Effe met je tank de stad in

Auteur: , 32 Reacties

Even naar de stad kun je lopend doen, op de fiets, met openbaar vervoer of met de auto. Ik zou niet zo snel denken aan een tank, maar dat geldt niet deze 42-jarige Brit. Stephen Ellison tikte voor zo'n 28.000 euro een 1974 Sabre light reconnaissance tank op de kop, die hij gebruikt als dagelijks vervoermiddel in zijn home-town Winsford, Cheshire.

Zijn tank met een nieuwprijs van een slordige 750.000 euro heeft dienst gedaan in Kosovo en haalt met een 4,2 liter motor snelheden tot 64 km/u. Het 30mm kanon had wel handig geweest in de file, maar deze is onklaar gemaakt. Tevens zijn de metalen rupsbanden vervangen door rubberen rupsbanden om het wegdek te beschermen. De tank is verzekerd middels een klassieke militaire verzekeringspolis, die slechts 250 euro per jaar kost, maar iedere keer dat Ellison met zijn tank bij de benzinepomp staat, mag hij 450 euro afrekenen voor een volle tank ongelood.

Dit is overigens niet Ellison’s eerste militaire speeltje. Eerder had hij een militaire boot, maar die moest hij weg doen toen hij ging trouwen. Ook had hij een 1986 leger Land Rover en een 1996 Honda XR250 motor die door de Special Forces worden gebruikt.

Toen de buren de tank de straat in zagen rijden, schrokken die zich wild en dachten ze dat het een laatste waarschuwing van de politie was in het optreden tegen asociaal gedrag in de stad (via: motorauthority.com).32 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
vet :D maar ik zou t zelf niet doen…
KONING!
WAT EEN MOOIE BAAS!!
Hij krijgt ook vast een stuk vaker voorrang!
Ik ga even ‘tanken’, tot zo.. :P
en volgens mij is hij ook niet echt bang voor parkeerschades.
Snelheidsduivel
Rubber rupsbanden of niet, ik denk dat rijkswaterstaat hier in Nederland niet blij mee zou zijn. Wel makkelijk ‘donuts’ draaien met een tank!
toch maar een grote (!) gastank inbouwen…
Amai, die zal zich wel blauw betalen aan benzine (diesel?), sommige tanken verbruiken wel 50 liter alleen al bij het starten.
haha dat is een Urban Legend Simon en je bent erin gestonken. Overigens is het meervoud van tank tanks en niet tanken, dat is een werkwoord.
Pluk (springt) van de Petteflet
Tanken : 450 euro per keer ?
Wat voor verbruik zou hij hebben? 1liter : 4 kilometer? en hoeveel zou er in de brandstoftank passen?

elke week wel een keer tanken (als het niet meer is)

Hmm, Dat wordt wel intressant freebees sparen (airmiles/rocks e.d.). :D
Gaaf, zouden ze er bij veilside ook een kitje voor hebben?

Jeremy clarkson heeft geloof ik ook een tank, die engelsen zijn nuts
Zou dit uberhaupt in Nederland mogen?
Ik ken mensen die van die oude legertrucks hebben maar dit is natuurlijk andere koek. Ik zag wel een halftrack rijden laatst. Het was van een museum volgens mij. Het was wel prachtig! Toen niet natuurlijk maar vandaag de dag ziet het er wel mooi uit.
@Jurrian

Clarkson had volgens mij een straaljager in zn tuin staan maar die heeft ie weg moeten halen :)
Er rijdt ook een of andere kerel regelmatig met een roze tank door Londen. Het is volstrekt legaal om in de UK met zo’n ding de openbare weg op te gaan. Maar de wegenbelasting schijnt wel extreem hoog te zijn.
Haha, toevallig, zag vandaag in Zuidplein Rotterdam een viertal Leopard 2A6 tanks voorbij razen langs het Ahoy toen ik van school wegliep…

Als ze gewoon rijden zijn ze lawaaierig, maar zodra ze van het stoplicht volgas geven dan is het helemaal kabaal. :P

En dat ding trok best hard vanaf het stoplicht…
echt een brute actie idd :-D

volgens mij is er in engeland veel soepeler regelgeving wat betreft speciale voertuigen. in nederland kan je volgens mij alleen de weg op met zon ding als je ontheffing hebt aangevraagd… en dan natuurlijk maar een beperkte tijd.

ik vraag me wel af waarom hij dan niet gewoon in het leger zit :-S

in nederland heb ik wel een tijdje geleden van die blauwe tankjes van de ME over de weg zien rijden. ook met de rupsjes(wss rubber) en niet op een oplegger zoals je normaal ziet. maakt trouwens wel een takkeherrie!!!
Ik wil zo’n bedrijfswagen! :-)
Zouden we dat wel geloven? Elke dag?
@Tombnolz
ja, ik heb er een zien rijden (en meegereden) en zo’n tankje gaat best hard :d
en de verbruiks kosten vallen nog mee ;)
Volgens mij is die stephen zelf ook een tank
Hij hoeft in ieder geval zijn ruiten niet te krabben ’s ochtends: Die zitten er niet in.
Leuke lease bak.
28.000 euro is echt helemaal niets helemaal niet omdat de nieuwprijs 750.000 euro kosten.
mooi verhaal. Deze meneer rijdt in een tank rond door de stad (pff hoe maf kan je zijn) en in Nederland was een meneer (uit Drente geloof ik … ?) die eens een russisch gevechtsvliegtuig had gekocht en die voor de lol in zijn tuin had gezet en die moest hij op een gegeven moment in leveren gewoon op grond van wapenbezit.
lol @ dekster…

als je met een audi 4.2 tdi vergelijkt valt het mee… maar als je het nou naast een 1.3 multijet zet ;-)
Ik weet dat een Konigstiger uit WO2 zo’n slordige 1.000 liter per 100 km verbruikte… De cijfers van moderne tanks ken ik niet, ik weet wel dat de Amerikaanse M1Abrams van een speciale carburator en andere dingen is voorzien waarmee hij op zowat alles loopt (benzine, diesel, Jetfuel enzovoort).
Moderne technologie zal het verbruik wel naar beneden gehaald hebben, maar het zal toch nog fors blijven, zeker offroad.
Laat ons wel beseffen dat wanneer die dingen gebruikt worden waarvoor ze eigenlijk echt gemaakt zijn, verbruik absoluut geen factor is !!!!
Ik wil die kerel wel eens zien inparkeren, een parktronic zou dan wel handig zijn !!!! ;-)
@Eric
1000 liter per 100 km is wel wat overdreven ze ;)
De Über-SUV…hahahaha
@dekster
Ik dacht het niet hoor ! Ik moet het boek eens gaan opzoeken maar ik heb dat ooit ergens gelezen in een van de fameuze “squadron signal” boeken over de Tigers…. En dat was wel offroad natuurlijk.
Tijdens het Ardennenoffensief heeft de “Kampfgruppe Peiper” haar Tigers en Panthers trouwens in de amblevevallei achter moeten laten wegens brandstofgebrek, de Amerikanen hadden namelijk belet dat een groot brandstofdepot (dat ze nodig hadden) in hun handen viel. De overlevenden zijn te voet terug gekomen !
Ik ga het van t weekend eens opzoeken…
Zijn we nu niet wat off topic aan het geraken ? ;-)
dit voertuig werd ook door het belgisch leger gebruikt en hoorde tot de cvrt familie.
hier in belgie noemden we deze variant scimitar.
ze verbruilken ongeveer een 1 tot 1,3 liter per kilometer en konden een top halen van 105 per uur.
we hadden er dan ook een lekkere jaguar motor in liggen.
ik persoonlijk heb 15j aan die bakjes gewerkt.
het is geen tank, het is een gepantserd gevechtvoertuig. hij is pas een tank als hij meer als 28 ton weegt, meer als 75 mm kanon heeft, 360 graden kan draaien.
Heb als pc de dienstplicht gedraaid op een peloton Leo-2’s (2A1). 12 cylinders, multifuel, 1500 pk. 1.100 liter brandstof (handmatig met jerrycans aftanken….).

Verbruik op de weg: ca 2 ltr/km in het terrein oplopend tot 15 ltr/km.

Top 72 km/u (maar door de begrenzer te wijzigen kon dat oplopen tot 90 km/u).

Regelmatig mee op de openbare weg gereden.

Wat een machine!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).