Motorkapschuivende naaktslakken

Auteur: , 35 Reacties

De beursbabe is vergelijkbaar met een toefje peterselie op een steak, een olijf in de Martini of een confituurkers op de Van der Valk-appelmoes. Puur esthetisch en zonder toegevoegde waarde.

“Zonder toegevoegde waarde?” hoor ik de gemiddelde (hetero) Autoblogbezoeker denken “en of ze toegevoegde waarde hebben!” Ohja, vertel eens… In de afgelopen maanden heb ik aan de reacties kunnen merken dat de vrouw bij de auto nou geen element is dat jullie over de streep trekt om voor een bepaald merk cq. model te kiezen. En dat klopt ook, als een dergelijke chick enthousiast in het presentatiemodel stapt, is het niet dat je je als man kan identificeren… tenzij je een doorgeslagen liefde hebt voor rode stilettohakken en platinablonde pruiken (en dus dragqueen bent). Het gaat gewoon om het holbewonerprincipe. Daar kan ik natuurlijk lang, wetenschappelijk en vooral verantwoord over schrijven, maar laten we het mannelijk (oftewel simpel) houden. Man denkt: “me Tarzan, you Jane”. Sex sells en dus is de vrouw bedoeld om een positief beeld achter te laten bij de beursbezoeker/potentiële koper. Is de auto niks dan kan de babe ‘m nog ietwat opleuken.

De ene keer lijkend op een naaktslak als Kim Holland, dan weer een preutsige Katie Holmes look-alike. Twee uitersten, dus waar moet je als beursbabe aan voldoen? Is er een bepaalde skill die je moet beheersen? Bepaalde poses met bijzondere namen? Zoals je de 360 en grinden in de skate/snowboardwereld gebruikt, doe je aan ‘basic-instincten’ (benen over elkaar slaan á la Sharon Stone), ‘gearing’ (suggestief met de versnellingspook in de weer zijn) en ‘displayen’ (uitgestalde waar in de aanbieding doen).

De gesprekken tussen collegae onderling zullen ook wel interessant zijn: “Gisteravond vroeg er zo’n vuil secreet wat mijn beroep was. Ik zeg: beursbabe. Zegt zij: dat vind ik zo’n vleeskeuring, ik ben columniste op Autoblog, daar krijg je pas het respect dat je verdient. Tss, gewoon jaloers zeg ik dan want het wijf had inderdaad een gezicht voor internet.” En: “er was vandaag een gast die zo vriendelijk naar me wuifde dat ik maar een beetje voor de auto ben gaan staan zo dat hij wat goede foto’s van mij kon nemen” (red. dat was Sacha die de dame in kwestie gebaarde of ze wat aan de kant wilde schuiven).

Dat het geen mannenberoep is lijkt me duidelijk. De mannelijke peterselie/olijf/kers beseft dat hij er staat omdat één of andere tuinbroek geklaagd heeft over de uitbuiting van de vrouw. Volgens mij treedt de hark in de man en als een kind met volgescheten luier struikelt hij over de buhne. Echt geen prettig gezicht voor de vrouwelijke autoliefhebber.

Onlangs vernam ik slecht nieuws voor de (overwegend) mannelijke beursgangers. Op de E3 beurs (Electronic Entertainment Expo) van vorig jaar krijgt men een fikse waarschuwing (oejoejoej) voor het dragen van sexueel getinte kledij.

Materiaal, met inbegrip van levende modellen, dat in de ruimste zin van het woord sexueel getint of sexueel provocerend is, dus niet beperkt tot geheel of gedeeltelijk naakt, of badpakken, is verboden op de beursvloer, alle openbare ruimtes en de ingangen tot de beurs.

Wat zal de uitwerking zijn op autobeurzen? Onder druk van o.a. de hierboven vermelde gefrustreerde columniste (!) zal het beroep misschien wel ten onder gaan… Ik zeg: leven en laten leven. Respect voor de motorkapschuiver! De netpanty en lieslaarzen als aftrekpost voor deze beroepsgroep! Of heb ik teveel gezegd?35 reacties

Dat is toch die Daniel Patrick. Of zo iets.
Lieve lieve Lotte.
Wat een leuke foto van je. (Ik neem tenminste aan dat dat laatste linkje een foto van jezelf is ?!) Je staat er echt goed op ! ;-)

Enne, een beurs zonder beursbabes is als een Magnum zonder stokje, als een lolly zonder suiker, als escargots zonder kruidenboter, als schoenen zonder veters, als…….. Ach, daar ga ik weer….
Klassiekerrally
Die beursbabes zijn voor de doorsnee hetero man (waar ik mezelf toe reken) gewoon lekker om naar te kijken. Maar om er mee te leven…?
’t Is net als met de kers op de appelmoes: Ziet er leuk uit, maar is waarschijnlijk niet te vreten…
Lotte
Je hebt TEVEEL gezegd. Je moet geen slapende honden wakker maken.
Als jij dat “werkelijk” bent op die motorkap, zoals JANUS aangeeft, uhhhhh…
wanneer gaan we een beschuitje eten (een pak beschuitjes kan ook). ;)

Maarre… ik vind dat die vrouwen er wel bij horen. Het hoeft niet half naakt (mag wel) maar ze moeten wel stijl hebben.
@ [email protected]
Euhm. Lotte is toch niet dat lelijke mens op die gele motorkap ?
Ik bedoelde die heerlijke mevrouw onder dat “teveel” linkje ;-)
Ach, die ‘beursbabes’ zijn gewoon normale modellen, die je op elk event en in elk reclamefoldertje tegenkomt. Het is echt niet zo dat hun werk alleen maar poseren op motorkappen is, het is gewoon een van de vele opdrachten die voorbij komen.
En eigenlijk zouden we iets meer respect moeten hebben voor die meiden, want de hele dag poseren is echt een prestatie. Moet je maar eens proberen, 10 uur lang op 10 cm hoge naaldhakken staan en de hele tijd rondlopen en dan toch nog op elke foto er sexy uitzien. Dat is echt zwaar werk!
Beste Lotte

Aangezien we op beurzen tegenwoordig steeds minder dicht bij diverse modellen mogen komen( omdat sommige mensen hun handen er anders niet vanaf kunnen houden en alles moeten slopen ) is de beursbabe een essentieel onderdeel van het geheel.
De auto moet immers zowel van binnen en van buiten aan het publiek getoond worden. En aangezien het meerendeel van het publiek mannelijk en hetero is lijkt de keuze voor rondborstige dames een logische. Zij zijn immers prima in staat om te lachen en de deur open te houden ( mannen en 2 dingen tegelijk enzo….. ) Owja mannen komen op mooie vrouwen af, tis iets in onze hersenen.

PS mooie foto, maar ik ben geen beschuiteter……..
“Ach, die ‘beursbabes’ zijn gewoon normale modellen”, pardon? Die Alfa babes zijn echt de best of the best, the cream of the crop ;)
@Janus
Ik voelde aan m`n “water” (ja, ik heb het ook) dat ik niet op “teveel” moest klikken en jij maakt me weer wat wijs en ik ben hierdoor genoodzaakt een halve dag op te nemen.
@ [email protected]
LOL.
Maarreeehhh, ik weet waar jij “werkt.”
En ALS daar al gewerkt wordt dan is het zowiezo niet meer dan halve dagen ;-)
De modellen zijn dan ook niet bedoeld om ons over de streep te trekken bij de aankoop van een auto, maar om onze eerste interesse te wekken. Wie gaat nu naar een stand kijken die geen model bij zijn auto’s heeft staan??
@JLJ: inderdaad, dat zou vrij ziek zijn.
we kunne is vragen aan zon babe welke motorkap het lekkerst zit?
@Janus….daar heb je wel gelijk in maar die gasten in het blauw besteden het werk uit aan de automatiseringsafdeling. Deze Surinamer werkt wel (contradictie ;) )!!!

@JLJ
Stel je nu eens voor dat Ferrari met een nieuw supelmodel uitkomt à la Enzo en je weet voor de autobeurs van Milaan (ik zeg maar wat) dat die gepresenteerd wordt. Dan ga jij toch ook kijken….die modellen boeien dan toch ff niet?
Misschien irriteren ze je wel bij het maken van die foto’s omdat ze de hele tijd door het beeld heen marcheren hoe mooi ze ook zijn.
Op een beurs ga ik (bijna) nooit echt kijken bij de stands van merken als Ferrari. Het staat er meestal 3-4 rijen dik met pubers, dus je ziet toch geen steek van de babes, eh auto’s.
@[email protected]
Aha. Daar zeg je zowat. Misschien staan die modellen juist altijd wel in beeld om te voorkomen dat onze nieuwe vrienden de Chinezen alle details al kunnen fotograferen voordat de auto op straat staat. Als er nou toch iets in de weg moet staan dan maar zo’n fijne verschijning !!
Laten we het onderscheid tussen ‘motorkapschuivende naaktslakken’ niet uit het oog verliezen:

Paris Mondial de l’Automobile:
http://static.autoblog.nl/images/wp/Parijs/Alfa%20Romeo%208C%20Competizione%20en%20lekker%20wijf%204.jpg

100% Tuning Rotterdam (via):
http://img180.imageshack.us/img180/6389/tune12co6.jpg
@Sacha,.
Je hebt helemaal gelijk.
Die dames uit Rotterdam hebben veel meer klasse.
@Geert Jan
“Moet je maar eens proberen, 10 uur lang op 10 cm hoge naaldhakken staan en de hele tijd rondlopen en dan toch nog op elke foto er sexy uitzien. Dat is echt zwaar werk!”

Uhm….Geert Jan spreekt u uit ervaring? Wilt u misschien iets met ons delen?! Moeten wij toevallig iets weten?! :) :P

Lotte, Lotte, Lotte, we hebben met jou toch niet “het paard van Troje” (metaforisch bedoeld! Heeft helemaal niets met je uiterlijk of figuur te maken!) (ja jongens dit soort dingen moet je uitleggen!) binnengehaald hè?!
Kijk ik kan ook wel op zo´n motorkap gaan liggen maar dan komt heel man minnend Nederland erop af. En dat is wat anders dan auto minnend Nederland. Nu krijg je vrouw en auto minnend Nederland op je product af. Zie je het verschil?!
Ik op de motorkap, man minnend Nederland alleen maar geinteresseerd in mijn Adonis lijf en dito uiterlijk totaal geen interesse in het product. Beursbabe op de motorkap interesse in de vrouw en de auto! ;)

Zo weet je dat nu ook weer!
@Rick dos.
Vochtig gelunchd ?
JANUS heeft het niet helemaal begrepen ;)
@JANUS.
Gelunchd ?? Hmmm. Zullen we er gewoon middag eten van maken. Dat kan je wel goed schrijven !

@Thijs.
O. Hoezo ;-)
@JANUS
Hoe weet u dat?!
@die foto bij het linkje ‘teveel’, ik zweer het je dat is Theo van Gogh!

OT: ben het met sacha eens dat dat onderscheid idd van belang is. Mooie vrouwen als de alfa babes vind ik nou niet echt storend. Die Rotterdamse zitzakken daarintegen……
Ik hoop dat je niet op iemands leven gezworen hebt dat het Theo van Gogh is want ik ben ‘t. Heb alleen m’n pony wat bijgeknipt want dat vond ik eeeeeecht niet meer kunnen ;-)
Ah, Lotte is wakker…
Jaja autobloggert! Jij kent ze misschien niet, maar er zijn mensen die nog een leven hebben naast autoblog :-p
niet om door te komen, wat een drek-verhaal!
nog een reden voor slanke dennen op de motorkap ipv Rick 2.0: Deuken inde motorkap! Een beetje vent weegt al snel 75/80kg, maar die meiden komen zelden boven de 60kg!

De dames doen het leuk op foto’s en live en zonder zou het toch anders zijn op zo’n beurs……. dan wordt het helemaal zo’n trieste autonerdbedoening. Maar van die types op tuningbeurzen maken vlekken op de lak……dat hoeft van mij niet echt.

Grappig verhaaltje, maar ik wil van de dames wel eens weten: zouden jullie het niet leuk vinden als er een fraaie vent in een mooi pak vriendelijk aan zou bieden je wat meer van de auto te laten zien?
Leuk stukje vind ik. Hoewel ik je standpunt begrijp, zul je in goede restaurants altijd dat stukje peterselie op je bord krijgen, het hoort nou eenmaal bij de aankleding en geeft een wat luxere uitstraling.

Overigens vind ik het plaatje van Danica Patrick net niet goed gekozen, aangezien ze geen overdienstelijk coureur is in de VS en het eigenlijk niet meer dan logisch is dat ze een fotoshoot doet met een auto op de achtergrond. Daarnaast gaat het bij die foto’s niet om de auto’s maar om Danica, wat in jou verhaal net andersom is ;)
Lotte (aka 'Paard van Troje')
@w0o0dy: LOL, vlekken op de lak! Prcs, het zijn net naaktslakken! ;-)

@J.: autoblogger heeft Danica voor me uitgezocht en ik vind het ook wel een prettige verschijning. Heb zelf wel een beetje door de beursbabe foto’s gezocht, maar vond er niet veel soeps tussen zitten… Dan maar een echte carbabe, vind je niet? En in dit geval is de auto idd vergelijkbaar met peterselie ;-)
@Lotte: jezelf een paard noemen…… lijkt me een gevalletje voor een therapeut ;-)

Maareh…. “ik wil van de dames wel eens weten: zouden jullie het niet leuk vinden als er een fraaie vent in een mooi pak (sexy outfit :-/ ) vriendelijk aan zou bieden je wat meer van de auto te laten zien?”
Lotte (aka 'Paard van Troje')
@w0o0dy: tis en blijft een edel dier… check reacties bovenaan voor uitleg…
heren… hoe denk je dat het voelt om als vrouw naar een beurs te gaan en die meiden te zien die zich zo verlagen om voor 50 euro een hele dag op hun benen te staan voor de (vaak minder bedeelde) getrouwde man? Neeh ik ben gek op auto’s en ook zeker op mannen, maar het voelt zo niet fijn aan hoor! Hoe zouden jullie het vinden als er mannen op de motorkap lagen met hun blote kont omhoog? Tja fijn kijken he?!!!
:)

-Edit-
http://static.autoblog.nl/images/wp2007/wrongforum_450.jpg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).