Krijgt de Porsche 997 nightvision?

Auteur: , 50 Reacties

Kort geleden kon ik je nog verblijden met het bericht dat de Porsche 997 met led-achterlichten zal worden uitgerust, maar met de koplampen is ook iets bijzonders aan de hand.

Wat zijn bijvoorbeeld die kleine vierkantjes in de koplamp-unit? Aan een non-techneut als mijzelf moet je het niet vragen, maar GermanCarScene speculeert op nightvision. Ik wil graag een hulplijn spelen: het publiek. Als jij een idee hebt wat die vierkantjes zouden kunnen zijn, deel dat dan even met ons in de reacties. Alleen zinnige bijdragen alsjeblieft.50 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
gewoon sensors om je lichten aan te steken of zo?
Nightvision of UV licht of iets dergelijks zou natuurlijk goed kunnen, maar wie weet is het wel de sensor voor de adaptive cruise control.
@Jef: Dat denk ik niet. Die zitten vaak tegen de voorruit achter de binnenspiegel.
Wat vreemd dat ze allebij aan de linker zijde zitten..
Het kunnen natuurlijk ook cameras zijn die snelheidsborden “scannen” en dan vervolgens via een boordcomputer een melding geven dat je te hard rijd. Of censoren die het verkeer voor je meten.
Waarom zitten ze dan niet symmetrisch?
Misschien sensoren die de afstand berekenen op je voorligger zodat hij automatisch remt als hij een ongeluk voelt aankomen (zoals mercedes).
@El-Loco: Makkelijker voor de productie?
Als het nachtcamera’s zouden zijn dan zitten ze misschien beide aan de rechterzijde vanwege het betere zicht op links? Bij de rechtsgestuurde zou dat dan andersom zijn :P
Maarja, laten we voor de overstekende voetgangers van rechts hopen dat dat niet het geval is :)
Waarschijnlijk zijn het infrarood’s voor in het donker! Of sensoren voor het automatische licht?
Als iemand een klikbare levensgrote foto heeft zou ik graag willen kijken. nu is het veel te klein om er ook maar iets van te kunnen maken….
ze zijn wel degelijk symmetrisch geplaatst.. goed kijken makkers.
of gewoon een flauwe photoshop om tijd te vullen tot de release ?
@ august:

klopt, als je goed kijkt zie je dat er in elke koplamp 2 van die sensoren zitten, links en rechts..

mvg
Ik sluit me bij Woody aan, de meeste logische verklaring is inderdaad adeptive cruise control. Grappig, zou een rechts gestuurde versie, de sensoren aan de andere zijde in de koplampen hebben?
Ik geloof niet dat je 4 sensoren nodig hebt op vrijwel gelijke hoogte, gericht op ongeveer hetzelfde, om adaptive cruise control aan te sturen. Net als bij Mercedes-Benz zal daar één enkel radar-guided systeem voor volstaan (bij MB onder de ster op de motorkap, in de grille). Aangezien die ‘sensoren’ (waar het nu wel op lijkt) in de koplamp zitten, denk ik toch dat we het op het gebied van verlichting moeten zoeken. Misschiend idd infrarood? Een adaptief verlichtingssysteem (bochtenverlichting, sterkte licht tegenligger etc.)? We zullen zien :-)
ff, rondgekeken op de site van porsche, het is waarschijnlijk dit:

HomeLink® (afstandsbediening voor garagedeur)

Tegen meerprijs leverbare, in de auto geïntegreerde en vrij programmeerbare afstandsbediening voor maximaal 3 garagedeuren, poorten, verlichtings- of alarmsystemen. Werkt bij vrijwel alle garagedeur- en poortaandrijvingen.

Verklaart nog steeds niet waarom ze assymetrisch in de koplamp zitten….
Ik heb er ff over nagedacht, en die vorige post raakt kant noch wal geloof ik. Niet echt logisch om zon systeem op die plaats in te bouwen…….
daarnaast zitten ze dus ook niet assymetrisch in de koplamp..
Tenopzichte van de middellijn van de auto wel.
Zoals G-NVD al schrijft zie ik ze ook aan weerkanten van de lamp zitten, dus 4 in totaal. Bij de rechterlamp (van hieruit gezien) kun je rechts nog een stukje zien van de 2e zwarte ‘sensor’.

Wat het verder doet heb ik geen idee van.
Yes i see….sorry
Volgens mij zitten ze in beide lampen links en rechts, enkel moeilijk te zien op de foto.
@jeroen
waarom zijn er dan twee van?

Ik denk dat de stelling nightvision wel klopt. Dat moet wel Infrarood zijn.
Misschien is het iets om te testen… aangezien er ook nog tape op z`n neus zit…
Dat ze nu niet symmetrisch zijn komt omdat ze in een testfase zijn, later komt het allemaal symmetrisch!!
bochtverlichting met een meedraaiend lichtbundeltje.. Benz was ze voor maar toch benieuwd naar het systeem dat Porsche verzint
@Jeroen

ik weet zeker dat dit géén homelink systeem is uit eigen ervaring, in de 996 is hier namelijk al niets van te zien! Dus lijkt me gek als ze opeens nu wel zichtbare sensoren nodig zouden hebben. Lijkt me logischer dat het snelheids afhankelijke cruisecontrol is.
Dat meedraaiende bestaat al 40 jaar ;-P Citroen had het als eerste in die luxe auto (leek op de snoek maar stuk groter… :S )
night vision zal het niet zijn
de klokkenwinkel van porsche is daar niet bepaald bestemd voor en nightvision op het navi scherm lijkt me sterk
Een wilde gok.

Reflectoren om de lichtbundels te sturen in de bochten.
Nightvision is ’t niet, dat kan nl. veel beter weggewerkt. Adative cruise controle ook niet, is meer voor luxe sedans als de S klasse en zo. Daarnaast werkt dat voor geen meter, zelfs gevaarlijk (zie de laatste AMS) dus denk niet dat Porsche met z’n 300+ auto’s nu mee wil experimenteren.
Meest voor de hand liggende lijkt mij dat dit de servo’s zijn waarmee de lens van de xenon lamp van links naar rechts verplaatst kan worden in bochten. Dit adaptive-corner-light is door de heldere koplampen nu gewoon goed in het zicht.
hoax. gewoon goedkoop ge-photoshoped
“Alleen zinnige bijdragen alsjeblieft.”
O nou sorry hoor,…….ik zeg al niks meer ;-)
007 schietgeweerkanonnen???
Is dit niet om NOG meer downforce te creeeren?! ;)
tom van belgie
als da voor nightvision zou zijn kan dat dan wel? als die lampen aanstaan worden mss die sensors overbelast en zal er niet veel fraais op het scherm komen
tom van belgie
als da voor nightvision zou zijn kan dat dan wel? als die lampen aanstaan worden mss die sensors overbelast en zal er niet veel fraais op het scherm komen
hele goedkope fotoshop…

kijk maar eens naar de overloop van de lijntjes in de rechterlamp en in de linkerlamp. rechts is deze wat hoekig en links mooi rond.

klopt niets van.
ze zijn op oorlogspad,oorlogsverlichting!!!!!
Zo’n systeem dat je binnen de stippellijntjes blijft misschien.
Stroboscoop misschien?
politie uitvoering
Ook LED? Die kunnen ook vierkant zijn..
pieter autofreak
Die Porsche is van de politie en dat zijn eigenlijk mini flitspalen :) ;)
[qoute]hele goedkope fotoshop…

kijk maar eens naar de overloop van de lijntjes in de rechterlamp en in de linkerlamp. rechts is deze wat hoekig en links mooi rond.

klopt niets van.
[/qoute]

de rechter op de foto is groter omdat deze aan de binnenkant van de auto zit (meer ruimte dus) die andere zit aan de buitenkant van de lamp (minder ruimte) dat verklaard het verschil in grote…

maar waarvoor die dingen zijn? geen flauw idee, denk wel dat het geproduceerd…
maar misschien zijn het wel van die sensoren of je wel genoeg afstand houdt enzo tis wel apart dat ze zo duidelijk zitte:S
Ik denk dat het gewoon parkeersensoren zijn en dat ze die in de koplamp stoppen omdat ze het in de bumper niet mooi vinden
Spyker Kracht
Ik denk 2 kleine camera’tjes
Tai chi Johnny
Het zijn in ieder geval geen rondjes
Aangezien een porsche toch wel mag worden gezien als een penisverlenger denk ik dat het gewoon een sensor is voor “babe” alarm :D:P:)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).