJR! was hem bijna vergeten omdat je er zo weinig van hoort! maar dát vind ik ook de mooiste en beste wagen van deze soort. vooral die extra dikke zwarte :-D
Idd een erg fraaie en snelle auto die XJR alleen ergens ook wel een beetje een oude lullen bak, niet? Maar het concept van stijlvolle sedan met power en een aluminium body (dus lichtgewicht) spreekt me wel aan en hij is veel exclusiever.
Nee, idd. de Jag daar rij ik wel in als ik een jaartje of 50-60 ben (ik ben oud maar ook weer niet zo oud natuurlijk he! :) )
De Audi daarintegen zou een leuke 3e keus zijn….
getverdemme wat een eensgezindheid hiero! ;)
Nou idd….he! Gatver weer eensgezindheid! ……..zullen we het maar weer over die taxi´s hebben dan? ;)
toch veel liever de M5 dan de Mercedes hoor,
ik heb zo persoonlijk een haat tegen de Mercedessen.
Alleen al omdat de laatste s-klasse zo nagedaan is van de bmw 7, het interieur is helemaal gelijk, juist een beetje meer rond gemaakt.
Ze kunnen zelf geen eigen auto’s bouwen dat ze bmw moeten nadoen

bmw rulz
@schnitzerken : neem het nu niet verkeerd op, maar IEDERE wagen heeft de S-klasse nagedaan ( al was het maar de snufjes ), dus ik denk dat bmw in dit geval de S-klasse heeft nagedaan.

En ik heb daarnet de interieurs vergeleken, en je kunt toch niet zeggen dat mercedes BMW heeft nagedaan, het interieur van de S is veel gestructureerder en veel soberder, de BMW heeft veel meer knopjes overal staan, waar je bij de S klasse eigenlijk alleen op het stuur knopjes terugvind.

Zeg nu zelf : http://www.rsportscars.com/foto/09/bmw760li06_interior.JPG
http://www.kenrockwell.com/sl/images/2007-s550-interior.jpg
@ schnitzerken : neem dit nu niet persoonlijk op, maar ELKE wagen van dit kaliber heeft afgekeken van de S-klasse ( en dan voornamelijk de snufjes ), dus ik denk in dit geval dat bmw afkijkt van mercedes.

En over het interieur, ik heb juist gekeken en vind niet dat mercedes heeft afgekeken, het interieur van de S is meer gestructureerd en soberder, het dashboard van de 7 heeft veel meer knopjes, waar de S eigenlijk alleen knopjes op het stuur heeft.

Zeg nu zelf : http://www.kenrockwell.com/sl/images/2007-s550-interior.jpg
http://www.rsportscars.com/foto/09/bmw760li06_interior.JPGhttp://www.rsportscars.com/foto/09/bmw760li06_interior.JPG
@schnitzerken: “ik heb zo persoonlijk een haat tegen de Mercedessen

Haat is nogal een sterke emotie. Dan moet Mercedes je ooit wel iets héél ergs aangedaan hebben zeg… Wil je erover praten?
@ schnitzerken

sorry hoor, maar de s-klasse heeft echt niet hetzelfde interieur als de (lelijke) 7-serie. Ze hebben misschien hetzelfde hout, kleur leer, en niet te vergeten de muisknop, maar voor de rest zie je genoeg verschillen.

s-klasse: http://www.kenrockwell.com/sl/images/2007-s550-interior.jpg

7-serie: http://www.rsportscars.com/foto/09/bmw760li06_interior.JPG
jeremy autokenner..
jeremy houdt van auto`s
maar jeremy houdt nog meer van presenteren
Een automaat, neen dank je, Mercedes valt dus zowiezo uit de boot voor mij
JAAAA IK WEL FF ZEGGEN WAT HET MAGAZIENE AUTOWERELD SCHRIJFT OVER BMW EN MERCEDES

BMW- één van de succesnummers van de auto-industrie.wat bmw ook doet, het werkt bijna altijd . ook in België, waar mercedes ondertussen werd bijgehaald én voorbijgestoken

MERCEDES – Het gamma is groter dan ooit tevoren, maar toch heeft mercedes des in belgië recent wat van zijn pluimen verloren. geplaagt door BETROUWBAARHEIDSPROBLEMEN moest het audi en vooral bmw laten voorgaan.

DIT KOMT UIT DE TESTBOEK VAN AUTOWERELD 2006-2007 Nr 178
Ik zou hoe dan ook voor een quattroporte gaan
@Simon MC, sacha en slk55 amg

Er even op wijzen dat de bmw wel degelijk voor de mercedes werd ontwikkeld en dus kon bmw niet afkijken van de nieuwe s klasse… want die was er nog niet. Mercedes moet zelf eens leren werken en niet de anderen (niet alleen bmw) nadoen.

BMW RULEZ
@ E63AMG

Jou conclusie;

BMW is voor mensen die willen opvallen, geen zelfvertrouwen etc. etc.
Merc. is voor mensen met stijl en klasse etc. etc.

Nu weet ik dat Gerard Joling al jaren een Mercedes rijder is (zie tv).
Als ik dus net zo dom conclusies trek als jij hierboven dan neem ik aan dat jij je wel één voelt met Gerard Joling en dus ook wel van het mannelijke geslacht houdt!?

Trouwens Merc. rijder hebben meer stijl en klasse?

Waar rijden zigeuners en kermisvolk eigenlijk allemaal in…precies Mercedes.
Gouden kettingen, -tanden, -oorbellen, tatoos tot in de nek etc.

Dus mensen, weten we nu ook wat voor E63AMG is!! 8-)
2pac Reed in de 7serie en de SL
Ok je ziet vaker jeugd in een BMW rijden dan in een Mercedes.

En jeugd (jongens) wil zich nog al eens graag bewijzen, je kent dat wel…testosteron!!
En deze groep zie je over het algemeen in BMW’s rijden en niet in Mercedes.
Het moet er voor hun sportief en wilt uitzien.
Zoals “de baas koopt een hond die bij hem past”.
Is het dan niet zo dat een Mercedes toch wat voor de rustige oude man is?
Je ziet namelijk ook geen oude mannen een racemotor berijden (GSX-R, ZX10R, R1), die ene dan uitgesloten er blijven altijd uitzonderingen.

Misschien is dat de reden dat BMW’s minder lang meegaan, niet de betrouwbaarheid maar het aan rijervaring ontbrekende groep.
Ik heb het hier natuurlijk over de goedkoper/oudere BMW’s.
Voorbeelden; plankgas met koude motor wegrijden.
aanrijdingen vanwege onervarenheid
ga zo maar door.

Zo krijg je alles stuk ook een Mercedes.
Ik dank u.
Ken Speed Fan
@ RICK DOS

En alweer geeft een BMW-Fan een domme reactie , waarom is een AUDI S6 nagemaakt ( en een M5 of E63AMG niet ).
Ik kies voor de beste en stijlvolste auto : De E63AMG ( de M5 is een drugsdealer wagen NO OFFENCE ).

PS : KOM MAAR OP MET DIE DOMME REACTIES :P

PS : AUTOBLOG laat eens mijn reacties door.
Ken Speed Fan
@ SLK 55AMG

YOU GOT STYLE ( omdat je een S8 liever hebt , dan deze 2 bakjes ).
Mercedestuner
Ik opteer toch voor de E 63 AMGI LOVE IT !!Adios
Ik verkies de BMW omdat .. uhm
Eigenlijk voor alles :P Geluid van de V10 vooral en omdat de motor 2 maal tot beste motor van het jaar is verkozen.
-edit: mag het wat genuanceerder?-
LOL! :)
Er is niemand zo blind als degene die niet wilt zien. Ik denk dat dat wel voor een aantal hier geldt.
Schnitzerken je hebt gewoon gelijk voor wat betreft het interieur.

@ Ken Speed Fan
Daar kan ik je zoveel voorbeelden en redenen voor geven maar laten we het nu maar bij 1 houden.
Wat was er eerder de M-divisie van BMW of de S-divisie van Audi?!
@ Ken Speed Fan : als je stijl hebt, kies je voor een dikke jaguar of een dikke bentley.Geen mercedes en zeker geen BMW.

En daarbij, over het imago van BMW gaan we maar zwijgen zeker, met allemaal die arabs die er in rondrijden en denken dat de weg van hen is.
@SimonMc
Ja en ookal rijden er, door jouw zogenaamde “arabs”, in heb je daar een probleem mee of ben je gewoon jaloers?

En daarbij, ik zie jouw zogenaamde “arabs” ook in Mercedesen en Audi´s rijden.
Dames. Even dimmen met de discriminerende opmerkingen. Nu is het onsmakelijk genoeg, het hoeft niet erger.

Zie ook de huisregels: http://www.autoblog.nl/huisregels
hahahahahahahaahahhaha DeNNi$ – JDL groot gelijk


mercedes========== allochtoon EN ZEKER IN GENK


-edit: poep in je ogen?-
Laat die arme reus Jeremy Clarkson toch met rust!
Deze man is hoofdzakelijk een presentator met een sublieme autobeheersing.
En het mag duidelijk zijn; Hij is niet echt een BMW liefhebber en kraakt het merk meestal af.
Behalve de M5 dat maakte toch wel enige indruk en dat voor een anti-BMW-man.
Meneer Jeremy loves Ford (GT40).

Het programma “Top Gear” vind ik top en zie er graag naar.
Maar Jeremy vertoont toch wel enig autoritair gedrag tegen zijn vrienden/collega’s, want “zijn wil is wet”.
Nu zit daar uiteraard ook de humor van het programma in maar regelmatig betrap ik hem toch ook op “Grootheidswaanzin”, Jeremy bepaalde uiteindelijk ook welke auto c.q. type (de foto’s), fout of geweldig was.
En zo ook bepaald hij na elke autotest zijn “oordeel”, waarbij toch ook zijn “voorkeur” in verscholen zit.

Begrijp me niet verkeerd; ik zie m graag…om zijn presentatie en autobeheersing en natuurlijk de humor.

Maar als ik sommige Mercedes liefhebbers hier zie dan zouden ze denk ik liever een foto van Jeremy op de grill zien dan de Mercedes “ster”.
Auto’s kies je op basis van je EIGEN smaak… er bestaat dan ook niet echt zoiets als FOUT of GOED. Als jij er blij mee bent dan heb je een goede keuze gemaakt. Jeremy C. zou de Benz kiezen omdat die comfortabeler is en hij verwacht dat de auto minder mankementen zal vertonen. Hij geeft er wel bij dat de M5 eigenlijk spannerder is… maar dat is niet wat je altijd wil….
Soms heb je helemaal geen zin in supersnel (en helemaal niet soepel) schakelen soms wil je geen herrie aan de kop, en relaxt naar huis cruisen….
JC kiest de E63AMG omdat hij dat de betere all-rounder vindt.

Wil jij meer een race-sedan waarin je vreselijk kan boenderen maar niet echt relaxt kunt cruisen dan is de M5 een topper. Voor veel mensen zal gelden dat ze niet altijd in de stemming zijn voor dat soort werk en dus beter een iets subtielere auto kunnen kiezen…..

( Slightly off-topic: zonder nou nog meer olie op het vuur te willen gooien…. het valt me wel op dat er redelijk veel BMW-fans met vergezochte vergelijkingen/verklaringen en of beledigingen strooien….Nou hebben zij het deze week ook ff zwaar met twee artikeltjes waarin de BMW niet de “winnaar” is. Misschien zou ik volgende week hetzelfde kunnen zeggen over Mercedes of Audi fans…… maar ik zeg liever: Kom op guys, laten we het gezellig houden!)
Kinnekeuhs!!
W0o0dy ik ben het niet helemaal met je eens ik heb zelf een rit gemaakt met de M5 en je kan er ook herlijk mee rond taffelen hoor en het rijkonfrt is uitstekend ook als je wild cruisen…. De M5 is echt een cruisen en een race-sedan. en dan nog die zogezegde mankemente haha aan een auto van meer als 70 000 € laat me niet lachen.

en ik zeg het nog eens BMW- één van de succesnummers van de auto-industrie.wat bmw ook doet, het werkt bijna altijd . ook in België, waar mercedes ondertussen werd bijgehaald én voorbijgestoken

MERCEDES – Het gamma is groter dan ooit tevoren, maar toch heeft mercedes des in belgië recent wat van zijn pluimen verloren. geplaagt door BETROUWBAARHEIDSPROBLEMEN moest het audi en vooral bmw laten voorgaan.

DIT KOMT UIT DE TESTBOEK VAN AUTOWERELD 2006-2007 Nr 178
@ WOoODY

Fijn dat je mijn woorden kracht bij zet.

Je zegt nu zelf ook;
Jeremy C. zou de Benz. kiezen omdat die comfortabeler is….. etc.

Dus zijn “oordeel” over een geteste auto heeft te maken met zijn eigen “voorkeur”, hinderd niet.
Ik bedoel er alleen maar mee te zeggen dat niet iedereen Jeremy moet zien als een soort “Jezus” van de auto test.
@W0o0dy
Als je geen olie op het vuur wilt gooien dan denk ik ook niet dat je 1 bepaalde groep eruit moet plukken.
Ik zie hier reageersels van andere groepen die ook met vergezochte vergelijkingen/verklaringen en of beledigingen strooien en die hebben zeker gelijk?
Ik laat het hier maar bij want ik vind het zonde van mijn tijd.
@WOoODY

Dat houd je toch, het over en weer tussen BMW en Merc.

De auto is tegenwoordig een familielid, je bent er wijs mee, trots op, jij zou dan toch ook je eigen familie beschermen.

Ben het helemaal met je eens dat onzinnige vooroordelen/opmerkingen tot niets leiden.
Je scheld een dove toch ook niet uit….of je steekt je middelvinger toch ook niet op naar een blinde!
Ik ga persoonlijk voor de RS6, ook al laat de nieuwe op zich wachten.
http://www.rsportscars.com/eng/cars/audi_rs6_plus.asp

@ Schnitserken; Het klopt dat fabrikanten naar mekaar kijken, het zou slchet zijn als dat niet gebeurde, maar ze mogen inderdaad zelf ook innovatief proberen te zijn. In jouw vergelijk gaat dit echter niet op. Want; hoewel de algemene compositie redelijk overeen komt, is de invulling daarvan toch erg anders.

@ CSL; Ik denk dat ik voor velen hier spreek; I couldn’t care less.
@Rick dos: dat klopt helemaal, andere “groepen” maken zich daar ook schuldig aan en daarom stond er dus “Misschien zou ik volgende week hetzelfde kunnen zeggen over Mercedes of Audi fans…… maar ik zeg liever: Kom op guys, laten we het gezellig houden!”
Ik vraag me af of al deze BMW, Audi en Mercedes fans nu al zelf in alle drie de merken van dezelfde klasse hebben gereden?
Het enige waar je dan een oordeel over kunt hebben is het design.

Voor mij heb ik het eigenlijk wel gehad met het mercedes-sedan design. Dat blijft er hetzelfde en saai uitzien (met uizondering van de cls, cl en clk dtm amg)
ok de 2 laatse zijn coupés
@W0o0dy
Laat ik het nou met je laatste zin helemaal eens zijn!

Alleen vind ik, om het gezellig te houden, dat het wel van 2 (meerdere, “groepen”) kanten moet komen. En dus dat men er allemaal op aangesproken dient te worden. Nu kan het me echt niks schelen dat men “mijn” BMW wilt afzeiken that´s part of the game. En ik zal me daarin zeker wel laten horen. ;) Alleen gaat het mij te ver en schiet het bij mij in het verkeerde keelgat als men met een bepaalde bevolkingsgroep wilt aantonen dat een bepaald merk minderwaardig is. En ik kan je zeggen dat dit niet de 1e keer is. Ik ben zelf een geboren en getogen Nederlander maar ik weet dat onze “medelanders” dit blog regelmatig bezoeken. Ik kan me zo voorstellen dat dit niet door hun in dank wordt afgenomen. Als men zo graag van die onnodige discriminerende opmerkingen wilt maken laat men dan lekker een andere blog of forum opzoeken maar gaarne niet hier.

Dit gezegd hebbende realiseer ik me ook dat mijn reactie van 20.11 a spur of the moment reactie was. En dat dit een reactie op een reactie was maar die voor de rest helemaal niet weer geeft van wat ik eigenlijk bedoel. Ik zou het dus appreciëren als dit verwijderd zou worden c.q. ge-edit zou worden.
@Rick dos: Ik moet het hier volledig met je eens zijn. Als laatste argument (soms zelfs als eerste) wordt regelmatig teruggegrepen naar de associatie met minderheden, alsof dat een ultieme belediging zou zijn. Buiten het feit dat het tegen onze huisregels indruist getuigt het van zeer weinig goede smaak en beschaving. Een grapje op zijn tijd moet natuurlijk kunnen, maar dat oeverloze gegeneraliseer heeft geen pas.
En ola hou nou eens op met praten over Arabs en buitenlanders en al dat shit we zijn allemaal mensen toch.

Dus niet jaloers worden dat Marokkanen Turken enz gruwelijke levens genieters zijn en ja dikke Duitsers rijden.

Mensen het gaat goed komen met jullie, jullie gaan ook in een SL65AMG rijden komt goed.
@sacha en E63AMG
Ik ben blij te lezen dat jullie het met me eens zijn.
Ik wil sacha hierbij ook complimenteren voor het kordate optreden hierin.
E63, want die is veeeel exclusiever dan de M5, en dan bedoel ik dat ie dat over 3 jaar ook nog is denk ik. Of dit positief is voor mercedes is weer een ander verhaal
@ E63AMG

Pfffff…. laatste zin typisch iets voor iemand op LBO-niveau
de bmw m5 is sneller dan de mercedes e63 amg als jullie me niet geloven dan moeten jullie naar autobild.de gaan en kijken of ik gelijk heb
Er kwam me net een M5 voorbij……..Wat een geluid! HEERLIJK GEWOON!
hier zijn de gegevens die ik op autobild.de heb gevonden

M5 E63 S6

0-100 4,7 4,5 5,4
0-130 6,9 6,9 8,2
0-160 9,4 9,7 11,6
0-200 13,5 15,0 18,0
@W0o0dy
alweer allemaal domme opmerkingen van jou!
Niet echt relaxt kunt cruisen dan is de M5 een topper!!

Wie zegt dat je in een M5 niet relaxt kunt cruizen.
Ik moet zeggen we rijden al Dik een jaar in de M5 en de auto is op comfertabele/luxe gebied gewoon vergelijkbaar met de BMW 7-serie Mb S klasse maar vele malen sportiever.

Waar haal jij je informatie allemaal vandaag, echt telkens weer schandalig!
@bmw m6 csl

Onze M5 is met GPS geklokt op 11.63sec naar 200km/h
kansloos commentaar weer…. maar je doet maar.
@ csl een m5 net zo comfortabel als een 7 of een s gelukkig niet want dat hoort totaal niet bij het karakter van die auto
en van 0-200 in 11.6 sec kan ook alleen maar als je hem hebt late tune he
kijk maar eens een keer op ww.m5board.com daar hebben ze een keer een paar m5’s op een drag strip gezet en er kwam er maar eentje onder de 13 sec van 0-200km/h en die had een suppersprint uitlaatsysteem en nog wat kleine aanpassingen +- 550pk geloof ik
Een standaard M6 zet al een tijd onder 13sec naar 200
M5 is onzettent Comfortabel en lux,
Inderdaad Complete Supersprint Race uitlaatsysteem inclusief Hamann spaghettie spruitstuk, aangepaste Eprom en katvervangers. In totaal 572PK zonder enige aanpassingen aan de cilinderkop!
Junior (BMW Liefhebber)
Achjoh kwestie van smaak! Beide auto’s zijn snel en duur. De E63 iets sneller maarja de M5 zal met een kleine engine up-grade weer sneller zijn dan een E63. En dat geouwehoer over smaak en style tja ik kan de mensen geen ongelijk geven over het feit dat je een hoop lelijke BMW’s ziet met foute stylings artikelen op hun auto angel eyes etc etc, maargoed laten we niet over mercedes beginnen want daar zie je ook nog wel vaak foute creaties van rondrijden want laten we niet beginnen over b.v de oude type’s E-klasse of C-klasse beginnen en dan niet te vergeten wat voor volk er gaat voor een oude SL of S klasse. Dus het verhaal dat ”alleen” mensen met groot geld in een mercedes rijden is ook onzin. Het volk dat BMW rijd en Mercedes rijd is inderdaad verschillend ik blijf van mening dat Mercedes voor het wat oudere volk is bedoelt dan BMW. De rij eigenschappen van BMW zijn vele malen sportiever dan dat van een Mercedes. Een SL55 is voor oude mannetjes gemaakt die last hebben van een midlife crisis. De M3 cabrio is gemaakt voor de jonge sportieve manager. Ik ga hier niet verder over maar het is allemaal een kwestie van smaak en laten we hier als ”autoliefhebbers” niet langer kinderachtig over doen en elkaars smaak respecteren.
Je hebt helemaal gelijk! over smaak valt niet te twisten en het heeft ook totaal geen zin om een mercedes of audi fanaat ervan te overtuigen dat de M5 beter is. Zo zie je ook bij de alfa-romeo aanhangers dat ze heel ver kunnen gaan in hun fascinatie, terwijl ze heel goed weten dat zo’n ding al in de showroom van ellende uit elkaar valt. Maar met alle respect… pasie en voorkeur voor een merk vind ik persoonlijk meer te maken hebben met de visie in het algemeen en vooral de geschiedenis van het merk. Persoonlijk zou ik wat dat betreft altijd voor een BMW kiezen, ongeacht of MB sneller of degelijker is (wat ik trouwens dikke onzin vind). Audi is ook wel leuk, maar kom op… welk verhaal zit er nou anders aan de S-serie dan mee willen liften op het succes van de wereldberoemde M-divisie van BMW??? Tuurlijk kan je met een hoop turbo’s en foefjes ook aardig wat pk’tjes uit een blok persen, maar als het gaat om ECHTE innovaties op motorengebied moet je toch wel bij BMW zijn. Daar is niet alleen de M5/M6 een uitstekend voorbeeld van!!
@CSL: Zo zie je maar: Easy come easy go. Zo ben je hot, zo ben je not…
zeker M5
KIJK GOED MENSEN DE BMW M5 IS SNELLER!!!!!!!!!!!!!
GAAAAAAAAAAAAP die typjes met CSL inde naam worden langzamerhand wel erg eentonig….
@bmw M6 csl
ENDAN? :-?

@W0o0dy
groot gelijk
@bmw m6 csl
Duuuuuh

verder geen antwoord op Domme reacties!
geef zelf dan ook geen domme reacties
geweldige column van James May over Jeremy die de Gallardo Spider wil gaan kopen…. (goed voorbeeld van de gebrekkige smaak van Jeremy, lol)

http://www.topgear.com/content/features/stories/2006/10/stories/04/2.html
Sorry, dit is de eerste pagina van het artikel… anders snap je er geen reet van.
http://www.topgear.com/content/features/stories/2006/10/stories/04/1.html
mercedes heeft gewoon meer comfort dan bmw dat is een feit.zijn mening doet er wel toe dat is iemand met verstand .die de meeste hier niet hebben hij heeft ze gereden dat zegt al genoeg,dan kan je pas een mening geven .mischien is de bmw wel snel maar niet beter .het gaat niet om de snelheid.maar heel het plaatje.
Iceman, dommerd. Leer eens spellen.

Dit is wederom een eindeloze thread met een discussie waar jullie toch niet uitkomen. Ik denk dat de auto’s elkaar weinig ontlopen en dat de rationele verschillen zo klein zijn dat ze er niet voor zorgen dat één van de twee als duidelijke winnaar uit de bus komt.
Tip koop een donkervoort en lach die dikke duitsers uit :P
Top vent die Jeremy Clarkson!

Voor mij is BMW altijd meer het wilde uiterlijk met minder comfort, Mercedes juist rustiger met meer comfort. Natuurlijk is dit met huidige autos niet meer waar, maar dit is toch het image wat met de merken mee komt…
bmw is goed mercedes is goed.. maar togh altijd is audi het beste!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).