Peijs door de bocht: maximumsnelheid verhogen!

Auteur: , 43 Reacties

Als er nu nog iemand het in z'n hoofd haalt om CDA te gaan stemmen, wat een vreselijk kansloze figuren. Met als boegbeeld Miss Verkeer en Waterstaat herself: Karla Peijs. Zieltjes winnen voor de verkiezingen ok, maar als je 2 dagen van tevoren nog gaat roepen dat je de maximumsnelheid wilt verhogen dan behandel je de kiezers met weinig respect!

Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat wil de wet gaan wijzigen zodat er in de toekomst experimenten kunnen worden gedaan om de maximumsnelheid te verhogen op randwegen, zo schreef de Telegraaf vandaag. Dit is echter wel afhankelijk van de weersomstandigheden, denk aan de 110-130 regel uit Frankrijk…

Ook ouderenbond ANWB is het met ons eens, een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur in plaats van de 120 is wat we willen. Tenminste, dat is de uitkomst van een enquête die door ongeveer 5000 personen via de ANWB-site is ingevuld. Tevens was de conclusie dat de snelheidslimiet ’s nachts 20 kilometer hoger moet liggen dan overdag. Goeiemorgen!

Er zijn echter nog wel wat problemen. De matrixborden boven de randwegen kunnen namelijk geen drie cijfers aangeven (typisch nederlands). Een wetswijziging zou inhouden dat ook deze borden moeten worden aangepast, dat wordt dus weer een aanbesteding. Oh, en als klap op de vuurpijl laat onzer aller Karla weten dat ze niet uitsluit dat er in de toekomst een verdere verhoging van de maximumsnelheid mogelijk is.

Vandaag trouwens weer lekker in de file gestaan? Prima.43 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
De nieuwere matrix borden boven de weg (bijvoorbeeld bij ring west in amsterdam) kunnen wel al 3 cijfers aangeven,
Ik heb daar ooit eens een test gezien waar meerdere snelheden werden weergeven.
Het hoogste wat de borden konden weergeven was 120.
Goed idee!

Hep er alleen niks aan, want ik ben nog maar 15.. :(
Raging Whabbit
Mooi gedachte maar mijn stem krijgt ze niet. He ik kom niet zo goed uit de peilingen laat ik maar wat in het rond roepen!
Natuurlijk zou het mooi zijn maar als ze dat wil dan krijgt ze dat zonder mijn stem ook wel voor elkaar. Zeker als de anwb door een grootschalig onderzoek aan kan geven dat nederland het er grotendeels mee eens is. Kunnen de partijen het niet geheel links laten liggen en zal het dus zeker op het bord komen te liggen van de 2e kamer. Daar hebben we haar hulp dus niet bij nodig.
Ik ben er ff twee dagen tussen uit geweest dus ik weet niet helemaal hoe de politieke vlag van autominnend Nederland (=bezoekers van autoblog.nl) erbij hangt. Ik heb even heel snel door wat topics heen gekeken en ik zal blij zijn als de verkiezingen weer achter de rug zijn. Lijkt wel een politiek forum te worden te worden hier ;-)

Ik hoorde het vanmorgen ook van Karla en dit was inderdaad mijn eerste gedachte. Goedkope stunt !!
@Pannekoek
endan nog, als je het goed gelezen hebt, dan zal je zien dat ze eraan denkt betekent niet dat het vast staat ;)
@ dekster

Als ze binnen 3 jaar klaar is met denken, en besluit de snelheid te verhogen dan ben ik blij;)
@JANUS: kun je die twee dagen verantwoorden?
Ze mogen van mij roepen wat ze willen, als ik een politieke partij had, had ik maar een paar punten:
– Alle rijkswegen max 160, ’s nachts bij rustig verkeer limiet weg..
– Rijkswegen allemaal 5 of 6 baans maken, weg files!
– Belasting omlaag, met al dat belasting geneuzel jaag je iedereen naar België
– Belasting voor diesel omlaag, ze rijden zo veel zuiniger en zijn met al die innovatie in brandstofverbruik qua uitstoot echt niet slechter dan benzine!
– Politie boeven laten vangen in plaats van parkeerboetes uitschrijven.

Prachtig toekomstbeeld toch?
gewoon CDA of VVD stemmen dalijk zitte we allemaal in de trein met die linkse partijen
Ja echt een bullshit. Net voor de verkiezingen inderdaad even wat rond roepen zodat we met z’n allen gezellig op Miss verkeer gaan stemmen. Daagg…

Zal vast weer wat achter zitten. Nadat we op haar gestemd hebben en alles is binnen, komt er vast een verhaal dat het toch iets moeilijker is om de ‘wet’ aan te passen. Heb je voor niets op haar gestemd, en eigenlijk alleen maar geholpen om alles nog strenger te maken en de snelheden juist te minderen.
Mij ‘zeker’ niet gezien!
@ Blogredactie

Ik snap jullie punt niet, jullie vinden het dus beter dat eerst de verkiezingen erdoor komen en dat er dan weer verder geregeerd moet worden en dan pas weer beslissingen worden genomen..? De weken ervoor moeten de werkzaamheden maar even ‘stilgelegd’ worden?

Je ziet nu al met de Irak issue, dat er momenteel ook problemen spelen, maar zowel vvd als cda er nu de vingers niet aan kan branden omdat er in Nederland momenteel ‘toevallig’ verkiezingen zijn en zij anders hierdoor zetels kunnen verliezen, dat is toch de grootste waanzin! Dat een kiezer dit niet ziet is echt verschrikkelijk en wat nog erger is is dat jullie dit dus ook doen aangezien jullie zeggen: “2 dagen voor de verkiezingen wordt er zoiets bepaald”. Jullie gaan er dus ten eerste vanuit dat ze dit alleen doet om stemmen te trekken en ten tweede dus dat het niet waar is aangezien het als lokkertje is..?

Om maar eens een groep te nomen: er zijn genoeg oudere mensen die voor het CDA zijn maar niet willen dat de snelheden omhoog gaan, dan verliezen ze daar toch ook stemmen mee?! Ik vind het juist erg goed dat er nu nog beslissingen worden genomen en dan vooral ook nog vlak voor de verkiezingen, dat getuigd van daadkracht en niet alleen maar een beetje tactische beslissingen nemen…

ps. reply aub!
typisch nederlands zeg je dan? in België heb je ook een massa flaters.
Hier komt men zelf nog niet tot zo’n een bespreking over de snelheid verhogen, hier waren ze eerder bezig over 80km/u voor vrachtwagens ipv 90
@Autoblogger.
Whahahaha. LOL :-D.
Het zal niet meer gebeuren meneer !
@Rick: ik geef je helemaal gelijk vwb de regering en ben zeker niet van mening dat de werkzaamheden maar even ’stilgelegd’ moeten worden. Maar ben jij nou zo naief of is het allemaal erg toevallig dat Karla dit nu naar buiten brengt? We schrijven/praten al tijden over dit probleem maar Miss Peijs roept telkens dat we langzamer moeten rijden vanwege het milieu… en dan dit! Kom op zeg.
@JHN:

Als links aan de macht komt zijn we zeker allemaal arm en is de schatkist over een paar jaar leeg. Vraag me af in wat voor treinen we dan rijden? :)

@RS06:

Hoe moet dat gefinancieerd worden en wat moet er dan met de rest van Nederland gebeuren?

@GTR:

Een ding scheelt Carla Peijs is gelukkig niet zo wispelturig als Wouter Bos kabouter die elke keer zijn mening verandert…. :)

@Rick:

Je hebt gelijk wat betrefd het punt dat ze gewoon nu nog maatregelen moeten nemen in plaats van eerst eens lekker af te wachten en na de verkiezingen weer eens wat te gaan doen. Gewoon door blijven gaan toont tenminste karakter en lef!
Niet echt een objectief stukje. Als je het CDA niet mag hoef je dat zo nog niet te uiten. Juist dat is zielig om een autosite als medium te gebruiken om je mening te geven.
Ergens over ouwe hoeren vs. iets nou eens gewoon DOEN !
Wil iedereen even ze mening voor zich houden anders word JPM toch wel erg verdrietig….
Ik vind autoblog een leuke site, met leuke verhalen van auto’s enz. En een mening geven vind ik ook niet zo erg. Maar ik vind dat je wel iets in zijn waarden moet laten, want toevallig stem ik CDA en niet omdat Mvr. Peijs dat heeft gezegd, Maar omdat ik vind dat het het beeste is voor ons land. En als je geen CDA zou stemmen omdat Peijs zoiets zegt en jij denkt dat het zieljtes winnen is, dan vind ik jou een kansloos figuur.
beeste:beste
Als rechtgeaarde Belg heb ik met de Nederlandse verkiezingen niks te maken, maar ik vind dit zeer ongepaste propaganda tegen de christendemocraten. Hebben jullie door wat voor muggenzifterij (van een muis een olifant maken) dit is? boodschap: laat jullie niet doen, lezers! Dit is hypocriet en machtsmisbruik. Wat doet deze schrijver eigenlijk nog op autoblog.nl?
@JPM: autoblog is een weblog…

@Benny: lol ;)

@lexus: dank je!
Lexus et al.
Dit is een autosite en omdat de auto in de politieke wereld in het verdomhoekje zit belicht autoblog natuurlijk graag de politiek vanuit een autostandpunt. Dat mag toch?

Ik vind de “truc” van Karla Peys hoopgevend.
Het getuigt ervan dat politiekers beseffen dat de automobilist ook stemt. En dat een autovriendelijk standpunt stemmen kan opleveren.

Dat lijkt mij een belangrijke ontwikkeling. Voor het éérst in wel 30 jaar denk ik, is in de Nederlandse politiek te merken dat er terug rekening wordt gehouden met de auto. Diverse partijen gooien visjes uit om automobilistenstemmen te vangen.

Nu kan het natuurlijk dat dat het enige doel is. Politiekers zijn niet te beroerd om met een leugen wat stemmetjes te winnen en vervolgens hun beloften straal te “vergeten”. Eigenlijk waren ze nooit van plan die te houden, maar de stemmen zijn binnen en daar ging het om.

zoals meestal geldt ook hier dat het origineel beter is dan de kopie en minstens voor déze verkiezingen zou ik daarom als Nederlander toch maar Wilders stemmen.
mijn voorkeur zou een coalitie van de VVD, CDA en Wilders zijn. Ik stem al jaren lang op VVD, en ben dit van plan weer te doen. Verder CDA omdat ik vind dat Jan peter balkenende het land goed geregeert heeft, en ik grote twijfeld heb bij de leiders van andere partijen. En als laatste zou ik willen dat Wilders zich erbij voegde, hij houd de politiek een beetje wakker en zijn ideeen spreken mij erg aan. Ik vind dat er genoeg allochtonen in NL zijn (niet racistisch bedoelt). en ik geloof dat Wilders ook goede plannen had voor de auto liefhebbers.
@ Benny : ik had het niet tegen de mensen die hun mening geven maar over de openingspost.

@autoblogger : dat kun je wel zeggen maar het komt gewoon heel flauw over. Je kan wel zeggen dat je het ongepast vind van Peijs, maar om ze nou vreselijk kansloze figuren te noemen. Verder een leuke site hoor!

@Lexus : Juist helemaal gelijk!
@autoblogger ik vind het trouwens ook schandalig hoe je dit onderwerp brengt je kraakt het CDA onnodig af. Wees blij als autofan zijnde dat ze dit idee aandragen.
denk zelf dat t een linkse coalitie wordt sp, pvda mss vvd of groenlinks & christen unie
hoop zelf ook dat t een linkskabinet wordt ben namelijk student en socialist lolz

maarre om terug te komen op ’t onw die uitspraak van peijs is volkomen nutteloos ze wilt het wel maar ze kan niet garanderen dat het mogelijk is….
ze kon beter zeggen we gaan kijken of het mogelijk is de max snelheid verhogen dmv onderzoek etc..

kortom niet stemmen op een persoon die zijn standpunt zelf verdraaid
Lees dit verhaal eens……verhelderend (not my cup of tea, maar wel een goed verhaal)

http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=1914
@ autoblogger

Ja daar heb je absoluut gelijk in, maar zoals je waarschijnlijk al merkte ben ik erg liberaal en stem dus vvd/cda. In dit geval is het waarschijnlijk dan toch wel een beetje om de stemmen te trekken inderdaad, maarja dit is een standaard procedure, kijk naar Bos die alle minder gestelde mensen weet ik veel hoeveel geld beloofd van onze hardverdiende belastingcenten en van de schatkist die al een negatief saldo bedraagd. (die gast begrijpt niet dat alle baanscheppende en hoofdsponsors van de belastingdienst hierdoor wegtrekken).

Off Topic:

Waar ik me wel boos over maak is om de zaak van Irak, daar gaat het echt om levens en omdat wij dan maar even toevallig verkiezingen hebben wordt daar nu gewoon echt GEEN aandacht aan besteed omdat het stemmen kan kosten, dat is en blijft een zeer maar dan ook echt zeer slechte zaak.
Mensen willen we ajb ophouden met dat hypocriete gedoe!
Als autoblogger was geopend met “de kansloze figuren van de PvdA of een andere linkse partij” dan waren de reacties hier heel anders geweest!

En ook gaarne dat eindeloze geouwehoer over dat dit een autoblog is en dat er geen politieke stukjes op horen. WTF! mensen. De verkiezingen staan voor de deur en als je hier niet kan vinden hoe de politiek tegen de automobilist aankijkt. Waar zou je dat dan wel moeten vinden?! In andere media hoor je immers alleen maar gezeur over integratie en de “H” woord aftrek! Dus bij deze, ik heb er geen moeite mee!

Voor wat betreft deze aktie van min. Peijs, is het niet een gevalletje een gegeven paard in de bek kijken?! We take it every wich way we can! Ja toch, niet daaaan?! ;)
yep ik stond in de file … lol

oh en vvd for the win! omhoog met die snelheid
Eindelijk iemand die tegen het afval van links durft in te gaan met hun 80 km zones, dat levert 3 x meer uitlaatgassen op en meer ellende voor de automobilist. er liggen sinds 1960 nog steeds 2 banen door dat linkse tuig en maar lekker je klauw ophouden. Jullie werken niet, dus staat je ook niet in die klere file elke dag.
Rick Dos & co: je mening zeggen is OK. Typisch Nederlands trouwens. Maar hier bleef dit jammer genoeg niet bij: het is echt wel negatieve propaganda. Laat deze site nu toch puur over auto’s gaan en niet politiek. Tussen de mening door vind je mss iets terug over snelheid en wegen en zo, maar voor de rest is het politiek. Ik zat ooit is een jeugdwerkgroep ruimtevaart die de sterrenwacht werd uitgezet omdat het op den duur niet genoeg to the point was. Het draaide voor een groot deel rond een ruzie tussen 2 kernleiders en de verdeling van de JWR was een feit: de helft werd bij de jeugdwerkgroep sterrenkunde gevoegd door de directie van de sterrenwacht, en de andere helft werd onafhankelijk en sprak ergens anders af. Ik heb mij er dan maar uit teruggetrokken. De hele mailinglist ging over bijna niks anders dan die ruzie. snappie snappie??
ik zal maar meedoen:
laat maar
Sammie, Sammie, Ik snappie, snappie! ;)

Overmorgen is het allemaal wel weer achter de rug. Dan is het weer: we dronken een glas, we deden een plas en alles bleef zoals het was……….Zie je ook vaak genoeg tussen Audi en BMW hooligans. Het ene moment zitten ze elkaar af te maken en het andere moment zitten ze gezamenlijk Chineze auto´s af te kraken. Capiche! ;)
Peugeot407coupe
gasten, ik stem VVD!
Haha ik ben het zo eens met Rick dos, maar audi is wel beter.
Aangezien je het met me eens bent…….I´ll let this one slide! ;)
Tjah, Als Belgen discussiëren is dat mss diepgaander dan in Nederland, maar jullie doen het wel meer! en weetikveel van jullie verkiezingen: ik ben minderjarig. maar goed: ik moet van beiden Audi en BMW totaal niks weten. Van geen enkel Duits executivemerk trouwens. Leve Volvo (zelfde klasse, maar beter !!
Heb zojuist op Telegraaf.nl ook al mening gezet…van mij mogen snelheden omhoog tot max 150 km/pu (harder mag ook maar is gewoon niet realistisch in Nederland) deze worden dmv electronische snelheidsborden (led-indicatie) in variaties van 5km/p dus 30/35/40/45/50/55 etc etc t/m 150 km p/u weergegeven daar waar de omstandigeheden dit toelaten dus ook bij file rijden zijn er variaties zodat beter in kan worden geschat wat de omstandigheden zijn..
Zelf wordt ik ’s avonds veel sneller moe als ik 100km p/u rij terwijl als ik harder rij meer moet opletten en dus ook alerter ben..valt me ook op bij anderen..mensen die langzaam rijden zitten vaak te suffen en kijken soms totaal niet waar ze rijden..beetje rond turenluren… Ikzelf ben geneigd om naar lekkere meiden op straat te kijken als ik langzaam rij…leuk maar wel gevaarlijk, terwijl als ik doorrij meer voor(r)uit kijk en beter concentreer op autorijden/overig verkeer.
Verder ben ik een groot voorstander van zowel links als rechts inhalen, omdat dit er voor zorgt dat verkeersdeelnemers beter moeten opletten. Ook ben ik voorstander van het juridisch aansprakelijk stellen van mensen die ongelukken veroozaken terwijl ze van weghelft veranderen…dit zorgt er voor dat al die malloten die als kippen zonder kop hun auto op linkerbaan gooien (uiteraard zonder richting aan te geven, maar met is minstens zo irritant) tijdens een inhaalmanoevre beter moeten gaan opletten… ALs laatse vindt ik dat bestelauto’s/SUV’s/vrachtauto’s en ander voertuigen die het zicht naar voren belemmeren verplicht rechts moeten rijden en alleen op de linkerrijbaan mogen rijden om in te halen ( rij zelf o.a. in een Cayenne, maar mijn overige auto’s liggen een stuk lager op de weg, vandaar)
Zal wel weer een hoop kritiek krijgen van de echte kenners, maar ja we weten zelf altijd alles het beste…en daar hoor ik zelf uiteraard ook bij :)
Biturbo, ik hoor vooral een toename van regeltjes in jouw betoog in plaats van een afname.

Meer leven en laten leven, en luitjes die hun slak er voor gooien heb je een stuk minder als de linkerbaan 200km/u ++ doet :)
Ik vind dat hier zeer engatief wordt gesproken over cda, maar desalnietemin vind ik diook misschien wel een goedkope truc, maar dat zijn de meeste uitspraken in de verkiezingsstrijd. Toch stem ik op CDA of VVD, omdat deze partijen mij het meeste garantie geven dat ik als automobilist beschermd wordt. Als het aan de linkse partijen ligt, met bitch Halsema aan de leiding, zullen we allemaal moeten gaan fietsen of met het OV omdat autorijden te duur is geworden. Ook voor onze economie en wat de afgelopen jaren is bereikt vind ik dat de VVD en CDA mijn stem verdienen! En ik vind dat iedereen maar over moeten nadenken anders heb je over 4 jaar weer de nare zaken die VVD en CDA moeten oplossen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).