Verkeerdregels

Auteur: , 57 Reacties

‘Verbied onnodig remmen’, las ik een tijdje terug in een oude aflevering van het blad Arts & Auto. Een man schreef in een bevlogen stuk hoezeer hij zich stoorde aan onnodig oplichtende remlichten. De man -type zure zult, zoals een vriendin zou zeggen- bleek zich op te winden als hij voor het stoplicht staat, en de gene voor hem houdt zijn rem ingedrukt. Hierdoor branden de remlichten (dûh), en dat vindt hij dus hinderlijk.

Hij pleitte er bloedserieus voor om dat bij wet te verbieden. Dus dat je bijvoorbeeld als automaatrijder je auto verplicht in de N-stand moet zetten bij elk stoplicht, zodat je je rem niet ingedrukt hoeft te houden. Mijn God. Laat deze man in vredesnaam achter de geraniums plaatsnemen om er nooit meer vandaan te komen.

Want het zijn zekerweten dit soort types die de meest onzinnige (verkeers)regels bedenken. Wie heeft bijvoorbeeld toch ooit bedacht dat het altijd jouw schuld is als je een fietser aanrijdt, al gaat hij zelf onder je wielen liggen?! En welke alien vond dat brommers op de weg moeten in plaats van op het fietspad? Dat móet iemand zijn bij wie het niet tot het verzuurde brein wil doordringen dat er ook mensen bestaan die misschien wat jonger zijn. En dus wilder. En dus roekelozer. Die je dus gaan inhalen op hun opgevoerde bromding. Die je niet ziet omdat ze zo hard mogelijk willen en dus heel aërodynamisch met hun neus tussen hun knieën ineen gedoken zitten.

Het moet een al even zure zult zijn die volhoudt dat het nut heeft om ook midden in de nacht niet harder dan honderd te rijden. Al is er op alle banen geen kip te bekennen. Deze types schijnen ook te denken dat het zinvol is om op zo’n zelfde tijdstip minuten lang voor rode stoplichten te wachten, terwijl er in geen velden of wegen een mens te zien is. En hij was het die mij een parkeerboete gaf toen ik een pracht van een tekening had gemaakt van een blauwe schijf, omdat de ‘echte’ plotseling pootjes had gekregen en er vandoor gegaan was. Kan iedereen overkomen. Maar de parkeermeneer was onverbiddelijk. En ik weet het zeker, het was dezelfde zure zult van wie ik die boete kreeg voor het hebben van plakband op mijn rijbewijs (het alternatief was een rijbewijs in twee delen. Mag ook niet). Hij is het trouwens ook die roept om een verbod op iedere handeling die niet met autorijden zelf te maken heeft. Eten, drinken, roken, praten, telefoneren, muziekje opzetten: het zou verboden moeten worden, bromt ie. Lotte schreef er al over.

Het zijn niet alleen de zure zulten die deze regeltjes bedenken en handhaven, het zijn ook deze types die zich met chirurgische precisie aan die onzin houden. Soms moet je even het heft in eigen handen nemen omwille van de veiligheid en de pais&vree op de weg. Een strookje opschuiven als iemand wil invoegen bijvoorbeeld. Een sympathiek gebaar, zou je zeggen, dat een hoop stress en bijkomend ander (vinger)gebaar voorkomt. NOT – als het aan de wetgever ligt. Want het is verboden. Het verkeer op de snelweg heeft voorrang, de invoeger dient zich aan te passen. Wat voor capriolen hij ook moet uithalen. En dan is het wéér die zure zult die stoïcijns voor zich blijft kijken en je nog geen centimeter ruimte gunt omdat regeltjes nu eenmaal regeltjes zijn.57 reacties

Zure zult

Ingrediënten:
5 kilogram gewassen varkenskop en schouder, 5 kilogram gewassen kalfsnek, 1 gesnipperde grote ui, 1 citroen in vieren gesneden, water, 2 kilogram varkenslever, foelie, nootmuskaat, suiker, 15 gram zout, 2 gram peper, azijn en witte wijn.

Bereidingswijze:
Varkenskop, schouder, kalfsnek, ui en citroen met water begieten tot alles net onder staat. Breng het geheel aan de kook en laat het vlees zolang trekken tot dat het vlees loslaat van het been. Kook de varkenslever tot deze gaar is. Haal het vlees van de kop uit het kooknat en ontdoe het vlees van de beenderen. Maal het vlees samen met de varkenslever. Voeg een hoeveelheid van het kooknat van de kop toe tot een smeuïge massa ontstaat. Meet de hoeveelheid liter zult dat u heeft en voeg per liter ½ theelepel foelie, ½ theelepel nootmuskaat, ½ theelepel suiker, 1 theelepel witte peper, 1 eetlepel zout en 1 eetlepel azijn of witte wijn toe. Laat het geheel nu gedurende 15 minuten zachtjes stoven. Spoel een paté vorm of kleine aardewerk bakjes om met koud water. Vul ze met het zure zult mengsel tot net onder de rand. Laat de zult afkoelen en in de koelkast opstijven.
Bram! Ga je mond – eh toetsenbord spoelen!!;-) O gruweldegruwel!
Is het niet gewoon puur Nederlands om alles met regeltjes te willen vastleggen?

Ik moet zeggen dat het herkenbaar is dat remlichten zeer vervelend zijn! ‘S avonds als mensen onnodig (hard) remmen waardoor andere mensen nog harder remmen…enz… tot file aan toe!
Ik stond laatst ’s nachts voor een stoplicht en er stond een nieuwe A6 met van die LED-jes. Hij stond ook de hele tijd op de rem en ik werd gewoon compleet verblind dat ik opzij moest kijken! Maar onnodig remmen verbieden! ????? Nou nee!


Tjaaa.. Meike…

Meedenken doen de ambtenaren hier in Nederland helaas niet! Schadalig dat je een boete heb gekregen met die parkeerschijf! Maar nog schandaliger is een gouden Mercedes! ;)
Achter de geraniums? Ha, je bedoelt eronder, toch?
smaakversterker
Onnodig remmen is voor mensen die hun verkeersregels niet kennen
Het klinkt gewoon al zo ranzig als de nete – zure zult. Dat kan geen mens dan toch meer lekker vinden???
Ik vind onnodig remmen op de snelweg ook heel irritant. Bijna altijd volstaat het om je gas los te laten.
Onnodig remmen is de favorieten hobby van die levenloze bumperkleef figuren en de oorzaak van mensen die denken dat jij met 90 km/p.u. komt aanrijden op de linkerbaan. Om een lange verhaal over zure zult(dat is echt zo ranzig spul) kort te houden, we rijden nooit alleen op de weg en dus zullen we daar rekening mee moeten houden, af en toe hier en daar rechts inhalen bevorderd dus wel degelijk de doorstroming;)
@ Alwin dat is zeker zo! alleen zo jammer dat niet iedereen dit door heeft.

Ze moeten de stoplichten hier net zo instellen als in Italië bijvoorbeeld. Als ze op rood staan springen ze eerst op oranje en dan pas groen. Je kan dus als je voor een roodlicht staat altijd even je auto in z’n vrij zetten en als het oranje wordt dan pas in zijn versnelling zetten. Ik vrees alleen wel dat het stoplicht dan steeds meer op een dragstoplicht gaat lijken, wat het voor mij soms al is.
Opzich zijn dit weer een paar voorbeelden die inderdaad op de ‘nutteloosheidsgraad’ een 10 van mij krijgen, maar wisten jullie dan Nederland het veiligste land qua verkeer TER WERELD is?

Over dat remmen, tijdens mijn snelcursus heb ik geleerd dat als je heel even moet remmen op de snelweg je ook even je handrem kan gebruiken, want dan zien de mensen achter je je remlicht neit ineens aan gaan, dit voorkomt de schrikreactie dat dan iedereen op zijn rem gaat staan en er dus meteen een opstopping komt, daar zit opzich wel wat in vind ik.

Toch wil ik nog wel even zeggen dat het per diender verschilt wat voor boetes en of je boetes krijgt. Vannacht was een vriend van mij aangehouden met 145 km/h waar je 100 mag rijden en guess what, hij werd staande gehouden maar ze hielden het bij een waarschuwing omdat het nacht was…

ps. Die actie van de getekende parkeerschijf vind ik wel echt geniaal :).
Geen goede column. Ik vind het ook onnozel dat arts&auto onnodig remmen wil verbieden, maar op de snelweg erger ik me er ook wel eens aan. Door remlichten worden mensen snel gealameerd en ontstaan soms schrikreacties. Waardoor iedereen onnodig langzaam rijdt.

Ik vind wel dat de columnschrijver te makkelijk is. Vooral snachts gebeuren veel ongelukken door het niet in acht nemen van de, ook dan, geldende verkeersregeles. Hij heeft een zeker een punt dat het vervelend is dat je snachts ook maar 120 mag rijden, en moet wachten voor een rood stoplicht als er een leeg kruispunt voor je staat. Maar die regels moet je nu eenmaal in acht houden, tegenwoordig is het tot laat druk op de wegen, dus waar wil je de grens trekken?
Dat hebben ze hier in Italia al eeuwen geleden afgeschaft. Iedereen vertrok nl. al bij oranje!
Nog zo’n gevaarlijke regel: rechtdoorgaand verkeer heeft voorrang. Hoe vaak ik al niet (bijna) overhoop ben gereden als voetganger. Probeer dat maar eens uit te leggen aan italianen! Als ik nu in NL ben kijk ik eerst tig keer achterom.
Die tip over die handrem is niet aan te raden. Bij nat weer eindigde een vriend van mij acterstevoren in de vangrail na ‘even’ met de handrem gespeeld te hebben. Toch best zonde van die rechterzijkant!!

Al moeten idd een hoop mensen leren om met hun voetjes van die rem af te blijven. Maar anticiperen schijnt nog niet zo makkelijk te zijn.
@Meike:
erg hè? Ontzettend ranzig.. Ik zie het regelmatig in de supermarkt liggen, en nu je de naam steeds weer gebruikte was ik toch benieuwd wat het precies was.. En na de 2 hoofdingrediënten te hebben gelezen wilde ik jullie dit niet onthouden :D

Ik moet zeggen dat ik me (na mijn eerste weekend alleen in een auto aan het verkeer te hebben deelgenomen) eerlijk gezegd ook erger aan mensen die op een perfect vlak stuk weg voor een stoplicht op de rem blijven staan :P Het is nog erger als ze niet weten wat ze willen, maarja om het nou te verbieden!

Wat ik echter las op autoblog.com (een amerikaanse blog) is dat in Nederland juist geexperimenteerd wordt op zo min mogelijk regels. Als voorbeeld werd Drachten genoemd (Erg bijzonder op een Amerikaanse site). Wat één of andere Drachtige verkeersdeskundige zei is dat ze daar experimenteren met zo weinig mogelijk verkeersborden en zoveel mogelijk rotondes. Het is de bedoeling dat de verkeersdeelnemer socialer gaat rijden ipv zich ergert aan alle regels en alleen aan zichzelf denkt oid. Op zich wel interessante gedachtengang, maar wel apart dat ik daar hier in Nederland niets over lees, maar in de VS wel.

Ik zal proberen de link te vinden :)
Rick waar basseer je dat tweede feit op dat het hier zo veilig is?
Ik maar denken dat de belgische snelwegen juist veiliger waren? :D
Witte Halfgod
Fantastische aanleiding…onnodige remlichten als je bij een stoplicht staat, meestal het gevolg van een automaat, tenzij een CVT dan heb je daar geen last van. Al die regels waar wij ons aan moeten houden; neem dan Japan, daar is het Ongeschreven regel dat je stadlicht uit doet als je bij een stoplicht stil staat…en waarom? houd je vast…omdat de tegenoverstaande auto’s er last van hebben. Prachtig!!

mvagusta: is mij ook overkomen met een nagetekende parkeerschijf; ik dacht dat het er om ging dat je maar 2 uur mocht staan…maar het gaat om een blauwe (fraudeerbare schijf!!) die vervolgens nergens meer te krijgen is….misschien handig om ook op de parkeer meter te vermelden waar de dichtsbijzijnde blauwe schijf te koop is.
Toffe column!
Ook voorrang van rechts is zo’n reglement uit de tijd van paard en kar denk ik.
De meeste ongevallen gebeuren trouwens met ofwel kop-staart ofwel voorrang van rechts. Men noemt dat dan: het niet respecteren van de voorrang. Terwijl het maar al te dikwijls de oen die van rechts kwam die op idiote wijze die voorrang opeiste. In Engeland geldt ook voorrang van rechts! bij ons zou het dus voorrang van links moeten zijn?
Ze hebben dat in Engeland goed opgelost: ieder kruispunt is een (juridisch) rondpuntje. wie eerst op het kruispunt is heeft dus voorrang. Dat werkt prima!
oh het was niet autoblog.com maar Leflante News:

The many rules strip us of the most important thing: the ability to be considerate. We’re losing our capacity for socially responsible behavior,” says Dutch traffic guru Hans Monderman, one of the project’s co-founders. “The greater the number of prescriptions, the more people’s sense of personal responsibility dwindles.” The project’s underlying theory is less rules eliminates the tunnel vision caused by excessive regulation. In this case, “unsafe” may be “safe,” because motorists are forced to be more vigilant.” – http://leftlanenews.com/index.php?s=drachten
Enne…
In plaats van ons allemaal zoveel te storen aan wat een ander allemaal doet (om nog maar te zwijgen van de verwerpelijke reflex om bij iedere “storing” moeder overheid te willen inschakelen), zouden we allemaal gewoon beter wat…verdraagzamer zijn. Leven en laten leven.
@ Benny

Een interview van een Nederlanse vrouw die in het Europees parlement zit, oftewel betrouwbaar ;)
Wat betreft die rem indrukken bij de stoplichten: toen ik bezig was mn vrachtwagen rijbewijs te halen stelde mijn instructeur dat verplicht, om te voorkomen dat ie misschien ging rollen en zo tegen zo’n mooie blinkende personenwagen zou botsen. Ook is het niet altijd even vlak, dus ook bij een personenwagen is het niet altijd overbodige luxe.
Heel eenvoudig en simpel : Get the fuck out of the way , dan moet er niet onnodig geremd worden als je op het derde vak iets sneller wil dan de gemiddelde chauffeur … ;-)
Dank Zoef! En inderdaad, de rechts heeft voorrang-regel kan levensgevaarlijk zijn. Ik geloof er wel in, dat het veiliger wordt als er minder regels zijn. Hoewel het vooral effect zal hebben op weldenkende mensen. Nietdenkende mensen zullen uit onnozelheid een zo mogelijk nóg groter gevaar zijn op de weg. En slechtdenkende mensen zullen het ervan nemen. Maar goed, denken de weldenkenden dan, leven en laten leven inderdaad. En zo komt het toch nog allemaal goed.
En o ja, ook ik stoor me aan onnodig remmen op de snelweg. Gewoon, omdat het opstoppingen veroorzaakt en gevaarlijk is. De man in Arts&Auto bedoelde indrukken van je rem als je voor het stoplicht staat. Sorry hoor, maar ik vind het écht gezeik om daar regels over te willen.
is de reactie van sacha een volstrekt nutteloze bijdrage of moet er een plaatje bij? ;-)
Vaak wordt regelzucht gezien als een typisch Nederlands fenomeen, waar we ons allemaal aan ergeren. Het is echter niet de regelzucht die zo vermoeiend is, het is het feit dat Nederlanders zich continu tegen de regels menen te moeten verzetten. Het kost veel meer energie om je over regels enorm druk te maken dan om ze te respecteren. En guess what..? Deelnemen aan het verkeer wordt er voor anderen een stuk draaglijker door. Overigens ben ik van mening dat men een goede chauffeur herkent aan het feit dat ie weinig remt -en dus goed anticipeert.
Ach ja wat zal ik zeggen……we hebben weer iets gevonden om over te ZEIKEN!

Wellicht dat iedereen zich daar eens druk over moet gaan maken! Ik word er echt schijtziek van, van dat gezeik om helemaal NIKS!

Jezus christus mensen, het verbieden om op je rem te staan voor het stoplicht! Waar gaat het in godsnaam over! Zijn we nou met zijn allen in Nederland zo intolerant geworden, dat we ons zelfs HIER aan gaan irriteren?!

Welcome 2 Holland anno 2006!

Ik begrijp ineens de uitslag van de verkiezingen van gisteren!
Het vermoeiende is wel degelijk de regelzucht regelneef.
@ Sacha: I’m doin a hundred on the highway, so if you do the speed limit, get the FUCK outta my way

Gruwelijk nummer is het toch.
@ stan —> wel heel toepasselijk ! zeker als er zo een zeikerd tegen 120 km/h op het derde vak aan het kachelen is …

Heel simpel : 1ste vak voor vrachtwagens en ” sloompies”
2de vak voor personenwagens 120 km/h
3de vak voor personnenwagens 140 km/h en +

Als ik 120 km/h rijd dan ben ik naar overal en nergens aant kijken, in tegenstelling tot ik de snelheid 150 – 160 rijd , ben ik veeeeeeel aandachtiger en meer bezig met het verkeer. Maar dan je moet regelmatig remmen voor een
sloompie , die thuishoort op de tweede rijstrook …

Kijk naar de befaamde autobahn in Duitsland , + 160 km/h crashen , doei verzekering !!

Daar heb je zo geen remmers … en heel wat minder ongelukken !
“Een strookje opschuiven als iemand wil invoegen bijvoorbeeld.”

Wat weer ongelooflijk irritant is voor de mensen die op de linkerbaan vervolgens weer moeten afremmen. Invoegen moet je met een gepaste snelheid doen, dezelfde als het verkeer op de snelweg dus. Dan hoeft er dus helemaal niemand een baantje voor je op te schuiven.
Dat strookje opschuiven doe je natuurlijk alleen maar als er plaats is. Doe ik ook altijd, des te irritanter is het wanneer men dit niet voor mij doet, ondanks een lege weg erachter. BAH.
@wouter: wat me vaak opvalt is dat de meeste mensen heel rustig snelheid maken op de invoegstrook…. Waarom? Waar hebben ze meer dan 100pk voor als ze er maar 60 gebruiken…. GASGEVEN en pas NA 450.0 toeren schakelen als je invoegt zou heel wat gekloot op de snelweg schelen
“Doe ik ook altijd, des te irritanter is het wanneer men dit niet voor mij doet, ondanks een lege weg erachter. BAH.”

Lees de reactie van w0o0dy: tenzij je in een veertigtons zandwagen rijdt, zijn 99% van de invoegstroken lang genoeg. Gewoon gas geven, dat heb je ook zo op je rijles geleerd. Jij wilt invoegen en je moet inderdaad voorrang verlenen aan de anderen die al op de snelweg rijden.
Waarom een conflictsituatie creeren als er ruimte is om op te schuiven? Mijn auto heeft 192 pk dus ik heb altijd snelheid genoeg. En meer invoegstroken zijn niet lang genoeg dan je denkt.
Andere situatie dan: je rijdt op een drie baansweg op de meest rechterbaan (zoals het hoort). Op een gegeven moment moet je inhalen. Op de tweede baan rijdt iemand net iets sneller, met zat plaats om op te schuiven naar baan 3. Moet ik gaan remmen, extra gas geven, of kan ik (uiteraard na richting aangeven) verwachten dat die ander niet zit te slapen, dus mij ziet en opschuift naar de lege baan, zodat we allebei onze weg zonder snelheidsverlies kunnen vervolgen. Ik schuif altijd op, en erger me als iemand anders zit te slapen.
Cuore sportivo
ik kan me daar ook aan ergeren als iemand voor de lichten op zijn rem blijft duwen, vooral als het donker is.’t Is toch veel makkelijker vertrekken ook als je al gas kunt geven en vervolgens maar je handrem te lossen … Het is nog vervelender als die pinker staat te flashen, ik zet die ook maar op als ik moet aanzetten. Maar ik zou het zeker niet in de wet zetten, het is niet onveilig en als je nachtblind bent of rap verblind van zoiets doe ofwel je zonnebril aan(’s nachts, dom zicht he?!) of blijf vanachter het stuur of leer ermee leven
Klaarblijkelijk hebbe ze in Nederland al even tijd als in België om zich met deze nuttige topics bezig te houden.
En dan maar verschieten dat de mensen kiezen op alternatieve politieke partijen.
Doe zo verder, kunne we binnenkort naar het parlement komen om naar een freakshow te kijken
Twee dingen die me opvallen:

– met betrekking tot onnodig remmen:
Iemand die alleen aan een rood licht staat heeft – vooral ’s nachts – overvloed van gelijk om op de rem te blijven staan, op voorwaarde dat er geen rij wachtenden achter hem staat natuurlijk. Maar zelfs dat stoort me niet mateloos.

Waar ik me wel ongelooflijjk in kan ergeren zijn automaatrijders die hun voet continu bij eender welke snelheid of situatie tegen het rempedaal laten rusten en dus ALTIJD met remlichten aan rondsuizen. Irritant, gevaarlijk en enorm verwarrend voor achterliggers.

– met betrekking tot de handrem gebruiken op de snelweg (ergens in de comments):
De instructeur die dat verkondigt moest z’n licentie verliezen, voorgoed.
offtopic:

haha, moet je deze link eens bekijken:

http://www.ongein.nl/ongein/item.aspx?id=5275
@WoOdY: Ik stel voor dat we “invoegstrook” omdopen in “acceleratiestrook”. En dat dat een verplichte vraag én handeling voor het rij-examen wordt.
@Djivy: Huh? bestaan er echt mensen die dat doen?
Xact
@Zoef: je bedoelt dat van die automaatrijders?

Tuurlijk, is te vergelijken met een niet-automaatrijder die z’n linkervoet (verkeerdelijk) tegen het koppelingspedaal laat rusten en de levensduur ervan met een derde verkort.
Mijn auto instructeur heeft mij inderdaad ook geleerd om je rem ingedrukt te houden bij stoplichten, dit om te voorkomen dat je het kruispunt op schiet als je een aanrijding van achter krijgt……
Bravo Meike, een top collum.

Het wordt tijd voor de PvA (Partij van Autobloggers) ….. met Meike als lijsttrekker !!!!!

Volgens mij komt het dan allemaal goed op de Nederlandse wegen!

P.S. Begin maar vast met een lijst met kandidaten te maken, Meike. Over 4 maanden moeten we toch weer gaan stemmen. Is die alvast klaar!
Meike for president !
Leuke column Meike. Ik krijg alleen het gevoel dat je niet van zure zult houdt ?! ;-)
1) Mij is ook geleerd de rem te gebruiken voor een rood stoplicht, voor de reden zoals JeroenM al aangaf. Dus het lijkt me doelloos om dit te verbieden, al geef ik toe dat mensen die bijv op de snelweg om NIETS elke keer de rem aantikken wel echt vreselijk irritant zijn.
2) Betreft de brommers op de weg; er ontstaan soms gevaarlijke situaties met opgevoerde brommers + jonge roekeloosheid, maar feit blijft dat het aantal ongevallen met brommers is gedaald sinds ze op de weg rijden. Omdat ze vroeger op fietspaden reden en de snelheid voor die dingen nu eenmaal te groot is op kruispunten met de autowegen. Als je rechts afslaat bijv en je steekt een fietspad over waar een bromfietser van rechts komt met 50 km/u, dat zie je nooit snel genoeg. Wat dat betreft vind ik het wel een goede regeling, alleen moeten ze die dingen wel opvoeren EN netjes rijden (uiteraard geen auto’s inhalen, maar wel rap kunnen optrekken)
De collumn ging op het begin over onnodig remmen bij stoplichten … okey dat is wat raar … maar onnodig remmen op de snelweg moeten ze WEL verbieden !

Ik erger me kapot aan die zakkewassers die om elke wissewasje op de rem gaan staan.
Wat ik durf te beweren: Oorzaak heel veel (spook)files > onnodig remmen !
Ik zal uitleggen waarom: licht remmen (wat net zo goed gas terug kan zijn) = 3 auto’s verder > iets harder remmen = weer drie auto’s verder schrikreacties van onoplettende chauffeurs … weer paar auto’s verder nog harder remmen > tot stil staan of erger !
Dus mijn mening: “Onnodig remmen op de snelweg … verbieden !” Gewoon gas terug en goed blijven opletten.
Daar komt nog eens bij, dat 50% van de onnodige remklanten, als hobby bumperkleven hebben.
Onnodig je voet op de rem houden moet idd verboden worden. Zeker tegenwoordig met felle lampen, 3e remlicht word je vooral ’s avonds gewoon verblind bij het stoplicht.

UTF handrem!

Zelfde geld ook op de snelweg, maar dan niet zozeer het verblinden want daar is de afstand groter, maar probeer eens te remmen op de moter. Is dit niet voldoende dan rijd je of in de file en kan je niet anders of je zit er te dicht op!
Dat iemand aan een stoplicht op z’n rem wil blijven staan stoort me niet.
Maar wat rij-instructeurs klaarblijkelijk niet vertellen is dat als je, nadat je hebt afgeremd omdat het bijvoorbeeld rood is, je best toch even van de rem gaat zodat de wrijvingswarmte die onstaan is van dit remmen kan ontsnappen. Doe je dit niet dan bestaat de kans, uiteraard meer bij warm weer dan bij koud weer, dat je remschijf lichtjes krom trekt doordat je remblok en remschijf contact blijven houden.

Nog een vraagje: Als die rij-instructeur vertellen dat je op je rem moet gaan staan om te voorkomen dat je vooruit wordt geslingerd bij een aanrijding langs achter vertellen ze dan ook dat het nog beter is om het achteropkomend verkeer in het oog te houden en indien nodig op je gas te gaan staan en vooruit rijden om die aanrijding te vermijden? Ik verkies dan toch de gas boven de rem want een aanrijding voorkomen is toch wel handiger denk ik.

Verder sluit ik mij aan bij het feit dat mensen te weinig anticiperen in het verkeer. Remmen op autosnelwegen moet tot een minimum worden herleid.
Pluk (springt) van de petteflet
@ChillyWilly… (betreft de stoplichten)

je kunt ook overal een probleem van maken……

mensen die zich daar al druk om maken zoals de topic starter al zegt…..

Wat ook gevaarlijk is, zijn mensen die bij een 2baans stoplicht (2 banen voor rechtdoor) links gaan voorsorteren, en dan als een slak optrekken…..

vanochtend had ik het ok weer…. een traag fiesta-tje rechts…. met een busje erachter…..
links: een gloednieuwe passat, ik zet mezelf erachter met de bedoeling het busje + fiesta voorbij te zijn, en weer naar rechts in te voegen…. (want daarna moet je ritzen)
die fiesta gaat rustig optrekken, maar toch is hij nog sneller als de passat…. nou daar sta je dan…… je kunt geen kant meer op, omdat naast je inmiddels een hele rij staat (incl vrachtwagens) en je MOET toch weer naar rechts, want de weg vervolg als 1 baans…… die passat gaat precies NET voor de verdrijfstook naar rechts…… hij zal wel gedacht hebben “als ik maar kan invoegen, en de rest heeft pech” terwijl als hij even normaal had gedaan en als een vlotte passat ff gas had gegeven, had ik en de persoon achter mij ook nog normaal kunnen invoegen….. echt jammer….. als je rustig wil optrekken, ga dan gewoon even rechts staan en doe niet zo asosiaal….
Zelfs als er 6 auto’s achter me stonden bij het stoplicht moest ik mijn rem ingedrukt houden…… Het zullen wel regels zijn waar instructeurs zich aan moeten houden.

@jv je leert inderdaad heeeel veel in je spiegel kijken, alleen een beginnend rijder is denk ik niet zo mans dat ie effe gas geeft als hij een aanrijding aan ziet komen
UTF handrem, ChillyWilly? Tuurlijk. Maar wat als je een automaat hebt? Zet je hem dan in de N? Of in de parkeerstand? Maar ik wil niet parkeren, ik wil gáán! (Ik word alleen even opgehouden door dat F*-ing stoplicht…)
Meike.nu » Beter laat
[…] In het kader van beter laat dan nooit: column op Autoblog.nl. “Want het zijn zekerweten dit soort types die de meest onzinnige (verkeers)regels bedenken. Wie heeft bijvoorbeeld toch ooit bedacht dat het altijd jouw schuld is als je een fietser aanrijdt, al gaat hij zelf onder je wielen liggen?! En welke alien vond dat brommers op de weg moeten in plaats van op het fietspad? Dat móet iemand zijn bij wie het niet tot het verzuurde brein wil doordringen dat er ook mensen bestaan die misschien wat jonger zijn. En dus wilder. En dus roekelozer. Die je dus gaan inhalen op hun opgevoerde bromding. Die je niet ziet omdat ze zo hard mogelijk willen en dus heel aërodynamisch met hun neus tussen hun knieën ineen gedoken zitten.” Meike November 26, 2006 om 10:43 pm Rubriek: Algemeen – Permalink […]
‘ toen ik een pracht van een tekening had gemaakt van een blauwe schijf”

Hahaha…. Dat is wel heel Knap:)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).