Ascari A10 debuteert dit weekend

Auteur: , 25 Reacties

Voor het eerste bericht over de Ascari A10, moeten we bijna een jaar terug. Ondertussen hebben we ook al een keer een filmpje voorbij zien komen van deze potente grote broer van de Ascari KZ1. De A10 zal dit weekend eindelijk debuteren op de 2006 MPH Show in Birmingham.

De Ascari A10 mag worden gezien als een serieus alternatief voor de Ferrari FXX. In tegenstelling tot de FXX, mag je met de A10 wel gewoon de openbare weg op. En niet onbelangrijk, hij kost met ruim vijf ton maar een derde van wat de FXX kost.

De A10 wordt met de hand gebouwd in het Engelse Banbury. Met een gewicht van 1.200 kilo en 625 pk vermogen, zit je in 2,8 seconden aan de 100 km/u. Ascari claimt daarmee dat de A10 de snelste productie-auto op het circuit zal zijn. Vooralsnog zullen er slechts 10 (op bestelling) worden gebouwd.

British Supercar manufacturer, Ascari has produced the answer to the Ferrari Enzo FXX, but for keeps! Whereas the Enzo FXX is not road legal, it was produced to be driven during track days only and costs just over £1 million (1.5m EUROS), the A10 is road legal so can be driven home and parked on your drive, to the envy of your neighbours for just £350,000 (522.000 EUROS). Designed, engineered and hand built in Banbury, England the A10 has 625bhp and weighs in at around 1200kg, thanks to its lightweight carbon fibre bodywork. Reaching 60mph in just 2.8 seconds and 100mph in less than 6 seconds, the manufacturer claims the A10 is the fastest road going production car around a race track.
Only 10 are available and will be built to order.

The A10 is more than just a revamped KZ1, which has found success in its first year of competing in the GT3 in 2006. It has new body panels, a reworked engine and suspension, with extensive brake modifications to cope with the extra power. Lucky owners will also benefit, if they wish, from some luxuries such as remote central locking, electric windows and door mirrors, climate control and a Thatcham Category 1 alarm system.

The UK’s newest Supercar will make its first ever appearance at the 2006 MPH show in Birmingham, England on 28 October.

MPH’06 kick starts on October 26th at Birmingham’s NEC for 3 days before heading south to Earls Court in London between 2nd and 5th November.25 reacties

Nette wagen!!
Die specs liegen er niet om, en hij ziet er nog eens zeer bruut uit ook. Tijd voor een testje bij Top Gear denk…
dutch power
nogal heftig, maar ik las ergens dat ze er maar 10 gaan maken?
dat wordt opschieten dan….. (foutje, te snel op enter gedrukt, het staat erbij…. :()
@Woody: Het is je vergeven… ;)
Dit ziet er helemaal niet verkeerd uit……..
BrabusCLSV12s
Bruuuuuuute auto…..mooi die luchthappers aan de zijkant :-)

Ik vind het linkervoorwiel een beetje raar staan in verhouding met de body van de A10 en dat stuk voor het linkervoorwiel loopt meteen steil naar beneden en het stukje boven het linkervoorwiel heeft een rare vorm.

Misschien kijk ik heel anders naar de foto maar het valt me wel op ;-)
godzijdank…. oh nee het was Dennis.

Ben wel benieuwd of deze auto de pk’s kwijt kan want dit is wel erg veel voor zo’n lichte auto. De auto die Tiff Needell heeft gereden had iets teveel onderstuur (vond hij), maar met 625pk zal er vooral veel overstuur te regelen zijn. Bij lagere snelheden was de auto wel mooi neutraal.
Die 400Pk BMW M5 blok blijft iedereen toch maar steeds weer verbazen!
@ stiggie Het is toch echt een Engelse auto, dat Klaas Zwart nou eigenaar is van het Ascari Resort (ik zeg: tijd voor een artikel daarover) betekent niet dat de auto ook Nederlands is. Hij wordt volledig gebouwd in Engeland.
Dat productieaantal van 10……dat kan toch gewoon niet winstgevens zijn?
mooi ding
ooo dacht dat klaas de zwart het bedrijf had op gericht want de naam Ascari is een oude race legende uit engeland maar zal er wel naast zitten
@Stiggie,

Klopt, Klaas Zwart is multi, multi miljonair en is wel degelijk de grote baas achter dit project. Tevens schoonvader van Tom Coronel en geestelijk vader van het raceresort Ascari bij Marbella. Maar ome Klaas heeft poen zat en doet dit puur als liefhebber, niks meer dan dat. Peter Kütemann (let volgende week op de nieuwe Quote500, hij staat erop) is een rijke gozert met nederlands bloed die er ook in wilde stappen maar Klaas de baas doet het niet voor de knaken dus Peter heeft pech. Laten we toch blij zijn dat er van dit soort fanatieke autofreaks zijn die hun knaken in een droom willen stoppen. Hulde!
Inderdaad hulde! Hier een overzicht van het nieuws mbt Klaas / Ascari:
http://www.autoblog.nl/index.php?tag=ascari
hij is wel gaaaaaf !!!
fantastisch mooie wagen! Ik heb een keer mogen rijden met ascari KZ1 op het prive circuit in het mooie spanje. het was een fantastische auto om in te rijden, het is gewoon niet normaal wat voor acceleratie die superauto heeft. Deze nieuwe A10 zal wel minstens net zo goed rijden, geen twijfel over mogelijk. wat ik een leuk detail vind is dat de racstrepen niet op het midden van de auto zitten, maar op het linker gedeelte.
nice, graag in mat zwart, met die zwarte race strepen erop in hoogglans zwart… ;-)
de combi van die luchthappers en deze kleur geel, net een smiley!
maar dat kan dus wel kloppen; deze auto is vet lachen
(toch liever in het zwart)
Bij Top Gear magazine waren ze niet echt gelukkig met de eerste KZ1. En men zegt dat het een concurrent is voor de FXX, terwijl deze toch 800pk heeft en de A10 “slechts” 612. Ook de prijs van de KZ1 is net als Spyker…VEEEEEEEL te duur voor wat je krijgt. Nee, er zijn meer alternatieven met betere prestaties en goedkoper.
FXX-killer…. eerst zien dan geloven, zou mooi wezen, de eerste auto die je maakt gelijk een übersportwagen
@knaller Misschien moet je alleen deze zin even bestuderen, uit het onderste artikel uit de lijst van Autoblogger (bedankt daarvoor trouwens, ben weer helemaal bij :D): Allereerst heeft de sportauto een Italiaanse naam, maar heeft Nederlands bloed en is uiteindelijk van Engelse afkomst.
@Vincent#1: misschien moet je even de artikeltjes van de link van autoblogger checken voordat je antwoord, het is nou niet bepaald de eerste auto….
heeft iemand nog foto’s e.d. van die wagen?
Pfff hij is te bruut, heb hem 3 dagen geleden in Barcelona gezien, niet normaal !! helemaal in het zwart !!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).