Jaguar is niet te koop!

Auteur: , 32 Reacties

Ford is al een tijdje de weg kwijt, that much is clear. Jaguar staat daarom in de etalage en zowel de Russen als de Engelsen leken interesse te hebben. De deal met de Russen lijkt echter kansloos, en inmiddels is ook bekend dat het Engelse JCB geen rol zal spelen bij de verkoop van Jaguar. Ford wil Jaguar namelijk alleen inclusief het winstgevende Land Rover verkopen. Oh nee, Jaguar is NIET te koop!

Want, zoals de BBC schrijft: “Jaguar is not for sale.” At least for now… that is;)

Veel onduidelijkheid dus. Maar mocht Ford een koper vinden voor Jaguar dan zal dit waarschijnlijk een package deal worden met Land Rover. Dat gegeven is al een aantal maal voorbij gekomen en gisteren wist de Financial Times dit (via Bamford) wederom te bevestigen.32 reacties

alles heeft zn prijs zeg ik altijd
Huh ?
Ik geloof dat ik nou ook ff de weg kwijt ben hoor.
Ben benieuwd waar dit nu weer gaat eindigen.
Als ik Ford was zou ik Jaguar Z.S.M. verkopen; lijden al jaren verlies en ik zie niet in hoe het beter kan gaan. Ze pompen er al jaren veel geld in en volgens mij zijn de opbrengsten nihil.

Land Rover dan lekker houden; daar gaat het volgens mij erg goed mee.
Ik vind het onvoorstelbaar dat een merk met een geschiedenis en een klank als Jaguar geen winst kan maken. Eerlijk is eerlijk, ze maken bijzonder mooie wagens. Waar ligt dat nou aan ?
Als ik topman bij ford was zou ik het wel weten: Land-Rover en Aston Martin houden! jaguar en volvo :-P wegdoen
@JANUS…. de X-type als leasebak? Wie rijdt er een S-type? En ook de XJ verkoopt niet zo denderend…. Het zijn fraaie auto’s maar ik denk dat Jaguar toch net iets te sjiek voor mensen onder de 50…..
@WOoOdy.
Waarschijnlijk heb je gelijk.
Moet toch zeggen dat ik zelfs de S-Type gewoon een mooie, sjieke bak vind.
Ik zou hem eerder kiezen dan een Mercedes E-klasse bijvoorbeeld. (Op het uiterlijk dan. Heb er nog nooit in gereden!)
@JANUS
Ik denk dat de associatie met Ford er TE dik opligt. Als je een Jag (spreek uit: Jéééég met een aardappel in je keel) koopt dat je niet “goedkope” Ford spullen er in wilt hebben. Ik begrijp eerlijk gezegd niet, dat ze het zo goed hebben begrepen bij de VOLVO, Land Rover en Aston Martin formules. En dat ze zo de plank misslaan bij de Jéééééég…….En daarbij komt natuurlijk ook, net wat WOoOdy zegt, dat Jééééég een image heeft van een “ouwe lullen” bak.
Ja daar bedoel ik mee nog ouder dan ons! :)
Whahahahahaha. NOG ouder ???
Alle gekheid op een stokkie.
Ik denk dat jullie voornamelijk gelijk hebben met het feit dat het imago niet best is.
@ janus en woody

Ik heb mag een leaseauto uitzoeken en heb net een jaguar x-type 2.2d idition genomen. De auto zit vol met accesoires, gaat redelijk hard. (0-100: 8,5sec, 225km/h), hij is mooi (smaken verschillen, maar ja..) en niet te duur. In deze uitvoering die onder de 40mille ligt krijg je ook nog dvd navigatie, airco en andere dingen. Kortom, ik dnek dat ik een goede deal heb gekregen.
BTW, Hebben jullie nog andere alternatieven in die prijsklasse?
Oeps, iets te snel getikt. Ik mag een leaseauto uitzoeken en niet ik heb mag.
@Axel.
Ik heb mag (;-)) eens ff gekeken maar ik denk dat ik in deze prijsklasse wel eens dezelfde keuze gemaakt zou kunnen hebben. Wees eerlijk, klinkt toch heerlijk om tegen je schoonmoeder te zeggen dat je in een Jééééég rijdt. Stijg je gelijk 3 punten mee. Alternatieven zouden kunnen zijn.: Lexus IS250, BMW 318d, Audi A4 1.9d, Volvo S60 2.4 of een Saab 9 5.
Ik zeg.: Goed gedaan !
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 20v 200 pk Business voor € 38.595, mis je volgens mij alleen de navigatie. Verder erg luxe.

Zie:
http://local.alfaromeo.nl/alfa159business/?

Veel mooier IMO
@ janus,
Dank je wel. Mooi om te zien dat er nog naar argumenten wordt gekeken. Ik heb jou alternatieven ook bekeken maar kwam heb uiteindelijk voor de jeeeg gekozen. De bmw heeft een te kleine motor en is erg karig. De versnellingsbak van de lexus is waardeloos maar hij is wel comfortabel. De S60 en saab 9’5 waren net iets te duur. Ik wilde namelijk een S60 met die heerlijke 5 cilinder diesel. En ja je hebt gelijk het klinkt wel lekker om te zeggen dat je in een Jag rijdt.
Ps.
Over het feit dat ze verlies draaien. Dat zal wel aan de dealers liggen. Wat een arrogante ******. Niet normaal. Ik ben vrij jong maar dit was echt niet normaal. Die kerel deed alsof hij de leraar was en ik de stoute pupil. Ik snap wel dat jongen mensen daar niet heen willen als zij zo worden behandelt.
Ik zeg ook goede/leuke keuze! Al was het maar omdat het weer eens wat anders is. De IS is ook wel eentje die ik hoog op de lijst zou zetten…. S60, best fijne wagens, maar kom je duidelijk vaker tegen (zou ik zeker kiezen als je wel eens last hebt van je rug ;-) ) BMW is aardig, maar wel een beetje minimaal in vergelijking tot die twee (vind ik). Een outsider is denk ik de Accord van Honda met een hele goede diesel. En ik zou ook zeker hard hebben nagedacht over de ALfa 159JTDm (2.4 met 200pk!)
@Axel
“Dat zal wel aan de dealers liggen. Wat een arrogante ******. Niet normaal. Ik ben vrij jong maar dit was echt niet normaal. Die kerel deed alsof hij de leraar was en ik de stoute pupil.”

Nou kerel ik kan je vertellen dat dat ook bij BMW het geval is. Vooral als je een nieuwe klant bent, die men dus nog niet kent. Ik had er ook een paar voor me gehad waarvan ik de nekken wel wilde omdraaien. Uiteindelijk heb ik een hele behulpzame en aardige jongen gevonden. Ik gun zo´n jongen dan liever de provisie (of wat men dan ook krijgt) aan die jongen dan aan zo´n eikel!
Goh, ik heb bij de LADA dealer nooit zo’n last van arrogante verkopers ;-)
Ik herken dat probleem van arrogante verkopers bij dealers. Bij Audi en BMW werd ik dus totaal niet serieus genomen toen ik daar voor het eerst binnenkwam, in spijkerbroek, t-shirtje en sportschoenen, serieus geinteresseerd in een leuke auto.
Bij Porsche was dat tot m’n verbazing heel anders, heel goed geholpen daar. Rij dus Porsche nu :-)

Het grappige is dat de zaak helemaal verandert als je in een dikke auto voor komt rijden, vooral 1 van een concurrerend merk. dan zijn ze opeens de vriendelijkheid zelve.
@Alwin
Nou daar zeg je inderdaad wat. Ik ben ook wel eens bij een Porsche dealert geweest en daar waren ze idd. totaal niet arrogant. Vroeg ik om een “folder” van een Cayenne. Krijg je gewoon een heel boekwerk mee! En dan bedoel ik niet zulke simpele dingen wat je bij andere dealerts krijgt. Nee echt een dik boek met harde kaft etc. enfin je kent het wel!

@JANUS
LADA dealerts zijn nog erger! Ze zijn zelfs te arrogant om in Nederland een LADA dealert op te zetten! ;)
@ Rick dos.
Tjeempie, meen je dat nou.
Dat wist ik echt niet.
Slecht gekozen grapje dus.
Hmmmm. Maken we er de KIA dealer van !
@JANUS
haha nee hoor was eigenlijk wel een goeie! ;)
Kan iemand me uitleggen waarom JCB LandRover er niet bij zou willen, dat maakt winst en zit dichter bij JCB’s core bussiness.
de combinatie Jaguar en Landrover is niet te financieren door een relatief klein bedrijf als JCB….
Ten aanzien van verkopers bij Jaguar dealers en de vermeende arrogantie: ik deel deze mening totaal niet.

Als ik een Jaguar dealer binnenloop, heb ik het gevoel echt een *klant* te zijn (en ik ben nog steeds ruim onder de vermeende doelgroepsleeftijd van 50 jaar en ouder). Je wordt met alle égars behandeld en keurig te woord gestaan. Ook al kom je je eerst even oriënteren.
Ook de service die wordt verleend bij aankoop en onderhoud is van een klasse die door weinig andere merken geëvenaard wordt.

Daar ligt het dus naar mijn mening niet aan. Ten aanzien van betrouwbaarheid van Jaguars is met de overname van Ford dat punt goed aangepakt en Jaguar is tegenwoordig net zo betrouwbaar – zoniet beter – dan elke willekeurig ander merk, dus ook dat is het niet.

Jaguar is een merk dat in het top segment zit, en heeft een uitspatting naar het middensegment met de “Jag”-ed Mondeo (X-type). Wellicht is dat het punt van discussie voor Ford: het beoogde marktsegment, waarin men zich wil bewegen. Misschien moet dat – toch al overbeviste -middensegment maar weer loslaten?
@64-jv-ds

Ik ben bij Jaguar Kimmann te amsterdam geweest en mij werd geen blik waardig gegund. Misschien ligt het wel aan deze bepaalde dealer. uiteindelijk word mij auto bij jaguar den haag afgeleverd omdat het daar goedkoper is voor de leasemaatschappij. Ze zullen echter wel raar opkijken bij Kimmann als ik voor onderhoud kom denk ik.
Bij welke dealer ben jij dan geweest en wat is jou keuze geworden?
@axel

Ik ben bij verschillende dealers in den lande geweest: Kroymans (toen ze nog in Ede zaten), de Koning Arnhem en Blankespoor ‘s-Gravenhage.

De dealer is de Koning geworden, voor een occasion S-type (niet geleased).

Ter info: het kenteken 64-JV-DS is NIET mijn auto! ;-)
@Rick dos
dat boekje heb ik ook gekregen, en ik vond de service ook heel goed, maar jaguar service is ook gewoon prima.
@Leejo
Ik weet eerlijk gezegd niet hoe de service bij Jaguar is. Het verhaal van Axel klonk me in ieder geval bekend in de oren, aangezien ik dit ook bij BMW mee heb gemaakt. En bij Porsche verwachtte ik juist arrogantie (ook maf eigenlijk) en dat was daar totaal niet. Echt petje af voor de mannen van Porsche…
“Jaguar is not for sale at this time,”

Het is dus twee voor twaalf voor Jaguar. ;)
ik heb me een jaar of twee geleden een echt mooie S aangeschaft een executive met alles aan boord gebruikt! met ongeveer 100k km op de teller een echt mooie en weinig onderhoud vragende auto, goed opletten bij de aanschaf en liefst met de allerlaatste beurt bij een jaguar dealer, want bij beurten kan je geschoren worden en eh ja je hebt altijd bekijks…)))
Willem
Bij Jag Antwerpen hetzelfde vriendelijke onthaal meegemaakt als bij Porsche.
Bij BMW gaat het wel, maar Mercedes tjongejongejonge…
Die hebben een schoenmaker, een speciale. Die maakt schoenen speciaal voor Mercedesverkopers waar ze naast kunt lopen zonder blaren te krijgen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).