Auto-aficionado Klaas Zwart tikt 10.000 euro per dag af

Auteur: , 31 Reacties

Klaas Zwart, Quote 500 lid en mastermind achter de Ascari supercar, laat in de laatse versie van het Quote magazine weten dat zijn hobby niet goedkoop is. Hij zegt dat zijn racecircuit AKA resort te Ronda, Andalusie - Spanje, hem 10.000 Euro per dag kost. Ze vroegen hem hoe het met de verkoop van zijn sportwagens ging: op bladzijde 106 zegt hij letterlijk: "Op elke auto die ik verkoop, leg ik nog steeds 100.000 Euro toe!".

En toch doorgaan! Hulde dus voor onze Nederlandse entrepreneur. En zoals onze tipgever al schreef; leuk om eens te lezen dat zo’n iemand eerlijk zegt wat je moet betalen voor een serieuze autohobby. We berichten natuurlijk vaak over supercars/exoten, maar er staat zelden bij wat het de egotripper in kwestie heeft gekost.

Niet dat Klaas het moeilijk heeft, hij heeft namelijk net een ruim 40 meter lange tweemaster (special build) in ontvangst genomen. FYI: het jacht is gebouwd bij Holland Jachtbouw en luistert naar de naam “Skylge”.

Met dank aan d_vdm voor de tip!31 reacties

wat voor auto’s verkoopt ie dan als ie een euroton bijlegt???
Als je het zoleest, dan is de beste man te goed voor deze wereld. Ik geloof er geen bal van, Klaas Zwart is een zakenman en als hij echt zoveel verlies maakt, dan had hij de hele zooi allang van de hand gedaan.
@ Barry Het is een redelijk jong bedrijf. Veel jonge bedrijven maken geen winst. Hij verwacht denk ik over een paar jaar winst te maken.

@ Henk, Hij maakt de Ascari
@henk: Nooit gehoord van het merk ascari??

@Barry330cd:Die man is uit passie voor auto’s en voor het streven naar het produceren van de perfecte supercar begonnen, dat doe je niet zomaar van de hand. En zolang de man nog zeer mooie ”special build” nieuwe jachten in ontvangst kan nemen hoeven wij ons ook geen zorgen te maken dacht ik zo!
@Ejay, voor wat betreft de Ascari kan ik daar helemaal in meegaan. Maar dat circuit kun je denk ik nooit winstgevend maken zonder dat er races worden gehouden met publiek.
Skylge is toch de friese naam van Terschelling?
Waarschijnlijk praat Klaas over gederfde inkomsten als ie het over €10.000 per dag heeft. Hij heeft er geld in zitten wat niks oplevert. Het zal ‘m niet tien ruggen out of pocket kosten. Voor die auto zal een ander verhaal zijn, dat kost ‘m wel keiharde pegels, maar er zal ook nog een gedeelte geïnversteerd vermogen terug verdiend moeten worden (assemblage hal, R&D).

Al met al kunnen we concluderen dat Klaas er een dure hobby op nahoud. Maar wel leuk!
vanwaar het geld dan????????
@ Stijn: correct.

Valt dus mee dat zo’n rijke gast z’n boot vernoemd naar een klein Nederlands eilandje (waar hij met dat enorme jacht de haven waarschijnlijk niet eens in kan, hehe).

Btw, Ascari vind ik een mooi merk en een super initiatief van een Nederlander!
Elke hobby kost geld !!!!!
Harold speed 1 !
soms moet je hobby gebruiken als je geld mee kan verdiennen. dan is geld wel belangerijk toch vrinden?
50 auto’s bouwen, waar je dan 100.000 euro per stuk op moet toeleggen. Een circuitje dat 3.650.000 euro per jaar kost. Een custom-build boot van 40 meter, van een half miljoen de meter…
Ik geloof best dat onze Spaanse landgenoot rijk is, maar ik zou van dit soort verhalen niet al te veel geloven…
@Danny…

Een beetje fatsoenlijk rijk aangekleed jacht kost geen half miljoen, maar MINIMAAL een miljoen per meter! Dat is natuurlijk wel redelijk afhankelijk van de hoeveelheid deks en dergelijke…
@ steven,

ja nu je ’t zegt ja, heb er wel eens iets over gehoord, maar niet dat ’t erg veel in ’t nieuws is geweest..
Klein geruchtje/”hunch”:

Zijn raceresort is o.a. populair bij Ferrari FFX eigenaren (en andere hypercar-eigenaren). Zijn raceresort is net een golf country club met alle toeters en bellen en de golfbaan heet nu racetrack. En als je een FFX hebt dan kan je betalen wat hij vraagt voor dagje scheuren op zijn racetrack. Hell yeah dat je het winstgevend kan maken.
Haha, een miljoen per meter. Welke idioot doet dat nou weer.

En wat sacha zegt, die €10.000 zijn waarschijnlijk kosten, geen directe uitgaven.
@El-Loco er zijn er genoeg….. en we hebben in NL een aantal schepenbouwers die dat soort topklasse schepen/boten bouwen (voorbeeld: http://www.heesenyachts.nl)
Maar aan de andere kant; Als je het geld hebt lach je erom.
Klaas Zwart had een uitvinders-bedrijf, hij hield zich bezig met het verbeteren van benzine- en olie-installaties. Hij heeft zn bedrijf toen verkocht voor 104 Pond. Leuk detail: hij heeft een deel van het bedrag verdeeld onder z’n werknemers: “Ik heb het verdorie toch niet alleen gedaan!”

:D
@Scroll

104 Pond? Nou geloof ik er echt geen bal meer van dat ie 10.000 euro p/d aftikt! :) ;)

@w0o0dy

Ik heb mijn bestelling net gedaan……………..In mijn dromen! ;)
@ Barrie 330cd

Sorry dat ik het zeg maar hebt klaarblijkelijk geen eigen zaak. Doelstelling van een bedrijf hoeft namelijk absoluut niet winst maken te zijn (op de lange termijn ja, maar kort niet). Het kan zijn dat je eerst marktaandeel wilt winnen of je naam bekend wil maken, dit kan je doen door iets op de prijs in te leveren.
@ Wooody

Dan prefereer ik van Lent toch wel hoor, daar komt de jacht van Abramovitch van daan, je weet wel die olie miljardair die Chelsea sponsort, dat is toch wel even een klasse apart.
Ik snap niet dat sommige mensen hier niet geloven dat je een half miljoen per meter betaald voor een schip!!!?

Ik kan je zeggen dat ik twee vrienden heb die in de scheepsbouw zitten en ik kan jullie garanderen dat je voor een luxe jacht MINIMAAL een miljoen per strekkende meter betaald!
De ouders van een vriend van mij laten er nu ook één bouwen en die gaat ‘maar’ 19 meter worden, maar wel helemaal op en top! Rara… Wat gaat die kosten????

jep… Goed geraden! ;)
Wat mvagusta jullie hier probeert wijs te maken dat kan ik idd. beamen.

Ken zelf namelijk ook mensen die zulke jachten hebben. En een miljoen dollar per strekkende meter klinkt mij niet vreemd.
Haha, foutje van mij…. :P 104 miljoen pond natuurlijk :D
@Rick dos.
Hé. Heb jij eigenlijk al gekeken naar een roeibootje voor jezelf ?
@JANUS

Nee, niet echt eigenlijk. Ik denk dat we volgend jaar er ff tijd voor gaan maken……….denk ik……..
@ Rick Dos

Ja? ken jij mensen die zo’n boot bestellen, ah neej, shit hey was ik maar jou potverdorrie het zal je maar overkomen je kent mensen die zo’n ding kopen, het kan niet op he? :);)
@Sjonnie1

Beetje gefrustreerd kerel?! ;)
:D
als iemand bij Heesen bestelt, laat het mij dan ff weten (kan ik misschien wel een aardigheidje of wat commissie krijgen).

Ik meen me te herinneren dat de schepen die Heesen bouwt beginnen bij 15miljoen dollar……

Een andere leuke boot is de http://www.shamoun.com/ (eigendom van iemand met een groot chartering bedrijf) Ik dit schip kost ruim meer dan een miljoen per meter….. maar het is dan ook wel een bijzonder en redelijk uniek schip…. je kunt/kon het ook huren (een paar jaar terug voor 40.000 dollar per week of zoiets…..)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).