Fiat 500 gelekt

Auteur: , 90 Reacties

Het zou nog een aantal maanden duren voordat we de Fiat Cinquecento500 mochten aanschouwen, maar uiteraard is er weer wat gelekt. Ditmaal lijkt het te gaan om een powerpoint presentatie van de kleine Fiat die nu in vol tempo over het web raast.

De vorm van de Fiat 500 was al een beetje bekend, nu zijn er ook wat meer details te zien. Het is duidelijk dat Fiat (net zoals Mini) een echt lifestyle-product wil maken (iPod hier, Snowboard daar), nu alleen nog wachten op een pers-presentatie ala Corsa en we schrijven de kleine Italiaan definitief af (via jalopnik.com).

Personaliseer je Fiat 500 (inclusief sleutelhanger):

Fiat 500 gelekt
Fiat 500 gelekt

Dus, ook voor snowboarders:

Fiat 500 gelekt

Dik! 15 en 16 inch voor je Fiat 500:
Fiat 500 gelekt
Fiat 500 gelekt

Meer:

Fiat 500 gelekt
Fiat 500 gelekt
Fiat 500 gelekt

Update: nog wat uberhippe interieurshots met dank aan “slk55 amg”:

Fiat 500 interieur
Fiat 500 interieur
Fiat 500 interieur
Fiat 500 interieur
Fiat 500 interieur
Fiat 500 interieur90 reacties

Begin de week met Mercedes-AMG, bekijk het HIER!
lelijk dingetje
Nogal een Ford Ka gehalte zo van de zijkant……….
Grappig autootje voor erbij voor dochter of vrouwtje.
Of er moeten hele pittige motoren inkomen net als de Mini Cooper dat ik er ook in wil rijden.
@Rick: idd, kruising tussen een Ka en ’n Micra. zonde…
@RickDos
Dat zou best kunnen kloppen, want ooit stond in autoweek dat deze Fiat samen met de opvolger van de Ford Ka is ontwikkeld.t
Ik vind hem op zich best leuk. Even wachten op de Abarth en je hebt een leuk boodschappenbakkie.
Wat een leuk wagentje!
De ouwe 500 is geweldig, bij deze is het even afwachten denk ik…
Ik ben benieuwd! Ik houd zelf altijd wel heel erg van kleine compacte auto’s! Dit zou best een mogelijk leasebakkie zijn voor in de toekomst! ?
Toch zit er nog wel wat veschil tussen de diverse plaatjes! Op sommige lijkt hij erg qua vorm op de Ka! :( en bij de ‘dikke’ velgen weer niet! Hopelijk zit die dan ook het dichtste bij het uiteindelijke ontwerp!
@rick dos,
Fiat 500 & Ford Ka werden samen ontwikkeld.
Daar Fiat al gestart was en Ford pas nadien is bijgekomen zal de FIat eerst uitkomen en wordt de Ka tegen midden/eind volgend jaar verwacht.
Vind dit trouwens een leuk alternatief voor een Mini en hopelijk iets betaalbaarder.
Fiat zal dit nodig hebben
hij mag komen als ermaar wel een abarth versie van komt
Ik rijd regelmatig voor een oldtimerbedrijf in een oude fiat 500. Wat vind ik dat toch een rammelende trapauto BAH BAH! Kleine opdonder trekt overigens wel veel bekijks. Zou wel aan mij liggen denk ik dan :)
Eindelijk een goedkoper alternatief voor een popi-jopi kleine auto die niet zo belachelijk over-priced is als een Mini. Tenminste, dat hoop ik………..
@johann en Alfa 156

Ik hoop dat het dan wel goed gaat komen, want hoe vaak zijn er in het verleden zulke gezamelijke projecten wel niet verkeerd gegaan. De associaties zijn snel gelegd natuurlijk……

Vind het eigenlijk wel jammer om te horen. Zou het veel stoerder vinden als FIAT dit alleen had gedaan.
Marcel Kaptijn
Had Fiat niet z’n logo veranderd van blauw naar rood?
Ideale spoiler, dat snowboardrek!
Weet je teminste zeker dat je je fiatje nauwelijks nog kunt besturen doordat de druk op je voorwielen zo laag wordt!
En het mooie is:
Als je dan onveilig en (hopelijk) wel aangekomen bent op wintersport, is die spoiler ook nog te demonteren om er onveilig mee de berg af te gaan! :D

En wat moet ik me bij die onderste foto nou weer voorstellen…en asbak die te customizen is met een kompas ofzo?
Wat wordt het dan? Een kompasbak? :P
Aan de weinige luchtkoelmogelijkheden weet je al dat het een slome wagen is ;)
het wordt een leuk wagentje! zeker als je hem een beetje dik aankleed. maar wat Marcel terrecht opmerkt ‘waarom is het logo niet rood?’
Bah ! Wat een lelijk wagentje … Zal wrs ook wel een topper zijn in veiligheid ! Zowat een gelijkenis met de suzuki swift.
-edit: obsessief?-
Ik zou em best naast mijn 500 uit 1969 willen hebben. Maar het nadeel van dit soort auto’s is dat ze toch een beetje het karakter missen van de auto die het toch gemaakt heeft, de oude 500. De charme is gewoon dat zo’n ding van binnen naar benzine ruikt, niet altijd start en vrouwen ALTIJD naar je lachen, overigens zijn de mannen die je inhalen naast die vrouwen altijd chagrijnig….hoe zou dat nou komen? Maar dit terzijde. Het nadeel bij dit soort dingen is vaak toch teren op oude overwinningen, een beetje een ‘best of’ album maar dan op wielen. De originele CD is vaak toch beter…maar de CD heet niet voor niets een ‘best of’!!
Sja, je moet de foto van die papieren dan natuurlijk wel eerst ergens op internet parkeren, voordat je ze in een blog kunt linken. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen een website heeft draaien.

Zullen we elkaar gewoon het voordeel van de twijfel gunnen, jongens?

Thanks! :o)
Erg leuk/lief/schattig autootje, maar inderdaad geen schoonheid. De oude 500 vind ik ook al een erg grappig autootje. Deze doet me een beetje denken aan de Nissan Figaro:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/17/Nissan_Figaro_Front.jpg/350px-Nissan_Figaro_Front.jpg
Voordeel van de twijfel ? Hoort zulk politiek gezwets hier op deze blog ?
leuk karretje van voren. Die schuine achterkant is dan weer een beetje lafjes. Je hebt al geen plek in zo’n ding en dat wordt er zo niet beter op. Voorkant en interieur erg leuk zo. Ben benieuwd wat het gaat worden.
misschien komt het door de kerstmaand, maar ik vind dit echt een supergave bak en weet zeker dat ie een gigantisch succes zal worden, de opties zijn ook echt heel goed doordacht en het customizen op deze manier van je auto gaat bij de compacte klasse zeker eerder regel dan uitzondering gaan worden in de toekomst. van mij mogen ze hem maken, dan koop ik er 1 voor mijn vriendin. in creme wit met italiaanse strepen natuurlijk.
-edit: ja-
Tof karretje! Mooi retro-ontwerp, zonder in kitsch te vervallen, nietwaar Michiel? Zal een bestseller worden.
ik vind dit wagentje eigenlijk één grote teleurstelling… want fabrikanten moeten nu eens niet alleen het saai autotje een retro jasje aantrekken! ze moeten in deze fiat, net als het gewéldige oude 500’tje, een motortje achterin stoppen, met achterwielaandrijving!!!

een smart is nog meer 500 dan deze 500!!!

en dat is ook wat ik tegen heb op: de kever en al die suffe moderne citroens. vroeger waren het geweldige auto’s die absoluut uniek waren in hun tijd…

de enige auto die ze een waardig opvolger hebben gegeven vind ik de panda. het wás een auto die zuinig is met goeie prijs/kwaliteit en veel vrijheid… dat is het nu opnieuw, maar volgens een heel nieuw concept.
geef toe, dat word een hit ;)
Gaaf! De allerkleinste autootjes zijn weer helemaal in, lijkt ‘t. De C1-107-Aygo is super, de Panda is stoer en Daihatshu probeert behalve goedkoop nu ook leuk te zijn met de Trevis. En dan nu de Fiat 500!

Ik vond deze 500 al helemaal te gek toen ik het concept zag. Ik zie eerlijk gezegd ook weinig veranderingen. Ik mis alleen de velgen van het concept.

De keuze om ‘m in de markt te zetten, zoals Mini ook heeft gedaan, spreekt me erg aan. Customizen is gewoon stoer. Aan de andere kant: dat hele lifestyle-customize-hipperdehip-gedoe is wel leuk voor jongeren zoals ik, maar ík koop zo’n autootje niet! Veel te duur. Of zo’n klein karretje yuppen aanspreekt, zoals de Mini, is de vraag. Die hebben vaak meer geld te besteden en kopen liever iets duurders dan dit goedkope Fiatje?

Fiat heeft dus een uitstekende auto gebouwd, de vraag is alleen: werkt deze marketing? Moet een auto in deze klasse niet vooral goedkoop zijn? Wil de doelgroep wel lifestyle-hipperdehip-customizen? Ik ben heel erg benieuwd!

Ik had er in ieder geval ééntje gekocht als ik genoeg geld had, een hippe witte met Italiaanse strepen en dikke velgjes, gewoon voor erbij.
om nog ff Rick dos voor mijn standpunt te winnen…

volgens mij is BMW eigenlijk het enige automerk met een écht vast standpunt, wat doorwerkt in een dure maar technisch ongeevenaarde 1-serie. ik vind het ontzettend goed van ze dat ze toch de achterwielaandrijving hebben gehouden! andere automerken zouden ook wat meer écht hun eigen weg in moeten slaan in plaats van hetzelfde maken als de concurrent alleen met een ander jasje.

of ze moeten dit wagentje natuurlijk gewoon geen 500 noemen.

en om nog iets minder ver in de tijd terug te gaan… ook de Cinquecento vind ik beter dan deze, alleen de seicento was weer te veel van hetzelfde.
komt trouwens een nieuw fiat teken dus die zal waarschijnlijk op komen, maar waarom geen veranderingen in tekens van merken altijd het zelfde word zo vervelend
UUUUHHHHHHH ben het helemaal met Alwood eens! Heb geen benul waar ie het over het heeft, maar hij geeft BMW gelijk! Dus helemaal mee eens! ;) :) :P

Ik begrijp ook wat je bedoeld hoor Alwood! Een automerk of een model heeft een bepaalde filisofie naar voren gebracht. Blijf hier dan ook zo trouw mogelijk aan………. toch?! En anders……. Alwood! Heeft gewoon gelijk! ;)
Cuore sportivo
ik weet nog dat je over 2 jaar kon lezen dat de topmotor een 1.6 turbo met 180/200 pk zou worden, maar ik denk dat het jammer genoeg niet zo heftig gaat worden. Wachten totdat Abarth weer eens wakker wordt, want hij houd al lang een dikke winterslaap …
wat een daihatsu copen koplampen, hele model trouwens.. beetje jaren 50,.. wel grappig.. maar nooit zo cool als mini
bedoeld=bedoelt……kunnen we niet een referendum houden om de Nederlandse taal wat makkelijker te maken?! :P
Interieur staat mij niet aan, maar voor de rest wel een sportief bakkie!
Dit autootje kun je niet vergelijken met de nieuwe Mini, tenzij we over retro spreken. De Mini is in elk geval meer auto dan dit hokje, met heftigere prestaties, een veel mooier interieur en wedden dat de wegligging van deze Fiat niet kan tippen aan de Mini?
LELIJK!!!!!!!!!!!!!!!!! Maar die DIKKE pattas maken het wel weer een beetje goed :P (kuch kuch kuch kuch kuch en dat dan keer 500duizend om het bericht wat korter te houden ;) )
Ging dat logo van Fiat nu niet rood worden, hier op deze spyshots is het nog steeds blauw
@Barry330cd: Helemaal gelijk, je kan deze 500 helemaal niet vergelijken met de Mini, zoals jij dat doet. Vergelijken op producteigenschappen is inderdaad buitengewoon zinloos: compleet andere auto’s voor compleet andere mensen en voor een compleet ander prijskaartje.

Je mag wél de vergelijking maken dat het beide auto’s zijn die teruggrijpen op successen van weleer en volgens een lifestyle-achtige marketingcampagne in de markt gezet worden. Daar lijken ze veel op elkaar!

@Cuore sportivo: een 1.6 Turbo en zo’n 180 – 200 pk is wel erg optimistisch. Volgens de gegevens krijgt deze 500 in ieder geval een nieuwe 0.9 Turbo motor, die maximaal zo’n 110pk levert. Daarmee zal je, net als met de Fiat Panda Sport, niet de snelste zijn, maar wel veel lol hebben. Als er een écht snelle versie komt, dan zou dat een 1.4 Turbo worden. Ben het wel roerend met je eens dat er écht een snelle versie uitgebracht mag worden.
Zeker er moet een sportievere versie komen!
Maar verder wel leuke kar met die lifestyle accessoires erin hoor,
maar vind die concept car er leuker uitzien dan het echte model.
Pure charme! Retro-mode die moet kunnen. Dit maakt het van a tot b reizen weer amusant en vrolijk, tenminste als het technische gedeelte snor zit. Naast dit is een BMW 7-serie pure decadentie.
Alwood heeft wel gelijk met die motor en de achterwielaandrijving. Maar voor de grote hoop kopers is de motor en de techniek zoiets als moederbord en processor op een computer: het zal ze worst wezen, als tie maar rijdt! En vroeger was het niet anders, integendeel. Geen kat heeft de oorspronkelijke 500 ooit gekocht voor zijn bijzonder motortje of zijn achterwielaandrijving. Techniek is de klanten van deze wagen vroeger en nu altijd worst geweest.
slk55 amg schrijft,

6 December 2006 om 18:13
-edit: ja-

@autoblog

LOL :P ;)
krijg je bij die MP3 de ferrari erbij of moet je nog bijbetalen
Wordt echt een gaaf binkie hoor.
Ik voorspel een rage !
@db

Wat dacht je dat het was? Wat dacht je van een afstandsbediening???
WHAHA lol ofzo

kej geef toe lijkt er wel op maar iedere simpele persoon komt erop dat een afstandbediening is en dan er een ferrari bij krijge denk na
Had Fiat niet heel recent een nieuw rood logo gepresenteerd?

Grande Punto, Bravo, 500, binnenkort files voor de Fiat showroom.
Het is nu wachten op de retro Abarth versie
Klassiekerrally
Zit de motor dan toch achterin, of staat nu de kofferbak open?
Questa spaccherà il mondo!!!!! Fidatevi!!!!
W ITALIA
W FIAT
Spay fotos!!!
http://www.autoblog.it/uploads/fiat_500_spy_wcf_01.jpg
http://static.blogo.it/autoblog/fiat_500_4R_00.jpg

Italia campione del mondo!!!!!
Buffon
Cannavaro
Zambrotta
Materazzi
Grosso
Pirlo
Gattuso
Camoranesi
Perrotta
Totti
Toni

-edit: zo is het maar net-
waar staat die presentatie?
valt tegen
Ik vind het best een grappig autootje, maar aan die achterkant moet ik nog wennen. Ik hoop alleen dat de 500 en Ka niet te veel op elkaar gaan lijken, want dan moet ik niets meer weten van de 500. De Ka vind ik gewoon te erg, ook al is hij beter, het beeld van de huidige generatie zal me helaas altijd bijstaan. Dus ik hoop voor Fiat dat Ford hen niet te veel nadoet.
Leuk autootje voor een vrouw van 50 die niet weet wat smaak is.
Maar ik zou ‘m noooooihooit kopen…
heeft iets weg van een cohen en een micra
Gewoon een hartstikke leuk karretje !
FIAT is echt goed bezig ! neem nou ook de bravo en Linea
Gewoon een hartstikke leuk karretje !
FIAT is echt goed bezig ! neem nou ook de bravo en Linea
update over de Fiat 500
hier is de link, krijg de video niet opgeladen (hoe doe je dat???)

http://youtube.com/watch?v=WbVVfiZsKvk
thnx voor de link, leuk concept!
Ben benieuwd wat ie gaat kosten….
hebben hebben hebben!!!!! hoeveel gaat zoiets kosten???
Wij hebben o.a. een klassieke 500, maar deze mag er absoluut ook wezen! Ziet er al beter uit dan de New Beetle, New Mini blijft een perfecte auto maar …. toppie hoor in zoverre. Maak er a.u.b. geen 2 zitter van, maar maak het 3 tot 4 persoonswerk mogelijk Fiat! Als 2 zitter zijn er al genoeg geflopt.

Ronduit perfect zijn de opties om hem persoonlijk in te richten/aan te passen tot de sleutelhanger aan toe. Dit missen we nog steeds in onze branche (Salesmanager Fleet o.a. Fiat NL).
Wat een schatje. En met de speciale folie die op het dashboard wordt geplakt, zodat je daarop kunt schrijven (en natuurlijk ook kunt weggummen) is toch geweldig als je in de file staat en vol zit te kalken met van alles en nog wat heb je ontzettend veel bekijks. Ik vind het een prachtkar, maar dat komt misschien omdat ik een vrouw ben en helemaal gek ben van echte “boodschappenkarretjes”
Carl en Perry
DE 500:
het is een té gekke auto en hij ziet er erg blitz en cool uit!
wat zal men vele harten stelen van andere automobilisten!
wij wensen Fiat al vast heel veel succes met de lancering van de kleine ‘dondersteen’
greetz
Weet iemand wat deze trepiuno gaat kosten, ik moet de sponsor namelijk inlichten (Pappa).
Ik heb gelezen in een autoblad dat de prijs van de nieuwe Fiat500 rond de 8000 zou liggen, zo rond de prijs van de basis FiatPanda. Hij wordt 3 cm korter dan de Panda. Dus best een aardig comfortabel wagentje. Voorheen heb ik altijd Panda’s en Cinquecento Sporting gereden, nu dan een VW Lupo, maar zo’n blits nieuw Fiatje 500 lijkt me te gek. En dan in een Sporting uitvoering! Het kan niet snel genoeg november zijn want dan zou die in de showroom staan. 4 juli wordt ie gepresenteert want dan is het precies 50 jaar geleden van de Fiat500. Dus nog even geduld!
8000? Nou, vind ik zeer nette prijs.
is ie ook in het knalgeel te verkrijgen ;-)
Rene van Antwerpen
Wat een teleurstelling, een uitgerekte 500 met een make-over die net zo mislukt is als veel andere make-overs.

Sorry Fiat, compleet mislukt!

Niet luisteren! Niet electrisch ! Dus: DOM !
Ja.. zelf een fiat rijder.
Dit doet geen eer aan de gouwe ouwe!!
Beetje een kruising tussen de micra en een ka!!

Maar ja de Bravo redt de eer van Fiat ruimschoots
dimphy konings
De oude Fiat 500 vond ik ook altijd geinig om te zien.
Maar de nieuwe Fiat 500 ziet er hardstikke gaaf uit met zo’n leuk kontje.
Ben benieuwd om hem in het echt te zien binnenkort !!!
SuperWouter21
Beetje over de top allemaal.

Leuk op dag 1 misschien maar als je een sigaret uit wil doen en je ziet je navigatie aan voor de asbak en je probeert je auto te starten door de sleutel in je radio te proppen enzo lijkt het me nie meer zo leuk.
Beetje teveel van t goeie lijkt me
De oude Fiat 500 vond ik al geweldig mooi, maar deze!…..Ik ben helemaal verliefd op de nieuwe Fiat 500 *zucht*……
Lijkt mij een erg leuk karretje, maar het is wel te hopen dat er een versie komt met linnen dakje, anders blijft er m.i. te weinig over van het origineel, en dat was nou net de charme die wij allemaal kennen.
Open dakje, automaatje en het wordt nog leuk voor de golf uitjes ………
Slim idee, maar de oude was mooier! Toch liever de conceptcar Citroën Evoqué!
vandaag ligt Italie plat ivm introductie van de 500. Hij is leeeuuuuuuk!
Ik probeer de eerste in nederland te krijgen,of het lukt is een tweede.
Als FIAT friek vind ik een goede zaak om aan retro te doen ben benieuwd maar hij prachtig. Geflicteerd met het 50 jaar FIAT500!
Ik vind die nieuwe 500 erg geslaagd, ben zeer benieuwd om hem is in real life te zien, heb jarenlang ook Ka gereden dus de vergelijkenis is wel wat te zien maar ik hou wel van dit soort wagentjes.
Op dit moment rij ik een 107 maar dit zou een hele goeie opvolger kunnen zijn mits ze ook een beetje gedacht hebben aan de zuinigheid.
Ben benieuwd hoe de wagen gaat lopen! Erg leuk maar het afwachten is om hem is een keertje in het echt te zien! Foto’s zegt ook niet alles natuurlijk.
Een zeer leuk wagentje. Als je je ogen knijpt lijkt ie op de Ka, maar let je op de details dan is de 500 fraaier. Kiezen voor een strak binnenkantje en je hebt een tof karretje.

Grappig dat de meeste mannen het nix vinden dat compacte. Het zal voor hen dus geen verlengstuk zijn. Want met een beetje wordt weinig toch echt niet veel meer…. en vrouwen vinden lief leuker, dus cruise ik wel met de 500 en een nette beat ;-)
ik heb hem !!!!!!
een rode diesel , helemaal super
heb net van mijn vader gehoord(verkoper fiat) dat de 500 pas in maart 2008 komt doordat hij al helemaal is uitverkocht voor dit jaar
Twee weken geleden zag ik een rijdende fiat 500 promotie in Parijs. Overal in de stad doken deze autootjes op. Slimme aktie! Ze vielen echt op in het Parijse verkeer. Ik vind het een bijzonder goed ontwerp, klein met een luxe uitstraling. Helemaal van deze tijd!
was altjd al fan van fiat 500
heb toch maar een lupo aangeschaft
maar nu de nieuwe 500 er aan komt?

mmmmmmmmmmmm weet nog niet wat ik doe

vind het een super mooi wagentje

vooral in het zwart met veel chroom
Er wordt denk niet helemaal begrepen door de mensen die een negatieve reactie achterlaten waar de Fiat 500 voor staat. Deze auto kun je helemaal zelf samen stellen, en is dus eigenlijk een hebbedingetje of collectersitem. Het is toch fantastisch dat je je eigen identiteit aan een autootje kunt geven. Dames en heren, dit is de Vespa onder de auto’s. En ik denk dat het fantastisch is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).