Vloeken in de auto

Auteur: , 58 Reacties

Niet alleen als je dronken bent komt de ware aard naar boven. Ook als je in de auto zit gebeurt dat. Althans, bij mij wel. Buiten de auto ben ik (over het algemeen) best welgemanierd. Ik spreek met twee woorden, glimlach beleefd bij het afrekenen en help oude vrouwtjes waar ik kan. Maar als ik in niet zo’n beste bui ben, gebeurt er iets vreemds zodra ik het portier van mijn auto dichtsla. Met een hoop lawaai, poeha en ellebogenwerk dringt zich The Evil Me aan me op. Opzouten! Aan de kant! roept hij (hij inderdaad, want aan die kant van mij is weinig vrouwelijks te ontdekken), terwijl hij de lieflijke glimlach van mijn smoel rukt.

“Opzouten! Aan de kant!” hoor ik mezelf dan ook roepen als ik de weg opdraai en de auto voor me schiet niet lekker op. En dat is nog maar een begin.

Ik hou me niet in. Ik kan me niet inhouden, ik wíl me niet inhouden. Vloeken is gezond, het klaart het gemoed als dat getergd is. Maar ik wil de mensen niet te pas en te onpas de oren wassen met allerlei schunnigs. Dus vloek ik in de auto, als ik alleen ben. Te pas en te onpas. Ik scheld, ik vloek en ik tier. Als een bootwerker. In plaats van dat oude vrouwtje te helpen, slinger ik haar een welgemeend slakkewijf! naar het grijze hoofd. Met meer dan twee woorden vervloek ik die slome eikel voor me – Jezus l*ldebehanger, heb je je rijbewijs bij een pakje boter gekregen ofzo?! En ik glimlach er heus lieflijk bij als ik de muts die me er niet tussenlaat een welgemeend keilewegslet! toe sis.

Dat hartgrondig vloeken alléén is toegestaan als er niemand binnen gehoorafstand is, bewees het toen tweejarige zoontje van mijn vriendin Suzanne. Gemoedelijk reden we met z’n drietjes door de herfstzon. Tijl had ondoorgrondelijke gesprekken met imaginaire vriendjes en voor Suus en mij gold ongeveer hetzelfde. We naderden een wat onduidelijke kruising, maar op zich geen vuiltje aan de lucht. Suus is iemand die graag voorrang heeft, zo ook nu. Maar onze medeweggebruiker dacht daar hetzelfde over. Dus moest Suus op het laatste moment flink remmen. Kan gebeuren, we waren goedgemutst, dus ach, gaat u maar voor hoor, was de heersende gedachte. Althans, dat was het voorin de auto. Achterin dacht men daar duidelijk anders over, zo bleek toen er vanuit de Maxi Cosi een niet mis te verstane ‘VÚILE HÓND!’ klonk.

Toen Suus en ik ons geschrokken van deze ware aard omdraaiden, keek Tijltje ons aan met een blik alsof hij zich zojuist bevrijd had van een zware, zware last. Dat moest er blijkbaar even uit. Hij had van zijn moeder geleerd dat dat soort oprispingen kennelijk vrije doorgang hebben in de auto.

Nu nog even helder zien te krijgen dat het nog minstens zestien jaar duurt (‘nog iets meer dan vijfduizendachthonderveertig nachtjes slapen Tijl’) voor hij de status bereikt waarop dat ook voor hem geldt. Want schelden is alleen toegestaan als je achter het stuur zit. Alleen. Tot die tijd dient hij zijn ware aard te ontwikkelen tot eentje die met twee woorden spreekt, glimlacht bij het afrekenen en oude vrouwtjes helpt waar hij maar kan. Moeten wij hem wel het goede voorbeeld geven natuurlijk, ook in de auto.

Ter illustratie nog even deze klassieke Motor Mania cartoon van Disney (1950):58 reacties

Kei-le-weg-slet dankuwel die staat ook genoteerd in mijn vocabulaire! ;)

Ik beschuldig me er ook vaak genoeg aan. Ik pas wel altijd extra op als er kinderen in de auto zitten. Zo omgeving bewust ben ik dan weer wel. Als ik het dan echt niet kan onderdrukken dan komt het als een gemompel uit mijn mond gerold.
Het wordt nog leuker als je nog zo´n persoon in een andere auto tegenkomt. Dan sta je elkaar voor rottevis uit te maken, maar je heb geen flauw idee wat de ander zegt! En als je dan uiteindelijk doorrijdt dan denk je nog bij jezelf ook; “zo die heb ik ff goed de oren gewassen die LUL!” :)

Trouwens leuk stukje en het Disney filmpje maakt net natuurlijk helemaal af! ;)
Ik scheld eigenlijk nooit in de auto.
Wat ik wel doe, is mensen “het Oog” geven.
Je blijft ze een beetje gevaarlijk aankijken en volgt ze een tijdje.

Geloof me dat ze dan gevaarlijke capriolen uithalen.
Komisch net zo komisch als dat tekenfilmpje.

ps: op een dag kom ik natuurlijk de verkeerde tegen….. maarja dat is pas “op een dag”
Ik wil ook nog wel eens vloeken, en heb mij dus aardig moeten aanpassen toen er een cabriootje in het wagenpark kwam :(
Toen een keer een vrachtwagen mij afsneed, kwam er ook een welgemeende ‘kl**tzak’ uit. Jammer dat ik me toen pas realiseerde dat ik niet alleen in de auto zat, maar ook mijn vader, m’n italiaanse vrouw, moeder en bejaarde tante. Gelukkig heeft mijn moeder aan mijn vrouw uitgelegd wat het woord ongeveer betekende. Had ik niet verwacht…
Over Goofy:

Ik wist niet dat ik gefilmd was de laatste tijd… :D

Valt het jullie ook op dat Goof geen gordel draagt? ;)
@Meike.
Leuk stukje. Lekker herkenbaar. Ik zie dat je een heuse Rotterdamse bent ?! (Keileweg !!)

Heel erg herkenbaar overigens…..bij mij kwam er ooit achter uit de maxi Cosi.:”Doorrijden LUL”. Het was mijn jongste dochter en ze was nog geen 3. OEPS.

@ Oulapenstaartje.
Ik hoop niet dat je te vaak in de buurt van Rotterdam komt !
Ik ben namelijk DE VERKEERDE !!
Schelden doe ik zelden hardop, maar zeker wel in mezelf! En een middelvinger komt er bij mij ook regelmatig uit! Tjaaa…. Het verkeer is ook wel heel erg frustrerend, zeker als je in een autootje rijd waar je iedereen mee uitlacht! ;)
Mensen kunnen het vaak niet hebben als je in zo’n kleine bak ook wilt doorrijden! Mijn gemiddelde snelheid is zo’n 110-120, en als ik inhaal 120-130, maar dan nog krijg ik soms bumperklevers die seinen met hun lichten! :( Tjaaa…. Dan krijgt mijn rechtervoet vaak last van stuiptrekkingen op het verkeerde pedaal! Ze kunnen toch zeker wel snappen dat ik een wat langzamere auto rijd, en dan zouden ze het just moeten waarderen dat ik al wat harder op het gas ga staan!
@Janus,

Geboren maar getogen in Spykcity woon nu in Carnisseland bij de Ikea!!!
Als jij dus “De Verkeerde” bent hoef ik me nergens druk over te maken wij zijn vrienden. ;)
Ik tik dit wel maar heb nu al 7 kleuren in m`n broek………..
Maartenunplugged
Het is niet dat als ik boos achter het stuur kruip sneller boos ben dan vrolijk of dat ik extra aso ga rijden. Ik begin pas te schelden als andere weggebruikers mij irriteren of ergelijk gedrag vertonen.

Enkele voorbeelden:

– Hard wegrijden bij een stoplicht om vervolgens met een lullig gangetje links te blijven hangen.
– Niet doorrijden als het kan
– Treuzelig gedrag, ga je nu invoegen of niet? Domme h**r!
– Links hangen op de snelweg; MOEVE MET DIE KAR OUWE TAART!
– ZIT JE OP TE LETTEN TR*T! IK HEB ME RICHTIN AAN, IK WIL INVOEGEN JAAAAAAAA! AAN DE KANT!

Kortom…. ik ben heel braaf en netjes in het verkeer. Alleen op de weg.
@mvagusta
Zeer herkenbaar!
Beetje Off-topic, maar ok. Mijn eerste auto was een Citroen Dyane (top met wind mee 125). Toen ik een colonne van 3 vrachtwagens aan het inhalen was met 110 (toen was de max. snelheid in NL nog 100…), kreeg ik ook een klever achter me. Steeds agressiever werden zijn lichtsignalen en manouvres, zelfs toen ik op topsnelheid reed (was in goede bui). Maar bij de derde vrachtwagen was ik het zat. Je wilt er zo graag voorbij, vooruit dan maar. Ik heb me weer terug laten zakken achter de eerste vrachtwagen en met een gebaar van ‘ga uw gang’ ging ik naar rechts. Geweldig mooi dat rode hoofd van die bestuurder!
Weerspiegelt goed de mentaliteit van de gemiddelde taxi chauffeur
Waarom zou je je druk maken om andere mensen in het verkeer….?
Ik scheld nooit in de auto, ook niet daarbuiten.. Andere mensen zijn het niet waard mij gefrustreerd te zien..
@[email protected]
Whahahahaha. LOL.
Ik woon in Spikecity en kom zeer regelmatig bij de Ikea in de buurt.

Laten we een teken afspreken zodat we elkaar herkennen ;-)
(Voordat ik voortaan mijn duim opsteek naar elke Surinamer die mij boos aankijkt :-D )
er is al eens een voorruit gesneuveld toen ik iemand EIKEL toeriep (de psychopaat kon kennelijk goed liplezen in zijn spiegel) nadat hij de voorrangsweg opreed en ik vrij hard moest remmen. Overigens is de man wel door de politie in de kraag gevat en ik hoop dat ze electroshocks hebben toegepast om die gek weer een beetje in het gareel te krijgen! (was notabene een vent van 50 of zo, waarschijnlijk vader van een stel tieners….)

Ik vloek er wat af (helaas)…. maar ik doe mijn best het gekloot van andere weggebruikers door de vingers te zien…. ik wil me minder storen aan anderen want dat is beter voor mijzelf…. maar willen jullie nou eindelijk eens allemaal mee gaan werken? *U$#@^*#%@&#%!!
Motor Mania…

Hihi: Een halve eeuw verder, en we hebben nog niets geleerd met z’n allen. ;-)
@Janus

Ja dat lijkt me een goed idee…..zometeen geef je de verkeerde tekens, toevallig die van een rivaliserende gang, en dan heb je een probleem.

Weet je wat je moet doen als teken………… wrijf over je bolletje, kriebel vervolgens onder je oksel en bijt erna in je stuur.
Dan weet ik dat jij het bent.

On topic: De Spijkenissebrug, Hartelbrug en de Botlektunnel zijn zaken in het verkeer welke me dus wel doen schelden. Zelfs als je ff niet wilt schelden op deze zaken en het OV pakt, weigert de metro dienst!!!!!!
@[email protected]@.
Ja bedankt he. Nou heb jij er persoonlijk voor gezorgd dat ik achter mijn buro zit te schelden. Spijkenissebrug, Botlekbrug en Botlektunnel. Grrrrrrr.

Ik kan je gerust vertellen dat dat drie van de redenen zijn waarom wij naar een ander huis zoeken. (Rhoon/Barendrecht)
@[email protected]: ooowwww…. het openbaarvervoer biedt zo mogelijk nóg meer scheldvoer!! Maar daar kom ik altijd een beetje in conflict met mijn nette opvoeding, want dat vervoer is tenslotte *openbaar*, het stikt er de hele tijd van de mensen (ieks! ;-).
@Janus: nee hoor, ik ben geen Rotterdamse, ik woon in Amsterdam (vind Rotterdam wel errug leuk!). Maar ik vond het zo’n lekker woord, dus toch maar gebruikt :-)
Wat ik dan weer opvallend vind, is dat iedereen het hier zo roerend met elkaar eens is… Schelden, middelvinger, achtervolgen, ’t schijnt er allemaal bij te horen.
En we hebben met z’n alleen geen flauw idee waar die agressie op de weg nou vandaan komt. Tuurlijk, lekker de kop in het zand steken.
Ooit gehoord van een vicieuze cirkel?
@Meike.
Hé. Een Amsterdamse die Rotterdam leuk vindt !
We gaan de goede kant op met de intergratie ;-)
@Janus: moest je trouwens niet stiekem heel hard lachen: je dochtertje van 3 -met ongetwijfeld een suikerzoet, superlief smoeltje- met grof geschut in de bocht?!
Even een aanvulling….

Ik probeer trouwens zo min mogelijk verkeer op te houden en pas in te halen als ik niemand belemmer! Maar een half uur achter een vrachtwagen wachten om in te halen doe ik niet! Dan moeten ze maar wachten!, Degene die veel te hard willen rijden! Gelukkig heb ik ook nog mijn pleziertjes tijdens het rijden( zie de Fiat Panda Topic)
@Meike.
Geloof me. Ik heb de auto aan de kant moeten zetten en heb me eenmaal weer thuis moeten verschonen.

Vooral als je dat heerlijke koppie van haar erbij ziet. Dondersteen.

Elke keer als ik het verhaal vertel schiet ik weer in de lach :-D
@Janus

Doe me een plezier en koop/huur een huis in Rhoon/Barendrecht (carnisslande/portland)
’s avonds na 8 uur ben je met de auto in 10 minuten in de stad van R’dam, zit zo op de A15 of A29 of Groene Kruisweg en de locatie maakt het leven zoveel mooier. Je bent zelfs minder gestresst in het verkeer waardoor je minder scheldt.

@Meike: In A’dam word ik een beetje verdrietig van het feit dat bijna elke straat in het centrum eenrichtingverkeer is.
Soms moet je zoveel omrijden dat ik daar ook wel eens m`n mond bij open doe om deze vervolgens te wassen met Sunlight-zeep.
Maar alleen als m`n dochter niet in d’r maxiCosi zit natuurlijk
Ikzelf heb dan net m’n examen gehaald dinsdag, dus ik mag pas volgende week écht deelnemen aan het verkeer. Ik ben nog een schattig groentje voor wie alles nog nieuw is en die het allemaal nog een beetje eng vindt.
Maar wat ik wel weet is dat ik soms bij m’n zus in de auto zit en die ook eeuwig zit te zeuren en te schelden op andere automobilisten. Dat is niet alleen verschrikkelijk irritant, maar ik voel me er ook nooit echt veiliger door (bij haar dan :P).
Ik ben zelf een aardig vredelievend persoon, maar ik ben benieuwd hoe ik me zal gaan gedragen in de grote mensen wereld :P
@Bram,

Verwacht jij de komende 3 maanden (afhankelijk van hoe snel je leert) aardig wat scheldkanonnades op jou gericht.
Na 5 jaar “rijervaring” mag jij beginnen met schelden in het verkeer.

Heb je me gehoord [email protected]#$ ;)
@Bram.
Je hebt gelijk. Er zijn veel mensen (vrouwen) die voornamelijk op anderen schelden omdat ze zelf niet kunnen rijden. (Sorry Meike/Lotte. Jullie zijn uiteraard de uitzondering die de regel bevestigt)
Overigens, mijn vrouw is ook zo’n uitzondering.
Die moet je eens horen vloeken. (Terwijl ze zelf wel degelijk kan rijden !)
Standaard opmerking van haar.:”ZEKER EEN WIJF !?”
@Janus;

Weet je wat mijn vriendin doet wanneer ik achter het stuur zit en een gek me afsnijdt? Die drukt de claxon zo lang in…. tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuut….dat ik me ervoor schaam. Ik krijg dan woorden met haar daarover en die gast die me af heeft gesneden daar moet ik dan mee (bek)vechten of een “ontwijkend oog”. En dat allemaal terwijl ik me eigenlijk niet eens stoorde aan zijn manoevre.
Oei oei oei. Dat zou ze bij mij toch niet moeten doen hoor.
Daar zou ik echt heel erg boos over worden.
IK achter het stuur. IK de beslissingen.
ZIJ achter het stuur. ZIJ de beslissingen.
@Janus,

Dat heb ik haar ook duidelijk gemaakt. Het gebeurt gelukkig ook niet meer.
Maar als zij thuis komt en verhalen vertelt over haar ergernissen in het verkeer neem ik die met een hele zak zout van haar aan. Ze is temperamentvol..ook in het verkeer dus ze zal zelf ook heel wat over zich heen halen.
Ze rijdt wel heel goed moet ik eerlijk bekennen.
Haha, ik kan hier nog niet uit eigen ervaring over oordelen.
Mijn moeder is altijd vrij netjes in het verkeer, maar mijn vader kan vrij irritant zijn, een keer reden we in Frankrijk, en we haalden een vrachtwagen in, en achter ons zaten van die opgeschoten jongens in zo’n verlaagde Golf, je kent ze wel ;) Maar die zaten dus te kleven en te seinen enzo, dus na die vrachtwagen ging mn pa naar rechts, maar bleef nog even in het midden hangen… Dan vraag je er wel om ook natuurlijk ;)

En over het openbaar vervoer: het is echt een drama, afgelopen zaterdag moest k vanuit Leiden naar Amsterdam, normaal 3 kwartier ofzo met de trein. De heenweg was al 5 kwartier doordat er 1 station was afgesloten. Maar de terugweg sloeg alles, we zijn 2,5 uur bezig geweest om terug te komen… Daar kwamen ook wel wa krachttermen aan te pas ja, hoewel zachtjes en niet voor medepassagiers hoorbaar ;)
Als mijn vrouw rijdt (en ook zij rijdt echt goed!) en iemand zit achter haar te seinen, bedankt ze deze voor het aangeven dat ze òòk de volgende vrachtwagen nog mag inhalen!
voor in de stad gebruik ik een scooter, scooters hebben een bepaald imago. ik krijg vaak gebaren naar mijn hoofd. ik kan dat niet hebben en achtervolg mensen om ze de vinger terug te geven of ik rij ze klem en vraag wat nou eigenlijk het probleem is (dat laatste deed ik laatst nog, een man sneed me flink in de bocht. uiteindelijk de hand geschud.)

en voorderest vloek en tier ik constant in het verkeer
@Meike
Leuk stuk, leest lekker weg en is (in mijn geval zeker) heel erg herkenbaar! Op die kinderen na dan…

@Jesko
Scooters zijn dan ook heel erg irritant. Vooral in de grote stad (010) zie je ze nog wel eens bijna over het hoofd, aangezien ze veels te hard rijden. Maar goed, ik mag eigenlijk niets zeggen aangezien ik zelf ook jaren zo geweest ben. (Heerlijke tijd!) Feit is wel dat je nu pas inziet hoe gevaarlijk je eigenlijk bezig bent geweest op zo een scooter.
Ik heb nu ongeveer zo’n half jaar m’n rijbewijs. Opmerkelijk hoe je rijstijl verandert in een half jaar tijd! Waar ik me eerst nog vrijwel overal aan de snelheid hield, doe ik dat nu echt niet overal meer. Ik creeerde complete files. Bochten (vooral rotondes zijn de bom!) gaan ook wel harder dan ik geleerd heb. Moet er wel goed van bewust blijven dat ik beginnend bestuurder ben en dus bepaalde situaties niet goed genoeg kan inschatten, hoewel ik voor m’n gevoel best goed kan autorijden. Het zou eigenlijk niet gek zijn om een verplichte terugkomdag voor beginnend bestuurders te verplichten.

Maar het ging over schelden! M’n veranderde rijstijl kent nog geen schelden, gelukkig! Al moet ik bekennen dat ik wel tegen andere weggebruikers lichtelijk cynisch kan praten als ik alleen rij: ‘Ja, schieten we even op?’, ‘Lullo!’, ‘Jajoh! Dan ga je even links hangen!’. Nog niet zo erg als wat jullie noemen, hopelijk komt ’t ook niet zo ver ;)

Maar waar komt die agressie vandaan? Ik denk dat het machtsgevoel is. De controle hebben over een auto geeft gewoon een machtig gevoel. Hoe agressiever je rijdt, hoe groter dat prettige machtsgevoel. Bij agressie hoort schelden en dat is dan ook weer goed voor je machtsgevoel. Daarnaast is voor veel mensen de auto de enige plek waar ze even echt alleen zijn en zich flink kunnen afreageren.
@Mr. R
Uiteraard ga je steeds meer de grenzen van je kunnen en van je auto opzoeken en daar hoort ook zeker het steeds-harder-door-de-bochten-vliegen bij. Maar pas wel op. Ik had precies hetzelfde als jij, totdat ik met mijn Swift Cabrio ineens totaal onverwachts een uitbrekende achterkant op een afrit meemaakte. (Nee, wist ook niet dat dat kon) Gevolg: Ik parkeerde de rechterachterkant tegen het welkomstbord van Schiedam aan. Sindsdien neem ik bochten toch iets rustiger.
@Mr. R
Kijk inderdaad uit! Ik heb nu ca. 2 jaar mijn rijbewijs, en sinds 3 maanden een eigen auto!( reed daarvoor ook al vrij veel), maar ik heb de genzen van mijn Marbella ook flink uit gevonden!
Ik ben een keertje met nat wegdek in de rondte gegaan doordat ik wilde proberen even hard als met droog weer over en rotonde te gaan! Ging allemaal heel snel, maar was wel even de controle kwijt! Gelukkig kon ik hem nog wel corrigeren en net voorkomen dat ik hem total loss reed!
Toen ben ik daarna het industrieterrein opgegaan en heb ik heel hard zitten racen door bochten ( met en zonder handrem) totdat ik nu precies wist / weet waar de grenzen van mijn autootje liggen! Sindsdien ook geen gekke dingen meegemaakt!
Kan nu zelfs gewild driftend door een bocht als het nat is met mijn Marbella! :)

Maar ff ontopic: Toevallig vanochtend nog bijna een Skoda rijder vor zijn h*l willen schoppen omdat die met een gangetje van 150-160(denk ik) achterop mij kwam rijden en naar mij zat te vloeken omdat die vond dat ik te langzaam reed(120-130) Pfff… Had nog even de neiging om flink op mijn rem te trappen en links te blijven rijden, maar omdat het vrij druk is en er ook ander verkeer rijd hield ik me maar ff in! :) en ging ik gewoon netjes aan de kant!, kreeg ik nog een middelvinger toen hij mij passeerde!
Tjaaa…. Toen flipte ik natuurlijk, dus probeerde ik hem weer in te halen! Helaas is mijn Marbella niet opgewassen tegen die dikke Skoda diesel, want anders…… Pfff…. Jaaa… Ik kan meepraten over agressie in de auto! Ook al probeer ik me zoveel mogelijk in te houden!
Ik moet trouwens zeggen dat het ook meer is geworden sinds ik zoveel op de weg zit! (ca 3500km per maand)
@Kachel 2.8 q: Ja, ik (en iedere andere beginnende bestuurder) moet inderdaad blijven beseffen dat je als beginnend bestuurder écht nog niet genoeg rij-ervaring hebt. Ik heb al een waarschuwing gehad: de achterkant begon een beetje te glijden op een rotonde (vochtig wegdek). Schrok ik toch wel van, wist niet dat dat zó makkelijk kon!

Het zou eigenlijk niet eens zo gek zijn om tijdens de rijlessen (op een afgesloten terrein) ook de grens eens op te zoeken met zo’n auto. Dan weet je dat tenminste wat wel en niet kan, en hoef je die grenzen niet later zelf te ontdekken.
@mvagusta: Haha, we hebben alletwee om precies 14:19 een reactie geplaatst!

Ik had dus ongeveer hetzelfde met die rotonde alleen wat minder heftig: ik ging langzamer dan met droog weer maar wel te hard. Had de auto nog wel onder controle maar voelde de achterkant een klein beetje glijden.

Dat oefenen op een verlaten terrein om de grenzen te leren kennen is ook een goed idee!

Het vreemde is; je wéét dat je als beginnend bestuurder niet te hard moet rijden maar soms doe je het toch. Het is dat mooie machtsgevoel. Misschien helpt ’t om krantenartikelen van akelige verkeersongelukken, waarbij beginnend bestuurders betrokken zijn, op het dashboard te plakken. Je zou maar een ongeluk door jouw rijgedrag krijgen waarbij één van je passagiers komt te overlijden en jij het overleeft, daar moet je toch levenslangs een schuldgevoel aan overhouden.

Ik zou er een hele log over kunnen schrijven, maar hier is het echt helemaal offtopic! *schaam* ;)
Inderdaad wel heel toevallig!

Ik moet trouwens zeggen dat ik alleen als een gek rijd als ik alleen in mijn auto zit, en als ik zeer weinig kans heb dat ik er iemand anders mee kan verwonden! (uitzonderingen daargelaten natuurlijk)
Wat overigens wel een goede is om natte bochten heul erg hard te nemen, quattro aandrijving! Man wat gaat dat lekker!
Maartenunplugged
Ik heb de grenzen leren kennen door nachtelijke avonturen in mijn ouders auto :D. Na het uitgaan nog even door de polder crossen. Toch leer je pas echt rijden als je het gewoon vaak doet. En er lol in hebt. Voor mensen waarvoor een auto slechts een vervoermiddel is, is en zal dat ook zo blijven. Die geven minder om doorrijden en snel (lees niet: agressief) rijgedrag.

Iedere beginnende bestuurder heeft denk ik wel eens met een stoot adrenaline en hartkloppingen achter het stuur gezeten na een bijna-ongeluk. Ik ook. Gelukkig leer je daar keihard van en gaat het gelukkig ook meestal goed. Hoewel dat in dit geval ook te maken had met mijn reactievermogen en ABS.
Wat een fantastisch filmpje.
Over het onderwerp van de column kan ik niet veel zeggen, want met mijn 15 jaren rijd ik nog geen auto. Wel valt me op dat ik in het verkeer als fietser of als passagier in de auto ook veel sneller geirriteerd ben dan normaal. Ik denk dat ik me dus ook als een scheldende en vloekende weggebruiker zal ontwikkelen. De tijd zal het leren.
Ik zal waarschijnlijk ook wel wat krachttermen eruit ga gooien als k mn rijbewijs heb ;) Maar dat is op zich geen probleem lijkt me, als je het voor jezelf houdt… Andere mensen gaan 1,5 uur in een voetbalstadion zitten schelden.
allereerst wil ik mieke van harte welkom heten, want dit had ik nog niet gedaan.

leuke collumn heb je geschreven,

ik betrap mezelf er steeds vaker op dat ik ,al dan niet in mij zelf, zit te vloeken op mede weggebruikers. vooral als er weer eens zo’n slome linksrijder blijft hangen, of als een vrachtwagen chauffeur het nodig vind om net even 3 km/h harder te willen gaan rijden dan zijn voorganger, en hem vervolgens terrigend (schrijf ik het zo goed? janus help! ;) ) langzaam in te halen. Waar ik ook een gods gruwelijke hekel aan heb, en daarom regelmatig vloek, is als ik op de motor naar mijn werk ga, om zo de files te vermijden. Als er een file staat dan rijd ik er meestal rustig tussendoor, maar je hebt altijd van die bestuurders die, al dan niet expres, je de doorgang blokeren. dit roept bij mij dan ook veel irritatie op.
Meike, je inspireert me, zo’n woordenschat.
Maar je scheld toch niet om de 5min iemand uit achter het stuur?
@ slk 55 amg: Ik speel wel even de Janus nu ;) Het is gewoon ‘tergend’.
Als ze achter mij komen rijden en met hun lichten flikkeren op links pinken ga ik wanneer ik kan naar het rechter vak en begin gas te geven, en dan kunnen ze vaak niet volgen of houden ze halt bij een bepaalde snelheid, kom ik er trg voorhange en verminder vaart. ALtijd leuk :-)
of laat ik ze passeren en geef ze het koekje van eigen deeg dat ze mij ook gaven
Hallo Meike, je f*cking column is de laatste op de site maar staat niet als zodanig aangegeven op de f*cking home-pagina. Dat linkt nog naar dat met dat f*cking jaguar plaatje. Je wordt g*dv*rd*mm* niet f*cking serieus genomen.

Oja trouwens, volgens JP en Geert Wilders moeten we trots zijn op onze cultuur. Dus ook op onze nationale woordenschat. M.a.w. andere verkeersdeelnemers de k*nker in schelden is cultureel verantwoord.
naar aanleiding van het filmpje kom ik tot de conclusie dat er in al die jaren niet veel veranderd is op de openbare weg (er van uitgaande dat dit filmpje niet gister is gemaakt ;))
@japie: het filmpje is zelfs uit 1950 (staat ook in het artikel)

@Vincent#1: update, heb het aangepast. En ze wordt zeer serieus genomen!
Nummer 1 ergenis.. de wat duurdere (lees snellere) auto die tijdens het inhalen inneens erachterkomt dat het misschien wat harder kan.. en net voor je toch naar links komt en weer bij het inhalen afremt.. ik vloek niet..bijt dan op me vuist.. zou het algemene gebaar voor irritatie moeten worden..
De eerste woordjes van mijn dochter: “k*t h**r” Was ook in de auto. Ze was net een jaar geloof ik… Ik let wel beter op nu. Één keer is erg grappig maar dan…
@dekster. Mijn vloekfrequentie hand een beetje af van mijn bui. Maar als die in staat van donder en bliksem verkeert, vrees ik vrees van wel, dekster, dat er elke vijf minuten wel een vloek aan mijn lippen ontsnapt. En ik vind het nog lekker ook, dat is het erge. Maar kwaad bedoel ik het niet hoor!
En jeetje rm, k*t h**r, dat belooft wat. Hoe oud is ze inmiddels? Ben wel benieuwd naar haar huidige woordenschat dan;-)

@GranitKD: ik vrees dat er dan na een flinke autorit niet veel meer overblijft dan een bloederig stompje, waar hooguit nog een enkel botje uitsteekt.
@Franqie.
LOL :-D
Ik speel wel even DE JANUS…….
Weet nog niet of ik wel trots ben op zo’n reputatie ;-)
De auto is juist de plaats waar ik me probeer in te houden t.b.v. verkeersveiligheid, daarbuiten vloek ik wanneer het me uitkomt :D. En dan al dat gezeur van mensen die zich er druk om maken, vooral de bond tegen het vloeken, ga eerst maar eens wat doen tegen belangrijkere problemen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).