Chinezen rippen de BMW X5

Auteur: , 66 Reacties

Ok "beter goed gestolen dan slecht bedacht", maar de nadruk moet dan wel liggen op "goed gestolen" en dat is nu precies waar het in China vaak mis gaat. Al lang geen nieuw verschijnsel meer, maar ik blijf mij verbazen over de Chinese creaties. Het is een pure vorm van inteelt. China telt 130 autobouwers en kent een groot tekort aan designers, waardoor westerse modellen schaamteloos worden gekopieerd.

Onze “China” rubriek, telt steeds meer artikelen over deze copycat praktijken. Begin deze week nog, zagen we een Mercedes-achtige creatie van BYD Car. Een uitzondering hierin vormt het SAIC concern. Zij kochten netjes de rechten van Rover, dat nu herleeft als Roewe.

Ditmaal is het autobouwer Shuanghuan die van zich laat horen met de CEO, een SUV op bladveren. Van achteren een BMW X5 en van voren een Toyota Land Cruiser. Dat is nu precies wat ik bedoel met foute inteelt (via: motorauthority).

CEO BMW X5 Clone66 reacties

Okay Rick dos. The dancefloor is yours …….
voorkant heeft ook wel wat van het vorige model vectra
En juist de minder geslaagde achterkant kopiëren ze..
Triestig

geld moet bmw eisen
PLAGIAAT
MA DA KAN TOCH NIMEER HÉ?!
ALTY (!) da na-apen van die *** chinezen :S
Pff!
Als er had gestaan dat die twee foto’s van twee verschillende auto’s zijn, dan had ik het ook geloofd!
@JANUS
Thank you very much! I, Ricardo dos, will try the Merengue…… One, two, cha cha cha… three , four, cha cha…. What?! No this is MY merengue! ;)

Dit kan je toch niet menen! Oké Mercedes kopieren…. geen probleem… Renault….. ook geen probleem….. BMW kopieren?! Mr. Bush where can I find your nuke button?! :P :)

Schaamteloos dit! Weeehhhhh! ;)
jesus, dit ziet er echt niet uit. Kopier hem dan goed.
Is wel grappig, eerst kopiert (oa) BMW van mercedes, en nu kopieren de chinezen van BMW !
mensen vergeet niet dat de jappaners ook zo begonne zijn, en kijk nu naar bijvoorbeeld toyota. Daar kunnen er maar weinig tegenop.
Schande!
dit is echt gruwelijk moet je die achterkant zien dat zijn net lego blokjes in elkaar geduwd
Bladveren, word het net zo’n stuiterbak als de hummer H3. Maar het foutste is nog wel de ‘blink’ op de linkerspiegel bij de foto van voren.
SimonMc schrijft, wanneer heeft bmw dan van mercedes gepikt

juist andersom zeker, (met het GPS scherm ) ?!?
Ik word echt helemaal hilarisch van de naam ROEWE. Als je de volgende keer Chop Shoy gaat halen bij de lokale uithaalchinees vraag ‘m dan maar eens om het woord ROVER uit te spreken. Dat klinkt dan echt als “roewe” en dat vind ik echt wel kostelijk hoor hahaha!
Ik ben er nu wel zeker van; The End is nay.
Beter slecht gejat dan… dan… ja, dan wat eigenlijk? :L echt kneuzen daar!
de achterkant van een x5, de voorkant van een landcruiser en de naam/logo Ssnag yong. kan het nog orgineler…., mijn god! mist china een goede disigners school ofso? en waarom doen de ‘nagemaakte’ merken hier niks tegen, dit valt toch onder plagiaat?
Wanneer stoppen die -EDIT, niet zo netjes woord-chinezen (srry voor het taalgebruik) (vloeken achter de pc en niet in de auto:P) met het verneuken van BMW’s
Ik word hier echt niet goed van

Kan niet meer tiepen, moet ff naar de wc (braken)
GADVERDAMME
maartenunplugged
Hoe lang is een chinees?
@Rick Dos

Hahahaa, jij hebt humor!
Maarre……..nee, oh mijn God, dit kan gewoon niet waar zijn.
Ik wil bijna zeggen dat ik ineens de schoonheid ga zien in een Fiat Multipla!!!!
@[email protected]
Right back atcha, kerel! ;)
vØlvØ frǽk
miss een ID voor Nedcar, die waren toch met de Chinezen aan het onderhandelen
kunnen ze een kopie maken van de ForFour, een grotere flop kan het toch niet worden (in verkoop aantallen) ;-)
Hopelijk is het een kwestie van tijd voordat er ook daar fabrikanten de deuren moeten sluiten.
Best goed gelukt!
Complimentjes zijn ongepast;)
De Shuanghuan Rabo S-RV lijkt sprekend op de Honda CR-V:

Honda CR-V – ShuangHuan Rabo S-RV

Honda is razend omdat de Chinese ShuangHuan Laibao Rabo S-RV zo fel op zijn CR-V lijkt, een kopie die amper een derde kost van het Japanse origineel. ShuangHuan schreeuwt zijn onschuld uit en verwijt Honda dat de rechtszaak een manoeuvre is om de verkoop van de Laibao te schaden.

Honda CR-V: 26.000 euro ShuangHuan S-RV: 8.300 euro

(bron: Het Nieuwsblad) http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=GIMFCC74
die chinezen gaan echt te ver.
Tjek die ster op despiegel dan bij dat mega hippe knipperlichtje ;)
het zijn wel echte kneuscreaties (tot nu toe dan)
shit ik zou me zo schamen voor zo’n lelijke design
knal je van achteren ben je bang dat het een bmw x5 is, loop je stuk verder en je ziet dat het een of andere chinees shit is en dat is dan een lekkere opluchting toch LOL :D
@Simon Mc:
Was het niet een kwestie van Mercedes die BMW copieerde in het geval van bijvoorbeeld de opgelegde kofferbak bij de nieuwe S ?

@BMW Freak
Subtiele reactie hoor ! Dat getuigt van net zoveel smaak als jij die “designers” daar toedicht.

En laten we eerlijk zijn, alle waar naar zijn geld, over 20 jaar zullen ze vast goede auto’s maken en tot die tijd zoeken liefhebbers wel iets anders.
Toyota’s blijven over het algemeen nog steeds geen spetterend design hebben en op de nieuwe IS na, heeft Lexus ook nog niet echt iets origineels op de markt kunnen zetten.
Ik heb een jaar in China gewerkt voor het grootte nederlandse electronica bedrijf. Het is waar ze copieren ontzettend veel daar maar je moet niet vergeten dat het ook heel goed verkocht wordt.

En we kunnen wel zeuren hier over maar tegenwoordig komt alles uit China. Ik kwam in fabrieken waar zowel de grote A-merken hun producten laten maken als de B of C merken.

Het productie proces en kwaliteit blijft gewoon het zelfde alleen betaal jij voor een A merk alleen het dubbele omdat er merk/badge op staat.

Het is natuurlijk wel zo dat het voor A-merken niet leuk is omdat die er veel geld in het voor traject hebben gestoken zoals research and development en marketing. Hoewel ze dit tegenwoordig ook wel door veel local bedrijven laten doen.
Pure diefstal bij gebrek aan ontwerpen en creativiteit! Als Toyota en BMW zijnde zou ik er achteraan gaan. Eerder triest dan mooi, zelfde hekel heb ik aan sommige Daewoo modellen, welke gewoon (deels) van een opel gekopieerd is.
@Chinese
In het geval van mercedes werd er een styling element ‘gekopieerd’. Dat gebeurt veel vaker in autoland niets mis mee. Zo was mercedes ook de eerste die knipperlichten integreerde in de buitenspiegels. Nu zie je dat zelfs op een VW Golf Plus terugkomen. De Chinezen gaan schandaliger te werk. Men steelt gewoon een compleet design en verandert een paar details en voila a car is born :-)

En over Toyota.. In Europa komen niet de meest spannende modellen op de markt. Maar ik durf te wedden dat de designers van Toyota behoren tot de meest vooruitstrevende als je kijkt wat ze op hun thuismarkt allemaal doen. Een Toyota Windom bijvoorbeeld zou in Europa voor grote problemen in de hogere middenklasse kunnen zorgen.
Ter verduidelijking: In mijn vorige post bedoel ik met grote problemen; een geduchte concurrent voor de gevestigde orde.
@SimonMc: BMW is door Mercedes gekopieerd niet andersom!
we hoeven nog niet te panikeren, het lijkt nog niet in de verste verte op een X5 aan de achterkant, laat ze maar rippen, die idiote chinezen, ze denken da ze alles kunnen namaken
OKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOK, dat is alles wa ze kunnen,
zo een lelijke wagen zou zelfs ik kunnen naapen haha
@ danny

Daewoo heeft het niet gekopieerd maar heeft de oude productielijn van opel overgenomen. gebeurd wel vaker, ook andersom kijk maar eens op de volgende link: http://www.autoweek.nl/newsdisp.php?cache=no&ID=5204
De PSA groep ruilt onderling ook productielijnen uit. Erg slim om snel en met weinig kosten een markt te enteren.
@ Fietenwies
Het is niet fraai hoe de chinezen bestaande modellen jatten en bijna dagelijks rip-offs presenteren als een nieuw model. Neemt nog niet weg dat je met respect voor je medemens commentaar moet leveren. Bekritiseer het gedrag van de chineze autoproducenten ipv een heel volk bestempelen als achterlijk. (OK OK OK en idiote chinezen)

Wereldwijd kan men net zoals jij over chinezen doet, ook aardig wat nare dingen over de Nederlanders roepen… (vind je dat ok?)
nu had ik toch zeker gedacht dat ik een reactie had gegeven op een artikel van een autosite, blijkt toch van niet dan als ik jou reactie zie
en waarvan komt die vergelijking over die nare dingen over nederlanders,
wie was daar nu over bezig!! hoef al niet te raden welke je nationaliteit is zeker,
-EDIT, op de man/ vrouw spelen is nergens voor nodig-
Je hebt geen flauw idee van mijn afkomst :-). Ik ben niet aziatisch maar gewoon NL-er. Ik voel me dan ook geheel niet persoonlijk aangesproken door het feit dat jij Chinezen idioot noemt. Ben geen chinees… Punt is alleen dat het zo oliedom en zonder enig respect voor een groot volk overkomt zoals jij commentaar geeft op dit artikel. En het trieste is dat je het niet eens doorhebt. Ik ga me energie niet verspillen door het bijbrengen basisnormen op een autoblog aan jou.

Ik geef je alleen een tip mee: wees in het vervolg wat genuanceerder wanneer je commentaar levert en een heel volk daarbij betrekt. Voor je eigen bestwil.
Heel Heel Heel erg lelijk
En laat die EuroNCap crashtest nu maar komen…tis toch een spuuglelijk ding dus laat maar leker tegen de muur knallen die handel!! China…. ZERO points…Die rare Chinezen hebben echt schijt aan alles en iedereen..inclusief hun eigen acherban…er zijn er waarschijnlijk toch genoeg van moeten ze gedacht hebben…mij benieuwen wanneer ze alle veiligheidstechnieken gaan proberen te kopieren…
Ik begrijp niet dat de WTO (World Trade Organisation) zich nog niet heeft gemengd in de strijd aangezien dit een duidelijke vorm is van kopieren. Ook zou de Europese Unie hier actie tegen moeten ondernemen (denk aan een import verbod) van dit soort merken. Schandalig dat dit maar gewoon doorgaat!
ik ben het met je eens Greg. Ik vind het niet kunnen, ze maken die autos misschien wel na, maar dan hoef je het hele volk nog niet uit te schelden. -EDIT, houdt het netjes ajb-

-EDIT, zie de huisregels

Misschien zijn jullie hardcoregasten, maar ik begin te twijfelen of jullie racisten zijn.

-EDIT: nope, autoblog “redactie” is ook multicultureel. Aantal van de reacties hierboven zijn op het randje en we hebben er al een aantal aangepast, nu back on topic graag-
Plagiaat da’s het enige wat ik erover kwijtwil. China maakt de westerse automerken kapot met hun goedkopere namaakmodellen
Tja,

als er dan toch zo’n tekort aan designers is in China (geloof je het zelf?), dan biedt dat goede kansen voor mij, om als ontwerper te werken…
pieter autofreak
-edit: opzouten dan!-
Ach, ze veel mensen kunnen geen X5 betalen, dus dan moeten ze het hier mee doen. BMW zal er geen last van hebben.
Lieve hemel! Stuur dit maar gewoon door naar de hel! Zelfs met je dooie klote scanner kun je nog beter kopieren! Zelfs het logo doet me aan een bestaand merk denken; juist ja, Opel, maar dan ‘S’ i.p.v. een ‘bliksem’. In ieder geval niet de S van superauto.
@Greg
Waar, stylingelement gecopieerd is een feit. Wel een vrij belangrijk element in de styling, want viel niet iedereen juist over die opgelegde kofferklep ? En zag ik nu de nieuwe Lexus ook met een opgelegde kofferklep voorbijkomen ?

Uiteindelijk beschrijft Mark de werkelijkheid: deze auto’s worden voorlopig alleen aangeschaft door mensen die zich niet meer kunnen (OF willen !) veroorloven aan de aanschaf van een auto. Die zullen echt geen concurrentie vormen voor een X5. De kwaliteit en rijeigenschappen zullen in eerste instantie waarschijnlijk volgens “alle waar naar zijn geld” zijn.

Hoewel ik absoluut tegen plagiaat ben, vermoed ik dat het niet tot nauwelijks tegen te houden is, denk dat BMW anderzijds met hun eigen producten op de Chinese markt wil scoren.
Voor goedkopere merken is het copiëren een veel groter probleem, doet zich dit voor in de 206, Polo, Corsa, Punto klasse, dan komen de prijsverschillen nog veel harder aan, lijkt mij.
Ik begin die chinezen beetje zat te worden,, voor de japanners heb ik respect, hun hebben pracht auto’s ontworpen: Nissan (skyline) , Toyota (supra), Subaru (impreza), mitshubitsi (evo lancer) Zij hebben de wereld een beetje mooier gemaakt,, haha :D
Van toyota blijven de chinezen met hun chinese poten af!
L’histoire se repète, het is nu eenmaal een feit dat de meeste Aziatische merken (een Nissan en Toyota een aantal decennia geleden niet uitgezonderd) eerst begonnen met het copiëren van in hun ogen succesvolle zaken. Dat is natuurlijk in strijd met alle copyrights. Nogmaals, in bepaalde segmenten zal dit veel erger zijn dan in andere segmenten, een “bread and butter” auto zal daar gewoon veel meer last van hebben. Hopelijk leidt e.e.a. zoals in ieder geval met de Japanse en later Koreaanse automerken tot een eigen design zodra men een gevestigd merk is geworden.

Wat mij hier ernstig teleurstelt, is de volstrekt ongenuanceerde en zelfs beledigende aard van een aantal reacties. Dat plagiaat niet goed te praten is en bestraft moet worden, ben ik een absolute voorstander van, maar kan je dan s.v.p. je reactie wat nuanceren ? Of ben je dan ook zo’n persoon die op de openbare weg “even” zijn/haar gelijk wil halen ? Beetje jammer…..
@chinese
Je hebt t goed opgemerkt, dat van die opgelegde kofferbakken, respect! :-)
Toen de 7-serie uitkwam vond iedereen het lelijk, maar inmiddels heeft idd de nieuwe Lexus LS ‘m ook en t begint ineens een trend te worden.

En over reacties van bepaalde lui hier.. don’t worry about it. Blijkbaar kan niet iedereen zich respectvol uiten in een discussie. Verschil moet er zijn, i guess
Wat veel mensen hier schijnen te vergeten…De fabrikanten hebben toch zelf ‘het paard van Troije’ binnengehaald, door diverse samemwerkingen verbanden aan te gaan.

Zo konden de Chinezen rustig in de Duitse, Japanse en Amerikaanse ‘keukens’ kijken. BMW moet dus niet janken!

Alleen, ik snap niet dat in een land met meer dan 1 miljard inwoners, er niet eens op z’n minst 50 man zijn die een potje kunnen tekenen??? Dan was dit niet nodig geweest (dat gekopieer..).
Ik zie er eigenlijk wel wat in van de nieuwe Sorento. Dat zou inhouden dat de ene Aziaat de andere gaat kopieren. Die nieuwe Sorento is er trouwens technisch goed op voorruit gegaan, alleen aan de buitenkant moet je de facelift met een vergrootglas zoeken.
Ach, in Korea kun je magnetische voorzetgrilletjes kopen zodat je SUV op een X5 lijkt. En je moet echt goed kijken dat het geen echte X5 is.

Over het algemeen : laat alle autorotzooi AUB in China en Korea. Dankuwel.
Waarom blijven jullie lullen dat die achterkant lijkt op die van een BMW X5 ik denk dat het eerder een X3 is maar kom…

Nuja, Zolang dat ze die wagens niet importeren kan het mij gestolen worden wat ze daar allemaal bij elkaar stompen.
Prachtig dat die Chinezen zo onbeschaamd alles kopieren.
Zo krijg je alle aandacht van de media.

Bedenk dat Toyota en Lexus (recentelijk) zo ook zijn begonnen.
En wat te denken van Europese auto bouwers die, tja Japanse en US designs kopieren. Maar ja daar praten we niet over in Europa want wie kent er nu US en Japanse auto’s uit hun thuis markt.

Beter goed gegapt dan slecht bedacht!!
//
in de eerste plaats wil ik zeggen dat hij op niets trekt die chinese auto en in de tweede plaats zou ik de kwaliteiten van beide wagens eens naast elkaar zien liggen.zal dat lachen geblazen worden.
Wie dit koopt heeft geen smaak!!!
Wat loopt iedereen toch te zeuren !

Als iemand nou zo een “copy” x5 wilt kopen voor 20.000 Euro tegen 45.000 voor een echte x5

Heeft niemand hier een gecpoieerd cd/dvdtje dan? zou je dan ook niet moeten doen…

Laat die auto`s maar naar Nederland komen

Hiep hiep hoera voor deze auto !
Landcruiser met avensis neus
Hmm, kan BMW wel even een leuke rechtszaak over aanspannen.

Probleem is alleen dat het in veel oosterse culturen juist een compliment voor het origineel is als men het zo goed vind dat het nagemaakt wordt
Er worden hier goedkopere alternatieven aangeboden. Je bent vrij de duurdere versie te nemen. Ze denken tenminste aan de armen. Nederlanders zijn zuinig, past precies bij Nederland.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).