FXX op video

Auteur: , 67 Reacties

Ik ga jullie helemaal gek maken deze vrijdag. De F40 LM is heftig, maar een Ferrari FXX is zeker niet minder. Daarom speciaal om het weekend in te luiden: een video waar een FXX op het circuit wordt uitgelaten.

Gezien de heftige stuurcorrecties die regelmatig worden uitgevoerd, lijkt dit niet echt een auto voor beginners.

(via autoblog.it)67 reacties

DAMMM!
I Love this car.
wat een geluidje :D
Dit is een monster.
stevig filmpke. In het begin lijkt het wel alsof die chauffeur niet kan rijden alhoewel hij wel iedereen voorbij steekt. Maar ja als je met zo’n kapitaal op de baan bent is het laatste dat je wilt een geplooide fxx. Ze zijn al zo zeldzaam. Wat mij ook wel vooral opvalt hoe hard die wel afgeveerd is hij is precies met een kartje onderweg.
Hoezo monsterlijke kracht
Haha hij heeft wel nog ff tijd om zn mobieltje uit zn zak te grissen! Geweldig!
De F-40 krijgt een ruime voldoende… een 8-
De Countach is nog steeds mijn nummer 1 en krijgt dus de 10.
teringjantje
Prachtige wagen (en daar bedoel ik niet het uiterlijk mee!) met een prachtig geluid……..maar doe mij toch maar de F40LM! Alstublieft dankuwel! :)
mijn idee ook dat het niet een chauffeur met veel ervaring is.
Wat een kut coureur! En dat je nou veel ziet met deze camera, nee.
Lollig, waarom denken jullie dat de beste man niet kan sturen?
@wouter..

Omdat ze zelf hun rijbewijs nog niet hebben en alleen Grand Turismo gewend zijn! :)
Gaaf filmpje. Volgens mij heeft die kerel echt wel de nodige ervaring.
Vol gas je telefoon pakken en goed corrigeren met opposite lock red de gemiddelde automobilist niet.
Hij rijdt de auto volgens mij aardig op de limiet en dan moet je corrigeren. Dat schijnt Schumi ook gedaan te hebben tijdens races.
Ik weet wel dat ik hem waarschijnlijk met deze snelheden of in de muur had geparkeerd of dat ik nooit deze snelheden zou behalen.
WAt een onwijs lekker geluid!!! echt een monster om mee te rijden zo te zien…
Maar toch gedraagt de motor zich een stuk rustiger dan de F40LM. Kun je zien wat dik 20 jaar ontwikkeling uithaalt.
ben ik de enige die denkt dat hij zonder tractie controle rijdt?
nee denk ik ook een echte coureur gaat flat out zonder wat voor n elec. hulpmiddelen dan ook! absolute topklasse filmpjes…
:shock:
En dan te beseffen dat er hier eentje bij de dealer staat in Enschede, en dat ik hem vandaag nog gezien heb! :D
Het is wel een vrouw als je het mij vraagt. Kijk maar naar die fijne armpjes en dat armbandje.

-EDIT, ik heb er even normale zinnen van gemaakt-
bruut gewoon :P hoe dat ding uit de bocht accelereert ik zou hem wel eens gewoon willen zien niet onboard het ziet er nu al vet als je het van buiten ziet lijkt hem me nog mooier
Kan aan mij liggen, maar ik word hier totaal niet warm van. Het feit dat ik Ferrari over het algemeen niks vind kan hier aan mee hebben geholpen. ;)
Zeker gaaf filmpje. Toch vind ik het turbogefluit bij die F40 LM mooier!

“Gezien de heftige stuurcorrecties die regelmatig worden uitgevoerd, lijkt dit niet echt een auto voor beginners.”

Kennen we auto’s met 800 pk die voor beginners zijn dan??
Er zijn ook al 3 doden gevallen met deze auto, en volgens mij al meer dan tien aan schroot gereden. Alleen als raceauto te bestempelen.
Er zijn ook al 3 doden gevallen met deze auto (geen FXX), en volgens mij al meer dan tien aan schroot gereden. Alleen als raceauto te bestempelen.
http://www.autoclips.net ??? stond ie gisteren al op geloof ik
in sommige bochten was ie wel erg aan het short-shiften, alleen om em niet uit te laten breken..
en dan de telefoon uit je zak halen terwijl je gas aan het geven bent, priceless

degene die langs em zit moet ook wel veel vertrouwen in de rijder hebben, ik ging er niet langs zitten
@t kijfr

Beste heren deze wagen wordt toch mooi door een VROUW gereden.. En dit is idd geen auto voor beginners. Maar met 800pk achter je mag dat ook wel voor gevorderden zijn. Als zij het kan kunnen wij het ook :o
je zal zo maar je boodschappen mogen doen. veel kan er niet in maar dat maakt niet uit als je ff snel een biertje nodig hebt ;)
LOL, deze man een beginneling???Moet je eens zien hoe hij die wagen onder controle houdt wanneer hij uitbreekt…Dat kan niet zomaar de eerste de beste.
@japie: Je mag met deze helemaal niet de weg op…
Wow, wat een heerlijk angstaanjagend geluid. Als er 1 auto is die (in theorie dan) in mijn binnenspiegel mag opduiken is deze het wel.
Hij/zij corrigeert idd wel goed, maar om nou te zeggen dat het uiterste uit de auto wordt gehaald. Het lijkt net ofdat er niet volledig gas wordt gegeven en het pedaal niet erg snel ingedrukt wordt. Bovendien heb ik het idee dat het vermogen niet goed op de weg kan worden gezet/de auto teveel vermogen heeft voor wat het onderstel aankan..
ben ik dood? of is dit de hemel niet?
jah leuk filmpje maar die auto willen ownen?
neej het is 1 dag track day en 5 dagen staat hij bij de lokale ferrai dealer!!
In een woord geweldig. Wat een auto!!!!!
Op 2:45 ist ie bijna de pineut….
the real stig!
DAAAAAAAAAAAAAMMMMMMMMMNNNNNNNNN!!!!!!!! ik ben nu nog meer verliefd op deze auto!!!!!!
pfff.. hier kan ik nou eeuwig naar kijken en vooral luisteren…
je ziet bijna nix, maar alleen al te zien hoe ie dit monster in bedwang houdt!!!! en dan nog ff ‘nonchalant’ bij 250 km/h z’n mobieltje aan zn passagier geven :P Puh-rachtig :D
Dit geluid maakt duidelijk waarom de Veyron het niet haalt. Technocratie met grote nummers of dit. Zelfs een GT3 zou dan mijn voorkeur hebben. Helaas Veyron, dit is domweg een beter totaalpakket ;)
Na het zien van deze video snap je ook waarom de Veyron 4-wielaandrijving heeft. Het ging bijna mis of zag ik dat verkeerd? Zou zij/hij door iets “vloeiender” te rijden niet sneller gaan?
Even voor de mensen die de coureur lichtjes onderschatten. Ik en ik denk met mij heel veel mensen gaan niet een 800 pk auto een beetje treiteren om driftend de bocht door te komen. Als je deze Manu in zijn Enzo (heeft ie ook) ziet rijden waar hij vlotjes mee bochten door drift krijg je reteveel respect voor zijn stuurmanskunsten.

Zoals Fred al aanhaalde zou ik ook prima in een aantal bochten short-shiften om niet ineen keer de achterkant voorbij te zien komen.

Maar wat een stoer filmpje!
Eens even kijken wat ik van deze auto ken:

testlap @ fiorano
http://www.youtube.com/watch?v=_EFR6kdO0hU

op de ferraridays, bagger kwali beeld…. maar die sound.
heb de FXX zien rijden op de ferraridays…. horen en zien vergaat je bijna, het geluid wat die auto maakt is zo geweldig, de tranen springen mij bijna nog steeds in de ogen, zo mooi!
http://www.youtube.com/watch?v=TQEncUykg44

ander filmpje door de eau rouge
http://www.youtube.com/watch?v=TTuTMX6voMc

enjoy! wat een beest van een auto!
Sorry dat ik me er even mee bemoei maar die kerel kan echt niet rijden…

Short shiften doe je alleen als je een bocht ingaat en je niet kan schakelen wanneer het eigenlijk echt moet (te hoge toeren) vanwege de te hoge laterale G-krachten.
Dat geldt hier echter niet want hij schakelt sequentieel met paddles dus hoeft het stuur niet los te laten om te schakelen. Enige wat ik kan bedenken is dan dat je de aandrijving verliest dus een reactie zou kunnen krijgen. Hij schakelt echter op voor de bocht, auto valt dood ver buiten de powerband en gaat vervolgens vrijwel zonder gas te geven de bocht door.
Hij geeft alleen volgas bij de exit van een bocht en dan is het logisch dat ie licht gaat kwispelen, 800pk is niet niks en jouw stuur beweegt toch ook als je met je 1.6l Golf bij het stoplicht volgas geeft en de koppeling in een keer los laat?
Wat een geweldige auto, maar in de F40 LM had je toch het gevoel harder te gaan.

Wat mij bovendien opvalt is dat de lampjes in het stuur, die oplichten voor het juiste schakelmoment, aan de bovenkant zijn verdwenen (op de een of andere manier). Ik weet dit omdat ik de standaard Enzo als bouwpakket heb gemaakt

Doe mij maar de F40 LM, mooier en vetter
Helemaal te gek! wat een een sound..die man mag dan wel geen Michael Schumacher heten, maar hij kan best wel redelijk sturen, alleen gaat hij wat onbehouwen om me het gaspedaal, maar wat wil je met 800pk onder je rechterteen…

Overigens kan je hieruit duidelijk opmaken dat een Fxx ontwikkeld is om op het circuit te rijden en niet op de openbare weg,terwijl de Veyron meer geschikt is om rokjes en stof te doen opwaaien aan de boulevard…
M O N S T E R ! ! !
vind het toch wel sterk werk dat knulletjes die nog nooit met een auto hebben gereden met de helft van de pk/gewichtverhouding van de FXX doen alsof daarmee hard gaan over een circuit een eitje is…..

De man kan prima sturen maar is misschien geen Schumacher…. volgens mij is hij wat aan het spelen en hij vangt ook op de limiet de auto keurig op. 99,9% van iedereen hier zou de auto niet zo snel over dit circuit kunnen jagen en zou op die momenten dat hij hem keurig opvangt, in een zandbak hebben begraven.
Ik snap niet wat iedereen zeurt over deze coureur!
Ik zou al uit de bocht gevlogen zijn met die auto voordat hij ook maar gestart is! In tegenstelling tot deze beste man/vrouw, die er toch bést hard mee rond weet te rijden!
Dus nee, ik kan niet zeggen dat ik dit een slechte coureur vind. Sterker nog, ik heb veel bewondering voor de stuurmanskunst uit dit filmpje!
idd geen beginnersbak, maar het moet gezegd wat een amateur die gozer achter het stuur! Een dergelijke Ferrari niet waardig!
Heerlijk geluid, fantastische auto (wel spuuglelijk om te zien).
De bestuurder is erg conservatief, hij kan best goed rijden, maar haalt absoluut niet het maximum uit de auto. Volgas geven op rechte stukken kan iedereen…
Niet te geloven hoeveel poseurs kritiek hebben op deze piloot die er in slaagt om 800 pk gecontroleerd over het circuit te sturen. Elk van die critici zou het geen volle ronde uithouden OP de piste in een FXX aan die snelheden. Flauw hoor.
PS : de sound is gewoonweg megageil, echt te gek…
ik heb hem in het echt gezien, de FXX, WOOOOW wat een auto, hij lijkt heel groot op een of andere manier, maar wel supergaaf
de video: SUPER!! wat een geluid, kippenvel gewoon!
@Rotax: Zou jij dat wel doen als je miljoenen voor dat ding neergeteld hebt en er gewoon nog andere verkeer rondrijdt?
Jasper Simons
ik heb hem ook al in het echt gezien man da maakt wel heel veel lawaai ma het is wel een mooi geluid
Dit is echt kicken!!!! Hier lopen de rillingen van over m´n rug. Super geluid!!!!
ik wou maar dat er een circuit zonder bochten was, dan kon je fulltime plankgas geven ;-)
@Erikderaaf:

bedankt voor die heerlijke filmpjes! Haha echt heerlijk dat geluid, van binnen & van buiten.

Daarnaast moet ik zeggen dat ik de FXX stukken mooier vind dan de Enzo.. Natuurlijk het is een racebak, maar toch het lijnenspel komt bij de FXX wat beter tot zijn recht
Hier nog een filmpje, dezelfde chauffeur als in deze FXX maar dan in een Enzo.
One lucky bastard…


http://www.gtspirit.com/2006/11/27/ferrari-enzo-racing/
… kdacht yes weer d Porno… maar nee hoor gewoon een lelijke ferrari met een opgevoerd motortje erin die een kut geluid maakt. doe mij tog maar de 599 GTB fiorano… 10.000000x mooier en het geluid ook veel mooier
beetje jammer dattie wat onderstuur heeft maar hij kan toch niet tippen aan de mijne^^
lol
trekt echt voor geen meter he dat ding… lol hehehehehehe
pfff bes relex toch op zondagmiddag in je spijkerbroek je goedkoopste bloesje en haartjes niet gestyled maar gwoon een petje op in un 800 pk sterke italiaan over het circuit raggen….
doe mij die maar
:-D
wat een geluid seg:D maar die chuaffeur wat een nerd
Ferrari freak
Zoalig geluid, moar in et echt in den enzo zitn en rijdn is vele zoaliger

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).