Nissan Skyline gelanceerd in Japan

Auteur: , 44 Reacties

Het is misschien even schrikken, maar dit is hem echt: de nieuwe Skyline. De sedan wel te verstaan, want de meesten zullen alleen de Skyline coupe kennen.

Het is al weer de 12e generatie van de Skyline en hopelijk volgt een brute coupe snel. Op zich zijn de specificaties nog niet eens zo verkeerd: de 3.5 liter V6 schopt er 315 pk uit, maar er is ook een 2.5 V6 met 225 pk. De prestaties zijn nog niet bekend, maar met 315 pk maak ik me daar niet zo’n zorgen over.

Voor diegenen bij wie de Skyline bekend voor komt: dat klopt, het is een sportievere uitvoering van de Infiniti G35.

Nissan Skyline 2007

Nissan Skyline 2007

Nissan Skyline 2007

Nissan Skyline 2007

Nissan Skyline 2007

Nissan Skyline 2007

Nissan Skyline 2007

Nissan Skyline 2007

Nissan Skyline 2007

Nissan Skyline 2007

(via egmcartech)44 reacties

Als ze nou met de echte skyline kommen zo als wij ze echt kennen dan is het teminsten mooi

Dat is mijn mening
Ziet er niet slecht uit voor een sedan, maar de G35 is toch een coupé?

En de opvolger van de R34 kan niet eens lijken op deze wagen, daar is de R34 veel te *lofzang* voor!

In welke klasse komt deze Skyline sedan?
Non, non, non et encore fois non! Ik wil de coupé, een auto met zo’n historische naam moet ook nog historisch verantwoord zijn. Als ik eventjes de verkeerde naamverwijzing buiten beschouwing laat; hij ziet er niet slecht uit. Dan moet de coupéversie wel smullen worden.
-edit- er moet nog ‘une’ voor encore… mijn excuses
ziet er best goed uit.
ik vind ze mooi.
-edit- in de vorige edit moet encore fois worden, nogmaals mijn excuses
Hij ziet er echt goed uit veel beter dan de bmw 3.
in de VS scoort de G35 in elke vergelijkings test hoge ogen ook al doen er gerenomeerde europese auto’s in de test mee. Het ding schijnt een zeer goed weggedrag te hebben, sportief weggedrag zelfs.

Nissan kan wel wat, maar de styling van de meeste auto’s die ze in Europa aanbieden is tamelijk beroerd. De Note is niet zo lelijk en de 350Z wel cool, maar de rest :-?
het ziet er niet verkeerd uit maar dit doet de naam skyline geen eer aan. :(
tis gewoon een infiniti waar ze het skyline embleem opgeplakt hebben meer niet.
@LPH

in het vervolg maar weer gewoon in het nederlands ;)


Ik vind de nissan er zeker mooi uitzien, zeker voor een sedan. hij heeft wat lexus achtigs. Als Nissan deze luxe bolide nou eens naar Nederland zou halen, dan zou dat een aardig alternatief zijn voor bv. een A6. Het gaat toch niet zo goed met Nissan? nou, volgens mij als ze deze mooie snelle luxe bolide in NL voor een concurerende prijs aanbieden, zou het een (klein) succes worden.
Het doet mij teveel aan een Lexus denken.

Waarom hebben ze trouwens de naam Skyline gebruikt?! Doet toch alleen maar afbreuk aan de “echte” Skyline?! Ik kan me niet meer herinneren dat ik ooit een sedan Skyline heb gezien( Oud of nieuw, echt of op foto)

Achterlichten vind ik vreemd en de “bobbels” in de motorkap snap ik ook niet. Nee, kan hem niet mooi vinden!
Mmm dit is een mooie auto hoor…
Maar skyline roept bij mij andere gevoelens op dan wat hier afgebeeld staat…
beetje jammer!

De vorige skyline zag er echt robuust en snel uit .. dit sjaa is het gewoon niet!
Ziet er zeker niet slecht uit. Gooi er ook een kleinere motor in en hij mag hier komen. (met alleen deze motor verkoopt hij hier niet)
ziet er goed uit
liever een coupé, want dan ziet hij er naast goed ook sportief uit ;)
zit in ieder geval een leuk motorblok in :D
Hmm vind hem mooi, alleen als ik skyline hoor, dan denk ik aan die vierkante bakken met brute motors erin.
Maar waarom zeggen ze dat het een skyline is,, terwijl het eigelijk een nissan G35,, :S Kijke de sedan van de skyline uit ’99 (De type 34) die was ook een skyline. Maar deze zie ik niet al een skyline en zal ik ook niet als een skyline maar als een G35 beschouwen. De echte bruute Skyline die komt nog,, :D
Iedereen zegt dat de skyline er echt robuust en snel uitzag dat klopt alleen voor de gtr en dit is geen gtr die komt over een jaar , de oude skyline sedan’s
zagen er net zo snel uit als deze en dat geldt ook voor de oude gts en gt-t coupe’s veel mensen weten heel weinig over de skyline en als ze die naam horen denken ze alleen aan de gtr van vroeger en niet aan de gts25 en gt.

als de nieuwe afbreuk voor de naam skyline doet dan deden de ouden het ook.
Het zal wel aan mij liggen hoor maar ik heb een Skyline nooit echt een mooie auto gevonden. Specs en prestaties zijn bruut maar looks zuigen.
de enige écht mooie skyline blijf ik de R34 vinden… vooral die neus, echt bruut. net als het eerste en tweede model van de lexus LS400. dat waren écht brute auto’s… wat zeg ik toen waren er nog autoé !!!

allemaal lauwe pap, die moderne interpretaties!

staat een beetje los van deze post, maar ik vind ook de subaru impreza GT Turbo 555 velen malen bruter en leuker dan een moderne WRX STI. Een pre-2002 model 7-serie vind ik mooier dan de huidige BMW… de mercedes 500e van ‘vroeger’ dat was nog eens een auto!

maar dat is mijn mening… :-)
hmm, net een kruising tussen Ford en Peugeot met wat Nissan trekjes. Maar niet lelijk. lelijker dan de 2002 Skyline is in ieder geval onmogelijker(ik ga over prestaties niet discussieren, dus laat dit achterwege). Iedereen is altijd zo weg door die ouwe skyline. Is dit betovering of zo? Das onmogelijk!
Mercedes CLS of niet soms die koplampen
dat zijn duidelijk cls koplampen,ik zie er ook iets van bmw in terug van de zijkant overduidelijk ,jammer man.
ik moet aan de infinity g35 denken ;) ook van nissan xD
Stephano Nuñez
ik lees zo de comments en heb al weer door dat niemand echt iets van auto’s afweet …… of van nissans iig

dit is een skyline …. skylines bestaan al sinds like forever … in een sedan en coupe versie

maar als jullie skyline schrijven bedoelen jullie de GT-R ,,

maar dat is niet per se DE skyline

en maakt automotisch de redenering “oww deze skyline doet afbreuk aan de naam” ook dan met de grond gelijk

dit is heelwat anders dan bijv dodge heeft gedaan met de “charger”

dit is de beste skyline tot nu toe … daar kun je zeker van zijn

( oja .. een skyline GT-R komt nooit meer …. een NISSAN GT-R echter wel. Voor de snelle 4wd coupe’s met bigga power zal de naam skyline niet meer gevoerd worden ;) )

ff weer terug naar de auto zelf …. eigenlijk weinig verschil met de vorige versie

grote lijnen hetzelfde ( zie het als het verschil tussen de golf 4 en de golf 5…. alles anders maar veel van het zelfde ;) )
Jammer dat ie teveel op een infiniti M lijkst :S
owh w8 hij lijkt tog meer op die G ja :P
jammer jammer jammer… de R34 was zooo mooi.. en nu ? t is gewoon een sedan jonges, een skyline moet tog een sportsedan zijn !! k zie dr nx sporiefs aan.. :(:(
whoei breng maar naar nederland, bodemplaat van de 350Z en de VQ motor er in, dat moet een erg lekkere machine wezen! de G35 is voor de amerikanen in ieder geval de beste compact sedan (qua ride & handling) als ik Car & Driver mag geloven.
Luxe en toch ingetogen. Als het ook als een speer rijdt, lijkt het mij prima voor het duffe Volvo-Nederland ;)
@ Rick

Verander je naam even als je wilt, er 2e maal dat ik het vraag aan je :/
op zo’n auto mag niet de badge Skyline staan vind ik :S
Die kont van de skyline doet me erg veel denken aan de Toyota Avalon, net een kopie
ik ben het helemaal met Stephano Nunez eens
de sedan bestaat al heel lang en wat zijkt iedereen nou over de echte skyline…..BULLSHIT.
Gelukkig wordt de naam skyline niet meer gebruikt voor de GTR.
De naam skyline deet me namelijk te veel aan make -up denken .. :P
beschuitfluiter
http://server4.pictiger.com/img/637308/picture-hosting/skyline-3.php

ziet er iets heel anders uit als wat eerst werd gezegt dat het de skyline is
De Nissan Skyline sedan is er al jáááren. Dat is een sportsedan. In Amerika kwam hij dus eerder op de markt als Infiniti G35 en dat is een concurrent voor de IS, A4 en 3-serie. Aangezien ze Infiniti niet in Japan hebben noemen ze hem daar Nissan.

Omdat wij alleen de Skyline GT-R kennen vinden wij de naam Skyline niet waardig voor deze auto. Complete kul dus!

COMPLEET OVERZICHT DIE IK HEB GEMAAKT VAN ALLE NISSAN SKYLINES SEDANS:

http://www.autoweek.nl/forum/read.php?6,2292094,page=1
mooi overzicht heb je gemaakt ahura! Ik kende de sedan versie van de skyline niet, maar dit maakt alles een stuk duidelijker. Ik vind die van 1977 en 2006 wel erg mooi. de jaren 80 modellen vallen me eerlijk gezegt behoorlijk tegen.
Ja met jaren 80 modellen heb ik sowieso snel niks. Saai vierkant enzo. Jaren 70 en 90 styling kunnen me veel meer bekoren
@slk55 amg: je hebt gelijk, maar ik was er die dag echt niet met mijn gedachten bij, ik zit namelijk een beetje met mijn hoofd in de wolken…
een echte nissan skyline heeft een zes in lijn motor en geen v motor zins renault het roer heeft over genomen vindt ik het nissan van vandaag niks meer aan de groeten
snik snik snik.. waarom?
De r33 en r34 waren gewoonweg DE auto’s maar dit?
dit kan echt niet door de beugel..
De skyline is geen C-klasse toch?
example: Dag baas! nieuwe auto?
JA! nieuwe skyline!
WTF! echt verkracht maarja..
helaas..
Zozo heel wat lesjes Skyline kunde hieboven.
@ Audi q3 sho: lees ze ff, dan weet je waarom je niet hoeft te treuren. Skyline GT-R is NIET hetzelfde als Skyline sedan.
Naar alle waarschijnlijkheid heet de nieuwe GT-R dan ook gewoon GT-R zonder Syline ervoor.
@ LPH: http://www.nti.nl/NTInternet/Cursussen/Talen/Frans+voor+beginners.htm :)
heeft ook wel iets weg van de vorige lexus GS300

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).