Volvo XC90 Heico Sportiv 2007

Auteur: , 37 Reacties

Heico verbouwde al eens een XC90, maar met de komst van de gefacelift XC90 moest dat even over.

De XC90 krijgt een hoop tupperware aangemeten met een nogal dikke voorpartij. Ook grappig zijn de mistlampen die tevens als adaptieve bochtverlichting kunnen werken.

Aan de achterkant vinden we een een nieuwe achterbumper met diffuser. Heico kan ook een dubbele ovalen sportuitlaat leveren. Ach, het blijft een Volvo SUV of niet?

Volvo XC90 Heico Sportiv
Volvo XC90 Heico Sportiv
Volvo XC90 Heico Sportiv

Bron.37 reacties

zo zonde dat het een volvo is he…en begrijp me niet verkeerd , ik vind volvo erg mooie auto’s , maar volvo’s moet je in mijn ogen niet volhangen met al dat soort ongein , ook al houd je em nettjes , en niet te overdreven… het blijf volvo waar niks mis mee is…als die standaard is
Ja of doe er voortaan gewoon nix aan….
Zo! Zelfs als je iets, dat saai is, sportief probeert te maken. Is het nog saai! Wel done guys!
Ole bole knackebroden……jeez zelfs de taal is saai….. :) ;) :P
@ rick dos

LOL :D

verder vind ik hem iets te over the top.
Nou, ik vind dat jullie lullen ;)

Eindelijk eens een fatsoenlijke volvo die niet ‘over the top’ is.
En zoveel troep is er niet aangehangen.

Verbeterd de XC90 dus echt wel!
XC90 is opzich al geen Volvo maar meer een gemotoriseerde paardentrailer.
Dit is gewoon hetzelfde als een aap een ring aandoen.
Voorkant is toch echt te veel van het goede hoor.
Achterkant is wel mooi.
Over smaak valt te twisten, maar ik vindt dit toch wel teveel van het goiede. Deze XC 90 in standaard trim is mooier, maar sommige mensen willen het liefst zo opzichtig mogelijk. Zielig hoor, als je dit mooi vindt.
Die ‘diffusor’ moet gewoon in de kleur van de lak, dan is het best een dikke wagen.
@Franqie: Man je hebt echt geen smaak jij. Dit is een echte ASO bak geworden. Keje nagaan een Volvo omtoveren tot een ASO bak, dan beje echt fout bezig!
q7 abt > xc90
Beide over de top dus.
Naast de foute jaren ’70 hebben we nu ook de foute jaren 2000.
SUV’s, tupperware….

…en SUV’s MET tupperware!

Fouter kan haast niet!
@ franqie

dat zou inderdaad al een hele verbetering zijn. het ‘oude’ model xc90 door heico had dit:

http://static.autoblog.nl/images/wp/volvo_xc90_heico_side_back.jpg
Waarom van een absoluut onsporteif iets als een SUV, deze middels plastic vol te hangen, in de hoop het een “sportieve” auto te laten lijken. Het is toch een kewstie van slechte smaak. Als je sportief wilt rijden, koop dan een prachtige coupe, bijvoorkeur de BMW 3 coupe. Dan ben je geen in een SUV rijdende huichelende gezinsvader met frustraties, maar een vent.
kzelf heb ook een SUV besteld maar ga deze echt niet volbehangen met plastic onzin. Als ik sporty wil sturen dan pak ik de coupe.
Goed gelukt. Ik vind die XC90 standaard ook al mooi eigenlijk.
echt geslaagd man damn !!! wat een supercar
Dit soort werk is verkrachting van volvo’s, het enige verbeterpunt vind ik de dubbele uitlaat want die zit er standaard volgens mij niet op.
De nieuwe Volvo XC90 Heico:
Voor de snelle moeders zonder smaak!!!
Achterkant vind ik wel geslaagd, alleen de voorkant moet je standaard laten. De dubbele uitlaten onder de V8 versie maken btw een ontzettend gaaf geluid!

@ Rick (crx?) Dos

Volvo’s saai?
@ yo!

heb jij deze uitlaten onder je volvo dan? en wat bedoel je met Rick (crx?) dos?
@ slk55 amg

Ik vroeg me af wat Rick bedoelde met saai, dus vandaar met een KNIPOOG ;), een verwijzing naar de alom bekende honda crx!

Ik ben naar de dealer geweest van Heico, heb daar kunnen zien en beleven wat voor megasound er uit komt. Overigens wel discreet, zachtjes bij rustig rijden, maar zwaar gedonder bij “full throtle”. Ik heb er van afgezien aangezien het reservewiel verwijderd moet worden. Heb al een aantal keren een band moeten verwisselen na ruig terrein dus wil risico niet nemen.
de eerste tuning kit wat een auto mooier maakt moet nog echt worden uitgevonden.. als je er alleen wat dikkere velgen onder legt vind ik het al goed al die spoliers wordt alleen maar lastig als je door de bebouwdekom rijdt of niet dan al die drempels..
maar ik vind deze niet zo mooi vond die andere mooier wat heico heeft getuned
ik vraag me bij deze auto altijd het volgende af: Waarom zou je in godsnaam deze auto kopen als in dezelfde klasse misschien wel tientallen auto’s beter en mooier zijn? (tientallen misschien beetje overdreven maar toch).
@JustFendi
Misschien wel omdat er verschillende smaken en voorkeuren zin?
Waarom denk je dat er ├╝berhaupt verschillende merken zijn?
Gelukkig hebben we een vrije markteconomie, anders zouden we alleen kunnen kiezen tussen een witte en blauwe Trabant.
Ik vind zelf de XC90 niets met Volvo te maken hebben en absoluut niet mooi (vooral de hoog opgetilde achterkant niet) maar blijkbaar denken velen daar anders over.
Bah, ik ken ondertussen al zoveel mensen met een zwarte XC90 dat ik tegenwoordig al quasi automatisch naar de nummerplaat zie als ik er eentje tegenkom. Op zich niets mis met de XC90 natuurlijk, en behalve de voorkant met deze ook niet.
Het is weer eens wat anders dan een dikke x5 of ml amg.
Maar daarom nog niet mooi.
Maar daarom getuigd het nog niet van goede smaak….
barry je punt is duidelijk!
@ Barry

geld het niet algemeen voor SUV’s dat er geen smaak aan te pas komt? en van alle SUV’s die er te krijgen zijn vind ik deze nog het minst provocerend en daarmee het meest smaakvol. hoewel er dus niet echt smaak aan te pas komt. om nog ff aan een oude column van Michiel te herinneren… suv’s zijn gewoon niet (niet-sportief, niet-snel, niet-erg-comfortabel, niet-ontzettend-ruim, niet-goeie-prijsvoorwatjekrijgt).
@ Alwood

Ik denk dat je eens een proefrit zou moeten maken. Ik ben benieuwd of jouw auto comfortabeler, sneller, ruimer en sportiever is dan de gemiddelde SUV. Wat rijd je eigenlijk zelf?
volvo hmmm nahhhhhhhhhhhh doe mij maar een zwarte saab 9-3 cabrio
Mooi, ingetogen en toch stoer. Al die anti-SUV-ers hier: rijd er een weekje in en je wil nooit meer terug naar je geleaste stationwagon.
Sjors Heiligers
Wat is de maximum snelheid van deze XC90 ?
(Ik vind hem trouwens wel mooi geworden)
ik vind het een hele stoere auto! full options en zo en standaard getuned 240 pk das geen katte pis

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).