Practice what you preach

Auteur: , 106 Reacties

Eigenlijk zou dit weer een gezapige column worden met hier en daar een kwinkslag, een kritische noot en een ver te zoeken moraal. Deze keer niets van dat alles want ik heb me afgelopen week alleen maar opgewonden over mijn ervaringen in het verkeer. Een opsomming die een aanvulling van de lezer vraagt...

-Onlangs liep ik door een straat, vol met winkelend publiek waaronder veel moeders met losgeslagen kinderen. In de straat mag alleen bestemmingsverkeer, in de vorm van vrachtwagens en bestelauto’s, laden en lossen. Er komt een TPG bus beplakt met de Kinderspostzegelactie ‘Veilig verder’ met een enorme noodgang voorbijrijden.

-Met verbazing zie ik aan hoe de bestuurder van een taxi met de reclame-opdruk ‘Nederland wordt steeds schoner’ een verpakking van een Mars uit het raam werpt. Hier heb ik overigens wel wat van gezegd. Toen heb ik voor het eerst (en waarschijnlijk voor het laatst) een neger zien blozen.

-Er blijft een vrouw met een gangetje van 100 km/u stoïcijns linksrijden met op de achterzijde van haar wagen een sticker: ‘Get of my tail’.

-Een Volvo station met een grote sticker ‘Baby on board’ haalt rechts in, zonder richting aan te geven.

-Ik sta met kinderwagen netjes te wachten voor het zebrapad (nee, ben geen moeder die eerst haar kind de straat op duwt om het remmen af te dwingen) en vervolgens sta ik daar twee minuten terwijl er achter elkaar mensen voorbijrijden die doen alsof ze me niet zien. Ik zal je zeggen: de kinderwagen is knalgroen en ik draag een jas die comineert met de wagen als een verkeerslicht.

-Mijn werkplek kijkt uit op een provinciale weg, waarbij aan weerszijden een breed fietspad ligt. Rond de spits is er altijd een onverlaat met een 45km wagentje die het nodig vindt om een file te creeëren.

-Voor me rijdt een Suzuki Alto met een Rottweiler achterin. Wederom zo’n machtige sticker met de tekst ‘Ik rem voor dieren’. Vervolgens maakt de Alto een scherpe bocht waarbij ik kennis maak met de enorme poeperd van het beest.

-Een ouder echtpaar dat kilometerslang op de vluchtstrook rijdt. Achterop een sticker: “WWJD’ (red. ‘What Would Jesus Do?’). Laat me vertellen: Jezus zou van schaamte de aan de andere kant van de vangrail gaan rijden!

Ondanks dat bovenstaande mensen echt een lange arm en sterke hand nodig hebben, ben ik het met menig autoblogbezoeker eens wat betreft de weerstand tegen ‘De Grote Betutteling’. Dat er in ons poldermodel nog geen Melkertbaan is voor een Verkeersinformatiebemiddelaar. Want naast dat er om de 100 meter wordt aangegeven ‘geef ritser de ruimte’, er vijf verkeersborden, twee verkeerslichten, een toelopende vangrail, oplichtende witte belijning en een gigantisch verdijvingsvlak aanwezig zijn, moet er gewoon een mannetje met een fluoriserend jack foldertjes uitdelen. Ja toch?

Kom maar op, liberaliseer of demoniseer het verkeer…106 reacties

”Ik zal je zeggen: de kinderwagen is knalgroen en ik draag een jas die comineert met de wagen als een verkeerslicht.” Mischien zagen ze je wel echt voor verkeersstoplicht aan en dachten ze dat het echt groen was.:P
misschien niet helemaal relevant: zat pas achter ’n gruwelijk bumperklevende golf. op ’n gegeven moment ging de auto voor hem linksaf, en hij moest rechtdoor. ik was een half uur geleden al over die weg gereden, en wist dat ze verderop stonden te laseren. ik begon ’n beetje te pushen, hem terug te kleven dus, en jahoor, hij schoot er vandoor, denk dat ie 140 reed tegen de tijd dat ze ‘m gelaserd hebben, je mocht daar 80 :D
Ben ik blij dat ik afgelopen week niet in jou schoenen stond! Ik kan altijd slecht tegen zulke voorvallen! Tjaa… ben soms best een heethoofd!
Sgt. Stevil: Jij bent St. Evil! :) hahaha.. superactie!
“Toen heb ik voor het eerst (en waarschijnlijk voor het laatst) een neger zien blozen.”

RACIST! Ik heb Umfufu vaak genoeg zien blozen! ;) En waarom alleen bij onze donkere medemens een opmerking plaatsen?!……………tsss racist!

Die TNT chauffeur en Taxi chauffeur rijden ook maar met de auto van de baas. Hoeft dus niet per definitie te zeggen dat ze er ook achter staan.

Voor de rest van onze casussen kan ik alleen maar zeggen:
” Vuile huichelaar, pak jij je koffer maar
En verdwijn voorgoed uit m’n leven”

Voor wat betreft de personen die onnodig links blijven rijden, dat vind ik alleen maar een argument om het verbod op rechts inhalen op te heffen. Als ik achter zulke personen rij dan ga ik er 9 van de 10 keer er rechts voorbij.
Ik reed afgelopen dinsdag een x-aantal kilometer achter zo’n “onopvallende” camera-auto van het klpd die met een gangetje van 130 reed over de A27 richting utrecht (daar waar je 100 mag).. een ook gewoon rechts inhalen e.d. wel een beetje hypocriet van de heren om het zelf wel te doen maar als anderen het doen er achteraan gaan en hem staande houden. maar dit zal wel aan mij liggen
Ik zag een tijdje geleden een mooie: Een sticker achterop met de tekst: http://www.vrouwenrijdenbeter.nl
Blijkbaar reed haar man, want die auto pakte vervolgens 2 rotondes zonder richting aan te geven (altijd erg vervelend als je dat tegemoet komt en je wacht er netjes op omdat je denkt dat ze nog op de rotonde gaan blijven).
@Rick dos: hahahaha, dan ben jij zo’n stumpert die ik altijd vastrijd tegen ’n vrachtwagen :P, kan zo ontzettend slecht tegen rechts-inhalers dat ik ze er niet tussenlaat. en ik ben er trots op. nog toeteren ook? middelvinger voor je, eigen schuld, je weet immers dat je niet rechts in mag halen en dat dat is voor verkeersveiligheid, niet om ‘verantwoordelijkheden van de burger af te dichten met regelgeving’.
waar ik me aan erger… niet meteen een verkeerssituatie

die groen-stemmende moedertjes die zo graag staan schreeuwen dat wij, bmw-rijdende vlot-doorgaand-verkeer-lievende chauffeurs, met het leven van hun kinderen spelen

mogen dat nu net veelal die moedertjes zijn die hun ukken los op de achterbank laten rondlopen en het veelal grappig vinden als hun onverlaat roept ‘mama, die man achter ons heeft teruggezwaaid en knippert met z’n lichten’

ze moesten die groen-stemmende moedertjes es een noodstop laten uitvoeren met een dummy van om en bij het gewicht van hun ukken los op de achterbank

ik koop in elk geval aandelen van carglass, wie peutert de dummies van de tarmak?
Wat wil je, het enige wat kosten-efficient is (verhouding werkuren / investering – opbrengst door boetes) zijn flitspalen. Kans op andere boetes : bijna 1%.

Er zijn dus nog maar twee verkeersregels : zorgen dat je niet geflitst wordt, en bij een verkeersongeval probeer zo veel mogelijk te bedriegen of ongezien weg te komen. Al de rest is voor in de theorie-boekjes blijkbaar.

Getuige oa de verwilderde blikken die je soms krijgt als je je voorrang neemt op een rotonde.
tijd voor een grapje:

iemand een idee waarom je die stickers met ‘zeg niet te gauw ’t is weer een vrouw’ nooit meer ziet?

zijn die auto’s nu net al allemaal in de prak gereden zeker
@Sgt. Stevil

Jij hebt duidelijk nog nooit van schijnbewegingen gehoord! ;)
@Lotte:
wat voor soort neger was het
Een lichte neger, een bruine neger een zwarte neger of een Zimbabwaans blauwe neger ;)
Van die lichte neger kan ik begrijpen dat je deze ziet blozen.

En trouwens, hoeveel kilometers per week rijdt je wel niet dat je zoveel “ellende” meemaakt?

@Rick Dos
Umfufu zien blozen? Kan niet, zij is zo zwart dat je d’r haargrens nieteens ziet beginnen laat staan zien blozen. Ze is zo zwart dat haar gele tanden, verblindend wit lijken :)

Ach, eigenlijk klagen we alleen in het verkeer. Die gasten in de metro van R’dam naar Den Haag die met gevaar voor eigen leven naar hun werk moeten, die hebben reden tot klagen. Elke dag in zo’n wagon gelanceerd worden omdat deze ontspoord lijkt me ook geen pretje.
@[email protected]: Je hebt wel een punt ja. Klaag wel veel, maar lang niet zoveel als toen ik met het openbaar vervoer reisde.
rechts inhalen

tjah… ook zo’n heet hangijzer

als iemand voor me rijdt en ik wil sneller is er geen hoofd op m’n haar die eraan denkt te gaan kleven of rechts in te halen…. TENZIJ ze gewoon ontzettend veel ruimte hebben om terug in te voegen maar het gewoon vertikken uit lompheid

wie bij mij komt kleven heeft 2 opties…. of ik besef dat ik kon ingevoegd hebben en dan maak ik me snel uit de baan… kwestie van de klever z’n weg te laten verderzetten aan zijn tempo…. of ik heb helemaal geen plaats om in te voegen gezien ik zelf aan’t inhalen ben wat automatisch resulteert in het even sproeien van m’n ruiten (leuk om te zien hoe ze dat dan ook moeten doen om mijn smurrie van hun voorruit te krijgen) en als ze’t niet snappen dan los ik gewoon m’n ga en voeg netjes in ACHTER de auto die ik aan’t inhalen was… dat wou hij toch, dat ik invoegde :D
correctie: los ik m’n ‘GAS’
sorry daarvoor
@ [email protected]

Dat formuleer je verkeerd kerel! Zij kan bij jou misschien niet blozen, maar bij mij toch wel! ;)

I am a manly man!
@[email protected]: een blauwe neger! Hahaha! Het was een middenbruin tot donkere neger. En deze ervaringen deed ik niet alleen op in de afgelopen week , maar weken (de frustaties vierden afgelopen week hoogtij). Daarnaast zat ik een keer in de tram, stond ik voor een zebrapad en, liep ik door een straat en zat ik achter m’n PC. ;-)
@ Rick dos, waarvoor gebruik je racist zo snel, dat moet een grapje van je zijn… hoop ik dan maar.
Ik ben het wel zeker met je eens over linksrijders. Opzich geen problemen mee hoor, maar ook ik haal ze dan gewoon rechts in.(zonder richting aan te geven en als de situatie het toelaat natuurlijk!! :) ).
@Stevil jij komt vanzelf wel een leuke man tegen die je even van de weg afrijd, omdat je als een hersendoden heletijd links blijft rijden, verhuis naar US ofzo??
@OUL je vergeet erbij te zeggen dat de metro af en toe meer op een vuilstort plaats lijkt dan vervoer.

Klagen is toch heerlijk, daar heb je een weblog voor.
@Benny: al zeg ik ’t zelf, ik rijd beter dan 80% van de weggebruikers, ik blijf zeker niet onnodig links rijden, maar als er op de linkerbaan een hele rij is van auto’s omdat er weer zo nodig een vrachtwagen een andere vrachtwagen in moet halen met 3 km/h snelheidsverschil ga ik echt niet iemand er tussen laten die met 120km/h op de rechterstrook langskomt en vervolgens op z’n rem stapt en denkt dat ie ‘m er wel effe tussenwurmt.

overigens: vind je linksrijders zo erg dat je ze dood wenst? wat ben jij een trieste vertoning zeg, jij bent vast zo’n zakenlul in ’n geleasede bmw 118d die vind dat ie overal voorbij moet raggen omdat ie op de een of andere manier belangrijker is dan de rest van de mensen op de weg (die ook, geloof het of niet, op tijd op werk willen zijn).
@Benny1
Natuurlijk was dat een geintje. Ik weet wie het zegt namelijk…………een vrouw……..en wanneer neem je die nou ooit serieus! ;) :P
@ Stevil en als ik je nou gewoon zeg dat ik een student ben ;) en als je goed kan lezen dan wens ik ze niet de dood in, ik benoem ze alleen als hersendood. Het voorbeeld wat jij noemt ken ik ook, meestal blijf ik dan gewoon lekker op rechts wachten tot al die bmw-rijders door zijn gereden. Want ik hou het liefst, net zoals jij, afstand.

Ben je nu wel even uitgeraasd :)?? Leuke reactie gaf je.
Rick dos….. Vrouwen achter het stuur en ja de rest ken je denk ik zelf ook wel. (wat is dat toch heerlijk om vrouwen te pesten) Ik ben weer lekker generaliserend bezig :)
@ Sgt. Stevil;

als rick net als ik niet rechts inhaalt als er 1 keer iemand een beetje lang links blijft hangen is er niets aan de hand.
wanneer ik echter wel rechts inhaal is als er een hele rij auto’s links hangen, om 1 iemand die 500 meter verderop rechts rijdt (langzaam) in te halen. ja sorry mensen, blijf dan rechts tot je bij de auto bent die je ook echt wil inhalen.

wat mij betreft hebben jullie dan een file gecreaard, en in de file mag ik op mijn eigen baan mijn snelheid voortzetten.
als ik biuj de trage donder ben aangekomen voeg ik netjes in en ga ik weer naar rechts als ik er voorbij ben.


het valt me op dat ook met rijles tegenwoordig niet echt nauwkeurig meer wordt gelet op het tijdig terug naar rechts gaan.
de nederlandse wetgeving heft nou eenmaal bepaald dat we rechts moeten rijden. doe dat dan ook!

met de opkomst van wegen met meer dan 2 rijstroken had nederland onmiddelijk de wet aan moeten passen. allemaal naar het amerikaanse systeem, keep your lane en rechts inhalen toegestaan.
dan hoef ik niet meer 3 banen naar links als ik op de a4 120 rijdt en er op baan 3 iemand 100 wel hard zat vindt (dagelijks mensen)
edit:
gecreaard is natuurlijk gecreëerd
Keep your lane is voor sommige mensen wel nodig ja, want die rijden “met oogkleppen op”. Maar we wonen hier nog steeds niet in US en wij hebben minder ruimte en zullen elkaar dus echt meer ruimte moeten geven, als de situatie het toelaat.
@Rick Dos
Ohw zit dat zo, dus bij jou werd ze dus paars?!!! :) ;)
Als jij een manly man bent dan ben ik Beauty and the Beast ineen ;)

@Lampredi
Daar heb jij weer een punt…. maar als ik soms de vrouwelijke studenten in de metro zie heb ik eigenlijk weer geen reden tot klagen in het OV en hoe langer de vertraging duurt hoe langer m`n ogen genieten van al dat moois ;)

@Lotte
Wat kan ik daarop zeggen…..we wonen in R’dam.

Maar wat jij met die kleine hebt meegemaakt bij het oversteken is ook wel vervelend. Met mijn eigen kleine zou ik ook rustig wachten maar in m`n eentje maak ik een schijnbeweging alsof ik oversteek, moeten ze vol op hun rem en de capriolen die ze dan moeten uithalen zijn wel lachwekkend om te zien.


@Benny1
De metro ziet er inderdaad steeds slechter uit. Daarnaast ben ik ook steeds meer geneigd om zinvol geweld toe te passen op al die stoere gastjes die het nodig vinden om in een volle, natte (van de regen, niet doordenken aub ;) ) wagon te roken.

Ach, alles heeft zo z`n voor- en nadelen.
Probeer me zo min mogelijk te storen aan randverschijnselen.
Vervang ‘bmw-rijders’ aub door:
– renault
– volkswagen
– ford focus

Maar ga verder vooral door met schouderklopjes uitdelen.
Wat dachten jullie van een bumpersticker waarop staat “pas op ik lees autoblog.nl” ;)
Waarom hebben we eigenlijk aleen bumperstickers voor de achterbumper?!

Waarom niet voor de voorbumper?!

Met teksten als: “Move Bitch get out of my way!”
“Ik heb een baby aan boord en DIE JANKT!”
” If you can read this that means you´re in my way!”
Juist en dan wel in spiegelbeeld op je motorkap geplakt natuurlijk. Net als “Ambulance” in spiegelbeeld.
Gruwelijk, die shit wil ik ook.

M`n tante had 20 jaar geleden een sirenesysteem in haar auto ingebouwd. Dat wilde ook nog wel eens werken.
Een bumpersticker met erop “Rick Dos” zal volstaan om al het genoemde samen te kunnen vatten in twee woorden. ;)
@ [email protected]
In Frankrijk (perifique parijs) al eens een ducati gezien met een sirene, iedereen netjes aan de kant, wel lacheu.
@[email protected]

LOL! :) Dat wil ik ook hebben! En dan niet zo zeer om mensen uit mijn weg te krijgen maar gewoon om ze t laten schrikken en hun reacties daar op zien! ;) :P Yes I know! I am a sadistic bastard! ;)

@Benny1
Die is nog beter! ;)

Wat ik trouwens ook niet begrijp. Als ik in Duitsland, Frankrijk of Spanje rij en ik wil er langs op de linkerbaan, dan hoef ik alleen mijn linkerknipperlicht aan te doen en men laat me 7 van de 10 keer voorbij.
Dat hoef je hier niet te proberen……… Het is een beetje algemeen aangenomen in Europa dat zodra je je knipperlicht aandoet dat je er voorbij mag………..
“Wat dachten jullie van een bumpersticker waarop staat “pas op ik lees autoblog.nl”

Dat vind ik dan weer een briljant idee!

Ik heb trouwens nog een blauw zwaailicht in de berging liggen, misschien moet die maar weer van stal. :-)
@Rick Dos en Wouter

Dat sirene/zwaailicht systeem was zo gruwelijk. Stonden we in R’dam West vast in het verkeer, deed ze gewoon haar sirene aan en reed ze over de stoep.
In d’r (zelfs 20 jaar geleden) gare Honda Civic.
Ik was daar als klein pikkie zo van onder de indruk, dat vergeet ik nooit meer.

Met zwaailicht erbij maak je nog meer indruk…..
@ Rick dos, ik ken dat ook ja. Ik doe dat meestal ook i.p.v. dat levenloze bumperkleven. Alleen zo jammer dat de gemiddelde Nederlander daar schijt aan heeft of simpel weg gewoon nooit in z’n spiegels kijkt en altijd als een zombie rondrijd.

Wat een creatieve geesten hierzo zeg! haha
Als de mensen van autoblog dit plan willen uitvoeren verwacht ik wel 75 % van de winst hieruit te ontvangen :D
De zaken die mij het allermeest irriteren zijn:
– mensen die niet pinken
– mensen die in het midden blijven rijden
– mensen die geen constante snelheid aanhouden op de autostrade (zodat je ze om de vijf minuten terug moet voorbijsteken, en gecombineerd met middenrijders is dit nog erger)
– mensen die volle witte lijnen negeren (en mij daardoor hinderen)
– files veroorzaakt door vrachtwagens, zo heb ik er gisterenavond VIER uur over gedaan om van Rotterdam naar Brussel te rijden wegens het ongeval op de A16

Het doet altijd goed om hierover te zeiken tegen mensen die dezelfde irritaties ondervinden om even stoom af te blazen, maar ik doe wel altijd mijn best in het verkeer om me kalm te houden en die dingen te negeren. Toen ik net mijn rijbewijs had was ik veel te opvliegend tov mensen die overtredingen maakten en me hinderden, maar dat brengt toch niets op, de helft van de tijd hebben ze toch niet door wat ze mis hebben afgedaan, ofwel zijn het aggresievelingen die dan gevaarlijk beginnen doen.
De problemen van een tweebaans weg zijn bij mij ook bekend (veel A2 rijden kom je alles tegen) Van linksklevers tot rechtsinhalers richting een vrachtwagen tot omatjes die met 80 per uur de auto ineens naar links knallen zonder richting aan te geven (nou ja…zonder. Ze gaven deze pas aan nadat ze al links zaten.)

Wat vaak al helpt bij iemand die links blijft hangen is ff knipperen met groot licht. Wat mij ook opvalt is dat het meestal buitenlanders zijn die links blijven hangen. Iemand die recht langs de rij af rijdt komt er bij mij ook niet tussen.
@Nico:

– mensen die volle witte lijnen negeren (en mij daardoor hinderen)

zo mee eens!
Superkoerier!
Lotte, die rechtsinhalende Volvo was ik. Geen knipperlicht gebruikt inderdaad, maar ik rook niet.

Volgende keer gewoon maar even naar rechts als het kan he? ;-)
och koeriers! Breek me de bek niet open! ;-)
Klassiekerrally
Ah, een oud-hollandsch potje Mensch erger je niet…

Sukkels genoeg op de weg, dus altijd voldoende stof om een column mee te vullen. Wel een beetje uitgekauwd, sorry.
Maar vooruit, ik heb toch wat toe te voegen:
Ik werkte ooit 20 kilometer van huis. De weg daarnaartoe was (is nog steeds) een ramp omdat er geen B-weg naast loopt, maar links en rechts een fietspad. Gevolg: tractoren op de weg. En geen mogelijkheid om er langs te komen. Als er geen tractoren op de weg waren, dan kwamen -schijnbaar uit het niets- de 60-tot-70-km-op-een-80-km-weg-is-hard-genoeg-rijders te voorschijn.

Ik ging destijds liever met de trein naar m’n werk. Onderweg een krantje lezend. Duurde net zo lang en was nog goedkoper ook (mijn auto verbruikte 1:8).
@Klassiekerrally: heb je de kop van dit artikel gezien? Practice what you preach. Als je het uitgekauwd vindt… ;)
Nederlanders kunnen sowieso niet rijden. 90% van ons land denkt dat de linkerbaan van hem/haar is en blijft daar ook rijden. Het liefst zo dicht mogelijk op de voorganger waardoor ritsen ook een gigantisch probleem wordt. En zo ontstaan dus files. Iedereen loopt maar te klagen, maar snappen niet dat het aan hun rijstijl zelf ligt.
Klassiekerrally
@ Lotte: ik zelf predik niks hoor, behalve dat je je niet aan alles moet ergeren. Zonde van je tijd en energie.
Vandaar dat ik destijds met de trein ging.
@Klassiekerrally: ik geef je groot gelijk. Ik heb het nog beter aangepakt ;-) Ben verhuisd van Rotjeknor naar de Veluwe. Dat scheelt per dag vier uur minder fileleed en een mentaliteitsverandering. Neemt niet weg dat er gewoon debielen op de weg zitten… jatochnietdan?
Klassiekerrally
Lotte, ik ben ’t helemaal met je eens! :)
Ook met de kop van je column overigens.
Ik zie nu dat mijn eerste reactie daar niet echt bij aansluit, mijn excuses…
(zou ik toe zijn aan vakantie?)

Bij de weg: Verhuizen was voor mij destijds geen optie: wie wil er nu in Varsseveld wonen? ;)
Ik ken het vakantiegevoel. Gut, wat zijn we toch weer eensgezind (Kum Bah Ya my Lord…).

Ik heb meer zoiets van: wie wil er nu nog in Rotterdam wonen? Dennis, [email protected] kom er maar in jongens… ;-)
niet zo zeiken joh, dat zijn de nieuwe normen en waarden, schijt aan dit kutland
@ Kachel 2.8 q

Als er geen 80km rijders, of andere verkeers hinderende mensen voor mij rijden is de linkerbaan toch ook van mij?
Het zal wel aan mij liggen maar het enige waar ik me écht aan stoor in het verkeer zijn die fietsers die opzettelijk rijden waar ze willen op de rijbaan, enkel en alleen omdat ze weten dat ze toch niet in fout kunnen zijn als ze aangereden worden.
@KVK Dat is sterke taal! Denk je echt dat er fietsers rondrijden die dit doelbewust doen??
@Lotte,
Ja schat, je riep me?!!!

In Rotterdam wonen vind ik geen straf eerlijk gezegd alleen woon ik aan de verkeerde kant van Rotjeknor, verkeerstechnisch gezien.
@ Nico

doelbewust niet… maar ze gaan er om die reden gewoon van uit dat jij wel zal remmen/uitwijken zonder rekening te houden met de gevolgen als jij dat es niet doet/kan

wat heb je aan een gewonnen rechtzaak die iemand tegen je aanspant? niks, alleen tijdsverlies en kosten… is beetje hetzelfde
@Freddy
Als je een beetje doorrijdt mag je van mij best op de linkerbaan rijden. Gaat mij meer om die enorme linten die ontstaan op de linkerbaan, terwijl de banen rechts compleet vrij zijn.
@all
Rotterdam schopt kont!
@[email protected]: hoorde ik dat thuis ook maar! ;-)

Ja, maar jij woont volgens mij in een randgemeente. Centrum Rdam is echt geen pretje. Heb jaren op de Schiedamsedijk gewoond, maar daar had ik iedere dag hoofdpijn van het (24/7) verkeer en zendmasten.

Dat ze het opzettelijk doen vraag ik me af, maar op de fiets neem ik anders deel aan het verkeer dan in de auto. Op de fiets schiet je overal makkelijk doorheen en dat kan de (logge) automobilist vaak niet waarderen.
@ kachel Oke daar zul je mij verder ook niet over horen

En betreft de fietsers dat is gewoon een omgekeerde wereld, Als ik op de fiets zit erger ik me ook aan de auto’s die niet stoppen als ik door rood rijd, en ze kunnen ook best uitkijken als ik voorrang neem terwijl er haaientanden voor me staan. En in de auto vervloek ik de fietsers. Maar zo zit dit land toch in elkaar of niet?
@Kachel 2.8 q
Die enorme linten worden volgens mij eerder veroorzaakt door die ene persoon die in het midden rijdt ipv rechts, en niet door alle mensen die in het lint rijden. Je wilt sneller rijden, maar dit kan niet omdat er voor jou al iemand rijdt op het linkse vak, dus is het je recht om links te blijven rijden en te volgen. De voorste bestuurder van zo’n lint wil meestal gewoon iemand voorbijsteken die in het midden rijdt (zij het aan een trager tempo als de mensen achter hem). Moest die middenrijder rechts rijden wat in 90% vd gevallen perfect mogelijk is, dan kon die eerste bestuurder van het lint zijn inhaalactie op het middelste baanvak doen, en konden alle andere mensen hem gewoon links inhalen.

De meeste files worden volgens mij (maar wie ben ik, zeker geen expert) veroorzaakt door middenrijders, en door de te grote verschillen in snelheden (zowel mensen die te rap als te traag rijden)
Oh! oh! Den Haag mooie stad achter de duinen. Schilderswijk, Lange Poten en het Plein. Oh! Oh! Den Haag ik zaw met niemand willen ruilen alleen maar huilen als ik geen Hagenees zow zeiiiiinnnnnnn…………

Oh……..excusez moi! ik dacht dat we onze stad hier gingen representen (YEEEEAAAAH!!! BOOOOOYYYY!!)………..
@Nico
Ben het met je eens. Wil ik je nog wel even aanvullen dat je op dat moment ziet dat iedereen ook zo lekker dicht op elkaar blijft rijden waardoor er weer files ontstaan en waardoor het ritsen ook niet werkt. Maar wel wil ik nog zeggen dat die linten op de linkerbaan honderden meters lang zijn, terwijl de voorste misschien maar 1 auto wil inhalen. Klopt dus ook niet. Blijf gewoon rechts rijden totdat je vlakbij de langzaam rijdende auto bent, en dan pas naar links gaan om deze in te halen. Lijkt me niet heel moeilijk.
@Lotte

Hahahaha, arme meid.
M`n vriendin heeft me goed “getraind”

Ik woon bij de Ikea in Barendrecht.
Het verkeer komt dan vanuit de A29, A16, Groene Kruisweg en de A15 bij elkaar in het afvoerputje waar ik woon en de meeste personen proberen met z’n allen binnen-door-weggetjes te zoeken. Kan zwaar irritant zijn.

In de stad is de fiets het beste vervoermiddel. Zeker waar jij woonde.
Zelfs vanaf mijn huis naar de stad ben ik met de fiets sneller of even snel als het OV of de auto. Ongeveer 20 minuten als ik goed doortrap maar dan rijd ik ook echt als een Mallemoer door het verkeer heen, heb dan werkelijk maling aan alles. En als het regent, ga ik met de fiets in de metro ;)
Het principe van de nederlandse wegen is dat het rechts altijd drukker is dan links. dat is helaas in 90% van de gavellen niet zo.

ik rijdt regelmatig over de a5 (tussen schiphol en haarlem) en daar is vrij weinig verkeer. toch krijgen veel idioten het voor elkaar om dat hele traject met 119,5 km/h links af te leggen, als je dan een signaaltje geeft dat je er langs wilt, krijg je de vinger… voor de duidelijkheid. de eerstvolgende auto die rechts rijdt is dan echt niet eens in zicht.

in dat soort gevallen ben ik blij dat ik een redelijk weldenkend mens ben… met een hele snelle auto… (ja dan ga ik er dus rechts langs)
@Rick Dos,

No offense maar het enige goede wat Agga te bieden heeft zijn de mooie meiden op het strand van Scheveningen in de zomer.
Kan jou trouwens ook wel waarderen ;)
@[email protected]

Enough said lijkt me dan toch zo?! ;) :P
Oh en [email protected] das dan al 1 ding meer dan wat Rotjeknor ons te bieden heeft……. :)
@Rick dos
ho ho, Rotterdam heeft in de zomer ook een schitterend strand(je). Mooie vrouwen gegarandeerd!
@Rick Dos

Ach joh, Scheveningen is geen Den Haag ;)
En zoals Kachel 2.8 q zegt, wij hebben in de zomer ook een strand IN HET CENTRUM.

En als je die mooie vrouwen wil zien moet je je eerst zwaar irriterend 3,5 JAAR beheersen op de Utrechtsebaan alvorens je tegen zonsondergang op het strand aankomt en alle vrouwen hun Burka wee aan hebben
@Kachel 2.8 q en [email protected]

Maar kunnen jullie langs de beach cruisen om de mooie vrouwen te bekijken?!

“En als je die mooie vrouwen wil zien moet je je eerst zwaar irriterend 3,5 JAAR beheersen op de Utrechtsebaan alvorens je tegen zonsondergang op het strand aankomt en alle vrouwen hun Burka wee aan hebben”

Tsja, weer een minpunt voor Rotjeknor! Ik als Hagenees hoef helemaal niet over de Utrechtsebaan! ;) :P
@Rick
Wij hebben zeker 50 meter boulevard voor het strand, dus als je niet te hard fietst kun je zeker 3 minuten beach cruisen.
@Kachel 2.8 q

LOL! :)
Sgt Stevel: “kan zo ontzettend slecht tegen rechts-inhalers dat ik ze er niet tussenlaat”

Ja ze hebben ons wel waar ze ons hebben willen nietwaar? We zijn allemaal zo opgezet tegen elkaar als wat.

Ikzelf bied de linksrijder altijd eerst mijn linkerpinker aan. Dat vind ik een beleefde vorm om te vragen naar rechts te gaan. (wat moet ik anders doen: flikkeren met mijn lichten? )

Als die dan stoïcijns links blijft gaan, zo van “ik rij 120 en harder mag je toch niet dus blijf daar maar rustig hangen.” Dan…steek ik rechts voorbij.

Het moet gezegd: er zitten een aantal onverdraagzame aangepasten in het verkeer die met wet en recht achter zich een mens de dood zouden injagen “en er dan nog fier op zijn ook”.

Zo zijn er vast en zeker al moorden gepleegd door mensen als Sgt. Stevil.

Gas geven als je voorbij wil bijvoorbeeld. Dat is levensgevaarlijk. Het is wel zo billijk om dat niet te doen of zelfs even gas te lossen.

Nog een mooie: Je wil er ééntje voorbij. Dan zie je dat je de tweede voor je ook nog wel kan. Maar die geeft dus gas. Je moet het inhaalmaneuver afbreken. Als je achter de gasgever naar rechts wil zie je…dat Nummer één daar nu hangt! Opzettelijk!
Moordenaars. En dan maar afgeven over bumperklevers.

Weten jullie niet wat Steve Stevaert over automobilisten zei? Dat moet omstreeks 1997 zijn geweest. “automobilisten moeten zieligaards worden”. Woordelijk. Letterlijk.

Wat lachen die antimobilisten in hun baardjes dat zij ons zo tegen elkaar hebben kunnen opzetten…
En vanaf de Erasmusbrug kan je je hobby Voyeurisme met een verrekijker ook goed uitoefenen.
Ohw wat maakt dat het leven toch weer mooi.
“Een “zakenman” in een BMW 118D????????
HAHAHAHAHAH ROTLFMAO ik kom ff niet bij jongens…
Als ik boven op de dom sta….
Kijk ik eve naar benee…. (naar benee)
Dan zie ik ’t ouwe grachie….
Het Vreeburg en Wijk Zee…. (en Wijk Zee)
En dan sla me hartjie over….
Ach ja gut ’t is me wa….
Er is geen mooier plekkie….
Als U-te-reg me stad….
Als U-te-reg me stad….
zelfs een lada gaat 160
Mijn grootste irritatie is de “angst” die mensen hebben als ze in de auto zitten.
Op vele wegen wordt de maximale snelheid echt maar heel zelden gehaald.
De weg naar onze mooie stad Schagen is een weg met z’on mooi blauw bord met een wit autootje erin. Nou bijna niemand weet dan hoe hard ze dan mogen. Echt vet irritant….
Vorig jaar in Duitsland gestudeerd, waarbij ik elke dag naar Osnabrück reed. Heb daar de meest bizarre situaties onderweg meegemaakt en ja erger nog dan in Nederland (redelijk uniek of niet soms). Na een week daar gestudeerd te hebben voelde ik gewoon dat het een keer fout zou gaan op de autobahn… Gelukkig nooit gebeurd in dat jaar, maar wel heel veel bijna ongelukken. Een keer kwam een franse camper invoegen, en schoot achter de rechts rijdende vrachtwagen op de linker 2-baans weg. Hij had heel goed kunnen weten dat ik er aan kwam op de linker baan, dus besloot ik zoals ik altijd doe bij invoegstroken even mijn gas los te laten (voor het geval weer zo’n idioot gelijk naar links duikt). En ja hoor hij dook gelijk naar links en ik was net op tijd om te remmen… Dacht ik… mijn auto vertikte te remmen en vlak voordat ik tegen de camper roste sloeg ineens de ABS alsnog in en wist nog net op tijd van 200 naar ongeveer 80 kilometer per uur af te remmen. Met groot licht gaf ik aan dat ik daar niet van gediend was (die actie van die mongool had bijna mijn leven gekost als ik even niet had opgelet), MAAR meneer vond mijn actie ook niet leuk en bleef stug naast de vrachtwagen hangen… OE! Ik was zo boos, dat toen er maar een klein gaatje tussen de vrachtwagen en hem kwam schoot ik naar rechts en wilde de camper rechts passeren… Dat vond ie niet leuk en sneed mij toeterend en al de vluchtstrook op… Kon er nog net voorbij komen, want hij was ook van plan mij over de vluchtstrook de vangrail in te duwen… WAT EEN KUTMONGOLEN ZIJN ER TOCH! Neem je de nodige voorzorgsmaatregelen, weten mensen je nog zo in gevaar te brengen… Sorry voor dit geblaat, maar moest het weer even kwijt na deze column gelezen te hebben :)
@JurryZ
Hehe, dat is wat ik daarstraks bedoelde…het moeilijkste in het verkeer is als bestuurder om je testosteron onder controle te houden (zie je vrouwen ooit zo’n dingen doen??) en gewoon negeren. Heb het ook al meegemaakt dat mensen me gewoon wilden rammen en van de baan rijden (letterlijk!) omdat ik een teken deed dat ze mij hinderden door zelf een illegaal maneuvre te doen. En ik weet dat het niet gemakkelijk is, elke dag moet ik mezelf zeggen: en vandaag ga ik kalm rijden en die debielen gewoon negeren. (en dan lukt het nog niet altijd hoor)
@Nico: Ik denk dat ik voortaan een cdtje op zet met herhaaldelijk de woorden: ‘Houd je rustig, laat je niet opfokken, wees een kerel’… :( wat is het toch moeilijk om jezelf te beheersen soms $#@! en inderdaad.. vrouwen doen zulke dingen niet
@JurryZ
Je hebt het ook een beetje aan je zelf te verwijten, je gaat er rechts voorbij, natuurlijk snijdt hij je dan. Als je later groot bent, leer je wel dat zo seinen nadat het kwaad al is geschied alleen maar averechts werkt (zie reactie camper!). En ook in D ga je niet met 200 km/h langs een drukke invoegstrook, vaak zijn er ook snelheidsbeperkingen.

Ik heb een aantal jaren in de Bundesrepubliek gewoond, eerst nog met NL kenteken rondgereden, daarna met een Duitse auto. Wat een verschil! Hoevaak men mij niet uit alle macht moest inhalen, niet normaal meer! En altijd drukken en seinen (en ik reed niet te langzaam). Nooit last van gehad met wit kenteken.
@JLJ: De snelweg leende zich om zo snel te rijden, anders had ik mij daar ook zeker wel op aangepast. Het feit dat ik rechts ging inhalen en groot licht gaf was ook wel dom (althans, het was een impuls aangezien mijn auto niet wilde remmen en je dan goed schrikt) en een goed leermomentje.
@JurryZ
Klinkt onnozel maar ik heb hiervoor speciaal een cdtje gemaakt, met rustige lounge muziek op, en dat doet wonderen. Ik weet van mezelf dat ik nogal opvliegend ben, en dit helpt me echt, probeer het eens!
@JurryZ
Het is heel normaal in Dtsl dat je seint met groot licht. Duitsers doen dat zelf vaak genoeg. Alleen zien Nederlanders (en ook Fransen dus) dit als hufterig gedrag. Ik zie zelf niet in waarom men dit zo ziet en als ze wat beter in hun spiegels zouden kijken dan komt er nooit iemand dicht achter ze rijden.
Seinen (één keer) is normaal ja, drukken weer niet (behalve bij gele nummerborden – staan hoge boetes op). Ik vind juist dat Duitsers uiterst gedisciplineerd rijden.
Duitsers zijn in hun eigen land ‘briljant’ in het verkeer. Zeker geen commentaar op! (behalve dat ze ruim een kilometer voor de afslag al op hun rem springen en van de linker naar de rechterbaan schieten…)

@Nico: goed idee! Alleen werkt rustige muziek bij mij soms averechts.
@JLJ
Duitsers houden tenminste rekening met anderen. Ben er vorige week nog geweest (had de nieuwe auto nog niet uit gelaten) en zelfs voor een geel nummerbord gaan ze gewoon netjes aan de kant als je met hoge snelheid komt aan rijden.
leuke column.

Ik zat laatst ook achter een tergend langzame auto, ze reed 100 waar 120 was toegestaan, ik had nogal haast, dus ik was enorm gestrest, en mevrouw ging maar niet naar rechts. Ik zat me er de hele tijd zo aan te ergeren dat ik al een paar keer met grootlicht had geknipperd. toen dat niet hielp ging ik dichter bij rijden (bumperkleven). toen ik eenmaal zo dicht bij was, zag ik dat er op haar kentekenplaat houder stond “als je dit kunt lezen, bent u een echte bumperklever” (waarschijnlijk via http://www.kilcol.nl ) daaruit bleek dus dat ze wel vaker met bumperklevers te maken had gehad. vind mevrouw het heel raar!?

Ook heb ik deze week een auto gezien waarop stond ‘vertrouw op god, maar doe wel de deur op slot’ en drie keer rade bij welke auto de ruit was ingeslagen? precies, bij de goedgelovige, die keurig haar deur opslot had gedaan.
In belgie heb je zo van die thema borden met de tekst
“U rijdt wild want u opa was piraat”
endan werd ik overlaatst keurig de pas afgesneden door een donkerblauwe A8 met overheidslogo’s ;) (guy verhofstad dus)

@Maarten
moet je gwn achter rijden ;)
Ach, zo zie je ook wel eens van die total los gevalletjes met daarbij de tekst op het raam: Don’t drive faster then your gardian angel can fly….
Zelf zit ik erover te denken om een tekst uit te gaan etsen in mijn dashbord. Ik moet toch een ander dahsbord erin gaan zetten (lichtgewicht). Die even overtrekken met skai en dan de volgende tekst erin: Get in, sit down, shut up and hang on aan de passagierskant. Binnenkort maar eens werk van maken….
Superkoerier!
Dekster, meer over dat ‘wat is uw excuus’ op http://www.watisuwexcuus.be. Nu 60% van mijn kms in 0032 worden afgelegd (waar ik ook naar toe ben verhuisd) merk ik wat voor sloebers er op de NL-wegen rijden.

Door rood rijden en zonder blink er nog even tussendrukken zijn typisch Nederlandse kwaaltjes. Je kunt je er aan ergeren, maar dan verhuis je beter.

Voor wat betreft seinen als je met grote snelheid er aan komt gereden. Bij Duitschers helpt groot licht, bij Fransozen werkt de blink naar links. Belgen gaan meestal wel redelijk snel uit zichzelf aan de kant. Maar bij NL-ers werkt alleen rechts inhalen effectief. Ik vind het al niet meer bijzonder. Geen reactie op de beleefd bedoelde blink naar links? Dan haal ik rechts in. Wil men er mij vervolgens niet tussenlaten (plotseling gas geven) dan laat ik ‘m lekker gaan. Als ik er voor kom, gaat ie nog even naar de 5e versnelling om de uitlaatpijp te laten doorroken, en het leven gaat verder.

Verder heeft je druk maken, of gebaren, geen enkele zin. Als je erge pech hebt sta je even later gewoon weer naast elkaar in de file. Heeft die Citroen Picasso familie ook weer een leuke dag en jij ergert je kapot. ;-)
Superkoerier!
In Duitschland heb je overigens http://www.ruecksicht-ist-besser.de. Dit vind ik een veel positievere campagne dan die zeurderige 0032 campagne.
@superkoerier
Ik denk idd ook dat die watisuwexcuus campagne in ons land niet veel nut heeft. Grappig is dat een helft van de zin in het oranje geschreven wordt, waardoor je die ’s nachts niet ziet staan. Dus dan zie je: “want uw opa is piraat?”

Ik doe elke dag antwerpen-rotterdam en dan ’s avonds rotterdam-brussel-antwerpen en naar mijn mening zijn er evenveel sloebers in België als in Nederland hoor.

Nu ik net weer een paar uurtjes in de auto gezeten heb herinnerde ik mij nog iets waar ik me dood aan erger: mensen die met hun mistlichten aan rijden! Waarom waarom doet men dit toch? Soms flikker ik dan wel eens met mijn achtermistlichten, en geregeld zie ik ze bij de achterligger dan uitgaan. Zijn er dan mensen die gewoon niet door hebben hoe hun lichten werken? En hoe zit het bij de mensen die ze niet uitdoen? Als je je mistlichten opzet voor je vertrekt doe je dit toch maar met 1 reden; om stoer te doen denk ik dan. Waar ben je dan toch mee bezig??
Mooie column, ben het er zo mee eens! :D
Superkoerier!
@Nico: mistachterlicht moet in Belgie bij een zicht van 100 meter of minder door neerslag of mist. Vandaar dat je velen er mee ziet rijden. Het is dus goed bedoeld. ;-)

Ben het er wel mee eens dat men in Anvers net zo lomp rijdt als in bijvoorbeeld Amsterdam tijdens de spits. Irritant, maar geen ramp. Brussel lijkt ruw, maar je moet gewoon rechts=voorrang onthouden, en dan valt het mee. ;-)
@Superkoerier
Ik heb het niet over achtermistlichten, maar over de voorste bij klaarhelder weer! (Net zoals dat filmpje van de nieuwe Audi TT op deze site ;))

Brussel lijkt idd ruw, de regel die ik er hanteer is: probeer je gelijk niet te halen, of je hebt een bluts en die buitenlander zonder verzekering rijdt verder ;)
Hallo, breakie breakie.
95 Reacties op een doordeweekse donderdag !
Ik zeg je raakt onze gevoelige snaar Lotte. (Maar dat wisten we al een tijdje ;-) )


“Ik heb meer zoiets van: wie wil er nu nog in Rotterdam wonen? Dennis, [email protected] kom er maar in jongens… ;-) ”

IK !
(Maar ik woon ook niet in het centrum)
Rotterdam leeft en dan heb ik het niet over de Lijnbaan of de Coolsingel maar de haven natuurlijk. Ik zou er niet graag ver vandaan wonen !!
wat een stapel reacties…. andere keer lezen. Voor nu: Ik erger me aan alles en iedereen en soms doet werkelijk niemand iets goed…..
En steeds vaker denk ik: jullie doen allemaal maar, ik doe er niet meer aan mee. Dan rij ik relaxt tussen een rijtje vrachtwagens op de cruise naar huis en lach me een ongeluk om alle sufferds die zich druk zitten te maken op de linkerbaan en regelmatig hard moeten remmen om geen brokken te maken.

Mijn punt is eigenlijk: waarom moeten we elkaar zo nodig dwars zitten? Als we nou allemaal proberen elkaar zoveel mogelijk hoffelijk te behandelen en elkaar wat ruimte gunnen/geven dan worden we er allemaal gelukkiger van…….

p.s @sgt Stevil: NIEMAND, maar dan ook echt helemaal niemand gaat voorkomen dat ik naar links kom als de richtingaanwijzer aan gaat. Probeer gerust het gat dicht te rijden maar realiseer je dat je waarschijnlijk in de remmen moet of in de vangrail hangt. Remember, there is always an asshole that is an even bigger asshole than you….. :-)
voor op de motorkap in spiegelschrift: Vandaag heb ik haast, morgen doe ik weer aardig!
of “Doe eens gek, rij rechts!”
@Sacha: LOL
@superkoerier

Over die campagne, de regering zit met een begrotingstekort(wat ik zeker en vast zal moeten betalen) en ze plaatsen elke maand nieuwe borden met u rijdt wild.
Weet je lieve mensen, ondanks dat de meesten onder ons Amerika verafschuwen en hypocriet vinden… hebben ze onwaarschijnlijk veel goede ideeën. Onlangs achter gekomen toen ik op vakantie naar Amerika was. Onze huurauto. Een splinternieuwe (let op!) Rode Chevrolet Silverado V8. Meteen beseffend dat je weet… Vanaf nu ben ik in Amerika draai je de sleutel om en hoor: WVVRrooaawwwwww wroep wroep wroep wroep (het klinkt vast beter als ik het na doe) Wat allereerst als fout in NL word geassocieerd blijkt heerlijk te zijn zo’n grote bak. Ok eerst draai en dan de weg op. Fantastisch bord nummer 1:Buckle up.. Its THE LAW…. (woow!) vol schrik doe ik de gordel om. en weer verder. Fantastisch bord nummer 2:Keep your lane: Heerlijk rechts inhalen links inhalen alles mag. ok ok het is even wennen maar vervolgens is het heerlijk relaxed rijden. niemand maakt zich druk. Niemand die aan je bumper hangt. Meer voor mij toepasselijk: je hoeft niemand van de weg te drukken want dan kan je er rechts langs. Weet je een bord STOP in Amerika is ook STOP! en iedereen houd zich daar aan. 30 is 30. Wat ik nou eigenlijk probeer te zeggen. Waar het in Nederland mijns inziens verkeerd gaat is de triljoenen regeltjes voor dit en voor dat wat zorgt voor verwarring en vervolgens onzekerheid en bij de andere groep woedde. Laten we Amerika als voorbeeld nemen met alleen al het keep your lane principe. WEDDEN dat de files minder worden? En misschien verharden we ook minder. En zal het ooit in Nederland voorkomen als ik voor het stoplicht sta: “Nice car man!” en je niet weer meteen door lekkere linkse grijze sokken, groene vinger mensen raar word aangekeken omdat je een mooie dikke bak onder je billen hebt waar je verdomme hard voor moet werken!

zucht…. Prettig weekend
Jij zegt Amerika…… Ik zeg Italie!! Ooit zei iemand dat het helemaal niet moeilijk is om Italie te besturen….. wel volkomen nutteloos! Iedereen doet zijn eigen zin! TOP! Geen gezeur, links en rechts inhalen, topsnelheid? de top van je auto ja, niet dat bord langs de kant van de weg! Stoplicht op rood? als er niks aankomt is dat groen! Klinkt als een bananenrepubliek zul je zeggen (is het natuurlijk ook), maar iedereen is er wel ECHT aan het autorijden! Er wordt opgelet en dat is het grote verschil met Nederland. Omdat iedereen er gedwongen wordt om op te letten en niet volkomen betutteld is. Dus: alle verkeersborden slopen, stoplichten voor de sier en die ettertjes met flitspalen geven we een Melkert-baan! Foldertjes uitdelen ofzo….;)
@Gijs. Italie is niet het enige land waar ze ‘echt’ autorijden. Woon zelf iets naar links ..Barcelona,Spanje. Hier kijken we ook niet naar de stoplichten voor de auto, maar naar die van de voetganger. voetganger krijgt rood, trekken wij op (dus loop aub nooit door rood) ze verzinnen hier rotondes waarbij je gewoon nooit op komt tijdens de spits..voorrangsregels mwah..gewoon gaan ! max. snelheid is net wat je schrijft, hoe hard kan je auto of hoe hard denk je verantwoord te kunnen rijden. Daarbij stonden er tot voor kort welgeteld 4 kananariegele cameras langs de ringweg van Barcelona en ze doen het allemaal. Helaas hebben ze de firma Gatso ook ontdekt en groeit het aantal gestaag. Keerzijde is echter dat ze hier na Griekenland de meeste verkeersdoden per jaar hebben. Afgelopen weekend 23, volgens mij is dat meer dan in NL per jaar. Elke avond laten ze wat dodelijke ongelukken zien op het journaal. Werkt best. moeten ze in NL ook doen. opengereten autos, plassen bloed en bodybags. zet je weer ff aan het denken. regels zijn ergens zo gek nog niet, zolang je maar niet doorslaat met mensen zoals Koos Spee.
@Joostje: Hee buurman! (Ik woon in Portugal)

Hier is de gemiddelde snelheid op de snelweg 130. Oftewel 120 rechts en ongeveer 140 op de linkerbaan.
Helaas wat bumperklevers, maar meestal wordt er even geseind of ze langs mogen en als jij fijn je knipperlicht aanzet dat je zo naar rechts gaat dan vinden ze dat helemaal niet erg. Wel beetje jammer als je zelf net 140 rijdt en de dikke Audi MOET er langs…
Geen flitspalen, nog niet, omdat er in de wet staat dat de politie agent het zelf moet verifiëren.

Maar ja: Samen met Spanje en Griekenland bezetten we hier de top 3. Ik geloof dat we 20 doden hadden van kerst tot oud en nieuw.
Portugezen zijn hele lieve mensen, tot je ze in een auto zet…
Ik heb het idee dat mensen soms vergeten dat er MENSEN in dat andere koekblik zitten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).