Met Valentino Balboni een rondje Gallardo Spyder

Auteur: , 38 Reacties

De vriendelijke mensen van Hessing hadden mij vandaag uitgenodigd om een proefrit in de Gallardo Spyder te maken. Daar was ik natuurlijk op zichzelf al heel blij mee, maar tot mijn grote verrassing was het team testrijders van Lamborghini er ook ook om de genodigden te begeleiden bij de proefrit.

Dankzij Marleen van Hessing werd ik bovendien ingeroosterd bij Valentino Balboni, de bekendste testrijder uit Italië, en misschien wel van de wereld. Ik was uiteraard zeer vereerd. Tijdens de rit heb ik kans gezien de beste man een paar prangende vragen te stellen.

Valentino Balboni en ik op de foto :-)

Ik vroeg oa. of het geen heiligschennis was dat de Gallardo voor een deel uit Duitse onderdelen bestaat. Maar dat zag ik helemaal verkeerd; de Gallardo is een 100% in Italië ontworpen auto waar weliswaar Audi R&D aan te pas is gekomen, maar Valentino beschouwt de auto als 100% Lamborghini. Hij was daarnaast erg te spreken over de samenwerking met het Duitse concern, omdat de Audi R&D en Duitse degelijkheid in samenwerking met de traditionele Italiaanse “flavour” een hele goeie combinatie met prachtig resultaat was. Ik kon niet nalaten hem te vragen wat ie als de ‘betere’ Lamborghini zag: De Murcielago of de Gallardo, en na de exclamatie “Murcielago!” nuanceerde hij dat toch een beetje door te stellen dat beide auto’s een geheel eigen karakter hebben en niet zonder meer met elkaar te vergelijken zijn.

Verder vroeg ik nog welke auto Valentino privé rijdt, of dat ook een Lamborghini was, maar dat is niet het geval. Na elke dag voor zijn werk in Gallardo’s en Murcielago’s te rijden hoeft dat in zijn vrije tijd niet zo nodig. Hij heeft mij in vertrouwen gezegd waar hij wel in rijdt, maar ik heb beloofd het niet door te vertellen (hierbij ben ik dus gediskwalificeerd als journalist).

De rit in de zwarte donker blauwe Gallardo Spyder was, buiten de eervolle begeleiding, erg indrukwekkend. Het uitlaatconcert galmt nog na in mijn oren. Maar daarover wellicht later meer.

Met dank aan Marleen voor de uitnodiging en de inroostering bij Hessing, en aan Steven voor het maken van de foto.

Update: En met dank aan Martin voor deze foto’s:

Valentino Balboni en ik in de Gallardo Spyder

Lamborghini Gallardo interieur38 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Cool man! Maar een filmpje was wel leuker geweest ;)
Valentino Rocks! hij was 2 jaar gelden bij viva italia zandvoort in een gele murcielago roadster :)
ik doe een gokje dat hij privee een quattroporte rijd ;)
Nope.
Graag gedaan! Mijn rolletjes worden ontwikkeld, kan ze maandag ophalen :). Aparte kerel trouwens, die van Lamborghini Club Nederland (met die sigaar), heb z’n dvd’tjes nog niet bekeken.
fiat 500 ;-)
Ik denk een Kia, net als onze Jan . . .
wie is sacha nou?? de linker of de rechter… Valentino Balboni rijdt volgens mij in een S6! concern wagen ;)
grapje net op de link gelinkt…. Valentino is niet echt een italiaanse “macho”! maar hij kan ongetwijfeld het gaspedaal vinden!
Fiat 500, Kia, S6 == nope.
vroeger reed hij in een Fiat Uno, dus waarschijnlijk weer een Fiat, maar dan een Stilo of een Punto? Kan natuurlijk ook inmiddels een Audi zijn, maar eigenlijk schat ik hem in als een Italiaan die alleen maar Italiaans wil…..
Grappig dat we het eerder op de dag ook al over Valentino hadden. Hij is niet de meest spraakzame persoon of wel? Heeft hij ook nog ff laten zien hoe het WEL moet? ;-)
hmm zou het echt zo zijn? ik hoop dat dit niet klopt….. een BMW 3 serie?
lancia Thesis?
sacha kan je maybe een hint geven.. wat voor soort auto (SUV, coupe etc), welk concern/merk.
Wil het weten! ;)
Nee, ik heb hem even laten zien hoe we het hier in Holland doen! Hij is niet spraakzaam, maar wel aardig. Een beetje overrompeld door zijn eigen bekendheid lijkt het wel.
@Woody: Geen commentaar…
hahaha serieus!! dit wordt nog lachen onder de BMW fans!!!! Had ik echt niet gedacht! :)
Ik heb jullie gezien! ik kwam terug van een uit-hockey wedstrijd!
Als het goed was er naast een zwarte gallardo ook nog een bordeaux rode gallardo!
Het was echt genieten voor mij! die bordeaux rode stond wel ff lekker te toeren!
Balboni in actie met een LP640, wat een held.
http://www.youtube.com/watch?v=LnD7-mryxvY
ik weet niet of dat Balboni is in die video van erik. Het lijkt me een jonger ventje, maar hij boendert wel ongelofelijk met die LP640.
Nou ja zeg! WOoOdy en ik zaten een paar uur geleden nog over hem te praten…. :)

Volgens mij heb ik je dit al een keer eerder genoemd Sacha. Dus hierbij nogmaals: YOU LUCKY BASTARD! ;)
Trouwens je hebt je schoenen (je weet wel welke) toch wel thuis gelaten he?

Haha! Hij rijdt een BMW! Ik kan me zo voorstellen dat Audi er niet blij mee is.
Aan de andere kant……… Ik begrijp nu eindelijk waarom de wegligging van Lamborghini zo fantastsch is!……. :)
@erik

super filmpje, maar dat is volgens mij niet valentino achter het stuur
ik denk eerder…. de enige fatsoenlijke achterwielaandrijver die hij kon betalen dan dat ie verliefd is op de BMW….. maar goed, jullie ook weer ff lol. Van mij mag het. Overigens is een 3 serie wel een fijne wagen (alleen zijn de leuke versies met wat spullen mij te duur…) en de minst lelijke BMW na de 6 serie.
Volgens mij wel, Valentino kan uitstekend Duits en test wel vaker voor VOX. En wie durft er met zoveel risico te rijden in een LP640 en kent de wegen zo goed in de buurt van Santa Agata..
als je die schakelende hand ziet… nee dat is hem niet ;)
Ooit gehoord van video montage? Het kan h’m best zijn alleen zetten ze shots van jonger iemand er tussen. Alleen die kan niet zo goed rijden als Valentino.
Mister Countach
Inderdaad , Valentino is een HEEEL aardige RUSTIGE man.
He Sgt Stevil , je bedoelt me toch niet he ??? ( Steven ) hahahaha
Bedankt hoor Steven.
ik had bij de chaffeur (voor zover je hem ziet) ook het idee dat het een jongere en vooral ook slakere man was dan Valentino, maar je kan het niet echt zien…. Verder is Balboni niet de enige testrijder van Lamborghini dus het kan toch gewoon zijn collega zijn? IK kan me trouwens van zo’n duitstalig autoprogramma ook een video van een auto herinneren waarbij zo’n jong gastje echt heel heftig aan het boenderen was op een weggetje in de heuvels/bergen…. maar welke auto was het ook al weer?
Bij deze ben ik officieel jaloers.
Dat was Tim Schrick met Motorvison in een Carrera GT:
http://www.youtube.com/watch?v=-2-juvfMG8k
@erik, owowow één van mijn favo filmpjes… dat geluid… mmm!!!! Heerlijk die jankende 10 cil….
Dank je erik, die video was idd wat ik bedoelde. Ik dacht dat het misschien deze gast was maar aangezien het een ander programma is lijkt dat niet waarschijnlijk.
Ik heb het filmpje nog een keer onder de loep genomen en zie toch op een gegeven moment het buikje van Valentino.
Zijn er niet meer foto’s? Het zag er in ieder geval geweldig uit!
Mister Countach
He ? Erik ,
Ik moet je helaas teleurstelen ik denk niet , dat Valentino in die murcilago rijd.
Want punt 1 Valentino draag zijn horloge links , punt 2 zijn horloge heeft een metale band , dus geen leer.

En Ome Henk er zal heus wel meer Foto’s komen denk ik , want steven (Sgt Stevil ) was er ook , en heb aardig wat foto’s geschoten
@Countach: klopt, 2 en een half rolletje vol, maar ook van de Europa S. moet trouwens effe wachten met m’n praatje over Lotus, kon maar een half-uurtje rijden in de Europa, en de Exige S die ze hadden staan was kapot. Ik mag van de week of volgende week een keertje terugkomen.
@Countach: bedoelde jou wel, maar bedoelde ’t niet slecht. Heb binnen m’n vriendengroep maar bar-weinig autofanaten, en iemand tegenkomen die nog enthousiaster is dan ik laat altijd ’n rare indruk achter :).
Mister Countach
Oke Sgt. Stevil , je hoeft niet op rapport te komen , ingerukt mars.
Trouwens Steven , ik was dus nog een half uurtje langer gebleven dan jij , maar die Lotus Exige S , was toen nog steeds niet terug.
ik zag gister nog een witte gallardo spyder met pech op de vluchtstrook staan

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).