De aandoening “navislavie”

Auteur: , 21 Reacties

Zie hier weer het resultaat van de aandoening "navislavie". Probeer het woord niet op te zoeken in een medisch woordenboek, want daar zul je het (nog) niet tegenkomen. Ik zal het dus even toelichten. "Navislavie" is een ernstige aandoening bij mensen die ervoor zorgt dat je in de auto zodanig verslaafd raakt aan de instructies van je elektronische routehulpje, dat je zelf niet meer normaal kunt nadenken.

Eerder had ik al aangetoond dat we slaven worden van de techniek en geopperd dat het wellicht nuttig zou zijn om een rijbewijscategorie te introduceren voor het rijden met navigatiesysteem.

In dit specifieke geval reed een 64 jarige Duitse man een treinstation binnen. Niet omdat hij geestelijk in de war was en dacht dat ‘ie in een Intercity reed, maar omdat hij braaf de instructies van zijn navigatiesysteem opvolgde. In het eerste geval zou ik het hem nog vergeven, want ach, je kunt eens een keer in de war zijn, maar zonder nadenken een treinstation binnenrijden omdat een stemmetje uit een klein kastje dit roept, vind ik werkelijk zo stompzinnig (bron: spiegel.de via: engadget.com).21 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Toch weer een oude man ….
nou Rick Dos.. volgens mij is een kritische opmerking over de kwaliteit van de navigatie bij BMW wel op zijn plaats! :P:P:P!
Vooralsnog is het naar mijn mening pure stomiteit van deze man.
echt iets voor een BMW rijder…..


Grapje..
Ik kan me herinneren dat enkele jaren geleden in Nederland iemand met een BMW het water in was gereden. Volgens zijn navigatiesysteem was er namelijk een brug maar in werkelijkheid was er een veerpontje…


AX lover
Waarom iets voor een BMW rijder? Waar slaat die domme opmerking op?

-edit: niet zo happen –
cuore sportivo de tweede
bmw en brains…. moeten we er nog meer over zeggen?
Deze audi rijder had ooklast van navislavie.

http://www.abstractsync.com/images/audicrash/1.jpg
Cuore sportivo
met als resultaat dat bmw een ouwe rukkersbak is ;-)
Nee grapje, dit kan iedereen overkomen (?????)
ik ben het voor deze keer met onze daihatsu race-poppetje wel eens , dat het nu met een bmw gebeurt maken de bmw haters van hiero ( of diegene die een voorkeur hebben voor de grootste concurrent ) weer gretig gebruik van , maar die kon net zo goed in…in een daihatsu gebeuren :P of iets anders
Cuore sportivo
Pipo_de_Clown
bmw rijdt als een trein moet je niet te letterlijk op willen vatten..
Hahaha, nee!! Beetje jammer dit:P
NAvi in BMW= VDO (Voor De Onwetenden)
KLOPT BIJ MIJ IS ER OOK AL EEN PAAR KEER EEN ANDER NAVI SYSTEEM IN GEGAAN SOMS WAS DAT DOMME DING GEWOON DE WEG KWIJT
@Bas
LOL! :) OMG! Ik begin een reputatie te krijgen hiero!….en das niet zo fijn…….. :(

Ik kan niet geloven dat dit echt is! (en niet omdat er nu eens een keer ;) een BMW bij betrokken is)
Hier kunnen alleen 2 verklaringen voor zijn.
1) Dit is een hoax. Als ik de foto zie, lijkt me dat niet het geval.
2) Deze ouwe heer kon geen betere excuus voor zijn stomiteit verzinnen.

Je gaat mij echt niet uitleggen dat je niet door hebt dat je navi een beetje met je zit te fokken! Hebben ze niet toevallig een navi met de slappelach in die auto aangetroffen? :)
Niet alleen met navi rijden de oudjes en de vrouwen zo. Je zou eens een uurtje bij mij moeten komen kijken op een parkeerplaats met slagbomen, je lacht je te pletter met al die dombo’s : links op rijden, tever van de paal stoppen als de paal openstaat, verkeerde knop duwen (staat echt met TWEE pijlen aangegegeven) enz enz, dit al in een uurtje
Het is maar een lelijke 5 serie hoor? Waar praten we over.
Och och. Gaat een posting over een navigatiesysteem en we hoeven niet lang te wachten en de BMW en Audi liefhebbers hebben weer een aanleiding om hun oorlog voort te zetten.
On topic: het is wel degelijk een serieus probleem aan het worden dat mensen steeds meer op de techniek van hun auto gaan vertrouwen en zelf niet meer nadenken. Met navigatie, cruise control en gsm in de auto hebben mensen steeds minder aandacht voor de weg.
tsja vind het toch wel een erg komisch verhaal hoor….

echt een stommiteit voor sommige mensen.. (zit in de beveiliging en doe toegangs controle, sommige mensen zijn gewoon ZO DOM!!)

niets op ouderen, of BMW rijders… want jong/oud, bmw/opel, sommige mensen denken gewoon niet na bij wat ze doen… zo ook deze meneer dus….

maar kan er toch wel om lachen :-D
Het treinverkeer tussen Hengelo en Oldenzaal heeft vrijdagavond een half uur stilgelegen nadat een man met zijn auto klem was komen te zitten op een spoorwegovergang. De automobilist kwam op het spoor vast te zitten omdat hij moest uitwijken voor een hert dat hem tegemoet kwam. Hij gaf een ruk aan zijn stuur en kwam vanaf de overgang met zijn voorwielen tussen de rails terecht. Dat meldt het KLPD vrijdag.

Telefoontjes naar 112 en naar een behulpzame buurman hebben ervoor gezorgd de man het incident heelhuids en schadevrij is doorgekomen. Spoorbeheerder ProRail kreeg het bericht over de gestrande automobilist op tijd binnen zodat treinen konden worden tegengehouden. De buurman van de bestuurder heeft hem met zijn auto van de overgang gesleept.

Bron: http://www.nu.nl/news/872972/122/Automobilist_strandt_op_spoorwegovergang.html

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).