Roland gaat door, meer gespot in de duinen

Auteur: , 46 Reacties

Na zijn introductie artikel "Groeten uit Zandvoort" van niet zo lang geleden heeft Roland besloten om weer een aflevering in te sturen. In Haarlem, Heemstede en Aerdenhout zijn kennelijk ook genoeg leuke dingen te zien. Roland legt die leuke dingen vast en deelt ze ook met ons.

Dodge Viper SRT-10

Een van de mooiste Amerikaanse auto’s ooit gemaakt alleen wel weer met een belachelijk grote motor. Hij ziet er erg bruut uit en het geluid maakt zijn uiterlijk ook meer dan waar de prestaties zijn ook wel goed. Alleen hadden ze wel wat meer pk’s uit die 8,3 liter V10 kunnen halen, want 500 pk is natuurlijk niet echt heel veel. Overigens is dit ook een van de weinige SRT-10’s die op Nederlands kenteken staat. Over zijn prestaties gesproken 0-100 in 3,9 seconden en een top boven de 300 km/h dat zijn natuurlijk altijd nog topprestaties.

Dodge Viper SRT-10 - Foto © Roland Peet
Dodge Viper SRT-10 - Foto © Roland Peet
Dodge Viper SRT-10 - Foto © Roland Peet

Audi S8

De Audi S8 met de Gallardo V10 motor levert 450 pk wat minder is dan wat Lamborghini eruit haalt maar het is ook geen sportwagen maar een snelle luxe sedan. De prestaties zijn een nagenoeg hetzelfde als de A8 W12 alleen betaal je voor de S8 een kleine 30.000 euro minder en de S8 stuurt ook nog is wat sportiever en heeft een beter uiterlijk. Dit is overigens niet een heel eerlijke spot want hij is tijdens de DTM gefotografeerd voor het NH hotel.

Audi S8 - Foto © Roland Peet
Audi S8 - Foto © Roland Peet

Ferrari F355 GTS

Voor mij is dit een van de beste Ferrari’s ook gemaakt, en waar stond hij natuurlijk in Amsterdam ik was die dag met Jim (appeltje) en Remco (een vriend). We wilde wat eten gaan halen want we hadden honger ik keek voor de gein toch nog even de op de grachten en daar stond hij hoor. Voor rond de 160.000 euro krijg je een 3,5 liter 8 cilinder met 380 pk en een auto die toch nog bijna 300 km/h haalt dat voor een auto uit 1994 daarmee kom je in deze tijd ook nog vooruit. En nadat we deze gefotografeerd hadden gingen we een hapje eten in de Febo.

Ferrari F355 GTS - Foto © Roland Peet
Ferrari F355 GTS - Foto © Roland Peet

Audi RS4 B7 Avant

De nieuwe RS4 Avant is een geweldige wagen met een dikke V8 voorin en genoeg ruimte achterin. Deze is overigens net als die S8 tijdens de DTM gespot en ja er zit weer een Duitse kentekenplaat op het blijft toch een Duitse auto. Het is een redelijk snelle station en met redelijk wat concurrentie: E55 Combi, M5 Station die binnenkort uitkomt, of de Amerikaanse Dodge Magnum SRT-8/Chrysler 300C Station SRT-8. Maar deze bak doet zeker niet onder voor de eerder genoemde concurrenten. Hij stond op de parkeerplaats bij het NH hotel waar op dat moment ook nog een CLK63 AMG Cabriolet stond (Duits) en een BMW M5 (Duits).

Audi RS4 B7 Avant - Foto © Roland Peet
Audi RS4 B7 Avant - Foto © Roland Peet

Lamborghini Diablo

De Diablo is van 1990 tot 2001 in productie geweest en bij elkaar zijn er 2000 Diablo’s gemaakt. Dit is het oudste model die je kunt herkennen aan de koplampen die omhoog opengaan. Deze wagen heeft in zijn elf productiejaren altijd een V12 gehad. Met de 5,7 liter brengt deze V12 ongeveer 530 pk en had prestaties die nu nog steeds meedoen in de top. Hij doet namelijk 0-100 in 3,9 seconden en heeft een top van 335 km/h wat bijna gelijk is aan een Carrera GT. Maar deze wagen is alleen voor de mensen die hard willen rijden en verder niets, want veel comfort zit er niet in.

Lamborghini Diablo - Foto © Roland Peet
Lamborghini Diablo - Foto © Roland Peet

Maserati Gransport

Dan ben je in zo’n grote stad (Barcelona) er rijden zulke mooie wagens en dan weet ik alleen een Maserati op de foto te krijgen. Heb overigens hiervoor nog een Gallardo, F430, DB9 en nog een Gransport gezien maar die kreeg ik niet op de foto. De motor komt van Ferrari en heeft 400 pk wat 10 pk meer is dan de 4200 GT de velgen zijn ook vernieuwd. Hij staat ook nog is 30mm lager in zijn ophanging dan de 4200 GT en de bumpers zijn vervangen. Hij ziet er dus een stuk stoerder uit.

Maserati Gransport - Foto © Roland Peet
Maserati Gransport - Foto © Roland Peet
Maserati Gransport - Foto © Roland Peet

Porsche 996 GT3 RS

Als je het over exclusief hebt moet hoef je niet te beginnen over AMGtjes of BMW M series want die zie je dagelijks, dan praat je over 360 Challenge Stradeles of natuurlijk een Porsche GT3 RS. Een mooie bak met looks van een echte racewagen en als je goed kijkt zie je dat ze bij Porsche alles hebben gedaan om hem zo licht mogelijk te maken. Een klein detail daarvan is dat het logo voorop geen echt logo is maar een sticker en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Maar snel is hij zeker ook met zijn 6 cilinder boxer die zowat in elke 911 zit je in 4,4 seconden op de 100 km/h en dat is toch niet slecht. En als je hem op zijn best wilt zien moet je hem over een circuit laten gaan want daar is het pas echt een beest.

Porsche 996 GT3 RS - Foto © Roland Peet
Porsche 996 GT3 RS - Foto © Roland Peet
Porsche 996 GT3 RS - Foto © Roland Peet

Corvette C6 Z06

En alweer een Amerikaan dit keer de nieuwste Corvette. Met 505 pk uit een 7,0 liter V8 is het de sterkste motor ooit gemaakt door General Motors. Ten opzichte van de ‘normale’ C6 heeft de Z06 versie wat duurzamere stoffen gebruikt en wat lichtere stoffen zodat de auto nog sneller gaat en dat heeft geholpen want de auto heeft een toptijd neergezet op de Nordschleife. En met zijn prijs van 114.950 euro is hij ook nog is 6x zo goedkoop als bijvoorbeeld een SLR McLaren terwijl je dezelfde prestaties krijgt en de Z06 is op de Ring zelfs nog sneller. Maar als dagelijkse auto kan je nog beter een Ford kopen omdat je elk hobbeltje in het wegdek voelt etc.

Corvette C6 Z06 - Foto © Roland Peet
Corvette C6 Z06 - Foto © Roland Peet
Corvette C6 Z06 - Foto © Roland Peet

Porsche 997 Turbo

Een mooie Porsche die te veel de hemel in geprezen wordt door iedereen maar de prestaties spreken dan ook wel voor zich. Hij gaat namelijk in 3,7 sec naar de 100 km/h wat sneller is dan de Carrera GT, het topmodel van Porsche. Nu is het nog een zeldzame verschijning want dit nog maar mijn enige Turbo in het wild maar daar komt over een jaar wel verandering in want ze zijn niet van plan een gelimiteerde oplage te maken. En ik vind hem er ook niet heel exclusief uitzien zoals het bij supercars wel zo hoort te zijn. Toch kost de auto een kleine twee ton wat een redelijke prijs is als je het vergelijkt met zijn concurrenten.

Porsche 997 Turbo - Foto © Roland Peet
Porsche 997 Turbo - Foto © Roland Peet

Wiesmann Roadster MF3

Ik was even bij de DTM wezen kijken en ik ging terug via Bentveld en Aerdenhout, zie ik in mijn ooghoek deze mooie Wiesmann staan. Bleek dat de man hem al 3,5 jaar heeft terwijl ik er misschien 2x per week langfiets, hij stond een schoonmaakbeurt te geven. Hij had mij verteld dat hij hiervoor TVR’s in zijn bezit had en dat hij ook voorzitter is geweest van de TVR club. Deze Wiesmann is overigens al 13 jaar in productie en gebruikt de motor (in het begin stiekem) van BMW. En het mooie van een Wiesmann is dat je jouw interieur helemaal zo kan laten maken zoals je zelf wilt er zijn duizend verschillende opties en is het dus echt een hobbyauto.

Wiesmann Roadster MF3 - Foto © Roland Peet
Wiesmann Roadster MF3 - Foto © Roland Peet
Wiesmann Roadster MF3 - Foto © Roland Peet

BMW Z8

Een zeldzame verschijning dacht ik voordat ik naar Amsterdam kwam, want een BMW Z8 zag ik zelden en ja dan kom je een keertje naar Amsterdam en dan zie je er 4 op een dag. Voor Jim is dat de normaalste zaak van de wereld maar ik stond echt versteld zo zie je maar hoe groot het verschil is tussen Haarlem/Zandvoort en Amsterdam. De ene vindt hem lelijk de ander prachtig ik heb er maar 1 woord voor dat is: apart. Met zijn rare vormen en koplampen zie je wel meteen dat je met iets bijzonders te maken hebt. En dan krachtsbron een 5 liter V8 met 400 pk is goed voor een topsnelheid van rond de 280 of 290 zouden jullie denken helaas hebben ze bij BMW weer zo’n vreselijk irritante begrenzer erop gezet en blijft de topsnelheid haken bij 250 km/h.

BMW Z8 - Foto © Roland Peet
BMW Z8 - Foto © Roland Peet

Aston Martin Vanquish

En als laatste maar zeker niet de minste is de Aston Martin Vanquish een prachtige wagen met looks waardoor je spontaan van je fiets valt. De velgen passen totaal niet op deze brute bak die duurder is dan Murcielago. Een spot uit Heemstede waar je wel vaker Aston Martins ziet omdat het naast Aerdenhout ligt. Had in Zandvoort een andere Vanquish gespot waarin ik een stukje mocht meerijden en die ervaring is super wat een power heeft dit beest.

Aston Martin Vanquish - Foto © Roland Peet
Aston Martin Vanquish - Foto © Roland Peet
Aston Martin Vanquish - Foto © Roland Peet46 reacties

mooi.. netjes gespot ;)
mooi mooi mooi, traditie getrouw zou ik maar even melden welke auto ik hier van het liefst zou willen hebben: de audi rs4 en de aston martin lijken me wel aardig.
Ik geloof dat ik de S8 maar zou nemen. Wel fijn ruim voor mijn twee kinderen en papa ook nog voldoende power :-)
ik ga voor de porsche gt3 RS
doe mij maar de diablo. Wat een pure kar. Nog mooier zou een Countach 5000 zijn geweest.

Maar mooie fotos hoor!
ik sluit mij aan bij Laus en ga voor de Lamborghini Diablo, helemaal geweldig die auto
Alleen de 911 turbo heb ik (nog) niet gezien, maar dat komt vast wel. De rest is inderdaad leuk. De buurman komt trouwens net met de 4000GT aangereden.
ik ga voor de 997 turbo verschrikkelijk snel en ook nog is comfortable
Tom van Bergen
De Audi S8 is ook nog van ABT! Kijk maar op de kofferbak. Ga er maar vanuit dat hij nog meer pktjes onder de kap heeft dan normaal.
doe maar maar die Z8
blijft een beauty
Diablo, 997 Turbo, Wiesmann en (hoe kan het ook anders) de Z8. Ja dat lijken me wel leuke auto´s!
Poe, die Wiesmann is echt hé-le-maal toppie!!
Ow wat zijn die porsche’s Toch weer mooi he:D
porsche 997 turbo
porsche 996 GT3RS

Echt heerlijk spul

En heb ze allebij al in het echt gezien :D

wil bijna iets zeggen maar dat laat ik dit keer voor me
ik woon zelf in haarlem maar zie niet zoveel moois als dit :o
Mooie post!

Mijn complimenten. Het is een goedmakertje voor dat grapje van appeltje…
twee geleden mogen rijden met de nieuwe Audi S8. Man man wat een beest, een gigantisch monster. Gemaakt om en rustig te rijden waar het hoort en op zijn staart te trappen waar het kan! Onder de 2500 a 3000 toeren is het binnenin muisstil. Maar eens je hem in toeren jaagt hoor je een brullende leeuw (of moet ik stier zegge voor de Lambo motor) die blijft gaan zolang jij op de gas blijft duwen. Echt een wondermooie sound.
mankeert weken in mijn tekstje (is dus 2 weken geleden :-) )
Spotten is toch helemaal niet leuk…
Hier op de boschdijk in eindhoven staan ook 2 Mercedes SLR, waarvan er 1 verkocht is aan een nederlander.
Niet echt boeiend voor jullie om te weten toch?
Ik heb ook nog wel leuke spots uit Haarlem :D
Wel jammer dat ik er vorig jaar een McLaren F1 heb gemist.
Roland, leer eens schrijven man! Je gebruikt wel interpunctie maar dat doe je daar waar het juist níet moet.
AM te gek
@ jens
ja ik zal er de volgende keer op letten :P

@ romeo
waarom kijk je er dan naar? als je het niks vind
Z8 dank u wel
Die dodge viper zie ik elke dag als ik richting school ga hehe :-)
Roland heeft zo te zien dezelfde hobby als mij. Ik woon zelf in Haarlem en heb een aantal van deze auto’s ook op de foto, zoals de RS4 avant en de M5 (die er voor stond). Ook de S8, die inderdaad van ABT is (kijk maar naar de “aparte” velgen), heb ik ook gespot. Leuke raportage, ga zo door =)
die velgen op die vanquish zijn echt slecht! de rest is wel B-E-A-utifull:D
sinds wanneer is een RS4 een concurent van de E klasse of 5 serie? is toch echt een concurent van de C55 AMG Combi
Heel leuk artikel Rolo! De Z8 vind ik ook wel… Apart… Doe mij maar de Diablo (hardste looks), Vanquish (Stoerst), Gransport (gewoon supermooi, ook de “bodykit”) en de Viper (Brute Amerikaan, heb ik in Londen ook wel een hele tijd naar staan staren). Binnenkort gaan we zeker weer eens spotten!

“Mooie post!

Mijn complimenten. Het is een goedmakertje voor dat grapje van appeltje… ”

Dat was geen grapje… Ik kan je alvast vertellen dat er over twee en vier weken een artikel over AMG komt waar je dan ook bij voorbaat niet naar hoeft te kijken en ook zeker geen reactie op hoeft te geven.
mooie fotootjes;)

bij mijn huis staat er 2 straten verder op ook een z8 dus die zie ik ook best wel vaak:P
dank u allen voor de leuke reacties.
ik zal er binnekort nog eentje maken en ik heb nog wel wat voor jullie in petto (hoop ik) :P ff kijken in me ‘archief’
heel mooie spots roland. je hebt ook maar ineens de twee mooiste audi’s van het moment gespot. Ik zit ook vol spanning te wachten op de rs6 weet er iemand wanneer ie uitkomt?
doe mij maar die S8, sloop ik die vreselijke ABT zooi er wel af, en bestel ik de 20 inch RS4 Velgen :)
@sacha
Mooi gedaan, alleen erg jammer dat jou mening op die van Jeremy Clarkson is gebaseerd!
-edit: boeiend-
voor de rest, erg leuke autos, maar besteed voortaan iets meer aandacht aan je zinsstructuur etc.
en oja:
“Maar snel is hij zeker ook met zijn 6 cilinder boxer die zowat in elke 911 zit”
in elke 911 zit een 6-cilinder boxer
@ Rolo: op foto’s bekijken dat er een corvette in zandvoort staat kan me weinig boeien, maar ze in het echt bewonderen is een ander verhaal.
:-D
Het nummerbord van die belgse Porsche 996 GT3 RS past goed bij de striping en letters van de auto zelf.

Wat doen doen die ringetjes trouwes op die auto?
Dit weekend trouwens nog 3 nederlandse 997 turbo’s op bij het circuit van spa-francorchamps gezien, waarvan 1 van de vader van een vriend van me…
Die Wiesmann aub. Alleen vind ik de koplampen van de GT mooier. Deze enkele grote ronde doen een beetje ouderwets aan.
Ben het helemaal met Porsche Fan eens
….howel die RS4 avant is ook wel gruwelijk.

mooie spots dat cker.
Ach ja ik woon zelf in Heemstede en dit is eigenlijk allemaal standaard niks bijzonders voor mij eigenlijk alleen die Dikke Porsche
Oh, ik ben verliefd, de A4…
a4? rs4 bedoel je. ;)
lauw as je al die autos heb
pieter autofreak
mooi :)
De Wiesmann mf3 is super heeft 345pk met 1100kg.0- 100 in maar3.9 sec.
Kost wel vanaf 130.000 euro.
Is dus niet echt een hobby auto!
Roland (ook al)
Leuk gespot, naamgenoot. Ik zie die Aston Martin nog redelijk vaak rijden trouwens (voor zo’n auto), idd vaak rond Heemstede.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).