Best Motoring Video: M3, M5, S2000, RX-8, 350Z

Auteur: , 77 Reacties

Nippon M versus BMW M: wie is sneller, Best Motoring doet de test.

De deelnemers: een BMW M3 en M5, een Honda S2000 Mugen met 270 pk, een Mazda RX-8 en een Nissan 350Z. De locatie: het Tsukuba Circuit.

Deel 1:

Deel 2:

Gespot op Driving-fun.77 reacties

-EDIT loze bijdrage-
BMW POWER! :)

Leukste moment is in deel 2 rond 1:15. Ik lag helemaal dubbel! :) “Bye bye!” en dan die lach! PRICELESS!
ik heb sommige films hier van met engelse subs, wel goed

als je ziet aan de wagenkeuze, wit is écht wel in he
@Thijs
LOL! :)
Het zijn Japanners Dr. Snuggels! Whahaha je moet jezelf nu ff afvragen wat stommer is…. :) ;)
Jappen achtel stuul bloed aan de muul
Arrigato Nipons!

Leuk filmpje en goed te zien dat die coureurs een hoop lol hebben.

@ Thijs: -EDIT, svp niet reageren op loze bijdragen-
Erg leuke filmpjes dit.
Die Japanners blijven het proberen met die kleine circuit met aangepaste auto’s.
TomRS6 wie zegt dat Japanners geen r kunnen uitspreken? En heb je die gasten wel eens zien driften?
-EDIT, ontopic ajb-
ik wist van te voren al dat de m5 ging winnen!
@ Lampredi:

Voel jij je ook aangesproken of verveel jij je soms? Tik foutje is snel gemaakt….. Iedereen die Japanners voor “domme Chinezen” uitmaakt verdient de titel kansloos. Sinds wanneer zijn Chinzen dom? Of hoor jij ook bij dat volk dat alles wat niet blank is mag beledigen?
Japanners blijven proberen ;) tja, hangt er ook een beetje vanaf welk filmpje je bekijkt. Er zijn er ook genoeg te vinden waar je een NSX een Italiaan of Duitser ziet opeten … en dan nog, het zegt toch helemaal niets, deze wagens zitten nog niet eens in dezelfde klasse, wat doet zo’n s2000 bvb naast een M5 ? Is toch totaal niet te vergelijken.
Wacht maar tot de HSC uitkomt ;)
@SdotOne

Het is gewoon algemeen bekend dat de meeste Aziatische personen moeite hebben met de R En ja, Ik ken er genoeg vriend! :)
@Tom: jij gaat me niet wijsmaken dat jij beter kan rijden dan deze gasten, kijk ’s naar schakelwerk, lijnen zetten, voertuigcontrole in ’n drift en de perfecte inhaalacties.
Het is duidelijk….. De S2000 is de snelste van het stel (pole en de snelste tijd tijdens de race) en terwijl hij als laatste start wordt ie tweede…..

Ok, de M5 wint de race, maar laten we eerlijk zijn… met een kilo minder per PK EN 507pk is dat niet zo verrassend…. eigenlijk past die auto er niet tussen.
De Rx8 valt me nogal tegen, de remmen van de 350Z zijn op na ronde 2 of 3….
Blijft jammer dat Honda geen grotere motoren bouwt…. een 5 liter van Honda zou nog duidelijk meer vermogen moeten hebben dan de M5…..550pk zou makkelijk haalbaar zijn…..in theorie zelfs 600… akelig knap die motoren van Honda.
@Sgt. Stevil: -EDIT, niet op de persoon svp-

Het is toch algemeen bekend dat de meeste verkeersslachtoffers vallen in de Aziatische landen of niet?

Deze gasten kunnen inderdaad goed rijden..
OK, even een paar reacties aangepast wegens nodeloos gezeur. Nu weer back-on-topic svp.

@Woody: hoe groter de motor, hoe moeilijker de hoge specifieke vermogens vast te houden. Maar goed, wellicht dat de komende NSX wat meer litertjes krijgt en dan weten we het zeker.
@Wouter: dat klopt maar ze hebben met de S2000 motor al 120pk liter gehaald deze getunde S2000 haalt zelfs 135pk/liter….. 550 is ook “maar” 110…. dus ik verwacht dat ze dat wel halen. Maar goed, pk’s is niet alles….Wou alleen even de BMW-fans er op wijzen dat de champagne opentrekken wat overdreven is in mijn ogen ;-)

Het lijkt me geweldig als Honda idd snel met een nieuwe sportwagen komt en ECHT een serieus heftig blok erin legt….
@W0o0dy: wat is eigenlijk de reden dat honda geen grotere motoren bouwt?Heeft dat te maken met die wetgeving in japan die maar een beperkt vermogen toelaat?
Haha Wel grappig doet me ineens denken aan andere topics waar BMW niet de 1e plaats haalde. Wat werd er toen ook alweer gezegd???? Maar goed het zal wel zo z´n redenen hebben…. ;)

Deze is er ook nog……

http://www.youtube.com/watch?v=MsTjgrXCPgQ
Zo alle fans van bmw kunnen hun vooroordelen weer aanhalen. Alleen jammer dat de vergelijking niet echt relevant is met een M5 met 200 pk meer dan de 300 van de nissan enz. Voer die japanse auto’s op tot gelijk vermogen en die BMW’s worden er wel uitgereden! Prachtige auto ook die S2000, maar hopen dat Honda deze lang genoeg blijft maken totdat ik er een kan betalen :)
Nee idd. deze vergelijk is ook niet correct. Laten we ook ff niet vergeten dat de M5 510 kilo! zwaarder is dan de S2000 en 200 kilo! zwaarder is dan een 350Z en natuurlijk ook niet dat het een vierdeurs sedan is…….
Ik durf te wedden dat als BMW die kilo´s kwijt is dat de Honda, Mazda en Nissan op zijn minst op een ronde achterstand waren gezet! ;)

p.s. zelfs met die 510 kilo meer zie je hoe soepel en simpel hij wegtrekt bij die S2000 bij 1:10 ongeveer in het 2e deel. ;)
Neem wel in je achterhoofd dat S2000 als een race autotje is ontworpen met heel veel carbon(bijv. dak).
Deze hier is door Mugen Getund op de circuit waarop ze rijden.
De rest van de auto’s zijn ook allemaal getund en voor de circuit aangepast.

@Rick dos
Die filmpje van jou zegt wel meer.
Een getunde Skyline GTR met over de 500pk die veel moeite heeft met de CSL
@z-rider: Nee, wat betreft de chinezen sta ik geheel achter je. Maar je moet ff wwat nieuwe scheldwoorden in je boekje opnemen. ‘Kansloze’ gaat zo vervelen. Of je kunt ophouden mensen uit te schelden natuurlijk. ;)
@Rick Dos: vanwege de verschillen in pk’s en gewicht heb ik gekeken naar de pk/kg en daar heeft de M5 een kilo per pk minder en daardoor moet de auto wel sneller zijn dan de rest…… De M3 en de S2000 zijn wel redelijk te vergelijken en dat zie je dan ook in de race….
Als er een Skyline met 800pk tussen had gereden dan hadden de BMW fans geroepen dat het niet eerlijk was…..

Niet helemaal toevallig… het lijstje met kg/pk is gelijk aan de einduitslag..
1) M5 3,67kg/pk
2) S2000 4,59kg/pk
3) M3 4,61kg/pk
4) 350Z 5,07kg/pk
5) RX8 5,24kg/pk
@SimonMc: Ja als een motor toch niet meer dan 280pk mag hebben dan heeft een 5 liter weinig zin….. 280pk haalt Honda ook wel uit een 2,5 liter als het moet. Je ziet dan ook bijna alleen maar motoren onder de 3,5 liter en eigenlijk niets daarboven (de motoren voor grote luxe zaken/limo’s als de Legend, LS400 etc. uitgezonderd). Volgens mij is die regel inmiddels wel echt verleden tijd dus nu gaan de Japanners ook serieus sterke motoren bouwen (kijk maar eens naar de Lexus Sportwagen (500pk) en de IS500 (450?)). Hopelijk komt er snel een nieuwe NSX met e
@SimonMc: Ja als een motor toch niet meer dan 280pk mag hebben dan heeft een 5 liter weinig zin….. 280pk haalt Honda ook wel uit een 2,5 liter als het moet. Je ziet dan ook bijna alleen maar motoren onder de 3,5 liter en eigenlijk niets daarboven (de motoren voor grote luxe zaken/limo’s als de Legend, LS400 etc. uitgezonderd). Volgens mij is die regel inmiddels wel echt verleden tijd dus nu gaan de Japanners ook serieus sterke motoren bouwen (kijk maar eens naar de Lexus Sportwagen (500pk) en de IS500 (450?)). Hopelijk komt er snel een nieuwe NSX met een V8 of V10 van meer dan 4 liter…. dan wordt het pas echt leuk!
best vette oudste maar ze mogen wel wat mee pk’s hebben
@LUC: Let ff een beetje op je spelling/interpunctie, dan snappen wij ook wat jij wil zeggen…
@TomRS6: is dat misschien niet door het gigantische bevolkingsaantal? ik heb nog nooit gehoord dat er in verhouding in Japan en China schokkend meer verkeersdoden zijn dan in andere landen op hetzelfde ontwikkelingsniveau.
als je miljoenen voetgangers, fietsers, mensen op brommers en scooters combineert met relatief slecht onderhouden auto’s en vrachtwagens en slechte wegen dan is het logisch dat er meer slachtoffers vallen……Dat zegt helemaal niets over de rijkunsten van de chauffeurs…..

Maareh…. ging het hier niet over professionele coureurs met sportieve auto;s op een perfect onderhouden circuit? Laten we het dan daarover hebben en niet over de demografie van een land dat toevallig ook 12 uur vliegen hiervandaan ligt…….
Toch een leuke test met verschillende paarden. Het bruut geweld uit duitsland komt er niet echt door, de s2000 is de snelste met de rondetijd. knap toch van die jappen met een 4 cil. 2.2. Knap ! Als ik moest kiezen dan kwam er een s2000, dan spaar ik ook nog eens +-75.000 euro (in vergelijking met een m5)
M-power for life!

We moeten nie vergeten dat de M5 een sports gezinswagen is en eigenlijk wel heel indrukwekkende prestaties levert, en de M3 die eigenlijk wel al een beetje verouderd is toch wel goed zijn mannetje kan staan t.o.v. de M5, indrukwekkende race, dat jappeners snel waren wisten we al, maar geef mij toch maar M-power, dat is rijden met passie en snelheid.
Ideale auto op de Tsukuba is gewoon een lichtgewicht auto, dus eigenlijk ver weg van een M5. De M5 maakt het gewoon goed op rechte stukken waar de rest achter blijft. Het extra gewicht maakt de M5 ook niet sneller op de bochten, even voor de duidelijkheid er is inderdaad een enorm verschil in power maar dat geldt ook voor het gewicht.

Het voordeel van een lichtgewicht wordt ook steeds meer naarmate het race vordert. De druk op de banden (door het gewicht en power) zorgt ervoor dat de banden eerder vervormen en verslijten.

S2000 is gewoon een pure sportwagen met een laag zwaartepunt en een lage gewicht, in dit geval nog iets gekieteld. Dat de S2000 zo goed is zie je ook gewoon duidelijk aan de laptijden.

Maar mensen willen snel vergeten hoe goed de BMW’s zijn uitgebalanceerd en hoe goed ze het doen op een circuit waar ze zich totaal niet thuisvoelen. Ik denk niet dat de M5 hoge toeren in de 4e versnelling heeft gereden waar deze auto 7 versnellingen tot zijn beschikking heeft.

De S2000 heeft idd veel pk’s per liter, maar om die gegevens in een rechte lijn door te trekken tot de 5.0 liter motor van BMW is niet juist. Waarom heeft de NSX dan een een 3.2 liter motor om aan 280 pk te komen? Waarom wordt er dan geen 2.4 liter blok genomen om 280pk te behalen? Het gaat immers om de souplesse van de motor, betrouwbaarheid en de koppel. Is het nu schandalig dat de M5 ‘maar’ 100pk per liter heeft en de M3 ‘maar’ 110 pk per liter tegenover de S2000 met een gigantische 120pk per liter van de Honda?
ik heb niet gezegd dat het schandalig is dat de M5 “maar 100pk per liter” heeft…. Alleen ga ik er wel vanuit dat Honda een 5 liter met 550pk (of meer) kan bouwen die ook aan souplesse (en zeker qua betrouwbaarheid) niet voor de BMW V10 onder doet.

De NSX is ontwikkeld in een tijd (ongeveer 10jaar geleden) dat er maar 280pk uit het blok mocht komen…. de grotere cilinderinhoud hebben ze gekozen om de auto een betere koppelkromme te geven, niet omdat ze er niet genoeg pk’s uit konden halen…. (overigens levert de NSX in werkelijkheid ook veel meer pk’s…. alleen door de toerenbegrenzer zul je dat niet in de specificaties zien….)
@Mpower je hebt hier inderdaad wel gelijk!
Over de motoren van BMW valt niet te praten zijn gewoon de alle beste en dat weet iedereen ook wel alleen toegeven is erg moeilijk.

BMW doe mee aan bijvoorbeeld de WTCC waarvan de regels bekend zijn:

Engines are limited to 2000 cc. Many technologies that have featured in production cars are not allowed, including variable valve timing, variable intake geometry, ABS brakes and traction control. Guernseyman Andy Priaulx won the 2005 championship for BMW.

En zonder al deze mogelijkheden om de power van je motor exteem te verhogen leverd het 2liter blok van BMW 280PK!

En aangezien de Auto voor een achterwiel aangedreven sedan incl. de Coureur maar 1145kg weegt, kun je zelf de rest wel invullen.

Ik vind het wel erg leuk dat die japanners het altijd proberen en S2000 blijft een leuke cabrio als je voorbij de 6000t/pm komt!!
@wooody
In het 2 deel van je verhaal ga je eigenlijk mee met mijn verhaal over de nsx. Ik weet dat de nsx is ontwikkeld in de tijd dat de japanse wetgeving het niet toestond om auto’s met meer dan 280pk uit te rusten. Dat kan je ook uitmaken uit mijn verhaal ik haalde terug naar de 280pk uit bijv. een 2.4 heb niet gezegd dat de 3.2 blok 400pk moest uitpersen.

Ik ben geen Honda hater maar ik zou weleens de Honda 5 liter willen zien met meer dan 550pk, ik ben ook van mening dat Honda het wellicht zou kunnen behalen met de kennis die ze in huis hebben. Maar alsnog is er geen Honda met een 5 liter 550pk+ en dus jammer genoeg geen vergelijk materiaal in die klasse.
Ik ben ook geen BMW hater….. alleen zorgen wat BMW fans wel voor een steeds hogere aversie (door de ongefundeerde en onzinnige opmerkingen) en dat is jammer.

“Beste” bestaat niet! “Beste tot iemand anders het verbeterd”….dat kan…. (en over die opmerking mag evt best worden nagedacht)

De nieuwe NSX die op dit moment ontwikkeld wordt schijnt meer dan 500pk aan boord te hebben uit ongeveer 5 liter (ook een V10) En Lexus test ook al een tijdje met de nieuwe sportwagen met een motor die meer dan 500pk levert uit minder dan 5 liter…..

De NSX motor kan zonder al te grote wijzigingen (ander vliegwiel en een ander motormanagement en andere injectie en een ander uitlaatsysteem) naar ongeveer 400pk getild worden en blijft dan tijdens lange afstandraces gewoon heel……

De opmerking van CSL is weer erg jammer…..”Over de motoren van BMW valt niet te praten zijn gewoon de alle beste en dat weet iedereen ook wel alleen toegeven is erg moeilijk.” Maar goed, met hem discussiëren is zinloos dus… laat maar.
@wooody
Begin jaren 90 had NSX inderdaad een 3liter met 273 pk en 284 Nm
En je had toen ook een 3liter M3 met 286 PK 320NM ( de helft van de prijs van NSX)

Later had BMW in 1995 een 3.2 met 321pk en 350 Nm
Toen kwam honda met NSX ook met een 3.2 maar met 280PK en 298NM

In 1999 kwam bmw met vernieuwde 3.2 met 343PK en 365 Nm(CSL: 360PK 370 Nm)
Maar honda bleef nu heden zitten met 280pk en 298NM

Dus je kan niet zeggen dat ze meer hun best doen om meer NM eruit te persen.
En als je de Prijzen vergelijkt snap je waarom er zoveel meer M3 verkocht zijn dan een NSX. Een veel snellere M3 CSL was zelfs goedkoper dan een NSX.

Je kan nu een 1serie met 3liter 272 pk kopen die dus even veel PK’s en zelf meer NM heeft dan de SUPERCAR uit 1997.

Hoe groter de BLOK hoe meer verantwoordelijkheid, onthoud dat!
@wooody

Uiteindelijk gaat het bij mij niet om dat Honda het wel of niet kan, alleen denk ik er niet zo makkelijk over. Het heeft BMW ook veel tijd gekost om dit allemaal op te zetten. Ook ben ik hier niet op BMW’s op te hemelen en een positieve imago boost aan te geven, daar mag de Marketing afdeling van BMW zich druk over maken. Het is uiteindelijk de emotionele waarde die je hecht aan een auto, en juist die emotionele waarde zal doorslaggevend zal zijn voor je autokeuze.
Geef mij maar een 350z met (twin)turbo, die laat die m3 en m5 ver achter zich…
Jullie hebben als excuus dat de bmws meer wegen dan de rest, maar ze hebben ook HEEL VEEL meer vermogen, kijk naar de pk gewicht verhouding van de m3…..
@Romeo

Je reactie is totaal nutteloos en onzinnig, “geef mij maar een 350Z met twinturbo”???

Kan ook zeggen dat ik in die M3 een twinturbo in installeer, nu draait ie 1 keer rond die 350Z maar dan 3 keer.

Zo, mijn reactie heeft toch ook geen enkel nut he, stay on topic guys, het gaat om deze vergelijking waar de M5 het sterkst toonde.
Geweldig filmpje! Die jappen weten wel hoe ze lol moeten maken op het circuit.

Het lijkt mij heerlijk om die S2000 te rijden, ongezond veel toeren maken en dan de perfecte lijn pakken voor elke bocht met een snelheid waar je u tegen zegt.

Maar het is ook über om met die M3 over de baan heen te scheuren met van die heerlijke drifts tussendoor..

En met de M3 kan je na de race ook gewoon comfortabel naar huis, over de drempels en door de regen (nouja.. met die potenza’s.. ).

Kiezen is te moeilijk. Ik wacht er wel mee tot ik geld zat heb.
@BMW323Ci: de Honda was sneller alleen heeft de M5 wel de power om iedereen op het rechte stuk voorbij te blazen, maar de S2000 moet het (in dit gezelschap van uitremmen en/of hogere bochtsnelheden hebben….. dan is inhalen duidelijk moeilijker……

Dus dat “de M5 het sterkst toonde” lijkt mij een beetje subjectieve conclusie… Je hebt wel gelijk dat een twin turbo 350Z weer iets totaal anders is dan de andere auto’s…. maar dat was mijn punt mbt de M5 ook. Veel teveel pk’s in vergelijking tot de rest (en zoals ik eerder aangaf, duidelijk de beste kg/pk verhouding….. een kilo minder per pk is gewoon veel! De M5 heef 30% meer vermogen in verhouding tot de kilos, dan de andere auto’s hier……
@W0o0dy
volledig met je eens.

Het gaat me ook niet om wie de ‘beste’ is, bestaat niet echt en dan moet je met veel meer dingen rekening houden dan enkel .. ‘ in 1995 bouwde BMW dit en Honda dat …’

“Ik vind het wel erg leuk dat die japanners het altijd proberen …”
Deze commentaar van CSL vind ik dan ook een beetje denigrerend klinken tov de Japanse autotechniek.

Als je een echte motor kenner bent weet je dat bvb Honda bij de absolute top van motorenbouwers hoort en wanneer je ook nog eens rekening houd met betrouwbaarheid, diverse toepassingen, productieaantallen en klantentevredenheid gewoon de top IS. Dus spreken alsof ze de (Duitse) feiten achterna hollen klopt gewoon niet.

Wagens zoals de NSX, S2000, Prelude, Supra, Skyline, 350Z, Lexus (… ) hebben echt niets meer te bewijzen. Net zo min als de Japanse autotechniek in het algemeen.

Of je ze zo mooi of stijlvol vind als een Duitser dat is natuurlijk een kwestie van smaak, ik vind meestal van niet, maar goed …
@ Vertigo:

Volledig met je eens over die opmerking van CSL, had het zelf niet beter kunnen verwoorden. En laten we maar niet over de marketing en bedrijfseconomische aspecten (verkoopcijfers/bedrijfsresultaten) van de Japanse automerken beginnen, waar de Duitsers de Jappen blijven “proberen” te overtreffen.
@CSL : LOL, ge gaat een NSX vergelijken met een M3…Straks ga je nog beweren dat die M3 beter is.
Sorry, maar ik denk dat ge dan maar eens een paar boekskes moet lezen over de NSX, want vergeet maar dat een M3 die NSX er uit rijdt op een circuit, en ja zelfs een M5 zal het mogen afleggen.
met een nissan helm in een bmw lol
Jeez mensen waar hebben we het in godsnaam nog over?! Feit is dat deze vergelijk net zoiets is als appels met peren vergelijken. Ja, de BMW´s hebben zo hun voordelen en JA, de “Jappaners” (niet denigrerend bedoeld) halen hun voordeel op andere gebieden. Event het zich zo allemaal mooi uit?! Ach ja wie zal het zeggen. Daarin spelen te veel factoren een te grote rol om hier een zinnig antwoord op te geven.

Feit is wel dat BMW een van de beste, zo niet DE beste motorenbouwers is. Het is immers niet voor niets dat ze de International Engine Of The Year awards bijna elk jaar domineren. En zo is Honda daarin ook altijd goed vertegenwoordigd.
zie hier…
http://paultan.org/archives/2006/05/15/2006-international-engine-of-the-year-awards-results/

Maar ere wie ere toekomt. Je kan wel makkelijk zeggen: “Beste tot iemand anders het verbeterd” echter men verbetert 8 van de 10 keer de standaard die BMW gezet heeft…..en meestal is die verbetering niet beter…… (en ook hier over die opmerking mag evt best worden nagedacht)

Ik vind eerlijk gezegd mijn eigen linkje veel interessanter. Hier is het zo dat de M5 zich staande kan houden tussen het geweld van een Gallardo, Skyline, M3 CSL en Porsche 911. En let wel we hebben het hier nog altijd over een sedan!
http://www.youtube.com/watch?v=MsTjgrXCP
@ SimonMC:

Idd, NSX is niet te vergelijken met M3 of M5, maar eerder met een Ferrari of Porsche. NSX is het bewijs dat pk’s niet alles zijn voor een sportauto.

Mensen vergeten vaak de WEGLIGGING, wat essentieel is voor hoge snelheden in de bochten. En op dit vlak is de Honda NSX 1 van de beste (zeker in zijn tijd). Maar ja, je verwacht ook niet anders als een legende-coureur als Ayrton Senna daaraan meegeholpen heeft en dat is ook de reden wrm de NSX zo duur is.

De NSX-R (20 pk’s meer en paar kilo’s lichter dan standaard NSX) is 1 van de eerste productie-auto’s die een rondje Nurburgring doet onder de 8 min.

Ik denk niet dat een BMW met vergelijkbare specs zo’n tijd kan neerzetten, zeker niet in die tijd…
Ja, maar ik vind het geen vergelijken, kijk pk-gewichtverhouding en vooral de verhouding in prijs….
Ik wil alleen maar zeggen dat als je geen m3 koopt maar een 350z en al het geld wat je overhoud door geen m3 te kopen gebruikt om je 350z te optimaliseren vind ik het een betere vergelijking….
en weer een keiharde 1-2 voor bmw M POWER wahaa
LOVE BMW, eindelijk eens een clip zonder de audi !!!
Ooh my GOD.. NSX vergelijken met een Ferrari, wat hoor ik hier allemaal.

NÜRBURGRING tijden

Honda NSX: 8 minutes 38 seconds
BMW M3: 8 minutes 22 seconds

NSX-R 7:56
CSL is ongeveer 10 sec sneller (ja sneller dan een Modena!!)

The NSX isn’t faster dan a M3. Get it through your head.

Snelle M3(zet je luidsprekers maar hard):
http://www.metacafe.com/watch/103189/m3_csl_supercharged/
echt een fijn filmke, leve bmw EN Mpower i love it

de Japanse techniek kan niet op tegen de duitse !!!!
cslgtr@hotmail.com
@SimonMc
GE IQ is ontzettend laag, als ik jou was zou ik wat minder boekjes lezen en meer naar de realiteit kijken.

M3 is gewoon sneller dan een NSX en vele malen goedkoper en luxer.
En begin niet over de wegligging van de M auto’s, want ze hebben allemaal een reputatie hoog te houden.
de 1-2 was eigenlijk een 1-3, niet dramatisch slecht, maar de HOnda wordt tweede….De snelste ronde van de M5 is 0,3 seconden langzamer dan de snelste tijd….. van de S2000. Dus de BMW fans kunnen ophouden met joelen en de dop kan weer op de champagne…..

Image Hosted by ImageShack.us
Voor degenen die nog niet overtuigd zijn van M-power, kijk eens naar het volgende videoclip, daar zij je een vergelijking tussen de M3csl, Honda S2000, Mazda Rx8 Type S, lotus Elise en een Mercedes SL55 AMG.

Voor de Mercedes ook een leuk videotje, want het gaat hier over de SL55 AMG die op papier van 0-100Km/h in 4,5s doet.

Kijk maar es:

http://www.youtube.com/watch?v=6Wi7uSMkc0A
@ CSL en CSLgtr:

NSX is een a la Ferrari erkende supercar en is al vaak vergeleken met Ferrari’s toentertijd. Maar als jullie het niet gunnen, dan niet.

De CSL is mssn wel sneller, maar dat is ook een auto met veel meer vermogen. Logisch dat die sneller is op zo’n lange circuit als Nurburgring.

NSX-R: 280 pk/1270 kg
M3 CSL: 360 pk/1285kg

En “Ge IQ is ontzettend laag”, vraag me af hoe deze opmerking gepost kan worden, aangezien er huisregels zijn op de blog.

@ Thomas:

Japanse techniek kan niet op tegen de Duitse. In dit filmpje zie je tog duidelijk dat de S2000 sneller is dan de M3 en ook de beste laptijd heeft.
En vergeet niet dat de meeste snelheidsrecords bezet zijn door de Skylines…

Dus Japanse techniek is slechter dan de Duitse? THINK AGAIN…
Volgens 5fth Gear “Best FastCar”:

http://www.youtube.com/watch?v=mHdhBns2T0A
@TheAnswer
De S2000 en/of NSX is lang niet sneller dan een M3 maar de getunde Mugen S2000 op de filmpje zet op de Tsukuba Circuit een iets betere tijd neer.

Een opgevoerde Z4 in dezelfde prijsklasse zou ook hier bijvoorbeeld superpnel zijn.

Maar zoals door iedereen al aangegeven is het geen logische vergelijking.

Ik kijk heel vaak naar de “Best Motoring” video’s. Vind alleen erg jammer dat er niet door 1 coreur eerst de tijden van auto’s appart worden gemeten.
Die linker auto op de openingsfoto heeft een Peugeot-bek. Dat was het eerste wat me opviel. (ik kende die auto helemaal niet, en ik weet niet of ik hem wel wil kennen) De rest over deze filmpjes zal allemaal wel, zoveelste (voor mij) saaie racefilmpje.
@ CSL:

De S2000 is slechts heel licht getuned, heeft maar 270 pk (tog veel minder dan de M3 en M5). Maar de auto is natuurlijk ook lichter. En wat betreft de NSX, das een hele andere auto uit een andere tijd.

Maar zoals je zegt, het is idd geen logische vergelijking, vind het daarom ook raar wrm Best Motoring deze auto’s naast mekaar hebben gezet. Mssn is dit wat ze willen, eindeloze discussies die (mogelijk) leiden tot ruzies. Maar goed, daar gelaten.
laten we eens over de prijs praten van de auto’s … iemand moet het toch maar betalen
@bmw323Ci 360pk tegen +/- 240pk (2x) en 2 auto’s ruim onder de 200pk……Ook hier weer appels en peren….. en die gozer in de Lotus….lijkt erop dat hij nog nooit eerder in een Elise heeft gereden want de eerste 2 rondes staat hij zo ongeveer still
Ik snap niet waarom ze in het filmpje met de BMW’s met de pook schakelen terwijl ze allebei SMG hebben?!
Misschien willen ze het eerlijk houden ofzo maar de vergelijking is toch al zinloos.
BMW M3 CSL
Accelerates test
http://www.youtube.com/watch?v=wMkwc6ewJzA

BMW M3 CSL VS 350Z TURBO… Ik hoor mensen zeggen geef mij maar een 350Z en een TURBO.. Dan Dan….. Nou hier heb je die kijk dit filmpje
http://www.youtube.com/watch?v=4w29wIDWXdU&NR


VOOR DE BMW FANATEN CSL… TOP GEAR TEST
http://www.youtube.com/watch?v=8toWcASvBLo
@ Citrofiel, Ben je een debiel?
Mijn hoed af voor de Jappen. De S2000 lijkt mij de echte winnaar hier. Zonder veel macho-gedoe gewoon de snelste. Pure klasse. Lijkt mij de enige echte racewagen. De BMW’s hebben hun concept tegen: het zijn per slot van rekening gezinswagens. Grtz, Leifhain
(spijtig van het niveau hier)
De M5 en den M3 zaten er in het begin met hun lelijke vettige kont voor, het is niet moeilijk, en wat zegt de bestuurder achter het stuurwiel? Geef mij maar honda!
Ik heb die honda, heel chill ;)

Ik begrijp alleen niet goed waarom de coureur in het filmpje zo vroeg doorschakeld. VTECH begint pas te werken vanaf 6k toeren en het max vermogen van de s2000 zit bij ongeveer 8k toeren. In dat geval zou je toch verwachten dat er veel later opgeschakeld wordt?
Zowel BMW en Honda zijn fantastische motorenbouwers. De prestaties liegen er niet om.
Ze winnen beiden prijzen in de International Engine Of The Year.
Maar mocht er een categorie bestaan inzake betrouwbaarheid, dan moet er een van de twee afhaken.
En dat is toch wat telt vind ik voor een straatauto.
Alleen vind ik het jammer dat Honda die krachtbronnen niet uitbrengt in meer luxueuzere wagens, zoals de M3 en M5.
nog een video van Best motoring met 2 m3’s (SMG en manual) en twee Lancer Evo’s (getuned? of de VII en de VIII?) en twee Ferrari 360 modena’s.
Opvallende verschillen in het weggedrag en ook al wint de auto, dat is niet de auto die ik zou willen hebben….
http://www.youtube.com/watch?v=L4WPnC2NArM
LEXUS GS 450h
Tja, de S2000 heeft de korste tijd dus is de s2000 de terechte winnaar vind ik.
Kwa betrouwbaarheid komt BMW toch ver achter zene
Staat niet eens in de top 5
Honda Accord op de 1ste plaats en de Jazz op de 5 plaats
Ik heb de filmpjes bekeken ..
Ik vind die bmw’s uitermate goed presteren,ik had het niet verwacht(no offense naar bmw fans),maar de uiteindelijke pk/kg verhoudingen liggen niet ver vanelkaar af.
Ik heb zelf meerdere malen in verschillende bmw’s gereden,onder andere een iets oudere M3,de S2000 heb ik al mee gereden.
Ze vallen me allemaal niet tegen.
Elke auto heeft zijn eigen klasse/charme’s,en zetten fantastische prestaties neer.
Dus laten we gewoon ophouden over dat gelul van BMW is beste,HONDA is beste,blablabla
Zijn allebei prima auto’s,ze rijden er niet voor niets lijkt mij.
Ik rij zelf een Honda Prelude uit 1993 2.2 VTEC met 450.000 km gelopen en rijdt nog perfect.Dus ook betrouwbare motor,en een maat van mij met zijn BMW E30 2.5 heeft er nu ook al dik 4 ton op zitten en rijdt ook nog steeds als een trein.
Dus zijn er nog wel echt onbetrouwbare motoren bij bmw of honda?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).