Impressie Alfa Romeo 4C Junior

Auteur: , 25 Reacties

Dat Alfa Romeo werkt aan een kleine coupe is een publiek geheim. InfoMotori maakt een aantal impressies van de nieuweling die zij heel toepasselijk 4C Junior hebben gedoopt.

De Alfa Junior wordt gebaseerd op het platform van de Fiat Grande Punto. Van het huidige motorenaanbod van Alfa Romeo zullen we in de Junior niet veel terug zien. De basis motorisering wordt een 1.4 turbo met 150 pk en de topversies zal waarschijnlijk worden aangedreven door de nieuwe 1.8 JTB met directe injectie die 220 pk levert. Om alle paardjes op het wegdek te krijgen gaat er gebruik worden gemaakt van het Q2 Torsen differentieel wat ook wordt toegepast op de 147 met diesel met 150 pk.

De Alfa Romeo 4C Junior komt of tegelijkertijd met de 149 op de markt of iets later in 2009.

Alfa Romeo 4C Junior
Alfa Romeo 4C Junior
Alfa Romeo 4C Junior

Bron: Infomotori.25 reacties

heel mooi, echt gaaf. Hoop dat er zoiets uitkomt. echt gaaf.
Niet mooi.
Het ontwerp van die andere “C”, de 8C Competizione, is véél mooier.
Goed….

8/2 is 4…goed voorbeeld ervan
Die opening in de zijkant vind ik toch niet echt esthetisch, dat had wel een beetje kleiner gemogen, als de uit in het zwart is, en je bekijkt de zijkant van ver is het precies een SUV
Ik vind de verhoudingen niet sterk. Neus te groot.

De ‘leuke’ baby van de 8c, maar geen mooie.
hoop niet dat hij er zo uit komt te zien, de achterkant ziet er best OK uit, aleen die uitlaten vind ik niks voor alfa. De voorkant van deze impressies ziet er werkelijk lelijk en buiten proporties uit. En het zwarte vlak waar LPH het over had, vind ik dan weer wel mooi, het maakt hem stoer.
Net dat je denkt dat het met Alfa beter gaat……….Gelukkig zijn dit impressies van een paar hobbykippen……..Het is eerder een karikatuur van een auto.
C200 Kompressor
Vreeeeeeeeeeeselijkkkkkkkkkkk!!!!!
Zal in werkelijkheid wel meer 147 worden toch ?!
Ergens wel jammer. Ik vind de 147 niet echt spectaculair. Dit is tenminste wat meer uitgesproken.
Lijkt niet echt op een coupe, wat is er tegenwoordig met die europeanen ze maken een hatchback zo als ie hoort te zijn en noemen het meteen een coupe
zo als ( alfa brera, vw scirocco, opel astra 3dr ) honda noemt de nieuwe civic 3dr toch ook geen coupe.
Welke amateur tekenaar heeftdit nou weer getekend, die eerste is al behoorlijk 8|, maar die onderste slaan alles, dat lijken wel van die nieuwe musclecars
“honda noemt de nieuwe civic 3dr toch ook geen coupe.” Nee, maar dat is ook erg ongebruikelijk voor 3 deurs ruimteschepen.
Een coupe is pas een coupe als er geen achterklep op zit maar een koffer deksel (dus de achterruit zit vast), gelukkig heeft Opel het nooit aangedurft om de 2 deurd Corsa coupe te noemen, maar formeel was het er wel 1.
Coupé?! Eerder een SMART-CONCURRENT op deze foto’s. Ziet er veel te gedrongen uit, het lijkt alsof ze een bestaande auto genomen hebben en slecht hebben gefotoshopt. Het is echter wel een goede Smart-concurrent, met die motoren, doe mij deze dan maar.
(en hij is weer WIT)
Kraken dat hok! de voorkant (voor de voorwielen) is niet extreem lelijk maar die lijnen die naar boven gebogen zijn foute boel. De algemene proporties zijn ook helemaal fout. De achterkant is wel aardig, maar de uitlaten en dat randje onder de nummerplaat zijn iets te. Al met al…. Alfa kan dit zelf zeker beter!
bovenste foto m,ag ik wel maar de rest is echt lelijk, maar ik ben er van overtuigd dat ALS deze komt alfa wel met iets moois komt
1.8 JTB met 220 pk?? dat hoor ik voor het eerst… klinkt interessant..
Klopt niks van volgens mij. In de Autoweek van afgelopen week stond ook een impressie van de junior. Die leek op een verkleinde Brera. Lijkt me ook iets aannemelijker dan deze gedrochten. In Rusland worden nog mooiere auto’s gemaakt!
De 1.4 Turbo motor met (minstens) 150pk zal ook in de 147 worden gehangen om de verkopen wat te helpen… Lijkt me een interessant (goedkope) auto
Oh my god!

Deze ontwerpers hebben te lang naar de film Cars gekeken van Disney….

Dit is echt een grap…
Klassiekerrally
Meer karikatuur dan serieus autoontwerp.
Ach, waar zijn de dagen van de mooie Sud Sprint, waarvan helaas zelfs de RVS bumpers konden roesten… :zwijmel: (’t Sprintje reed overigens fan-bloody-tastic!)
Dit is nieuwe Il Mostro/ Het Monster van Alfa! Wie kent hem nog? Die had ook zo’n gedrongen wat teruglopende vooruit. De in begin jaren 90 uitgekomen, voor die tijd extreme Alfa SZ/ RZ. Die auto stond ook bekend als Het Monster/ Il Mostro van TV programma Now or Never. De RZ was de cabrioversie van de SZ Coupe. Voor foto’s van die Alfa SZ/ RZ zie http://www.alfaclub.nl en dan vervolgens bij foto’s. Of je vindt hem helemaal te gek of je verafschuwt hem. Dat vind ik met deze ook wel het geval.

Ik zelf vind dat er aan de neus nog wel wat gesleuteld dient te worden en dat de auto iets langgerekter zou moeten zijn. Het is nu zo’n bommetje op wielen. Hij heeft ook wel iets van prototype Alfa Kamal (de SUV van Alfa), maar dan in groffere en extremere uitvoering. Bijzonder opvallend, ja dat is-ie wel!

De achterkant heb ik eens meer gezien en ziet er al redelijk af uit. Een beetje mix van de achterruit van de Alfa 147 met de achterlichten van de Alfa Romeo 8C. Die achterkant zal, denk ik, wel al redelijk definitief zijn.
Ik krijg stilaan de indruk dat de impressionisten van dienst écht geen flauw benul hebben van hoe de kleine Alfa er zal uitzien… Tenminste als je de uiteenlopende schetsen totnogtoe beschouwt.
Wat hebben die mensen gerookt toen ze dit tekenden?!?!
Ik sta echt perplex van deze getekende miskraam
ik vind hem niet echt mooi maar ja veel alfa’s zijn lelijk de meeste lijken ontworpen in de koffiepause van mensen die autos nie interresant vinden het lijkt wel fisheye effect die eerste foto
Pardon?!?!???! Veel Alfa’s zijn lelijk??? Welke malloot schrijft dit nou toch weer. Tsja deze plaatjes zijn natuurlijk van een ijverige photoshop hobbyist. En ok iedereen heeft zijn eigen smaak maar bij echte kwaliteit valt er niet over smaak te twisten. Sommige dingen zijn universeel mooi! Ja er zit weleens iets tussen bij Alfa wat een beetje minder is maar over het algemeen is men het er toch wel unaniem over eens dat alfa’s tot de mooiste ontwerpen behoren. Tenminste ik krijg altijd alleen maar complimenten over mijn Alfa. Niet alleen over buitenkant maar ook over binnenkant met mooi leer en niet zo’n ontzettend saai dashboard zoals Golf of Opel. Mensen zien dus duidelijk het verschil.

Over mooie auto’s gesproken dus. Wat te denken van de nieuwe 8 c spider? Het enige wat alfa moet doen is nu eens een keer echt sterke power bakken in het vooronder proppen zodat deze italiaans pareltjes nu eens niet alleen met hun looks ver boven de duitsers uit steken maar ook met hun vermogen. Die junior moet een lekker licht karretje worden met 200 pk tot 250 pk en het nieuwe Q2 systeem. En dan maar lekker van die saaie duitse grundliche bakken opduwen ;-)) Forza Italia!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).