Spyvideo: Alfa 159 GTA

Auteur: , 21 Reacties

Met smart wachten op een heftigere versie van de Alfa Romeo 159. De naam hebben we al verzonnen: de 159 GTA lijkt ons wel wat. We zijn er nog niet uit of er een V6 turbo of een Maserati V8 in moet. In het filmpje is een 159 te zien die er lekker vlot vandoor trekt. Aan de (licht) weg glijdende achterkant is te zien dat het een 159 met Q4 systeem is. De Q4 vierwielaandrijving stuurt tenslotte 65% van de aandrijfkracht naar de achterwielen.

De sideskirts lijken ook een stuk dikker dan bij de standaard 159, dus het is geen gekke gedachte dat dit de Alfa Romeo 159 GTA is.

Met dank aan heidekonijn voor de tip!21 reacties

Het klinkt te zwaar voor een 4 cyl. en te licht voor een 8 cyl. ……..uhm, is dit niet de 3,2l V6 van Alfa?! Opgedirkt met wat spoilerts……
waar zie jij spoilers ?

maar het lijkt wel op de zwarte 159 die eerder is gespot met een dwarsgeplaatste v8 in het vooronder ;) maar idd zo klinkt ie niet
vind het wel een erg kort filmpje :( maar wel een mooi geluid, ook vind ik de sideskirts er mooi uitzien. Ik kan niet wachten op de 159 GTA. ik hoop trouwens dat hij met de v8 motor komt.
@Stephano
Nou ja zeg, zie je ze niet dan?! Die hele auto is ermee vol behangen!
ik geloof niet dat dit de GTA is
Moeilijk te zeggen wat voor een motor hier in zit. Met een 3.2 v6 is ook nog wel zo weg te rijden (spreekt uit ervaring :D)
Ik denk dat dit een 159 met 3.2 V6 met Turbo is, mogelijk genaamd TI.

Die sideskirts staat overigens gewoon op de optielijst van Alfa. Overigens volgens mij niet in de normale folder, maar in de accessoire folder.

Ze zitten ook onder deze:
http://www.alfaleo.nl/images/159-skirt-achteraanzicht-a.jpg

Als zijnde “SET ORGINELE ALFA SKIRTS VOOR DE NIEUWE 159 / SPORTWAGON
” volgens de website http://www.alfaleo.nl/
Die velgen komen straks trouwens op de optielijst te staat, ze zijn 19″
Misschien is dit ook de auto van het filmpje, maar dat hoeft natuurlijk niet.

http://img253.imageshack.us/img253/5095/photo0132zn1du6.jpg
klinkt als een v6 inderdaad, desalniettemin een prachtig geluid!
Dit is één van de vele test versies van de GTA, al behoorlijk oud overigens.

De kogel is al door de kerk. De GTA krijgt een 4.7 V8 en wordt in gelimiteerde oplage gemaakt.
ik moet zeggen dat ik dit meer als een V8 vind klinken… of er moet een heeele aparte en mooie uitlaat onder liggen. maar een flinke V8 lijkt me hier meer het geval dan een V6. of zoals ik heb gezegd een 4L V6 met heeele strakke uitlaat… lijkt me echter niet het geval.

ik voeg me bij Ilquadrifoglio
Het filmpje is in ieder geval in Arese voor het Alfa museum gemaakt. Een groot deel van de ontwikkeling wordt in het tegenover liggende hoofdgebouw gedaan. Het zou dus zomaar iets bijzonders kunnen zijn.

Ik denk alleen dat het een “gewone” V6 is, want anders zou die man zich niet zo makkellijk laten filmen. En de GTA zal toch echt wel nog verder uitgebouwde wielkasten hebben dan deze.
Hey Stephan, je gaat mij niet vertellen dat je zo een keer bent weg gereden met die Q4.
Wat leuk, dit is bij het museum van Alfa Romeo in Arese, bij Milaan. Afgelopen zomer hier ook geweest, staat toch een mooie verzamleing Alfa’s…
typen is niet mijn sterkste kant ;-)
Ghehe, het is wel te doen denk ik met een normale Q4, mits je vdc uitzet.
Aan de trage toerenopbouw te horen is dit gewoon een GM 3.2 v6. Die achterkant glijdt ook niet weg door het vele vermogen maar omdat die kerel even aan de handrem trekt. Je ziet hem ook vertragen op dat moment.
Ik sluit me aan bij Lucas.
Volgens mij trekt die vent de handrem aan en sleurt zijn auto zo de bocht door. Dat kun je o.a. zien aan de stand van de carrosserie tijdens die actie. Beetje italiaanse show dus. Maar niet minder leuk……
C8 Competizione
voor mij een van van de mooiste sedans op het moment, zeker nu er een GTA komt.
nicky gta man
het is denk geen gta gewoon een opgevoerde 159 en op die keie ken je makelijk zow driften denk ik
Begin bij wat er vooraf ging: Luister naar een 156 of 147 gta, kijk naar de aanpassingen die die auto’s ondergingen en de illusie is toch helemaal over! Dit is gewoon een v6 met onderblok van GM (over vloeken in de kerk gesproken) die vergeleken met die 156gta gewoon belabberd klinkt, belabberd loopt en ook belabberd rijdt. Dat die carosserie helt e.d. is te wijten aan het feit dat alfa helaas een breder publiek wil gaan aanspreken, tot spijt van de echte liefhebbers.

Dat die kerel zo wegrijdt maakt 2 dingen duidelijk: 1) hij is italiaan en dus een bink die de show wil stelen, en 2) hij heeft geen fabrieks-proto in zn poten waarmee ook italianen bescheiden mee om dienen te gaan (als ze hun baan willen houden, en geloof me, bij alfa wil je dat!)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).