Freeloader alert! De paus krijgt een Phaeton W12

Auteur: , 42 Reacties

Is de paus een enorme freeloader of gaat het hier om een hoax? Waarschijnlijk het eerste, want wie houdt er niet van gratis spulletjes? We zagen Paus Benedictus XVI een paar maanden terug nog gretig een Volvo XC90 afnemen, ditmaal is het een Volkswagen Phaeton.

Dr. Bernd Pischetsrieder mocht persoonlijk de sleutels overhandigen van de op maat gemaakte long wheelbase W12 Phaeton. Het persbericht van VW liet weten: The limousine has been specially equipped to meet the comfort, privacy and security requirements of the Holy Father…

paus benedictus en bernd pischetsrieder



42 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
autofreak..!!
haha.. mooie man..
Die Duitsers ook altijd met Duitse auto’s, ook al ben je een paus.
pieter autofreak
waar is die fucking pausmobiel gebleven?
Ik vind het een goede keus van de paus. al zal hij het niet zelf beslist hebben. de auto is bescheiden, en valt niet zo erg op. maar van binnen is een oaze van luxe, en als de paus eens een keer snel weg moet zijn, dan is die w12 natuurlijk ook geen overbodige luxe.
hij werd ook al gereden in een a8l w12 in dat concentratiekamp dat ie bezocht……. ik word ook paus
Pff dit heeft echt werkelijk niets meer met de kerk of met geloof te maken, dit is echt zo erg achterhaald. Deze paus stelt niets voor met zijn uitspraken over alles wat hij belangrijk acht. Als hij werkelijk zo’n goed gelovige was dan had hij genoegen met iets minders. Iedereen schijnt deze man zo goed te vinden, maar miljoenen kinderen zitten zonder eten, wordt niets aan gedaan; aids-problemen worden glashard ontkent door het faticaan en homo’s kunnen al helemaal niet volgens hem. Ik heb echt totaal geen respect voor die vent, het gaat echt nergens over! Met zijn volvo en zijn dikke phaeton, als hij werkelijk zo’n goed man was had hij die Phaeton niet eens aangenomen en had hij gezegd verkoop hem maar en steek dat geld maar in een derde wereldland voor eten of voorlichting of weet ik veel wat.

Het kan bijna niet, maar ik haat deze man gewoon echt NOG meer dan Wouter Bos, nou en dat is echt serieus heel erg hoor voor mij…
dalijk de paus in een maybach
haha die vorige paus had het toch beter voor elkaar met een Enzo ;)
Cuore sportivo
de vorige paus had een 360 modena gekregen dacht ik ?? of was het een 575 … ?
alleszins GEEN Enzo !!
Bekijk het zo, de vorige kreeg een Ferrari, deze krijgt maar een VW’tje …
@ Rick, stel je eens niet zo aan….
niet eigenwijs meer zijn he ;)

totaal 399 geproduceerd en nummer 400 was voor de Paus, voor zijn schietgebedjes ;)

http://nl.wikipedia.org/wiki/Ferrari_Enzo
De vorige paus heeft wel een Ferrari Enzo gekregen hoor;)
Al1 die heeft ie geveild voor een goed doel
Er zijn in totaal 399 enzo’s gebouwt + 1 extra voor de paus
DUs eingelijk 400 enzo’s ;)
@ Rick
je hebt volkomen gelijk, alsof één zo’n dikke wagen niet genoeg is voor zo’n man.
jaak de straffe
@ Rick
Ik sluit me helemaal met je aan. Het vaticaan is niets anders dan een hoop geldgeile schijnheiligen ondereen. In plaats van die macht te gebruiken om wereldproblemen op te lossen wordt er alleen maar geprofiteerd van de goedgelovigen. Walgelijk!!! We zitten gvd in de 21ste eeuw toch niet meer in de middeleeuwen, afschaffen die zever.
ik ben het ook volkomen een met rick, hij had ook kunnen zeggen om hem weer te verkopen en het geld in een goed doel kunnen steken en een goeie middelklasser kunnen kopen
Rick.
You go get them tiger !
Voor mij heb je helemaal gelijk. Ik krijg een steeds grotere hekel aan alles wat met een geloof te maken heeft. Dat ligt meestal niet aan het geloof zelf maar aan de mensen die het geloof belijden. Mooiste voorbeeld vind ik altijd nog Ierland. Ze geloven in dezelfde God maar maken elkaar wel af. Zo zijn er nog vele voorbeelden te geven. Ik weet dat dit niets met auto´s te maken heeft maar ik moest het gewoon even kwijt !

Edit ???
Ik ben het ook volledig met Rick eens, had het zelf niet beter en vooral scherper kunnen verwoorden.

Naïeve gelovigen zullen hier zometeen wel tegenin gaan, maar ach.
vØlvØ frǽk
@ Rick
jij zou de politiek in moeten!!! Van de Kerk (en andere godsdiensten) heb ik als Atheïst zowieso al geen hogen dunk, aangezien de meeste dingen redelijk achterhaald zijn, maar ieder voor zich en als andere bij een geloof wel steun vinden, dan vind ik dat prima. Maar wat moet de Paus zowieso met een auto?? Het Vaticaan is maar een klein dorpje eigenlijk… En een vriend van mij was vorige week in het Vaticaan in één of andere kerk en daar waren de Kardinalen samen met de Paus aan het vergaderen, maar zonder beveiliging (want ze hadden hem niet eens herkent, naderhand merkten ze pas dat het de paus was). Dus waarom een dikke auto, met beveiliging.. Geef hem een astra, dat valt niet op, dan weet ook niemand dat het de Paus is en loopt hij minder gevaar….

Maja deze discussie heeft eigenlijk niks met auto’s te maken…

Over de auto dan… Ik vind een Phaeton eigenlijk geen mooie auto, want komop mensen het is een volkswagen!!! Niet dat er iets mis is met een volkswagen… Maar wel met de prijs.. VEEEL te duur voor een volkswagen. Volkswagen heeft bij mij gewoon nog niet het imago van een BMW of Audi.
Het eerste wat in mij op kwam toen ik dit las was. Volkswagen is opgericht door hitler. Paus zat in hitlerjugend. Dat pas mooi bij elkaar…(:D)
@JANUS

yo dumbass, praat niet zo dom en kom eens met een echt voorbeeld. ten eerste maken we elkaar niet af in ierland! en ten tweede, de problemen die er zijn hebben hun aard niet in geloof maar in het feit dat er mensen zijn die onrechtmatig proberen de baas te spelen.

Over het artikel, tja 2 autos voor een man zonder vrouw en kinderen lijkt mij wat overdreven, maar deze gast moet toch ook zichzelf kunnen vervoeren en zn werk doen. Hij staat aan het hoofd van een waanzinnig grote organisatie en dan is een comfortabele auto heel relaxed!
Oke oke heel leuk en aardig allemaal,… man houdt van bezitting,… over de kerk kan je twijfelen tegenwoordig idd,… maar wat ik me afvraag… waarom krijgt hij auto’s zomaar?? Het is niet dat hij arm is ofzo?? Waarom koopt hij niet gewoon een auto??
Ik heb er 2 zien staan achter de scherme in het vaticaan waar ik toevallig was 3 dagen geleden
Ach ja….je kan de man uit Duitsland halen, maar je kan het Duitse niet uit de man halen….. Je leeft in het Vaticaan man! Als je 1 keer struikelt sta je in Italie. Je gaat mij niet vertellen dat je daar niks beters kon krijgen! Quattroporte….zegt je zeker niks???…… ;)

Alle gekheid op een boomstam……Rick, nee ik praat mezelf niet toe ik heb het tegen die andere, ik had het niet beter kunnen verwoorden. Ik sluit me dus ook volledig aan bij jouw woorden. ;)
nu we het toch over free-loaders hebben…. wanneer komt de 500+pk duurtest vloot voor de bloggers nou eindelijk eens? Toch eens met Kroymans bellen.
Volkswagen zal toch nog wel een paar pheatonnetjes gestaan hebben gehad. Komt er nog een opvolger of gaan ze niet meer proberen BMW, Merc en Audi op eigen terrein te verslaan (is jammerlijk mislukt)?
Een verlengde Phaeton met geblindeerde ruiten?
Dat is voor stiekem kleine lieve jongetjes mee te nemen zeker.
wat een overbodige artikel is dit zeg.. sjezus waar gaat t nou eigenlijk over?
Ik ben geen katholiek of een volgeling van de paus, maar anno 2006 kan je toch niet raar opkijken als de Pope(!), een wereldweid bekende man een redelijk common auto krijgt van ook nog eens VW.. nja eff terugkomend op dat laatste..het is niet meer dan publiciteit vergaren om de verkopen ervan te stimuleren..Bovendien kan niemand me hier vertellen dat ze een gratis phaeton niet in ontvangst zouden nemen..dus de paus valt sowieso niets te verwijten..
@Rick, en anderen die commentaar hebben op de Paus.

Ik begrijp je commentaar, maar ga na wat de Paus voor een miljard mensen betekent als gelovig leider. De Paus bekleed een ontzettend belangrijke maatschappelijke functie en heeft ontzettend veel gedaan voor de vrede, bestrijding van de armoede, en ga zo maar door.

@Robin. En het is nog steeds zo dat de Paus geen auto kan kopen, omdat hij niks verdient. Hij is door God aangewezen als spiritueel leider over de gelovige (Katholieken). De Paus doet zijn werk niet voor de auto, en moge het duidelijk zijn dat het voor Volkswagen een grote eer is dat een geweldig wereldverbeteraar als de Paus in hun auto wil rijden. De Paus is echt geen autofiel zoals de Sjeik van Brunei die het volk uitbuit en het geld investeert in een groot autopark. Moge het ook duidelijk zijn dat er hedendaags gekken in de wereld rondlopen die deze man om willen brengen (denk aan de aanslag op Paus Johannes Paulus II), dus een bepanserde wagen is gewoon nodig, en dus kun je niet met een Opel Astra aankomen. (en de oude Pausmobiel zag er ook gewoon niet meer uit en zal niet meer veilig genoeg geweest zijn)

Dan nog wat aan Supermug. Denk nou niet dat de Paus kleine kinderen in zijn Phaeton meeneemt. Het is bekend dat er dergelijke incidenten plaatsvinden binnen het Vaticaan, maar denk nou niet dat de Paus dit doet, denk bijvoorbeeld aan zijn zeer kritische kijk op het homohuwelijk.

@Volvo Freak. De Paus komt echt wel buiten het Vaticaan. Hij gaat de hele wereld over om te praten met de grote machthebbers over het maken van vrede, het bestrijden van armoede, maar ook bijvoorbeeld het herdenken van verschrikkelijke gebeurtenissen als de Holocaust, en het lijkt me vrij moeilijk voor de arme man om overal lopend heen te gaan.

Het kan inderdaad zeer zeer goed mogelijk zijn dat er andere auto’s staan in Vaticaanstad, maar naast de Paus wonen hier ook nonnen, maar er zijn meer mensen die in het Vaticaan werken, zoals de Kardinalen, de Vaticaanse Bank, maar uiteraard zullen er mensen aanwezig zijn voor logistieke zaken.

Mag ik jullie hierbij een beetje de zaak van de andere kant hebben kunnen belichten en laten zien, dat wanneer er 1 machtig man op aarde een auto verdient, dat dat dan wel de Paus is.

Met vriendelijke groet,

Coeshee
En aanvullend op het betoog van Coeshee wilde ik nog even melden dat de auto’s die de Paus ontvangt grotendeels worden geveild of voor andere doeleinden worden gebruikt. Zo werd de 400e Enzo geveild en de X5 gebruikt door de politie in het Vaticaan, dus niet meteen beginnen te bleren dat de Paus die auto’s zou moeten verkopen/weggeven, want dat wordt dus gedaan.
hhmmm
deze auto zal ie heus niet lang houden denk ik mss paar maandjes dan veilen en weer een nieuwe krijgen van 1 of ander merk..
dat heb je als je pope bent heheh
Laat ik het dan op enige tactische wijze anders proberen te stellen, de Paus krijgt niet betaald zowaar vernomen van Coeshee. Maar het Vaticaan heeft geld zat… Waarom kunnen ze dan niet gewoon zoals de rest van de wereld een auto kopen,………

“dat hadden ze waarschijnlijk wel gedaan,… als ze ze niet gratis zouden hebben gekregen”… oke ik stop er mee…

Igg een mooie auto die ik graag een dag tot een jaar of 5 zou willen lenen.
@Robin. Uiteraard is er geld genoeg in het Vaticaan, en er stroomt ook geld binnen (via Vaticaans museum bijvoorbeeld), maar er gaat ook weer geld uit, om dus bijvoorbeeld restauraties te bekostigen, en uiteraard het levensonderhoud van de Paus, en andere mensen die in het Vaticaan wonen. Het is maar de vraag of een non-profitorganisatie als het Vaticaan de koop van een dure auto kan verantwoorden aan al haar aanhangers. En hoogstwaarschijnlijk is het antwoord daarop nee. En het is dan voor een autofabrikant een grote eer om een dergelijk persoon een auto te schenken.
Pope phaeton!!,, Waarom krijg hij steeds een ander auto!? Waarom krijgt hij niet een dikke vette ferrari!? Viva Italia!!,,
Aah, laat die man lekker, is toch een goddelijke wagen denk ik! Die W12, en verder, op deze manier heeft VW nog eens een beetje positieve aandacht met de Pheaton, en zoals eerder gezegd hebben ze er waarschijnlijk nog wel een paar over bij Volkswagen.
De vorige Paus had een Ferrari, maar je maakt mij niet wijs dat de vorige Paus ook maar 1 meter zelf gereden heeft in de 360 of Enzo.
@robbie

Wake up! Wie zegt dat de paus geen meter heeft gereden in zijn Enzo? Hier een video als tegenbewijs.
http://www.youtube.com/watch?v=w8XzKAbgkO4
@ Mpower

moet dat grappig zijn?
@slk amg

Uhm, ja.
Maar volgens mij ben je een fan van de paus, nu ik je vorige post heb gelezen. Als je je beledigd voelt wil ik wel mijn excuses aanbieden.
uit mijn vorige reactie kun je volgens mij niet afleiden dat ik een ‘fan’ van de paus ben, maar goed. Ik ben inderdaad van orgine Katholiek, maar ik voel me niet beldedigt hoor ;) , ik denk dat we gewoon een verschillende smaak qua humor hebben.
wat moet die lul nu in een phaeton?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).