Irmscher in Essen

Auteur: , 44 Reacties

Denk aan Irmscher en je denkt aan (een klein beetje fout) getunede Opels. Deze week staat geheel in het teken van fout & toch lekker, dus Irmscher mag niet ontbreken.

De eerste en meteen heftigste kandidaat is de Irmscher Vectra i35 Kompressor. De 3.2 liter V6 motor krijgt een kompressor en daarmee stijgt vermogen en koppel naar 315 pk en 370 Nm. De labradors kunnen daarmee voor het eerst in hun leven genieten van de geneugten om 283 km/h te rijden. Rakker kan daarbij genieten van een wat sportievere uitlaatbrom met dank aan de vierpijps sportuitlaat met vierkant eindstyling. De 19″ of 20″ lichtmetalen velgen en Irmscher sportonderstel zullen Rakker wellicht wat minder interesseren, maar gezien de vermogensstijging lijkt het geen overbodige luxe.

Opel Vectra Irmscher i35 Kompressor

Opel Vectra Irmscher i35 Kompressor

De optische aanpassingen aan deze Corsa zijn niet eens het belangrijkste. Deze Corsa 1.4 is namelijk een prototype die op LPG kan rijden. Zoals Irmscher het zelf verwoordt: “100 km rijplezier voor 3,83 euro.”.

Opel Corsa Irmscher LPG

Opel Corsa Irmscher LPG

Behalve mooie striping levert Irmscher ook diverse tuningspakketjes voor de Astra. De 1.9 diesel variant kunnen 25 pk extra krijgen, net als de 2.0 Turbo. De 1.7 diesel krijgt er bij Irmscher 20 pk bij. Het Opel IDS onderstel kan 30 Millimeter dieper worden gelegd voor een extra strak bochtengedrag.

Opel Astra Irmscher

Opel Astra Irmscher44 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Astondriverinspe
Brrrr, wat een tijdloze lelijkheid..
In de recyclepers ermee. NU !
ik ben eerste! vind die vierkante uitlaten opzich wel bij de vectra passen. al vind ik de vectra niet echt mooi.
potver, toch niet…
Liever niet… Absoluut niet… Dan vind ik de standaard opels nog beter, en dat is heel ernstig.
die eerste ga nog wel (1 b’tje)
die laste 2 kenne nar de schroothoop
Astondriverinspe
Standaard opels zijn “minder lelijk”

Let een beetje op je woorden Citrofiel, van beter kunnen we nog niet echt spreken lijkt me..
“Denk aan Irmscher en je denkt aan (een klein beetje fout) getunede Opels.”

Bang voor reacties als je heel erg foute zegt!? :)
“De 3.2 liter V6 motor krijgt een kompressor en daarmee stijgt vermogen en koppel naar 315 pk en 370 Nm”

Op de voorwieltjes, dat wordt genieten in de bocht.
tuning van Opels: je kan van een lelijk eendje nooit een zwaan maken :S
leuke stikkertjes :D
Ehm.. Ben ik nou de enige die de Corsa Irmscher nog best goed gelukt vindt? Of ligt dat aan mij.. ok die andere twee zijn mislukte, overopgepompte gezinsauto’s, maar die corsa heeft echt wel wat..(mijn mening!)
@Nick: Je bent niet de enige. Die Corsa is, zonder striping natuurlijk, best leuk. Mensen hebben hier nogal de neiging om heel snel te oordelen en af te kraken. Ik denk een Pavlov reactie op Tuning en Opel of zo.
315 pk op de voorwielen??Dat komt niet goed…
opels zijn nu eenmaal gewoon lelijke autos in mijn ogen, zelfs met wat tuning lukt het niet om ze mooi te krijgen
de Vectra OPC had zoveel onderstuur dat Jeremy de wielen kon insturen en de auto toch rechtuit bleef gaan…….Een knappe prestatie! Met nog meer vermogen en vooral nog meer koppel zal dat Irmscher onderstel een enorme verbetering moeten zijn wil die Vectra nog een beetje vlot ta rijden zijn… Maar ja, ik zie Opel ook niet als een sportief merk…. anderen doen dat duidelijk beter. Wil je een redelijk betaalbare, redelijk uitgeruste en ruime familie auto dan is Opel helemaal niet zo slecht (maar ik zou vrijwel zeker bij een ander merk uitkomen). De Astra is voor veel mensen een prima keuze (ga wel voor het IDS onderstel, dan rijdt het ook best aardig). De nieuwe Corsa zou wel eens concurrerend kunnen zijn zelfs op het gebied vd wegligging want dat was één van de aandachtspunten waarop Opel verbetering heeft gezocht) maar ik heb er niet mee gereden, dus of het gelukt is…..?
OPel kan nog steeds geen auto’s bouwen. Met deze opzetstukken wordt het er niet beter op.
wat een leed toch op deze opelhate-site,nee dan de voorkeuren van andere loggers hier, kwijlen bij iets waar ze nooit in zullen rijden. laat een ieder toch in zijn of haar waarde.
koning bassie
hier laat je je hond nog niet in uit!!
Klassiekerrally
Je kan zien dat er geen geld meer over was voor een fatsoenlijk striping ontwerp…
lijkt wel op de jaren 70 striping van de kadett c en de ascona van destijds.
hehe lekker fout idd maar echt heel erg lelijk vind ik het nog nie
het valt wel op dat er op heel veel ‘betaalbare’ automerken erg veel commentaar gegeven wordt, opel mag dan misschien wel niet bekent staan om zn design maar die auto’s rijden erg lekker en zolang als ik een corsa (2001) rijdt
het valt wel op dat er op heel veel ‘betaalbare’ automerken erg veel commentaar gegeven wordt, opel mag dan misschien wel niet bekent staan om zn design maar die auto’s rijden erg lekker en zolang als ik een corsa (2001) rijdt
oops, (stukje weggevallen) ….rijdt een maat van me een Clio die ongeveer net zo oud is en dat ding mankeert iedere maand iets anders.
mijn mening is dat een auto die je zelf kunt rijden ook goed kan zijn, ipv van alleen de Astons en Bugatti’s een warm hart toe te dragen.
die vierkante uitlaten, dat geel/zwarte interieur en die striping zijn zo fout! wel mooi dat zo’n simpele opel over de 280 heen gaat.
Mooie wagentjes, die Astra en Corsa. Wel ff de striping losweken ja. Ik zou eerder zo’n auto kopen dan een (onverklaarbaar) populaire 206, 207 of Clio. Of iets anders Frans.
@markus: onverklaarbaar? HUH? Ze zijn veel hipper qua uiterlijk en dat is toch waar veel mensen naar kijken en ze rijden beter dan de Corsa…. (de oude, de nieuwe kennen we nog niet) Verder is de Corsa, niet goedkoper en niet sneller, en er zitten minder opties op voor het geld…. Hoezo onverklaarbaar?
OK.
Ik ga biechten hier !
Ik durf het bijna niet toe te geven (zeker niet gezien alle voorgaande reacties) maar ik vind die Vectra station eigenlijk helemaal niet zo lelijk. en dan nog met die rechthoekige uitlaten. Brrr. Die striping en die velgen zijn fout. Bah. Maar de rest mag wel van mij hoor. Ramen nog een beetje donkerder, kom maar op !
@ JANUS die vectra is @!&*%@!$ lelijk kijk die vierkante uitlaten. wie is zijn vuilnisbak kwijt? als hij van jou was haal hem terug onder die vectra vandaan
Mooi Corsaatje :-)
Heren we praten hier over lelijke striping uit de jaren 70 hè. Haha dan is alpina toch echt in de tijd blijven hangen!!! Maar het moet gezegd dat een Alpina zonder striping hetzelfde is als een Opel zonder tennisbal over de trekhaak. oftewel gewoon niet af, hoort er gewoon bij.
@ Wooody: Ik vind Franse auto’s gewoon Kwalitatief Uitermate Teleurstellend.
Problemen gehad met 406 diesel (280.000km) en Clio (125.000km). En dan maakt het uiterlijk voor mij niets goed.
@Striping: Dames, die striping kun je natuurlijk achterwege laten als je gaat ‘customizen’.
@Markus: en jij denkt dat Opels beter zijn? kijk er de statistieken maar eens op na, zou ik zeggen.
ok eerlijk is eerlijk, de oude Corsa doet het iets beter dan de Clio en de 206, maar niet heel erg veel beter. En het rijdt als een bolderkar…. er zijn grenzen. Mijn vriendin mag in ieder geval GEEN corsa gaan rijden, wat het wel wordt daar zijn we nog niet uit (maar Peugeot/Renault wordt het ook niet)
Mooie bak die Vectra. Vind zelf het GTS model best wel mooi. Zou tof zijn als ze een keer een 4WD variant zouden maken. Lekker praktisch met de sleurhut enzo.
@ Wooody: Ha, zijn we het toch nog enigszins eens. Ik heb nog geen Opel gereden maar als de enige keus een Fransoos of een Opel in dezelfde klasse is… dan ga ik toch echt een Opel proberen. Maar als de keuze verder openstaat wordt het ook voor mij geen Opel.
Van het aantal autootjes dat ik gehad heb zijn de Japanners altijd het betrouwbaarst geweest.
geen opel fan maar toch...
wat doed iedereen altijd toch zielig over opel, mercedes nou eens precies dezelfde auto’s had als opel, zou opel GEWELDIG zijn! al dat kinderachtige nagepraat… waarom denken jullie (degenen die commentaar hebben op opels) dat er zoveel verschillende merken zijn? omdat er verschillende smaken zijn! ga dan niet alles van opel afzeiken ja! zie zo, dat lucht op…
Jullie kunnen opel afkraken zoveel als je wilt, Opel heeft een van de beste motor erin liggen en zijn betrouwbaar en laten je nauwelijks in de steek. oke alfa of wat dan ook kan mooier zijn dan een opel maar je hebt er veel meer problemen mee
Ontbreekt de pluim aan antenne hier niet ??
Ik moet eerlijk zeggen die auto’s vallen zeker niet tegen. Vooral de velgen onder de Astra GTC zijn bruut. Waarom zeikt iedereen opel hier af, tenslotte zijn het betrouwbare en zeker auto’s die beschikken over degelijkheid. Opel trekt zijn eigen lijn en lijkt verreweg niet op andere merken zoals de franse autofabrikanten dat jaren gelegen van elkaar de modellen “kopieerde” een aantal jaar geleden. Opel probeert innovatief te zijn en met iets aparts uit de bus te komen voor een betaalbare prijs en niet iets wat gekopieerd is van bijvoorbeeld Peugeot. De stiping die Irmscher erop aan heeft gebracht is een persoonlijke smaak en ik vind dit orgineel want je zal niet zo’n zelfde striping elders op de beurs tegenkomen. Ik zou de striping ook liever niet op de Corsa en de Vectra zien maar op de Astra vind ik hem zeker niet misstaan.
irmscher rocks !!!
calibra rijder
ik als auto liefhebber vind het echt zielig als mensen auto merken gaan afzeiken.iedereen heeft zijn/haar eigen smaak,als we allemaal in een zelfde auto zouden rijden is het erg saai op straat.
Wat de opels betreft vind ik het ook niet allemaal mooie wagens,maar er zitten zeker mooie modellen bij.en ze rijden allemaal goed.
het enige wat ik aan opel jammer vind is dat ze bijna alleen maar voorwiel aangedreven modellen hebben(de nieuwe GT is een achterwielaangedreven wagen).
de laatste jaren is opel met de modellen zeker op de goede weg,na jaren wat saai te zijn geweest.
zelf blijf ik de opel calibra een erg mooie wagen vinden,een tijdloos model,en een wagen waar menig autofabrikant niet tegen op kon met een 2+2 coupe.wat de verkoop succes en weggedrag aanging.
En wat franse auto’s aangaat,er zitten mooie modellen bij maar ook spuug lelijke,helaas bijna ook allemaal voorwiel aangedreven.
mijn volgende auto zal denk ik een japanner worden,mooie modellen en erg betrouwbaar.
nee jij dan met je ***** citroen ******* dingen *****lelijke ****** dingen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).