Toyota werkt aan Dacia killer

Auteur: , 16 Reacties

Toyota zou volgens The Wallstreet Journal werken aan een Dacia killer. Als we het hebben over een "killer" dan hebben we het doorgaans over de prestaties. Aangezien de Dacia's in bijna niets uitblinken behalve de prijs, zal het killen dan ook op prijsgebied gaan plaatsvinden.

De Dacia concurrent van Toyota zal naar verwachting begin 2009 in productie gaan en in eerste instantie worden gelanceerd in China, Brazilie en Thailand. Ik ben benieuwd. Laten we alsjeblieft hopen dat het op z’n minst een iets knappere auto wordt (via).

Dacia Logan16 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
vØlvØ frǽk
Lada had laatst volgens mij ook al een Dacia killer….. de Kalina.
hij ziet er in elk geval niet veel beter uit, vooral de 4-deurs met kofferbak ziet er niet uit…
http://www.autoweek.nl/images/800/4/44dc94b667f32cc8af5319daae2dff44.jpg

voor een volledig artikel:
http://www.autoweek.nl/newsdisp.php?cache=no&ID=5408

Tuning is er in elk geval wel al voor…
http://www.autoweek.nl/newsdisp.php?cache=no&ID=5138
Ben benieuwd (maar eigenlijk niet zo erg ;) ) Of deze ook een beter ontwerp krijgt? Ik vind de Logan namelijk wel een goed ontwerp hebben: karakteristiek, in balans, vriendelijk en bijpassende uitstraling.
vØlvØ frǽk
@ Dennis
ow sorry
al die data was ik op vakantie toen dat op jullie site werd geplubliveerd van de Lada:-P
dan heb ik dat toen gemist….
dacia killer: neem een tank en rij over die dacia heen, klaar is kees
Vind dit juist leuke auto’s; lekker niks van alles aantrekken, gewoon lekker simpel rijden, heerlijk!!!
autoliefhebber
Kan het dan nog kleiner dan de Aygo?
Alleen op’t gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid killt Toyota de Dacia (Renault) al zonder nog maar 1 auto gebouwd te hebben :p
LEXUS GS 450h
Laat de KILLER komen!!!
Kleine goedkope Toyota in aantocht…

We konden een paar maanden terug al melden dat Toyota bezig was met een Dacia killer, vorige week heeft het bedrijf aan de Japanse media laten weten dat er inderdaad plannen zijn voor een nieuwe kleine auto… alsof we hier nog niet genoeg hebben a…
Dacia killer en klein????
Als er al een dacia (MCV) killer komt moet deze groter beter en rapper zijn. Mooier is natuurlijk een kwestie van smaak maar de functionaliteit is (in dit segment) zeker zo belangrijk.
De MCV laat zien dat een 7p auto niet duur hoeft te zijn.
Ik hoop dat de MCV (heb er zelf een besteld) veel “killers” tegenkomt….
Geeft de fabrikant(en) impuls om de beste beentjes voor te zetten en is alleen maar goed voor de consument.
Vind het wel grappig dat steeds gesteld wordt dat je een Dacia Logan MCV alleen zou overwegen vanwege de prijs. Is het niemand opgevallen dat je zelfs in een Opel Zafira niet echt 7 personen kwijt kan..? Die achterste twee klapstoeltjes zijn alleen geschikt voor kinderen. Zelfde gaat ook op voor die grote Toyota. Raar maar waar: in die MCV passen wél 7 echte volwassenen zonder dat je opgevouwen zit.

Okay, de uitstraling mag dan utilitair zijn. Maar ik rij slechts 15.000 kilometer per jaar met een gezin met twee kinderen. Ik wil gewoon netjes van A naar B en in plaats van een tweedehands Zafira met een ton op de teller koop je nu voor hetzelfde geld een nieuwe auto. Met airco, electrische ramen, ABS, airbags, afstandsbediende centrale vergrendeling, remkrachtverdeler, max. 2350 liter (!) bagageruimte en ga zo maar door. Laat de rest van de wereld maar hautain reageren, het zal wel…

[ Ger ]
Oh ja, nog vergeten te melden: de oorspronkelijke site die ik gestart over de auto ben is door alle aandacht voor de Dacia Logan MCV nu al uit z’n jasje gegroeid. Ik heb de hele site onder handen genomen en alle informatie overgebracht naar een nieuwe omgeving met een eigen URL. Daarom kun je vanaf nu voor alle informatie, nieuws, foto’s en links over deze auto terecht op:

http://www.dacialoganmcv.nl/
Hey Ger, is het leuk werken op de marketingafdeling van Dacia/Renault?
Ik heb inderdaad dagelijks e.e.a. met marketing te maken, maar ik moet je teleurstellen: ik werk niet voor Dacia en/of Renault of in opdracht van hen.

Rond januari kwam ik er achter dat de Dacia Logan MCV ook in Nederland op de markt zou komen. De spaarzame linkjes en foto’s die ik tegenkwam heb ik toen op ’n simpele internetpagina gezet. En van het één kwam het ander, met uiteindelijk http://www.dacialoganmcv.nl als logisch gevolg. Ik heb begin maart zelf overigens ook een MCV besteld. Helaas niet als ‘gesponsorde bedrijfsauto’ zoals jij wellicht zult verwachten. Dan had ik er trouwens ook geen 8 maanden op hoeven wachten, denk je niet..?

;-)
Wel jammer dat http://www.dacialoganmcv.nl/ er inmiddels niet meer is. Was een waanzinnig goede site, Ger.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).