Nederlandse ondernemers rijden Volvo

Auteur: , 56 Reacties

Wat een ongelofelijk saai volk zijn we toch ook, volgens ondernemersblaadje Sprout rijdt 14% van de Nederlandse ondernemers namelijk een Volvo! Goed voor de sex, maar dat is dan ook alles. Want terwijl de auto-top3 van ondernemers bestaat uit de AM V8 Vantage, de 911 Turbo en de Mercedes SLR, blijft er in het dagelijks leven verdomd weinig over van deze goede smaak. Gaaaap!

Ik hoor het vaak genoeg, mensen met een eigen zaak die niet bij een klant aan durven te komen in een Porsche. Nee, dat geeft toch helemaal het verkeerde beeld! En dan te bedenken dat de meest succesvolle zakenmensen in Duitsland een getunede auto rijden, ABT, AMG, ART, Brabus en ja, zelfs ASMA! Wat is dat toch met Nederlanders?56 reacties

Slechts 14% ?!
Dat valt dan toch niet tegen !
Wat rijdt die andere 86% ??
we hebben ongelofelijk veel accountants en advocaten notarissen etc… daarvan rijdt een groot aantal Volvo want “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg”
Stelletje calvinisten!
Het bekende kop boven het maaiveld verhaal heet dat. Ik heb aan die mentaliteit toch zo´n ontiegelijke hekel!
Wat geeft het nou als iemand het goed heeft gedaan in het leven, dat hij een Porsche rijdt of iets dergelijks? Is het dan gelijk een patser? Ik vind het alleen maar prachtig als mensen met dure auto´s rijden. Dan kunnen we er tenminste met zijn allen van genieten…. :) Aan de andere kant van het spectrum hou ik ook niet van mensen met kapsones……. :)
Ik bedenk me ineens. Over wat voor ondernemers praten we eigenlijk? Ik kan begrijpen dat kleine ondernemers wel een Porsche of AM willen rijden maar of ze het kunnen betalen is een 2e natuurlijk….. Dan is zo´n Volvo helemaal zo slecht nog niet. Een Volvo straalt ook uit dat de zaken goed gaan, maar nog niet zo goed dat men een Porsche kan permiteren…. ;)
@ wooody

niet iedere accountant is saai en rijd in een volvo hoor. kijk naar mij :) ik ben accountant en rijd AMG.

14% dat is toch bijna niks, wat rijd de rest? audi, mercedes, BMW? Ik denk dat er nog wel een ander (duits) merk is, dat boven die 14% ligt.
Maar in een porsche, of een dikke mercedes aankomen bij een klant is toch patserig ben zelf assisten accountant (in opleiding dus) maar bij ons op kantoor rijden ze niet echt patserige bakken beste wat ik heb gezien is een pheaton maar geen mercedessen of bmw’s wel audi a4tjes
Er is een levensgroot verschil tussen Nederland en Duitsland:
Mensen zijn hier overwegend autoHATERS en over de grens autoLIEFHEBBERS.
Zoals gezegd, een groot verschil.
Wat doe je eraan?
Bij een vestiging van 1 van the big four accountantskantoren vind je echt wel duurdere auto’s hoor. Maar imago speelt ook mee natuurlijk. Rick dos heeft ook wel een punt. AM mag een droomauto zijn van een ondernemer, maar welke ondernemers hebben allemaal die enquete (?) ingevuld (hoeveel % kan het betalen). Mijn nummer 1 auto is een pagani, maar ik rijd een ford, wat zegt dit over studenten ?
@ Stephan: dat de studiefinanciering omhoog moet!! hehe:D
Vind volvo absoluut mooie auto’s bouwen hoor, met die v40 en v50 uitgezonderd dan,… die zijn het niet voor me. Maar een s60, v70, s80 en ook de nieuwe c30 echt wel gaaf, zeker met zo’n snelle 5 cillindermotor erin…

Absoluut beter voor je image dan de meeste mercedesen of een bmw’s…
Wat is er nou weer mis met een volvo. Volvo’s zijn prachtige auto’s
Ik ben eigenaar van twee bedrijven en rij zowel Porsche 911 als Volvo S80.
Ik moet een duidelijke keuze maken (vooraf) met welke auto ik naar een bepaalde klant ga.
Uit ervaring weet ik dat het soms beter is met de Porsche te gaan, maar andersom ook.
Natuurlijk kun je eigenwijs (sommigen noemen dat arrogant) zijn en gewoon altijd met de Porsche voor komen rijden.
Velen vergeten dat uiteindelijk de klant de rekening betaald en het is mijn ogen zinloos deze persoon tegen je in het harnas te jagen of ten minste te ergeren.
Overigens mijn mening voor een betere.
ik hou niet zo van volvo doe mij toch maar een mercedes benz
Volvo is gewoon stijlvol!! Hetzelfde geldt voor Saab.. Het is apart en daarom anders! En dus is het stijl als je een dikke Volvo rijdt. Gewoon een keer wat anders dan die voor de hand liggende merken zoals Audi, BMW, Mercedes. Nu hoor je mij niet zeggen dat die niet stijlvol kunnen zijn maar vergeet die Scandinaviers niet!
Sjongejonge, de puisterige pubertjes hier weten ’t allemaal weer hoor. In dit land hoef je dus als accountant of wat dan ook echt niet met die dure bakken voor te komen rijden, want dan weten ze meteen dat ze teveel betalen, en gaan bij een ander kijken. Kan je ’t niet mee eens zijn, maar zo werkt ’t nou eenmaal. That’s life, deal with it!

Overigens hebben je klanten er weer geen k*nt mee te maken wat voor leuk speelgoed er bij je in de garage staat voor ’s avonds of in het weekend. Dat dan weer wel natuurlijk…
Hier in België lijkt het de gewoonte van een “dikke” auto te kopen, die er van buiten wel dik uitziet, maar onderhuids zit dan toch maar een armzalig dieseltje…Vind ik maar zielig.
Ik heb het hele rijtje, 430, AMV8, Gallardo Spider en wat rij ik dagenlijk ? Een mini! (GP), en nog krijg ik opmerkingen. Toen ik onlangs met een storing met mn 430 langs de A2 stond kwam de ware aard van holland boven…zelden zag ik zulke gelukkige mensen; lachen, gieren & brullen. HE DE MIJNE DOET HET WEL!! HAHA DAAR STA JE DAN!! toet toet haha!! zeker een uur non-stop Met de storing kon ik niet zitten, met de mensen toch wel. Het is eng hoe men denkt, ik hou van mooie auto’s, daar heb ik altijd van gedroomd, ik werk er knetterhard voor maar het kan gewoonweg niet. Dan maar zondag ochtend vroeg even knallen en de rest van de week in de Mini. Ik ben er reuze gelukkig mee, maar tis een appart volkje die Nederlanders……
@ slk55 amg

Welke auto’s rijd jij allemaal? Een amg zo te horen!
@Bertus & 430: Er moeten onder jullie klanten toch ook autoliefhebbers zitten die het juist wel kunnen waarderen?

@Rob: jij neemt de Porsche dus wel mee, indien mogelijk?
@ 430,

je gaat toch niet in een andere auto’s rijden omdat die nederlanders zo appart volkje zijn? Wees blij met die wagens die je hebt en kies gewoon waar je zin aan hebt.. keep it easy
ik deel dezelfde mening van 430 ik heb enkele beemers staan, x5,745i. 120d,z43.0, en wanneer je bij klanten komt moet je soms opletten dat je geen ruiten ingooit omtrent jaloezie. Alsook op straat…je moet je passie gewoon achter gesloten deuren parkeren in Belgie-Nederland. Hoe vaak mn auto’s al niet bekrast zijn….
ik kan jullie al 3 Mercedes SLR eigenaren

Maat Caravans Sliedrecht
Geurts Trucks Weurt
Van der Veer Oosterbeek Vastgoed
@ Brad P,
Dus over een tijdje zien we alleen nog maar slaapverwekkende wagens op de nederlandse wegen?
Helaas is dat de mentaliteit in NL. Als ik als klant een leverancier voor zie komen rijden in een nieuwe 911 denk ik ook gelijk dat ik te veel betaal. Dan ga ik wel bij een ander kijken die wat lagere uurtarieven hanteert en daardoor bij een Passat Variant blijft steken.
Als leverancier moet je in ieder geval nooit in een duurdere auto aan komen rijden als de klant. Dat is gewoon een wetmatigheid. Ik weet niet hoe dat in Duitlalnd gaat, misschien slikken ze het daar wel.
Interessant is het om te zien hoe men elkaar in hokjes plaatst. Met een Skandinavische of een Engelse auto ben je een degelijk persoon, met een Duitser ben je patserig en een Italiaan stijlvol. Hoeveel kan een auto over iemand zeggen!?

Grappig is het om te zien dat de auto’s vaak op dezelfde manier ontworpen zijn. Duitse auto’s zijn vaak dik en vet, Italiaanse auto’s hebben vaak mooie vloeiende lijnen.

Persoonlijk vind ik het leuk om af te wijken van de massa. Daarom heb ik voor een Maserati Gransport gekozen. Kunnen ze je niet in een hokje plaatsen. Vaak kennen ze het logo niet eens.
Scheelt ook wel dat prijzen in Nederland veel duurder zijn dan in Duitsland als je die 2 landen met elkaar vergelijkt
@430 dus jij hebt al die wagens die je noemt? wat voor baan heb je dan wel niet :)?
@ Herbie

Op dit moment rijd ik in een mercedes slk55 amg, en heb ik (lees: mijn vrouw) ook een audi a6 allroad (2006).
@iedereen
Die aangeeft;

“Als leverancier moet je in ieder geval nooit in een duurdere auto aan komen rijden als de klant. Dat is gewoon een wetmatigheid.”

“In dit land hoef je dus als accountant of wat dan ook echt niet met die dure bakken voor te komen rijden, want dan weten ze meteen dat ze teveel betalen, en gaan bij een ander kijken.”

En alles in die trent…..
Dit is toch zooooo typisch Hollands. En dit is precies wat ik bedoelde in mijn 1e reageersel.
De mentaliteit van: “Ik doe maar niet anders dan mijn buurman want anders val ik uit de toon” Dat is eigenlijk een schijtluis mentaliteit hebben! Ik durf niet anders te doen want stel dat!

Mijn advocaat rijdt een 745d en thuis heeft hij een prachtige exemplaar Testarossa staan. Laten we zeggen dat ik (en zijn andere clienten) hem goed betaal. Ik weet dat ik bij andere advocaten voor minder terecht kan. Alleen waarom zou ik? Deze man is zijn geld dubbel en dwars waard! En dat is ook waar ik hem op beoordeel. Hij regelt mijn zaken zoals ik ze wil hebben en het is meer dan eens voorgekomen dat ik door zijn adviezen geen zware financiele verliezen heb geleden. Wat interesseert het mij dan wat hij rijdt of wat hij in zijn privé leven doet?

Je kan natuurlijk ook in de maling worden genomen door iemand die met een VW of Volvo rijdt. Hoe kan jij zeker weten dat hij thuis geen garage vol vette auto´s heeft staan? Dus dan loop je het risico dat je op 2 fronten wordt genaaid. Ten 1e denk je dat je “goedkoop” van zijn diensten gebruikt maakt en ten 2e wordt je genaaid door je eigen bekrompenheid. Tja hij rijdt immers een VW dus dan kan hij je nooit te veel in rekening brengen…… Toch?!
ik vind een volvo eigenlijk niet zon verekt saai automerk ik vind merken zoals opel en volkswagen saaier
een kennis van me had wel een sterke opmerking als mensen opmerkingen maakten over zijn auto (een aardige A6). “Dat is de auto van de directeur, maar ik rij er ook wel eens mee” (hij had zijn eigen bedrijfje als Consultant, dus hij was ook de baas ;-) )

Overigens: “als ik niet goed was in wat ik doe, waarom zou u dan zaken met mij doen? Ik kan deze auto rijden omdat ik hard werk en goed ben in wat ik doe”

Maar het is wel waar, in Nederland gunt men anderen maar weinig en dat is jammer.
Jalozie ten top
Ik heb een Enzo, LP460 en een SLR maar rij voor werk in een Smart, kom op zeg, grapjassen.

Volvo’s zijn gewoon degelijke en mooie wagens, zonder dat klanten een mening over je vormen op het moment dat je parkeert. Volvo’s zijn net zo duur als de duitse drie, en Mercedes en BMW trekken gewoon een bepaald soort publiek. Niet meteen patsers, maar wel mensen die willen laten zien dat ze zo’n wagen kunnen betalen.
Zo zijn bijvoorbeeld een groot deel van de 5-series op de weg zwart of donkerblauw terwijl je V70’s in allerlei lichte kleuren tegenkomt.
@ Rick Dos: Amen!

@ Woody: inderdaad, ik vind dat er in Nederland erg veel sprake is van afgunst. Rij je in een mooie auto, dan ben je meteen een aso/patser, naja noem maar op! Ik vind het zelfs zo irritant, dat ik er best voor naar België zou willen verhuizen. Jaloezie, blerghhh!
Volvo’s zijn goedkoop.
Het is gewoon te erg voor woorden hoe erg de jaloezie en afgunst verworteld is in de Nederlandse maatschappij. Niet alleen prive worden mensen geconfronteerd met deze ellende (krassen op je auto, opmerkingen etc). Zelfs op zakelijk niveau heb je de ellende. Je mag niet jezelf zijn en openlijk voor je (auto)passies uitkomen of je wordt gestigmatiseerd en in een hokje geplaatst

Persoonlijk kan ik me erg opwinden om het feit dat mensen elkaar geen succes gunnen of dat een ander het beter doet dan zij zelf. De “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg” mentaliteit wordt als excuus gebruikt voor pure jaloezie.

Doe toch eens zelf “normaal” en gun die ander zijn of haar “dikke” auto. Je moet verschrikkelijk hard werken hier in nederland om éen mooie auto te rijden en te onderhouden. Ongeacht welk beroep je doet. Kan mij het rotten wat voor auto de mensen om mij heen rijden.

Koop en rij de auto die jij mooi vindt en niet om wat die andere mensen dan wel niet van je moeten vinden. To hell with all those narrow minded haters!
Donny, ik klaag niet ik geniet, begrijp me niet verkeerd. Maar iedere, werkelijk iedere tankbeurt horen: He zulleh we rhuileh?? gaat echt irriteren. Ik weet zeker , heel zeker dat je minder voorrang krijgt in een superauto dan in een normale auto. Hoef ik me ook geen zorgen door de weeks te maken dat mn logo’s er afgepikt worden! Daarnaast kan ik lekker neuspeuteren in een onopvallende auto, valt minder op zeg maar….
volvo is lang niet meer zo saai als hierover gedaan wordt. cf C30
@430
Wees blij dat mensen tegen je zeggen dat ze met je willen ruilen. Ze bewonderen je auto en een enkeling je kwaliteiten die je hebt om de auto te kopen/rijden.
Om het de hele dag te horen is vervelend maar het heeft ook best iets positief.

Verder moet die mentaliteit ook maar overboord gegooid worden dat je niet met een mooi/dure/exclusieve auto mag voorrijden bij een klant. Het is toch niet de bedoeling dat je met iedereen in Nederland rekening houdt.
En het is al eerder aangegeven, maar meestal zijn de personen die duurdere auto’s rijden goed in hun (legale!!!!!) werk en het geld wat je hen betaalt zal zich hoogstwaarschijnlijk terugbetalen zie voorbeeld van andere notes hierboven.
Rutger Betlem
Voor de liefhebbers de top12:

volvo 14%
audi 11%
renault 9,5%
VW 9%
bmw 7%
Ford 7%
Peugeot 5%
mercedes 4%
saab 4%
citroen 4%
opel 4%
landrover 3%

redactie Sprout
Ik heb trouwens nog een voorbeeldje van afgunst… De Touareg van ons, stond 2 maanden geleden… 1 nacht langs de straat geparkeerd (normaal achter een hek) en meteen is er een kras op gezet, over de gehele linker zijde van de auto. Hoe kom je er überhaupt op, om iemand zijn eigendommen te gaan beschadigen. Ik kan er met m’n hoofd niet bij.

Friso
@430 mag ik vragen wat voor job jij hebt???
@OUL Bewondering is het tonen van respect, dat is wat anders. In Italie krijg je letterlijk een schouderklop en wil zelfs de politie met je racen (zelfs een keer 200 + tegen een motoragent gereden, das pas lachen) In nederland krijg je een bon omdat je kentekenplaatje voor te klein is. Mag je blij zijn dat de politie met een poedertje en een kwastje een inbraak komt onderzoeken terwijl je met een lasergun met 6km per uur van de weg wordt gehaald…t klopt gewoon niet, iedere ambitie wordt kapot geslagen, kop boven het maaiveld. Ik was gast bij de uitreiking van de gouden kalven bij het Nederlands filmfestival, iedere winnaar begon zijn speach als volgt: “Ik had het niet verwacht, ik heb niets voorbereid” Maar dan ook allemaal! Het zal je gebeuren je zou het lef moeten hebben het te verwachten, dan ben je toch arrogant. Waarom zeg je niet dat je de beste bent, dat vondt de Jury toch ook ? Nee we leren laag te blijven kop bij de grond. t verschuift wel maar er is in mijn ogen een tweedeling. Een groep mensen die er schijt aan hebben een groep die het patsers vinden en genieten als het de patsers slecht gaat. Ik gun iedereen een mooie bolide steek vaak mn duim op naar de trots gerestaureerde MG laat me er lekker uittrekken door een RS4tje. Met betrekking tot klanten helpt het soms zeker ook wel, de directeur van de bank is ook auto gek, dat scheelt.
Volvo is gewoon een hartstikke mooi merk met een klasse uitstraling. Mensen kiezen bewust voor Volvo vanwege die uitstraling, niet omdat ze zogenaamd “niet op willen vallen”. En bovendien zijn de dikkere Volvo’s echte wolven in schaapskleren: mooi en rustig van buitenkant, dikke pk’s onder de motorkap. jammie
Volvo saai? Misschien, maar ik vind een Mercedes (de meeste taxi’s zijn het) ook niet erg spannend. En dan een Brabus?? Er zijn mensen die dat mooi vinden, er zijn er gelukkig meer, waaronder ikzelf die dat soort bakken nogal behoorlijk plat en ordinair vinden. Protserig, pompeus en weinig subtiel.
Als je orgineel wilt doen, rijd dan Lancia Thesis of Citroen C6 of zoiets; die zijn bijzonder, opvallend en toch subtiel.
@Z-Rider

“To hell with all those narrow minded haters! ”
Dat is natuurlijk óók een beetje boel narrow minded!
@ 430
“zelfs een keer 200 + tegen een motoragent gereden, das pas lachen”
Schandalig dat je trots op durft te zijn op het feit dat je anderen in gevaar brengt, om van de Italiaanse politie nog maar te zwijgen.
Ik deel de menig van 430,
ik ben wel eens bij een klant weggelopen omdat ik een opmerking over mijn toenmalige auto kreeg. het gaat hem geen hout aan waarom ik daarin rijdt. als men twijfelt aan mijn prestaties kan dat gewoon ter discussie gesteld worden, maar laat mijn uitgavenpatroon er buiten.
(de klant belde later trouwens terug omdat mijn diensten wel degelijk gewaardeerd werden)
Wat een gezeur over de mentaliteit in Nederland. Ik geloof dat je dat nergens anders in de wereld hebt. Typisch Nederlands hoor… o nee, nou begin ik zelf ook al mee te doen.
Van mij mag iedereen meer van de mentaliteit in bijvoorbeeld Duitsland houden, maar die heeft ook twee kanten. Meer respect vertaalt zich daar ook in veel formelere en strakkere verhoudingen en omgangsvormen. Duitsers zijn wat dat betreft ook wel eens jaloers op ons.
Maar wie het hier in dit verschrikkelijke land echt niet meer uithoudt is gelukkig vrij om te vertrekken ;-)
@Erik

Wat ben jij toch een brave vent. En ´s zondags in de kerk zit je vast in de eerste rij. GET A LIFE!

@430 YOU`VE GOT A LIFE! En een beetje lol trappen moet kunnen :-)
Iedereen is het wel eens dat wel allemaal te jaloers zijn en iets moois iemand anders niet gunnen. Zou het dan ook niet zo kunnen zijn dat we tergelijkertijd toch wel graag gezien willen worden in die dure speeltjes? Zou het niet kunnen zijn dat het stiekem toch wel leuk is als andere mensen jaloers zijn op wat JIJ hebt? Tja…

Als ik zo door de reacties heen browse gebeurt het vaak dat er terloops even genoemd moet worden in wat voor een geweldige auto je zelf rijd… Wat doet dat ertoe? Misschien toch even laten weten hoe goed je het zelf voor elkaar hebt??
ik rij zelf zakelijk een volvo S60 D5 en mijn vrouw als prive auto een 320D touring !! ben liever zelf een BMW in bed en een volvo overdag !! snap je hem?
@rien: dwars gaan in bed? hmmm
Schitterend dit! Zelf rijd ik een Mercedes 200D uit 1989. Ding is niet vooruit te branden maar kost dan ook nauwelijks wat. Zolang ik in NL van flitspaal naar flitspaal rijd, zolang er tenminste geen file staat, hoef ik geen auto die harder kan dan 120. Scheelt ook in de boetes. Toen ik ‘m derdehands ofzo kocht, heb ik er 2500 euro voor neergelegd. En een beetje netjes gepoetst ziet ‘ie er nog prima toonbaar uit. En dan NOG zijn er collega’s (ambtenaren): “Nou nou, een mercedes.. doe maar ruig!” Terwijl een of ander japans koekblik nieuw drie keer zo duur is in de aanschaf alleen al! Ik ben benieuwd wat er gebeurt als ik echt geld ga verdienen en misschien wel 10k of 25k voor een auto over heb. ;-) (Ik ben absoluut geen autoliefhebber. Hij brengt me voor zo weinig mogelijk geld van A naar B, da’s alles. Maar dat hadden jullie vast zelf al door.)
@Bas: heel herkenbaar, ik ben ook ambtenaar en rijd zelf een Mercedes E Combi uit 2003 en het enige wat mijn baas doet is er de hele tijd over zeuren (hij rijdt zelf in een Laguna). Ik had na de zoveelste keer sterk de neiging om te zeggen dat ie dat niet moest zeuren, want dat hij nu namelijk een extra parkeerplek had (nl. in mijn kofferbak), maar kon dat gelukkig nog net inslikken ;-)
@ BG

Dat is denk ik het probleem, als ze iemand zien met een dikke bak denken mensen gelijk dat je in het geld zwemt. Maar het is maar net waar je je geld aan uitgeeft. Sommige mensen reizen heel veel, hebben een andere dure hobby of hebben een duur huis. Maar iemand met een dure auto is gelijk een patser bij de meeste Nederlanders.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).