Bestaat er zoiets als een kleurenprotocol?

Auteur: , 72 Reacties

Smaak is heel persoonlijk en over smaak valt niet te twisten, maar waarom hebben we dan toch geregeld van die enorme discussies over wat wel en niet mooi is. Ik vraag mij af of er misschien toch niet zoiets is als een soort protocol als het gaat om de kleur van een auto.

Die vraag hoef je niet te beantwoorden, want zo’n protocol is er niet. Maar stel nu dat we met elkaar zo’n kleurenprotocol zouden moeten opstellen, zouden we dan een heel eind komen of opnieuw verzanden in eindeloos lange discussies?

Zouden we bijvoorbeeld in het kleurenprotocol kunnen zetten dat je een Bentley Continental GT nooit geel mag spuiten, of dat je een Bugatti Veyron nooit in roze mag uitvoeren? Natuurlijk is het allemaal erg apart en voor de verandering misschien zelfs wel grappig, maar ergens moet er toch een stukje consensus te bereiken zijn over de “do’s and don’ts”. Ik ben op zoek naar voorbeelden van auto’s in absoluut onacceptabele kleuren (via: autoblog.it).

Roept u maar!

Bentley Continental GT

Afbeeldingen van de Conti GT via symbolicmotors.com.72 reacties

C200 Kompressor
M’n ogen doen zeer.
Dit geel ziet er trouwens nog niet zo heel erg verschrikkelijk uit. Maar het liefst zie ik op dit soort auto’s een mooie ingetogen kleur. Maar ik denk dat je er nooit uitkomt.
heeft guy de pree een nieuwe wagen van radio 2gekregen?
Whaha, die Enzo. Vrij lelijk, maar over zulke foto’s valt te twijfelen; fotoshopje?
die enzo is pureee fotoshop !!!, zie je op eerste oog, en ik vind dat die geel wel staat hoor
@O.D.
is een shop ;)
neeee wat is dit nou weer dan :S is bentley gek of is de eigenaar gek of is dit ( waar ik op hoop ) een photoshop :|
@ Sacha,

Niks mis mee toch :-P
In Orlando, FL, kwam ik laatst een kanariegele 7-serie tegen met ander bumpers etc. Tranen van het lachen…
Ik heb dat spreekwoord nooit begrepen.
Over smaak kan je juist heerlijk twisten !
Sommigen vinden een knal-roze Phantom heel normaal ;-)
Image Hosted by ImageShack.us
dit vind ik dus echt….nee ik ga er niks over zeggen ook…naja: ZONDE!!
Ik vind die gele nog wel kunnen hoor sacha :).

Als je dan toch op wilt vallen door een dure auto te kopen, waarom dan niet een ‘vreemd’ kleurtje er aan geven. Ik vind het er gewoon bij horen, iedereen heeft een zwart/zilvergrijs gevaarte, kleur geeft je auto een eigen identiteit!
My god!!! Sacha is los…
Die gele auto’s zien er niet eens zo slecht uit, het accentueert de vormen. Je ziet de auto beter. Ik vind het eigenlijk zelfs best mooi. Roze auto’s vind ik echt niet kunnen, maar dat kan ook komen omdat ik sowieso niet van roze houd.
Sacha heeft wel veel van die foto’s in zijn privé collectie denk ik =D
verdacht ;-)
Door die vieze kleuren lijken die auto’s stuk voor stuk goedkoper. Doe er gewoon een andere chique lak op. In een normale kleur!
Mensen moeten toch zelf weten wat ze met hun auto doen !!

en andere mensen moeten gewoon niet zeiken PUNT
Het kleuren-protocol bij dit soort auto’s is: “Zolang U betaalt, geven wij ‘m een likje verf naar Uw eigen vrije keuze”.
@Sander: http://www.autoblog.nl/archive/2006/06/15/mercedes-s-klasse-komt-uit-de-kast

Verder ben ik het eens met Citrofiel, die gele auto’s zijn mi. niet echt lelijk…
Klassiekerrally
Albert, don’t get me started!
http://www.zippy.com.au/internal/red_hot_cars/image-full/1967%20Lamborghini%20Miura%20P400%20-%20(2).jpg
Maar ik heb al vaker gepleit voor een soort welstandscommissie voor auto’s. Sommige kleuren zijn echt té erg!
Wacht ik ga deze discussie even wat kracht bij zetten :P : Die CLS in het geel, kom op nou, dat bevestigd toch alleen maar eerdere uitspraken…..dit is gewoon uitlokkerij, dus ik zeg het maar: HET IS EEN TAXI :P

Oke en toen weer even serieus :D
Ik denk wel dat er een soort kleurenprotocol bestaat, maar deze is uiteraard ook weer onderhevig aan de tijd. Wat vroeger echt niet kon is nu in, en omgekeerd. Natuurlijk blijft de eigen smaak van mensen een grote rol spelen. Zo verschil ik op het gebied van kleur toch zeer sterk met dhr. Clarkson :P. Hij vindt onder andere het geel van de M3 CSL (‘it looks like someone vomitted over it’), Het roodbruin van de M6 (‘which looks like a vets forearm’) en het oranje van de Focus ST (‘the best thing abaout this car is that it’s also available in blue’) niet om aan te zien. Ik ben echter van mening dat dit alle drie prachtige kleuren zijn, en al helemaal op de genoemde auto’s. Maar vergeet ook niet dat bepaalde kleuren, mits op de juiste manier belicht bij het maken van een foto, heel anders over kunnen komen.
Echter zijn er ook kleuren die geen enkele auto zouden staan. Bijvoorbeeld dat hele ‘aparte’ groen dat te bestellen was op de Mazda Premacy:

http://auto.vl.ru/reviews/photos/mazda/premacy/11258_2.jpeg

Mensen die het in het echt hebben gezien weten wat ik bedoel.
@ Autoblogger,

Wat wil je er mee zeggen? Het is iig niet zoon vieze kleur rose, dat klopt. Maar mooi, nee sorry.

@Sacha,

Toch mooie kleurtjes? :)
@Sander: ik bedoelde dat we het daar al een keer over hebben gehad;)
Kijk eens aan!

Da’s wat ik bedoelde…Mooi hoor, zowel de Bentley als de CLK!
Vooruit, nog een bijdrage van mijn kant… Wie heeft er met de baby blauwe verf gemorst?

http://static.autoblog.nl/images/wp/cadillac_escalade_baby_blue.jpg

via: http://www.buscatuning.com/blog/630/cadillac-escalade-ext-de-dub-magazine/
Volgens mij zijn jullie deze nog vergeten

http://www.autoblog.nl/archive/2006/10/28/waarom-de-veyron
Bij mij in de buurt was er een man die zijn Bentley continental Flying Spur voor het WK in het oranje had laten spuiten, dit ging om een uni-lak, toen het WK afgelopen was liet hij hem gewoon weer overspuiten (naar donkerblauw).

Die gele bentley is nog niet eens zo lelijk. vooral met wat donkere velgen (alla lamborghini) zou hem erg goed staan.

Die donkerblauwe SLK55 van Sacha is trouwens wel erg mooi.
Check even http://www.bentleyconfigurator.com, daar kun je je Bentley helemaal samenstellen zoals jij ‘m wil!
Een babyblauwe 156 is yum!
vØlvØ frǽk
@ Mark S. (naam genoot dus :-P )

die stond al in de tekst van Dennis ;-)
Kan je die Miura foto niet verkleinen, je verkl**t de hele site layout
@Jan: Done!
een hele andere invalshoek, maar wat ik ook echt absoluut niet vind kunnen is een zilvergrijze 612. Ik heb er van de zomer zo eentje in san tropez gezien en dat moet echt niet mogen. Zo’n saaie kleur op zo’n stoere wagen!
wat dacht je van een veyron full gold ?
De enige kleurprotocollen die ik ken (met betrekking tot auto’s) zijn de kleuren rood voor Italië, zilvergrijs voor Duitsland (oorspronkelijk en/of officieel zelfs wit maar de verf bladerde er nogal af zeg maar), Blauw voor Frankrijk en Groen voor Groot Brittanië. Oh ja… en Nederland in het Oranje.

Helaas zijn dit de enige kleurprotocollen als ik zo naar de diverse aankledingen kijk die hier de revue passeerden.
Dames en Heren het is toch heel simpel.

Geen smaak is ook een smaak.
Ik ken iemand die zijn Bentley Continental GT wou laten bespuiten zoals een New Yorkse taxi (in het geel met zwart-witte damborden erop, …), maar dat mocht hij niet van zijn dealer … Wel protocol dus.
@Philip: Ok, ik kan mij voorstellen dat de dealer zich niet wilde verlagen tot een dergelijke onesthetische ingreep, maar verbieden kan toch niet? Dan gaat de beste man gewoon naar een spuiter die het wel wil doen. En dan?
ooit gehoord van de thunderbirds? kom nu nog maar eens met een goede reden waarom een rolls niet roze mag zijn.
Ik moet zeggen dat ik die gele CLS veel minder erg vind dan die Bentley!
wat is een foto shop en hoe ken je die krijgen ??
Dat vind ik enorm vies zo’n gele Conti GT. Hoe komt dat nou, dat iemand wil een gele Bentley? Ik woon in Olomouc (Tsjechië) en ik zie bijna elke dag een licht gele Mercedes Benz C. Ik word ziek ervan…
Ik heb in Eindhoven een rode Continental GT zien rondrijden!
Ik denk dat er wel een kleurenprotocol bestaat, alleen mijn idee is dat de juiste kleur afhankelijk is van hetgeen waar je het op plaatst.

Voorbeeld:
Deze babyblauwe cadillac is spuuglelijk.
http://static.autoblog.nl/images/wp/cadillac_escalade_baby_blue.jpg


Hier ziet u een voorbeeld van hoe dezelfde kleur op een ander voorwerp stukken beter staat :D
http://www.dailymotos.com/backoffice/images_dinamic/Tbl_Noticias_fichero_imagenes_7031.jpg

Dus ja, er is een kleurenprotocol, maar het is afhankelijk van het voorwerp :D
@eric

ahhh…. wat een mislukking!! wie verpest er nou zo’n mooie slk55 amg door hem knalroze te spuiten, lelijke chromen velgen erop te gooien en last but not least de mooie AMG uitlaatpijpen te vervangen door hardvormige uitlaatjes. HELP!!

@mark996

als ik ga motorrijden zit ik ook altijd in die houding op mijn motor. comfortabel joh!

nee ff srerieus. staat die motor ook niet achter op de escalade? maar dan zonder bestickering?
@sacha

inderdaad, die van mij is ook gechipt, maar uit de mijne komt lang niet zoveel vermogen als die kleemann. mijn SLK haalt overigens wel 300 op de teller (zelf uitgeprobeert) en dat vind ik eigenlijk wel hard genoeg. Ik denk niet dat je vaak de kans krijgt om nog harder te gaan. laat staan dat je het durft.
Wel zonde dat die mooie prestaties schuil gaan onder zo’n lelijke roze wolk.
@slk55: Het heeft ook niet zoveel met topsnelheid te maken als wel de (tussen)acceleraties. Reken maar dat 550Pk en 710Nm koppel garant staat voor een hoop fun in een SLK’tje. Je moet alleen wel alles upgraden, want het is wel handig dat je remmen afgestemd zijn op dat geweld.

Offtopic, zo ziet ie er uit als Ken (i.p.v. Barbie) ‘m bestelt:

http://static.autoblog.nl/images/wp/mercedes-benz_slk-kleemann-55k-s8_marbella5.jpg
Kan iemand een foto opzoeken van de Turquoise Enzo, de kikkergroene F40 en de camouflage Phantom? Kwam laatst een lila M3 tegen, moet ook verboden worden.
De roze S2000 uit TFTF (ok wel cool voor een race kip). De groen/ gouden Evo 7 uit dezelfde film, de Oranje Supra uit het origineel. Zag ook ergens een rode Bentley Flying Spur, ook totaal geen pan..
Daarnaast alles wat bruin of beige is en eigenlijk ben ik ook een tegenstander van witte en zilveren auto’s en bijna alles wat in 2-tone is uitgevoerd..

We leven nu natuurlijk wel in een tijdperk waarin individualisering een steeds grotere rol gaat spelen en dus terug te zien is in de wanstaltige keuze qua kleuren van bakken die overwegend door idioten worden bestuurd die door een bizarre samenloop van omstandigheden over veel teveel geld beschikken.
Kunnen we niet terug naar de tijd van de T-ford die je in alle kleuren kon krijgen zolang het maar zwart was?

Oja nog 1tje dan, zag ergens een witte Spyker met oranje/ blauwe strepen, 10 stokslagen voor de idioot die dat bedacht heeft ;) Ik vermoed dat Spee zelf hier een dikke vinger in de pap heeft gehad en nu van onze zuur betaalde boetecenten dat ding in zijn garage heeft staan.
Ik denk dat ik weet waar de bentley-eigenaar waarvan sprake in de eerste post zijn inspiratie gehaald heeft;

http://img167.imageshack.us/img167/8870/bentley025zs8.jpg

Bij deze Bentley vind ik het geel wel staan eigenlijk….
Ik ben niet vies van een beetje vreemde combi’s in exclusieve auto maar dit slaat alles…

http://www.alainclass.com/pop.php?subgal_id=2559&main_id=238
met die SLR is niks mis mee. zelfs heel mooi! dit in tegenstelling tot die m5 (lelijk dat rode interieur en die blauwe spiegels).

@sacha

tnx.
wat een k*t kleur…
Doe mij maar een continantel GT in het zwart.. zwart is prachtig op alle auto’s ( metallic zwart )
@henkiie ; helemaal gelijk, zwart staat eigenlijk altijd wel goed.

@dennis (27-11-06) Dat is zo’n overduidelijke photoshopper.
De garagedeur is zowiezo fake en ik vraag me af of de ondergrond wel werkelijk onder deze wagen heeft gestaan,

Verder, over smaak valt nog steeds te twisten, en foto’s geven inderdaad vaak een vertekent beeld.
Deze 911 turbo vind ik dus prachtig
http://static.autoblog.nl/images/wp2007/gespot/irvine/porsche_turbo_1.jpg

En ja die escalade is zoooo fout! Die moto eronder heeft wel een andere kleur hoor. Die Escalade heeft echt babyblauw in z’n puurste vorm en die moto heeft eerder lekker azuurblauw :)
@rvH, en ook die is fout :P
@Domien, die 911 is idd nog nie zo lelijk
Hier nog zo’n foute aap : http://static.autoblog.nl/images/wp/gespot/atlanta-3/chevrolet_impala_26inch.jpg en dan heb ik het eigenlijk over de hoogte niet over de kleur.

Nee, doe mij maar de caprice ss uit pimp my ride :
http://www.xzibitcentral.com/images/pimp_my_ride/pimp_my_ride_052.jpg

de foto is niet erg duidelijk, maar iig beter dan voorgaande twee :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).