Speculaties: Audi R4 in de maak?

Auteur: , 25 Reacties

Op de cover van nummer 42 van het Duitse blad Autobild staat een fraaie impressie van wat een Audi R4 zou moeten worden. Volgens de geruchten moet deze coupé Audi's antwoord worden op de nieuwe BMW Z4 die voor 2009 op de agenda staat.

Een bron binnen Audi zou hebben ontkend dat de autobouwer zijn pijlen heeft gericht op de Porsche Cayman en Boxster. In plaats daarvan wordt toch vooral gemikt op de M-divisie van BMW en de AMG’s van Mercedes-Benz.

Net als zijn grote broer, de R8, zal de R4 een midden-motor krijgen. Dit zal een geblazen V6 zijn, goed voor meer dan 300 pk. In 2010 zou de auto gereed moeten zijn.

Speculaties, speculaties, speculaties… (via: motorauthority.com)25 reacties

cuore sportivo de tweede
het is toch al een goede trend dat audi zich meer met coupe’s begint bezig te houden. zeker als ze met 300 pk sterke middenmotor en quatro aandrijving uitkomen, en ze zien er niet slecht uit ook he. is er trouwens nog iets nieuws te weten over de a5?
Volgens mij ligt die dan veel te dicht bij de TT. Lijkt me in ieder geval niet logisch.
Als auto en techniek kan je een eventuele R4 totaal niet vergelijken met een TT behalve dat ze van hetzelfde merk zijn.
@JPM: Volgens mij had Autobild het zelfs over het hergebruik van het TT-platform, maar het lijkt mij inderdaad niet logisch…
Mark.
En waarom zijn ze niet te vergelijken ?
Lijkt mij dat JPM gelijk heeft.
Ik dacht dat de A5 als coupe uitkwam, raar allemaal.
Hij is lelijk!!!!!!
Allemaal leuk en aardig, alleen ik vraag met wel eens af, wat is de volgende stap qua desing ná de Single Frame Grill?
gatverdammmmmmeeeeeeeeeee……….audi is gaar

die tt lijkt alsof ie bij zon hele massaproductie hoort, de vorige generatie had iets aparts, iets unieks, net als de nieuwe tt is deze r4 niet meer origineel/uniek
hoop dat ie komt, die R8 is ook al zo dik, deze mag er zeker bij komen!
Lijkt me niet helemaal logisch…but than again we´re talking about Audi here…..so maybe?!……Wellicht de opvolger van de TT??
lijkt me onzin…. er is gewoon geen ruimte voor deze auto zonder een deel van de TT en de R8 klanten in te pikken….. Maar goed, Audi lijkt naar Mercedes te kijken als het op het modellenprogramma aankomt. Ik denk dat ze al snel teveel modellen hebben.
Wat toevallig dat die reactie van heel lelijk van een BMW fan komt, ooit wel eens van ‘mening onderbouwen & argumenteren’ gehoord? (retorische vraag)
Ik zit net te bedenken……Moet men dit niet de Audio R6 noemen? Aangezien de R8 benaming ook op het aantal cilinders is gebaseerd…Toch?! Of misschien moet men dit de Audi VR6 noemen om de familiebanden met de VAG groep te versterken. Aangezien onze Audi fans niet willen geloven dat dit eigenlijk een VW is. :)
Trouwens waarom ook geen Audi VR8?? :) :)
@ Rick dos

Dat slaat eigenlijk nergens op! Dan kun je een Ferrari ook een Fiat noemen. En een Aston Marten een Ford. En een lamborghini is dan ook een VW en ga zo maar door…
Wat wil jij nu doen dan?! Wil jij een Audi met een Ferrari, Aston Martin en LamborghinI vergelijken? Whahaha!

Nou oke ff een zereneuze antwoord dan.
Nee, Ferrari zie ik niet zo snel onderdelen, motoren of chassis delen met een FIAT. Dus nee geen FIAT

En nee, ik zie AM ook niet zo snel onderdelen, motoren of chassis met een Ford delen. Dus nee ook weer geen FORD

Maar een Audi, onderdelen, motoren en chassis delen met een VW. Dat dan weer wel! En dat is natuurlijk absoluut een feit. :)

En nee een Lamborghini is geen VW….De Audi R8 wilt een Lamborghini Gallardo zijn……En dat gaat ze wel heellll makkelijk af als je de originele tekeningen van de Gallardo gebruikt om je eigen “supercar” te creeëren… ;)
laat maar komen en de audi a5 coupe die komt er ook !!!!
@Rick dos; welke chassis delen van volkswagen worden gebruikt bij Audi? Ik meen te weten dat audi meer en meer zijn eigen platformen gebruikt.
Zal de vervanger van de TT kunnen worden. Laat maar komen!!
Rick dos, ik proef enige jaloezie dat het “absolute wereldmerk BMW” geen auto aanbiedt met een middenmotor configuratie…….straks wordt een M6 gek gemaakt door een Audi, oei dan kun je je niet meer vertonen hier denk ik.
En nu niet te serieus reageren, ik dol maar wat
WAT?! Hoe durf je over de heilige M6 te praten! Dat lettertje en cijfertje zou jij nog ineens in je mond mogen nemen!…….. :P GEINTJE! ;)

Wacht maar af! BMW is ook bezig met zijn eigen “supercar”! En dan zal wat zien jongen!……tssss……. *gaat snel bidden dat het echt iets heel speciaals wordt*
Wat zijn jullie toch altijd maar aan het katten. Feit is gewoon dat Audi qua afwerking en gebruikte materialen wat beter scoort als bmw maar dat bmw motoren beter zijn dan motoren van audi met dezelfde motorinhoud. Niet voor niets kaapt bmw bij de jaarlijkse verkiezingen de meeste hoofdprijzen weg op dit hoofdstuk en winst audi het in de vergelijkende tests op de afwerking. Het is maar wat je belangrijk vindt. Ik denk dat de echte liefhebbers voor de prestatie kiezen en dus voor bmw.
Toch een Audi R4?…


Dennis schreef een paar maanden terug al over een mogelijke Audi R4. Het leek mij toen een onwaarschijnlijk verhaal maar de geruchten worden nu steeds sterker… De kleine sportwagen van Audi komt waarschijnlijk in hetzelfde segment als de Porsche…
de audi r4 komt er niet

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).