Verlengde BMW 5-serie onthuld op Chinese markt

Auteur: , 17 Reacties

Ik blijf het een apart verhaal vinden. Speciaal voor de kleine Chineesjes ontwikkelde BMW een verlengde 5-serie. Ik hoor weleens zeggen dat de auto voor sommige mensen een verlengstuk van de penis is (sorry, ik heb het ook niet bedacht), maar in zo'n context zou ik het nog begrijpen: de Chinezen hebben iets te compenseren.

De Chinese 5-serie is veertien centimeter langer en extra luxe ingericht, met onder meer een koellast en DVD-speler. De auto wordt in China zelf gebouwd, in de Shengyang-fabriek in het noordoosten van China. Onder de kap liggen motoren die variëren van 177 tot 258 pk (523Li, 525Li en 530Li)

Vooralsnog zal China de enige markt zijn waar de verlengde vijf verkocht zal worden, terwijl ik verwacht dat ook buiten China voldoende afzetmogelijkheden zullen zijn voor zo’n lengte-maatje. Het is niet anders.

BMW 530Li

BMW 530Li

BMW 530Li

(via: bovagkrant)17 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Meer ruimte Achterin dus..
Oja natuurlijk een koellast. ;)
Maare ik vind het een beetje onzin neem dan een 7.
inderdaad ben ik het met zapp eens..neem dan een 7
Jullie begrijpen ook niks he?! In een 7 serie raakt zo´n Chinees verdwaald en anders verzuipt hij wel in de ruimte die hij heeft. En deze is precies goed! :)
Met die lange kids van tegenwoordig is het niet eens zo gek, een 535D Li touring.
Nu pas een verlengde 5??

De A6-lang is er al 2? jaar voor de chinese markt
mooie bak lijkt wel een vliegtuig van binne gezien haha
Nu nog wachten op een 7 serie op verkorte wielbasis en de chaos is compleet.
Volgens mij is de Passat ook speciaal voor de Chinese markt verlengd met zo’n centimeter of 15…
vergeet de koelkast en andere luxe zooi maar( da’s om de waarheid te verhullen), deze is gewoon verlengd omdat ze klachten kregen van de taxi passagiers dat de 5-serie te klein was achterin…. ;-) (zie ook het artikeltje E63AMGvs M5)
C200 Kompressor
Een leuk huisje is dit.
Ik heb er zelf geen 5-serie zien rijden, maar er reden behoorlijk wat Audi A6-en, die allemaal verlengd waren.
Is het wel een echte?
Het is toch bijna allemaal namaak wat daar rond rijd
haha het interieur s blijkbaar ook door chinezen ontworpen
In china gemaakt, wat betekent dat voor de kwaliteit
weet je hoe dik die voorstoelen zijn hebbe die chinezen nog nooi van lcd gehoord ofzo
zoveel meer ruimte zit daar achter niet veel meer geloof ik hoor
Typisch Hollanders, altijd een mening over dingen waar ze geen kaas van hebben gegeten !! Allereerst … het zijn LCD’s, maar BMW Duitsland vindt het noodzakelijk om die dingen als een soort kussen achter de voorstoelen te drukken. Voorzover ik het weet is dit standaard bij de BMW 7 series wereldwijd.
Verder is het zo dat de gemiddelde Chinese zakenman zich laat rijden door een chauffeur, dit heeft vele redenen. En met dit verlengde versie van de 5 serie kan BMW zich nu ook meer richten op een veel breder scala doelgroep … ambtenaren. Momenteel staat China op de 2de plaats wat betreft miljonairs en het zal niet lang meer duren voordat zij de Verenigde Staten van de eerste plaats zullen verstoten. Ik ken persoonlijk de BMW/Benz dealer van een stad met 8 miljoen inwoners en zij verkopen in 1 jaar meer auto’s van deze merken in vergelijking met NL in 2 jaar tijd, zowel in de lagere en met name de hogere segment.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).