Wordt de volgende Supra een hybride?

Auteur: , 24 Reacties

Toyota maakt al 10 jaar geen Supra's meer, maar schijnt toch te overwegen er weer een te gaan maken. De Supra zal veel overeenkomsten vertonen met de Lexus LF-A.

De Supra zal echter niet zoals de Lexus LF-A worden aangedreven door een 500 pk sterke V10. In plaats daarvan krijgt de Supra een aangepast versie van de aandrijflijk van de 341 pk sterke hybride GS450H. Verwachte prestaties: 0-100 in onder 5 seconden en een top van meer dan 270 km/u. (via: autoexpress)24 reacties

ziet er mooi uit en dan ook nog met 270km/h als top en in 5 sec naar de honderd dat is best snel.. als ze der nog een leuk prijsje van maken is het een leuke auto
Specs zien er respectabel uit…alleen die looks, het klopt gewoon niet…..
skyline, supra, laat maar komen :D
knap als je nog iets kunt zien met die buitenspiegels! verder leuk design maar zal toch niet in productie worden genomen! Vooral die voorruit vind ik er geslaagd!
ff voor de duidelijk, de afgebeelde wagen is dus de lexus LF-A, en niet de nieuwe supra. Nou is toyota en lexus natuurlijk 1 merk, en de supra zal hier vast veel op lijken, maar het is niet 1 en dezelfde auto dus.
@ Bas

Wat jij dus bedoelt met “buitenspiegels” die halverwege de A-stijl zitten,zijn dus eigenlijk camera’s.
Hoe ze dat voor elkaar willen krijgen…geen idee,denk iets van tft schermpjes binnenin.
Verder top wagen gezien de voorlopige specs,laat maar komen!!!
Supra’s zijn altijd spectaculair mooie auto’s geweest.
Bring it on !!
Zo’n beetje alle vorige Supra’s zijn in Europa weinig succesvol geweest qua verkopen, een lot dat de nieuwe hybride Supra ook wacht. (Net als de Previa, Camry, Lelica, en MR2 ook mislukt zijn. Toyota had ook nog een compleet mislukte goedkope coupe, maar ik kan niet op de naam komen. Iets als valeo ofzo).
De laatste Supra deed zijn naam echt goed, wat een monster is dat. Makkelijk te tunen en je hebt een echte torque -beast. Maar dit vind ik weer niet mooi.

..Horsepower sells cars, torque wins races..
grrrrrrrr… ik vind m r echt mooi uitzien die lexus en kan ook niet wachten op de supra & skyline… laat maar komen!!! eindelijk weer leuke auto’s om te tunen ;)
heb de proto’s al zien rijden op de Nür en die koplampen gan er aan in favor voor enkele celica lookalikes …. nix mis me ( oja vergeet de F1 neus niet ….joy )
ff dubbel maar de foto –> http://thecarblog.com/images/supra.jpg
Kruising tussen een R8 en een 350Z ?!?!?!
@ D_vdm

De reden dat supra’s niet goed verkochten in Europa is het feit ze destijds
even duur waren als een Porsche. In amerika zijn ze wel beter verkocht dan de Porsche in Europa omdat de Supra daar minder geld kostte.

Ja, en de oudere types MR2 en Celica; dit zijn gewoon scheurmonsters die niet echt praktisch zijn. Europeanen hebben liever praktische auto’s. Volgensmij weet jij niet echt wat auto’s zijn.
@ mark996
dat was de paseo :P
@anvaco

druk eens op ‘bron’ onderaan het artikel. daar staan deze foto’s ook ;)

ziet er veel belovend uit, maar ik zou nooit een japanner als auto willen, ze spreken we gewoon niet zo aan. Er zijn trouwens ook spyshots van de lexus LF-A (of misschien wel de Supra ?):

http://www.caranddriver.com/assets/image/2006/Q4/1011200617637.jpg

http://www.caranddriver.com/assets/image/2006/Q4/101120061710208163.jpg

http://www.caranddriver.com/assets/image/2006/Q4/101120061710206525.jpg
volgens mij zijn ze er zelf ook nog niet uit onder welke naam deze wagen word verkocht.

die GTR werd ook pas in de laatste maanden een Nissan ..( infinity was ook een hele grote kans vanwege de positie van dat merk op de amerikaanse markt)
@slk 55 amg

Ik heb wel degelijk die foto’s ook gezien. Die spyshots zijn mij al enkele maanden bekend. De nieuwe pas sinds gisteren.
——–

De spyshots zijn van de Lexus LF-A, doch het is niet onmogelijk dat de Supra op dezelfde basis zal staan. Volgens mij zal ook Lexus een hybride-versie aanbieden.

De andere mogelijkheid, die volgt uit die nieuwste foto’s en artikels, is dat er 2 sportwagens komen. 1. De Lexus die moet concurreren met andere supersportwagens zoals F430 en Gallardo en 2. De Supra die een concurrent wordt voor de Skyline; wat voor de Japanse en Amerikaanse markt het meest logisch klinkt, ook voor de tuningfanaten
@slk 55 amg
sorry ben te snel geweest, zit op 4 sites tegelijk bezig en even in de war. Je had gelijk
het is je vergeven ;)
.. aandrijflijk..

als in ‘makkert dumpt kadaver in rivier, kadaver strandt a posteriori op rivierbedding’?


*bladert verwoed door Van Dale’s naslagwerken*
Ja leuk weer een hybride, goed werk (alhoewel het dus nog steeds niet bewezen schoner is ivm de productie van waterstof) maar kan zo’n hybride motor eigenlijk goed tegen extreme kou of extreme hitte..?
ik denk het wel want er word op de prius 5jaar garantie gegeven en op de motor 8jaar
dit is toch duidelijk dat ze hun motor vertrouwen anders doe je dit niet

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).