Vrijmivideo: de achtervolging in Bullitt

Auteur: , 54 Reacties

Het grote spektakel van de film Bullitt uit 1968 is de beruchte achtervolgingsscène door de steile straten van San Francisco.

Bullitt probeert in zijn Ford Mustang Fastback GT twee boeven te vangen in een zwarte Dodge Charger.

Here for your pleasure!

Update – YouToep houdt het nooit zo lang, daarom maar een mirror!54 reacties

Zo net na de eerste minuut zitten wel wat grappige stukjes. De bad guys rammen een camera en bij het achteruitrijden van de Mustang krijgen we een demonstratie van de bladveren, en waarom we die liever niet meer gebruiken. Stuiter, stuiter en klapperen in de wielkasten…
Ik heb deze film een tijd geleden gehuurd om exact deze scene te bekijken, waarna ik kon concluderen dat het níet de moeite was. Oudbollig en traag, wellicht dat een dergelijke “hoge snelheids achtervolging” spannend was, heden ten dage is hij dat niet. Het kijken nog nét waard om het geluid van V8’s.. “there’s no replacement for displacement”.
Voor achtervolgingen moet je Ronin huren !
Zeer mooie achtervolgingsscene! Zeker als je bedenkt dat dit gewoon gemaakt is toe ik er nog niet eens was! Vergeleken met huidige films doet dit er niet voor onder!

Het doet mij herinneren aan Driver, voral in het begin door de stad!
@Barend!

Absoluut! Ronin! Helemaal super die film! Een van de beste ooit! Maar als autoliefhebber moet je die niet huren, maar al in je kast hebben staan! :)
Cool! Deze scene heb ik altijd nog een keer willen zien. Staat in de serie klassiekers bij de achtervolgingen.

Heeft iemand dan ook toevallig de scene met de Audi S8 in HEAT?

Is misschien ook lekker kijken in de vrijdagmiddag.
juist, Ronin ja, die bedoelde ik.
@mvagusta

Helemaal waar, staat hij ook. En mbt Driver, dat had ik nou precies hetzelfde. Ik wou het nog posten maar die ‘driver flashback’ had ik alleen de eerste minuten. Daarna wordt de omgeving beduidend anders. Jammer trouwens dat de opvolgers van Driver allemaal waardeloos waren.
American Muscle cars; ze blijven m.i. bloedmooi en hebbe een prachtige sound.
Dit soort wagens mogen de amerikanen eindelijk eens naar europa brengen ipv die KL** bakken die ze nu verschepen.
Geef mij maar een nieuwe Mustang aub
hier is het allemaal mee begonnen mensen…
Wat een dom einde!!!
en al die body rol :p
Top wegligging zeg!!

(not)
Grappig hoe om de 10 – 20 seconden diezelfde groene VW kever in beeld komt
@wouter: Dat viel mij ook al op :) Ja, al het geld was opgegaan aan de explosie op t eind denk ;)
zijn Janus en Rick dos met vakantie ofzo? begin hun commentaren een beetje te missen.
Tja mensen, ieder mag ervan vinden wat die wil, maar ik blijf dit top vinden. Wel al heel lang geleden dat ik deze gezien heb. Mijn pa heeft hem wel ergens op videoband denk ik. Geluid van de mustang is prachtig. Maar ja, ik heb dan ook zelf het genoegen gehad dat ik erin kon rijden. Niet deze maar een veel zeldzamere ’68 Shelby Mustang GT 500 KR met de 428 erin. Eerste auto waar ik ooit in gereden heb trouwens….
zie de autovisie van deze week voor meer details omtrent deze achtervolging…
LOL :D

Op laatste draait een van die dieven dat raampje achter nog open, doet ie dat nou om te auto niet te beschadigen :) Hij was eigenlijk toch al half stuk :D
1968 mensen! Beefy Yanks en shaky camerawerk.

All you need:
http://pistonheads.com/gassing/topic.asp?h=0&f=&t=284077

Ladingen lekkere vids. Steve’s chase staat er ook bij.
Bullit is al jaren te krijgen op DVD en kost maar een paar Euro. De moeite waard, een film met ‘soul’ en de achtervolging met 5.1 surround :-)
Geinig, al die continuiteitsfouten in ’t begin, met steeds weer dat groene Kevertje…
Leuk is dat het geluid niet van de Mustang komt, maar van een Ford GT40. Dat vond McQueen het allermooiste geluid dat hij kende, dus dat moest in de film.
@Lampredi: Dat geluid komt ook totaal niet overeen met wat de auto doet. Lijkt een beetje op het geluid in ‘C’Etait un Rendezvouz’ van Claude Lelouch, waar het geluid ook totaal niet klopt.
@Kevski Style: Dan heb je het genoegen gehad om in 1 van de mooiste auto’s die ooit gemaakt zijn te rijden. Ik snap namelijk nooit dat al die rijke mensen niet zo’n Mustang Shelby in hun garage hebben staan. Dan kan je pas zeggen dat je een autoliefhebber bent i.p.v. al die standaard dikke auto’s. Zijn ook zeker mooi maar deze mag niet ontbreken.
Via de tiplijn werden we door Bastiaan gewezen op de achtervolgingsscène uit Ronin.
http://www.youtube.com/watch?v=irC62B2fuV4

Bedankt voor de tip Bastiaan.
Safrane BiTurbo
Feitje. De filmmakers wilden geen risico nemen dus als je goed kijkt zie je ook dat op het einde dat de Charger niet in dat schuurtje rijdt maar er gewoon achterlangs rijdt.
Zeldzaam amateuristisch. Zoveel fouten in zo weinig minuten. Ik had deze scene nog nooit gezien maar wel gelezen dat ‘ie zo fenomenaal was: niet dus. Prutswerk. Soundtrack klopt idd totaal niet. Deprimerend slecht knoeiwerk. De achtervolgings-scenes uit de tv serie Dukes of Hazard zijn nog meesterwerkjes vergeleken met dit Bullitt gekut. Destijds moet de toenmalige bioscoop bezoekers het broddelwerk toch ook zijn opgevallen?
Een film met constante achtervolgingen en gekke acties met een auto is transporter 2! hierin rijdt hij in een Audi A8 W12, die film is zo vet… dr zitten wel een paar dingen in die in de praktijk nooit zouden kunnen, maar alleen voor de auto moet je die film al zien :D
@armada
We´re back! ;)

@all die zeggen dat deze scene helemaal niet klopt en helemaal niet spannend is……heb ik maar 1 ding op te zeggen. Kijk over 40 jaar maar eens naar huidige films met hun CGI-effecten en hoor die generatie dan de films afkraken…….Je moet dit soort dingen altijd in context zien…….
@Armada.
LOL. Ik had wat anders te doen. (Iets onzinnigs als werk ofzo ;-) )

On topic. Rick II heeft gelijk (al is dat stukje dat ze die camera omver rijden wel hilarisch natuurlijk !!)
Het zijn steeds dezelfde auto’s in de achtergrond bij Bullit.
@d_vdm: Onzin wat je uitkraamt. Dit was in 1968 nog nooit vertoond: in alle films waren auto-achtervolgingen òf versneld, òf in een studio opgenomen met een bewegend achtergrondje (met uitzondering van John Frankenheimers Grand Prix uit 1966, nog zo’n baanbrekende autofilm). Natuurlijk valt er vandaag de dag een hoop op aan te merken, maar wat Rick Dos al zegt, de films die wij nu maken zullen over een paar decennia net zo bekritiseerd worden. “Hè, zouden ze in 2005 ook zo hard moeten hebben lachen om al die digitale onzin in War of the Worlds?”

Ronin (daar was Frankenheimer weer!) heeft in 1998 laten zien hoe het ook alweer moet. Twee gigantische chases, geen computereffecten, gewoon echte snelheden. Ook Ronin gebruikt nauwelijks of zelfs geen muziek in zijn achtervolgingen.

Je kan mij voor de chases uit zowel Bullitt als Ronin ’s nachts wakker maken.
Die bullit is een beetje saai, die van Ronin is veel vetter, maar ze slopen een XM! Dat is ook niet leuk. :( ;)
ik ga de sint maar eens om dit stalen ros vragen. (alleen jammer dat ie zo dorstig is):)

btw taxi heeft ook amusante autoscenes.
@ Lampredi: Geluid van de Gt40 klopt, maar das hetzelfde geluid als de mustang. Die is namelijk gelevert met dezelfde motoren erin. de 4.7 en 7.0. Dus geluid is nagenoeg hetzelfde….
Klassiekerrally
Ah, Bullit is classic! Iedereen die de achtervolgingsscene afkraakt is waarschijnlijk niet anders gewend dan The Fast and the Rediculous en door de computer gegenereerde stunts.

Even toevoegen aan ’t verlanglijstje voor de Sint: DVD Bullit ;)
Neem ‘m ook even voor mij mee Wim, dan rekenen we komende maand wel even af.

GT40: ik heb afgelopen Spa 6Hrs even gekeken of ik ‘dezelfde’ motoren zag . . . Nou, niet dus. Van Gurney Weslake :lick: tot Ford Motorsport en van 289 tot 405 CID en gues what: geen één klonk hetzelfde. Gold ook voor de Cobra’s en Stangs: bijna allemaal een 350 small block en allemaal een andere soundbite.
De best klinkende Yank was trouwens een zwarte 427 Hemi Vette en nog beter: de 327 (dik 400 paardjes) in de Bizzarrini 5300GT . . . te koop trouwens.

Essential musclecar gadget: Hurst pistolgrip shifter :bounce:

440 Magnum sixbarrel voor deze jongen . . .

Uber-cool trouwens: Steve McQueen
Klassiekerrally
OK, doe ik ;)
Steve McQueen is de papa van koel! Hij schopt kont! (ik probeer even voor de jongeren onder de autobloggers duidelijk te maken hoe cool Steve precies is :)
Klassiekerrally
Oei, toch nog bijna € 15,-:
http://www.freerecordshop.nl/pages/productview.asp?productid=1166649&navid=3

Voor oude films betaal ik doorgaans niet meer dan € 5,- of hooguit € 10,- (uit principe) ;)
@Klassiekerrally

En uh, D to the Own en Loa with a Den…………Je weet maar nooit wie er mee zit te kijken natuurlijk hè? ;) :)
Klassiekerrally
Goh, ik heb geen idee waar je ’t over hebt Rick… ;)
Maar mijn oude iMac is niet zo geavanceerd dat dat lekker gaat. En bovendien: ik ben gek op de originele doosjes ;)
@Dink: een Hemi Vette?
@Kevski Style: neenee, die GT40 had een zeeeer speciaal uitlaatsysteem, boven de motor, en was ook een stuk verder opgefokt.
@Ruben: 427 blokken zijn allemaal hemisferisch geweest. Is niks geks aan. Ford heeft een blok, chrysler, en Mopar. Was toen gewoon in.

@Dink: maar dat de 427 het mooiste klinkt heeft er ook puur mee te maken dat het een blok is wat puur en alleen gemaakt is om mee te racen. Hoop allu terwijl in die tijd gietijzer gebruikelijk was. Maar als ik moet kiezen geef me dan het 289 blokje maar. meer dan zat.

Overigens gaf je aan dat je een corbra met een 350 hebt gezien maar das dan niet origineel geweest. Is namelijk een Chevy blok. Zelfde geldt voor de 405 als ik em niet vergis, dus dat zullen wel van die kitcar dingen zijn geweest dan.

Met een Weslake desgin rij ik trouwens zelf ook kwa cilinderkoppen….
GT 40 heeft een uitlaatssysteem wat achter de motor ligt,maar niet erboven. Het is wel een stuk korter dus het klinkt wel iets anders, maar goed, dat doet elke andere uitlaat wel. De blokken uit de Gt40 waren exact gelijk aan de HiPo blokken uit de mustang (aangeduid met een K, waren namelijk optioneel). 271Pk voor de 289 en 425Pk voor de 427. Overigens klopt er geen hout van de PK claims aangezien ze maar wat hebben geroepen om met name de verzekeringen niet de pan uit te doen rijzen. Bijna altijd vielen de claims namelijk hoger uit….
Klassiekerrally
Off topic:
Met een Weslake desgin rij ik trouwens zelf ook kwa cilinderkoppen….
Ik ook. Is niet zo heel bijzonder: volgens mij hebben alle A-series motoren een door Weslake ontwikkelde kop, toch?
Nog een goeie achtervolging vind ik in “Against all Odds”.

Ferrari 308 vs Porsche 911

Of de film “Vanishing point” Ook een Dodge Charger.

Of de oude “Gone in 60 seconds” van de jaren ’70.
Sorry guys 289 & 327 natuurlijk . . . De Stangs waren 350GT’s. Hemi Vette had een 427 . . . GT40’s met 289 & 302 blokken. origineel kwam de dikke 7 liter uit de Galaxie trouwens. De 4.7 met Gurney Weslake koppen en dikke 48 mm Webers knalt er makkelijk tussen de 350 en 450 pk’s uit.

http://www.lynxmotors.co.uk/grafix/gt40gw02.jpgl

Meer hier:
http://pistonheads.com/gassing/topic.asp?p=1&f=23&t=312765&h=0

WTF, al die dikke Yanks klinken lekker en gaan hard in een appropriate chassis.
@Eric: Vanishing Point is een Challenger ;)
@Klassiekerrally: Klopt. hebben ze allemaal. Alleen er zijn mensen die er heel veel aan proberen te veranderen. Ik heb wel wat aanpassingen gedaan, maar die zijn minimaal in dat opzicht.

@Dink: 7.0 komt wel uit de galaxie, maar is niet hetzelfde blok. De 7.0 uit de galaxie is een 428 namelijk. Die uit de GT40 een 427. Scheelt maar 1 cubic inch, maar is een totaal ander blok. Of een 302 trouwens gelevert is weet ik eigenlijk niet, maar volgens mij niet. de 302 is namelijk gebruikt voor bepaalde races waar het maximum 302 cubic inch aan cilinderinhou is geweest. Boss Mustang heeft het blok gehad. Webers zijn naar mijn idee trouwens echt Overrated. Liever SU of Holley. En de 289 kan heel wat meer als 450 hebben. Ik heb er eentje opgebouwd die er 551 had….
@ Dink : foutje van mij!!!
Bullitscene is ver voor mijn tijd, maar echt über cool. Die hebben geen verkeersdrempels nodig daar in San Fransico.
Hoewel….

Ps. Ronin is echt de meest pretentieuze, quasi-intellectuele film die ik ooit gezien heb. Blabla, Europa dit, Europa dat, worden ze helemaal geil van in Amerika, zoiets moet klasse suggereren daarzo.
Als je een stijlvolle boevenfilm wilt zien (ook met de Niro) kijk dan naar Heat.
MOOie achtervolging. mooi in beeld gebracht. Dikke auto’s ook.
quore sportivo de tweede
doe mij toch de dodge maar!! hoe vet ik de mustang ( oud en nieuw ) ook vind, zo een dodge charger/ challenger is en blijft de top, je moet in de zomer eens naar american power on wheels in antwerpen komen, daar staan er ook altijd wel een paar leuke! voor de rest, bullit? ronin? niet slecht nee, maar ga de originele versie van gone in 60 seconds eens huren! slechte film, maar dat laatste half uur/drie kwartier……. :) lekker!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).