Stop de persen! De Porsche 997 krijgt led-achterlichten!

Auteur: , 52 Reacties

Ja mensen, ga er maar even voor zitten, want we hebben een *ehum* primeur! In de zomer kondigde we al aan dat Porsche aan een facelift voor de 997 werkte. Toen wisten we ook al dat de achterlichten zouden worden gerestyled, maar toen wisten we nog niet dat..., en nu komt het..., er ledjes zouden worden gebruikt.

Het vermoeden was er al wel, maar deze foto levert nu het bewijs. Ja kom maar op, noem het maar een onbenullig detail. Je ziet die led-achterlichten bijvoorbeeld ook op de Audi A6 Avant en ieder keer wanneer ik ’s avonds weer achter zo’n A6 rijd, dan denk ik bij mijzelf, dat ziet er errug strak uit. Zo zie je maar wat voor effect een hele subtiele wijziging kan hebben. (via: germancarscene)

Porsche 997 facelift52 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Kijk nou is ie echt af.. (alleen voor nog LED dagverlichting voor)
t is net of ze er scheef in zitten… maar dat zal aan mij liggen, ziet er wel mooi uit !!
Peugeot407coupe
ziet er mooi uit
Ziet er goed uit (de verlichting dan, de auto niet :P , sorry)
@Citrofiel: Niet jokkebrokken, de auto ook!
Over 1 jaar zijn LED’jes standaard op de panda… let op mijn woorden
nieuwe cayenne krijgt standaart ook al LEDs :D
@Sander: Over 2 weken kan je LED-Achterlicht-zelfbouwkits bij de Gamma kopen! of kan dat al? :/
@Sander: Over 2 weken kan je zelfmonteerbare kits voor LED-achterlichten kopen bij de Gamma… (of kan dat al?)
Dit is de nieuwe schijt (the new shjiitttt)
Ik vind dit zo gruwelijk stoer mooi.
Dit maakt zelfs een Lada gruwelijk…..uhm, nee dat geloof ik zelf niet.
@ Paulo,

Sta er niet gek van te kijken als het al zou kunnen.
ik vind het wat weg hebbe van de Aston Martin, maar ik hou van porsche, dus ik vind het sexy

ciao
goh wat leuk…. nou zal ik iedere keer denken dat ik een Audi ga zien en blijkt het een 911, jippieeeeeee!!
Staat best cool, maar ze hadden wel iets langer over de styling van die led achterlichten kunnen nadenken, maar ja “Porsche has the laziest designers in the whole world” (Jeremy Clarckson)
Haha niet focke met de gamma 8)

Ze lijke veel op die van de a6 avant mooi hoor
De achterlichten deden mij meer denken aan Aston Martin DB9 bijvoorbeeld.
Porsche maakt nog altijd de mooiste auto’s ter wereld (just mijn bescheiden mening :P ) Maar nu is de 911 wéér mooier geworden….. Ik hoop dat ze het idee van BMW over nemen; dat de LED’s feller worden naarmate je harder het rempedaal indrukt :D
Doet me denken aan de AM DB9 en AM V8……..
Mooi,


zouden ze op een m5 ook moeten doen
@Rick Dos
Is dit nou een normale comment van je?
Jij bent waarschijnlijk moe en moet gaan slapen.
Staat genoteerd 28/11/06 21:22, Rick Dos is eindelijk normaal geworden
@[email protected]
Wanneer heb ik dan on-normale…nou zeg….irnormale…..nee dat is het ook niet (zie je nou Paris is fucking with my brain!). Niet normale comments gepost dan?! Ik ben altijd dood serieus!
Ziet er zeer zeker mooi uit! Ik heb zelf ook Ledjes in mijn A6, en ik krijg er alleen maar positieve reactie over.
Jaja wordt zeer mooi met die led verlichting

en iik wou nog ff wat kwijt voor de gene die niet vinden dat porsche the best is

in de autovisie van vorige keer(niet die met amerika special nu)stond de audi R8 in en daar spraken ze dus over wel ligt de grootste bedreiging ooit voor de 911 dat vind ik opzich niet maar ja

Maa in het begin van de tekst spraken ze nog over de aston martin die ze toen getest hadden tegen een 911 enzo

en er stond dus in van hoe goed de aston ook is, wie de alles beste sportauto wil kan nog steeds niet om de 911 heen

of terwijl ik heb gewoon gelijk he :D :D
Afschuwelijk! Het lijkt wel kermis…
Hmm ik vind het niet mooi, iig niet in deze foto. Als ik een A6 in het donker zie kom ik ook niet meer bij, op die auto staat het prachtig.

@ Porsche fan: ik ben ook een ontzettende fan van Porsche, maar laten we wel wezen; in Autovisie heeft ook eens een vergelijking gestaan tussen een AM V8 en een 997 waarbij werd gezegt dat in sommige opzichten de AM beter was dan de 997, maar dat overall de 997 nog steeds de betere en geraffineerdere auto is. Wat dus niet wil zeggen dat AM niet ontzettend dicht bij het concept van Porsche is. Dus om nou zo euforisch te zijn vind ik wat overdreven
LED’s zijn de bom. Ik heb ze zelfs al in mijn vlonder in de tuin zitten :-D (van de Gamma overigens !) Ze zitten toch ook in de R8 ?! Gaaf hoor.

(O ja, mijn vrouw heeft ze nu ook al op de fiets !!)
ja ze vonden het uiterlijk mooier dan de 911 :S
Dit is de achterkant van de Audi:
http://www.channel4.com/4car/media/A/audi/A6-Avant/03-large/2005-detail-taillights.jpg

Maar vrij veel auto’s hebben dat toch? De nieuwe Lambo LP640 ook en de Audi r8, blijft erg mooi!
Elke keer als ik led verlichting zie dan denk ik, gatver wat lelijk.
LED-verlichting heeft wel wat vind ik, ademt zo’n high-tech sfeertje uit vind ik.
Gebruik het ook in m’n appartement, aan de deur en in de living als een soort schijnwerper op wat prullaria die aan de muur hangen? Zeer goede lcihtopbrengst en nog mooier licht…

Wat de 911 betreft : het is een icoon, ga ik niet ontkenne, en een heerlijke wagen, maar ondertussen even gewoontjes als pakweg een XC90. Hier in B zie je ze continu, draai er echt m’n hoofd niet meer voor om (eerder voor een Cayman, als in : “die heeft lef” ;)).
@KVK

“hier in B…”

Bosch en Duin (woon ik zelf), Blaricum, Bussum, Bilthoven of …………?
Bloemendael?
@ franqie
zijn die achterlichten niet van een a4?
ja bij de A6 Avant is het inderdaad heel knap, heb dat zelfde gevoel als ik er achter rijdt dat ik dat denk. Ook knap is dat het zo direct aan (of direct uit) is, tov gewone lampjes die altijd zo’n vertraging hebben.
Leds voor vanvoor hoeven niet meer mij, geef mij dan maar bi-xenon ten top! enkel mogen ze wel wat witter worden ipv die blauwe schijn.
ik rij al 4 jaar met een Mercedes E W211 Avantgarde. Deze had toen al standaard bi-xenons en led-achterlichten (in België alleszins). Dus waar gaat dit over? Cutting-edge design???
Neemt niet weg dat ik het zeer mooi vind.
super die leds
Ik weet het nog niet…….
slk55amg : als ik het op een Nederlandse site over ‘B’ heb, heb ik het doorgaans over Belgïe ;) Antwerpen om preciezer te zijn, aangenaam :)
Goeiemorgen trouwens!
Oh, ik dacht dat B. stond voor Boerhaavekliniek, Brunssum of Bolsward.

Die LEDs zijn zigeunerversierselen. Niet erg fraai ontworpen op die 997.

De vorige BMW 5-serie had een tijd lang cirkeltjes in de secundaire koplampen, maar de motorkap hing daar een beetje overheen zodat het een hoefijzer leek. Ik dacht de hele tijd dat er zigeuners of paardenliefhebbers achter me reden.
@ Chroombumper.

Die cirkels als koplampen van BMW vind ik juist supermooi. En LED-jes kan van mij prima op de 997, vind het erg chique en stoer.
LED achterlichten kun je al enige tijd als aftermarket accessoire krijgen, dus binnenkort zie je ze op iedere Opel Corsa/Honda Civic/vul zelf maar in.
het is alleen jammer dat ze in een lexus achtige chromen unit zitten, was deze rood geweest dan zag het er veel discreter uit. Hopelijk heeft ie ook Led plinkers. Zag ze laatst ook achter in de RR Phantom. erg chique hoor….
Whaha, Audi is hier toch wel een beetje de trendzetter met zijn LED dachtlicht schakeling voorop en de LED optie achterop, Vorsprung durch technik ;).
@ slk55 amg

“Ziet er zeer zeker mooi uit! Ik heb zelf ook Ledjes in mijn A6, en ik krijg er alleen maar positieve reactie over.”

Ledjes in het midden van een zin schrijf je met een kleine letter. Reactie moet reacties zijn, toch?

Eerst je rijbewijs halen, dan praten over dure auto’s!
@KVK

aangenaam, enne goede morg…uhh middag ;)

@chroombumper

waren dat niet de zogenaamde ‘angel eyes’ ?

Er zij inderdaad genoeg aftermarket led-setjes te krijgen, maar zoals Torquestein al zegt, zijn ze meestal gestoken in van die lexus achtige achtergronen (erg lelijk).
Het kan echter ook anders zo laat autostyle.nl zien:

http://www.autostyle.nl/images/productimages/DL%20AUR15L.gif
achterlicht voor de audi a4 sedan.

Er is ook nog een andere mogelijkheid. zo laat peugeot zien. gewoon normale achterlichten alleen dan met een soort van rood patroon met ronde gaatjes erin waar de lichtstralen doorheen kunnen stralen.

http://www.multiart.nu/fulabilar/standard_europa/peugeot_307cc_light.gif
@ rm : als we dan toch gaan zeiken over taal.
Het is ‘LED-jes’, ongeacht of het woord zich vooraan, in het midden dan wel achteraan de zin bevindt. LED staat voor Light Emitting Diode en net zoals CD doorgaans wel goedgekeurd wordt als je het met kleine letters schrijft, hoort het volgens de kunst van de Nederlandse taal gewoon niet. En geen commentaar, ik ben Vlaming en heb dus per definitie een beter taalgevoel dan jullie Nederlanders…:p ;)
@KVK

angel eyes, juist! Dat woord kon ik niet opkomen.

307CC oplossing oogt ‘cheap’, voordeel van LeD’s is wel dat er ook minder van die monsterlijke reflectors nodig zijn zoals achter op de 9-3 station en de Mazda SBS6.
Om ff aan topic-hijacking te doen : iemand tips voor aftermarket Xenon-setjes voor m’n V40?
@Chroombumper

ik neem aan dat je ‘@ SLK55 amg’ bedoelde ;)

@rm

aan dit soort ‘mierenneukerige’ reacties daar voldoe ik mijn tijd niet aan. Ik zal het dan ook bij één reactie houden.
Ik schreef LED-jes met een hoofdletter aan het begin omdat ik de zin eerst anders wou formuleren. En die zin met LED-jes begon. dit ben ik vergeten aantepassen. ‘reacties’ heb ik ook over het hoofd gezien. maar ik denk niet dat die fout mijn reactie stoort bij het lezen.
enne.. mijn rijbewijs heb ik al 23 jaar, dat is denk ik langer dan jou. dus houd alstublieft op met die kinderachtige (iets wat jaloerse) reacties.
Leuk Leuk maar als er 1tje kapot is is de rest ook kapot/uit want ze zijn namelijk in serie geschakeld d8 ik toch of is dat all veranderd ?
@ thomzz, zullen we nu wel wat aan gedaan hebben.
Oohh…nee…Porsche gaat toch niet meedoen aan die plastic hype van speelgoedautotjes?…..zucht…..
Was de Maserati 3200 GT met zijn boemerang-LEDs achterop niet de eerste hiermee?

Eén voordeel hebben ze zeker: die lampjes gaan vrijwel niet kapot. Zeker bij een dure wagen is dat wel zo fijn. Want wat rijd je voor lul met een kapot achterlicht in een auto van 1-2 ton.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).