Zwaar tekort aan Alfa 8C’s

Auteur: , 73 Reacties

Alarm! Zoals we weten zal Alfa Romeo maar 500 exemplaren van de 8C Competizione verkopen, maar er blijkt meer vraag dan aanbod te zijn... Nee? Echt waar? Volgens mij hoort dat bij een gelimiteerde uitgave, maar afijn. Bij de Nederlandse Alfa importeur schijnen reeds 71 mensen een intentieverklaring getekend te hebben, in Belgie gaat het om 50 serieus geïnteresseerden.

Binnen zeer korte tijd hopen de importeurs te weten hoeveel exemplaren onze landen krijgen toegewezen. En ja, dat zijn er uiteraard minder dan gewenst… (duh)

Anyway, indien Alfa zou afstappen van het exclusieve principe dan zou mij dat erg tegenvallen. Maar zoals Theo Maassen ooit vertelde; als er vraag naar is, wie zijn wij dan om daar niet aan te voldoen?73 reacties

Zet er maar 2000 op de weg, beter als dat er 500 staan te verstoffen in privé collecties
Knap dat ze er zoveel intentieverklaringen voor hebben.
Van voren ziet ie er uit als een vogel en van achteren als een smiley die niet blij is. Alleen het profiel is mooi.
Als ik het geld had kocht ik lekker wat anders.
Iets uit Maranello of Santa Agata Bolognese
@ Karaya

Helemaal mee eens!! Is r ook meer kans dat ik r eentje kan krijgen :D
Ik vind het een belachelijk dure, lelijk, ver overtrokken, een kijk mij nou eens rijden patserbak!


………tja je weet maar nooit misschien begint er nu iemand in den landen wel te twijfelen of hij zo´n auto wilt……….than it´s one down and a few to go! :)
@antoon
ik ben het volkomen met je eens ik die achter kant ook al op een smiley lijken bahbah
Beter houden ze het gewoon op 500. Lang leve de exclusiviteit. Janus? Hoe schrijf je dat?:P
@rick dos

wat is er mis met patserbakken
@Sander

Voor de exclusiviteit hadden ze ‘m beter niet productie kunnen nemen.
@Antoon

Gelukkig heb je het geld niet, er rijden al genoeg mensen zonder smaak in auto’s die ze niet verdienen.
@MiuRa
Voor mij helemaal niets! :)

Maar je weet maar nooit hoe men in den landen denkt! ;)
@ Karaya

Smaak is relatief.
Als jij er in wil rijden moet je dat lekker doen.
Je hoeft echter niet op mijn bewondering te rekenen.
Tis en blijft een Alfa.

Hoe zal het met de kwaliteit zijn???
Voor degenen die bij Alfa achter het net vissen heb ik nog wel een limited Vandenbrink 599 GTO in de aanbieding. ;)
@Michiel van den Brink
LOL! :)

@autoblogger
Er zit iemand hier zijn product te pluggen. Wilt u daar aub iets aan doen! ;)
@Antoon

Ik ben blij dat je m’n posting bevestigd, koop een Lexus of als je geen geld hebt een oude Corolla. Gaan nooit stuk en passen goed bij je persoonlijkheid.
Vind het absoluut geen lelijke auto, maar er kloppen dingen niet (vooral qua verhoudingen dan en de genoemde achterkant). Voor die exclusiviteit (je schreef/typte (hoe schrijf je dat eigenlijk) het goed hoor Sander) hoef je het wat mij betreft niet te doen.

Eerder de 2000 van Karaya, dit is nog exclusief zat dacht ik zo.
@ Karaya

Die Lexus zal met turbo en NOS zijn.
Gaat ie nog niet stuk en laat ie dat lelijke ding van jou altijd in het stof bijten.
Als je al weg komt omdat er waarschijnlijk iets aan je Alfa afbreekt. Of afvalt.
Veel plezier ermee.
@antoon

Is en blijft en Alfa?
Da klopt wat je zegt, maar je moet niet vergeten dat het hier om een exclusieve wagen gaat, en dat ze daar toch wa kwaliteit in verwerkt hebben, ik denk niet dat alfa zo’n dure racemachine niet kwalitatief gaat maken.

@Rick dos

Ben je ook niet aan het wachten op wat reacties van IlquadroFogli? ;)
http://www.tunerzine.com/articles.php?id=191

Tien keer liever dit als de 8c
Smaken verschillen gelukkig.
Anders reden we allemaal in een 8c en was ie ook niet bijzonder
@Antoon

Een gepimpte Lexus. I rest my case.
@Antoon

Je aanwezigheid alleen al in deze draad is als een fluim op de wang van de Mona Lisa.


Scheer je weg, kleine prutser.
@ BMW 323Ci

Exclusieve auto’s zijn per definitie niet kwalitatief beter.
Ferrari’s waren ook niet het toonbeeld van kwaliteit.
Je koopt em om de emotie neem ik trouwens aan.
Mij spreekt ie niet aan. Geen pech voor Alfa. Ik kan em toch niet betalen. :P
@BMW 323Ci
Hahaha! Ja, idd. Als we zijn beredenering zouden volgen, dan komt het succes van de 8C helemaal door de marketingafd. van Alfa! :) ;) En is dit ding blijkbaar ook een gedrocht! :P
@ Karaya

Met die fluim bedoel je cker die Alfa toch?
Moet je niet met je vrienden online World of Warcraft spelen?
@Antoon

Moet jij de vrijdraaiende chromen wieldoppen van je pappie niet poetsen?
@ Karaya

Neej mijn pappi rijd in een 530d met mooi lichtmetaal.
Maar ze passen vast goed onder de 147 van jouw pappi
Misschien een leuk kerstkadootje voor em.
Geen dank voor de suggestie.

( P.s. gaan we hier eindeloos mee door of accepteer je het feit dat jij em erg mooi vind en ik niet )
@ rick dos

hahaha Ja idd, wat een gedrocht dan ;)
@Antoon

Ik accepteer dat jij geen smaak hebt en je pappie blijkbaar wel.

Ik zie de goede man namelijk niet in een Jungle Lexus rijden.


Groetjes!
oke.. vind die alfa nog niet echt een lelijke bak.. die sloffen staan er ook lekker onde.r. is een keer wat anders dan we normaal van alfa gewend zijn.. wat ik nou heel graag wil weten is wat zown ding nou moet kosten..
500 stuks vind ik trouwens wel een beetje heel erg weinig.. dat maakt dat ding nog exclusiever dan bijv. een carrera Gt of iets in die richting..
Maar goed.. de auto is niet lelijk.. de mening van iemand die nou niet echt een alfa liefhebber is.. :D
@ Karaya

Kijk nu al uit naar de volgende keer

Lator
@ 323CI en Rick dos:

Ik denk dat na de laatste post en de stortvloed van tegenreacties Ilquadrafolio voorlopig geen post meer plaatst. Wellicht voelt hij zich zo gepiekeerd dat die weer eens in boeken moest kijken van acedemisch niveau om te kijken hoe die moet reageren….. :)
minstens 10.000 maken!! zelfs dan is ie nóg exclusief genoeg hoor! (van een lamborghini gallardo zijn er al véél meer gemaakt en die zie toch ook niet vaak rijden…zeg zelf.en dan is het nog fijn om naar te kijken!)
@Sander (beter laat dan nooit)
LOL :-D
(En je had nog goed gegokt ook !)
slk55 AMG had er toch 1 besteld.
Ik weet niet waar hij uithangt maar ik heb nog comment van hem gezien. Ben benieuwd wat zijn reactie is hierop.
Wat een reacties hier allemaal zeg! Ik dacht dat de kwaliteit na het instellen van de huisregels verbetert waren, maar als ik deze topic lees…. :(

slk55amg….

Heb je al nieuws over de jouwe?

Mareno….

En jij?

Hoop voor jullie bijden dat je kans maakt! Ik vind hem namelijk zeer geslaagd!, en wel heel erg mooi! In het artikel van Autoweek staan erg mooie foto’s!
Daarin staat trouwens ook dat Alfa Nederland gaat proberen ervoor te zorgen dat het een oplage van 1200 gaat worden! De Nederlandse klanten hebben schijnbaar aangegeven dat niet erg te vinden!
Zoals misschien bekent, ben ik ook één van die 71 nederlandse geïntereseerde. Ik zelf was er gelukkig redelijk vroeg bij, en sta op plek 35. Ik zelf zou het absoluut geen probleem vinden als Alfa Romeo er een paar extra maakte, want er is maar een hele kleine kans voor mij dat er 35 naar Nederland komen, en dat ik er dus een krijg. Alfa Romeo is inderdaad druk in de weer om er voor te zorgen dat er zoveel mogelijk 8C’s naar Nederland komen, maar tot noch toe met weinig resultaat. Ik vind echter wel dat als alfa romeo er meer van gaat produceren, dat ze dan ook de prijs naar beneden moeten doen. je betaalt namelijk voor een stukje exclusiviteit. Hoe dan ook, het zou voor mij, een droom die uitkomt zijn, als ik de eigenaar van een prachtige Alfa Romeo 8C Competizione zou worden.

@Rick dos

hoe kan je zo’n schoonheid nou lelijk noemen??

@antoon

Ieder zo zijn smaak, maar ik associeer Lexus als een zeer luxe en betrouwbaar merk voor de al wat oudere mensen, en zeker niet als een ‘tuningsbak’, dit zou voor mij hetzelfde zijn als dat er een lancia getund zou worden. nee, absoluut niet mijn smaak!
@ Oul@ en mvagusta

jullie waren me net voor ;)

Het klopt inderdaad dat Alfa Romeo NL de productieaantallen wilt verhogen, of ze doelen op 1200 modellen daar is mij niks over bekent, maar dat zou goed kunnen. Alfa romeo NL is bezig om ander alfa romeo hoofdkantoren achter zich te krijgen, want het italiaanse merk zal, volgens alfa romeo NL, niet alleen naar hun luisteren, daar zijn meer hoofdkantoren voor nodig. volgens mij hadden ze spanje ook al zo ver gekregen. Ik betwijfel echter of Alfa Romeo de productieaantallen van de 8C gaat verhogen, maar er is hoop….
@ SLK55 AMG

Smaken mogen verschillen hoop ik.
Overigens heb ik nooit gezegd dat ik fan ben van een getunede Lexus.
De Lexus werd me in de maag gesplitst omdat ik blijkbaar oud (24) en saai ben.

Hoop voor je dat je em krijgt.
Het is hoe dan ook een bijzondere auto
Ik vind Lexussen (Lexi?) niet voor oude mensen hoor, zeker niet die nieuwe IS250, die vind ik veel mooier dan de 3-serie enzo…
Jeremy Clarkson: The Alfa Romeo 8C is one of the greatest achievements in automotive history.
@ Franqie

ik vind lexus ook niet direkt voor oudere mensen, maar wat is oud? Ik denk dat als je naar de verkoopgegevens van lexus kijkt, dat het merendeel toch zeker ouder dan 45/50 zal zijn.
@slk 55 amg: Maar zal dat heel veel anders zijn voor de 3-serie/Mercedes in die klasse/enige andere auto in die klasse?
@slk55 amg

“hoe kan je zo’n schoonheid nou lelijk noemen??”

Uhm, SLK ik denk dat jij ff mijn post´s nog een keer moet lezen…….hopelijk begrijp je me dan…. :)
Hier de langverwachte post……. :LOL:

Persoonlijk vind ik het jammer dat deze auto ontzettend duur is. Ik denk dat ze de auto beter ~ €75.000 goedkoper hadden moeten maken, daarnaast zou een groter aantal ook niet verkeerd zijn.

Toch denk ik dat Alfa Romeo’s doel is bereikt, namelijk impact hebben.

Jeremy Clarkson: The Alfa Romeo 8C is one of the greatest achievements in automotive history.

Ik denk inderdaad dat een gedeelte van dit succes te weiten is aan marketing… Kijk maar op: http://www.8c.alfaromeo.com
Op de site word gesproken over soul, exclusiviteit en rijke tradities. Dit zijn punten waar ze mensen mee willen raken.

De 8C is een uiterst interessante auto voor verzamelaars, gezien Alfa Romeo 3x op lijst met de duurste klassiekers ter wereld voorkomt. http://www.palmbeachpost.com/money/content/shared/money/stories/devault/04/photos/03/10.html
@ Ilquadrifoglio
hartstikke bedankt voor je toelichting……. was al bang niets meer van je te hooren
verder vind ik die 8c wel een geweldig mooie bak …PRACHTIG
ik zeg het nog maar een keer…. vergeleken met deze bak is Ferrari echt helemaal niets
Als je zegt dat je een gelimiteerde oplage van 500 stuks maakt, vind ik dat je je eraan moet houden. Het blijft een belangrijk “onderdeel” van de auto. Dan is het gewoon een stomme inschattingsfout dat er heel veel meer vraag naar is, maar het was wel te verwachten. Ik vind het in ieder geval een ongelooflijk mooi design, zoals 911 zegt, vergeleken met deze bak is een Ferrari niets. In bepaalde opzichten dan.
En die 71 moet 21 zijn. Belgie zal nog wel lager zijn.
Sorry MvdB, maar ik vindt de 8C toch vele malen mooier dan de GTO-surrogaatferrari.

Omdat ze allebei even veel buiten mijn bereik liggen en daarmee ook gelijk even veel binnen mijn bereik, kan ik dit lekker zeggen zonder mij ergens aan te vertillen ;)
een erg dikke bak.. en degene die hem straks kan afhalen bij de dealer heeft meer geluk als mij..
is er ook bekend wat deze auto moet gaan kosten?
@ Rikus

In nederland zo rond de 220.000 euro.
@Rick dos:

Ik geef je gelijk dat de 8C een beetje een patserbak is.
Maar de meeste BMW’s zijn ook een beetje patserig en een typische voetballers wagens. ;)
@Nick
Waarom denk je dat ik er 2 heb?! ;)

P.S. Je had trouwens toch wel door dat het een geintje was hè? Over de 8C…..
@Rick dos

ahhaa…het was dus een grap, lol ;) Ik dacht al hoe kan iemand zo’n mooie auto, waar hij eerst zo positief was, nu zo de grond in trappen. Maar ik zie de lol er nu van in. soms snap ik jou humor gewoon niet………. :P
@slk55 amg
Kan gebeuren toch! ;)
Zou me niet verbazen als ze er oeps per ongeluk (a la Ferrari F40) 5.000 van deze Alfa’s in elkaar fabrieken… (= prima, want een mooi ding, zou er graag 1 zien rijden, wat met 500 ex. dus nooit gaat gebeuren: velen verdwijnen direct in verzamelingen).
Citaat Antoon: “http://www.tunerzine.com/articles.php?id… Tien keer liever dit als de 8c”

@Antoon: Ooit heeft een of andere malloot het onzinnige cliche “over smaak valt niet te twisten” bedacht. Ik denk dat jij die persoon heel erg dankbaar moet zijn.
http://www.youtube.com/watch?v=dgTsO6fkZjo
niet alleen emotie in die Alfa’tjes !

De 8c is super, bekijk op de promo site even die stoelen !!
Wel vind ik de rem klauwen er een beetje lullig uit zien naar Alfa standaard
gemeten (dikke rode 4 pots brembo’s af fabriek wil ik minimaal zien)
http://www.8c.alfaromeo.it/#


http://www.palmbeachpost.com/money/content/shared/money/stories/devault/04/photos/03/10.html

http://www.ultimatecarpage.com/pic.php?imagenum=1&carnum=550

http://www.supercars.net/Pics?viewPic=y&source=car&id=29&p=1938_AlfaRomeo_8C2900B1.jpg&y=1938&m=Alfa%20Romeo&o=8C%202900B

I rest my case
kon het niet nalaten in deze tijd van pimp en bling bling ……

http://www.supercars.net/Pics?viewCarPic=y&source=carGal&carID=29&pgID=1&pID=418471
1000 stuks bouwen zou de auto nauwelijks minder exclusief maken, en aangezien er enorme vraag is…. maar zoals SLK55 terecht opmerkt… dan zou de prijs toch wel een stukje mogen dalen. 10% van de netto prijs vóór belastingen? Dan zakt de consumentenprijs van de 8C al gauw iets in de reichting van 20%.

Een 8C voor 180.000 lijkt me wel aardig, maar ze kunnen de mensen op de lijst voor de resterende 40mille nog een leuke 149GTA of een aardige 159 erbij doen (meer Alfa’s op de weg en dat is natuurlijk altijd goed).
Ik vind het zo´n afschuwelijke niet kunnen auto.
Zo over the top, zo fout, zo afschuwelijk.
Zo lelijk, zo onevenwichtig, zo vreselijk

Mag ik ALSJEBLIEFT eentje kopen?:)
nog geen nieuws gehad, maar dit was ook al aangegeven. zou voor het einde van het jaar moeten horen of ik er een mag hebben. zou geen voorstander van zijn om meer te maken voor minder geld, wil niet dezelfde auto als de buurman rijden.. maak er maar gewoon minder :-)
Ik ben echt geschrokken toen ik de prijs zag! Zonder belastingen 135.000 euro. Inclusief BTW en BPM betekent dat 220.130 euro. Sorry hoor maar misschien ligt het aan mij, ik zie liever een gallardo, f430 of een db9 rondrijden dan zo’n 8c.. Ik vind hem wel echt mooi maar zo’n bedrag zou ik er echt niet voor over hebben als ik het geld had.
@slk55 amg

Laat je even weten of je ‘m krijgt, en waar je bed slaapt? Dan maakt het sturen van een autojat team even wat eenvoudiger ;).

Ik hoop voor je dat je geluk hebt. Dit is een van de mooiste auto’s die Alfa in lange tijd op de markt heeft gezet (al blijft de Tipo 33 Stradale natuurlijk de mooiste auto ooit gemaakt). Als ik het geld had, dan wist ik het wel.

Nou ja, mijn Nissan Micra uit 1995 is ook rood.
@slk55 amg

Ik vraag me af hoe iemand die zo slecht heeft opgelet tijdens de taal-les het geld heeft voor zo’n auto. Zelf post ik vaak op het lange l**len forum en roep dan ook altijd dat ik de grootste van het land heb. Is inderdaad erg leuk, maar ik doe erg mijn best zodat niet iedereen aan mijn spelling kan zien dat ik pas 15 ben.
@Thom Holweda

Kijk, jij hebt dus wel smaak.
@Karaya..

Toch niet omdat hij een Micra rijd! :)
@ rm

nederlands is inderdaad niet mijn sterkste kant, maar gelukkig hoeft dat ook niet om op een forum te posten. zolang het mar leesbaar blijft. Gelukkig is er tegenwoordig ‘Word’ met de spellingscontrole. hierdoor gaat het scgrijven van een zakelijkebrief een stuk eenvoudiger. Het is ongeveer 25 jaar geleden dat ik van de middelbare school afging, in die tijd die daar tussen ligt heeft de nederlandse taal heel wat veranderingen met zich mee gebracht.

@ Thom Holweda

Reken maar dat iedereen het hoord als ik hem heb! Ik heb autoblog zelfs al een rijtest beloofd. oja, en mijn bed slaapt in Bosch en Duin, vlakbij Utrecht. oops..! ik denk dat ik maar naar een goede verzekering ga zoeken ;)
De velgen op de site van de 8c zijn 10x zo mooi als op de gallery hierboven. En ik vind de auto het geld zeker wel waard. Zeker als hij in beperpte oplagen gebouwd wordt. De wagen is 1 en al stijl en elegantie. Jullie moeten je niet blind staren aan het imago van Alfa en dat ze niet zo’n dure auto’s hebben. Diegene wat zeggen dat hij het geld niet waard is snappen het design (en concept) niet.
@mvaugusta

Maar de intentie is er en daar gaat het om. ;)
@slk55 AMG
Bosch en Duin, dat is akelig dichtbij Utrecht (woon ik) en Bilthoven (woont moeders), dus…… :-)
Ja, ik ken bilthoven ook, daar ben ik opgegroeit ;)
Als één van de 50 Belgische gegadigden hoop ik uiteraard één exemplaar in mijn garage te hebben. Natuurlijk zal deze prachtige 8c veel op de openbare weg te zien zijn ! 500 stuks is voldoende, zeker wat exclusiviteit betreft. De productie verhogen zal zeker nefaste gevolgen hebben en kandidaat kopers doen afhaken. Dus houden op 500 ook al zou ik uiteindelijk geen exemplaar toegewezen krijgen ! ! !
Keep on dreaming …
Ik kan exclusief melden dat er ongeveer 70 orders voor Nederlandse 8C’s waren. Het aantal definitieve aantal toegewezen 8C’s is op 10 vastgesteld. Ongeveer 60 klanten hebben moeten horen dat zij er geen krijgen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).