Japan mogelijk strengste eisen voor brandstofverbruik

Auteur: , 5 Reacties

Japan overweegt momenteel om de strengste eisen ter wereld te introduceren als het gaat om brandstofverbruik van auto's. Als de plannen werkelijk doorgang vinden, zal de overheid van de Japanse autobouwers eisen dat de voertuigen tot aan het jaar 2015 maar liefst 20 procent zuiniger in verbruik worden. Dit met terugwerkende kracht gemeten vanaf 2004.

Momenteel gelden er afspraken dat autobouwers in de periode van 1995 t/m 2010 de voertuigen 23 procent zuiniger zullen maken. De strengere regels zullen gelden voor zowel benzine- als dieselmotoren. Japan staat als autoproducerend land wereldwijd op de tweede plaatst, waardoor verwacht wordt dat de uitwerking van de nieuwe regels niet beperkt blijven tot enkel Japan zelf (via: motorauthority.com).5 reacties

Lovenswaardig maar ruikt een beetje naar protectionisme!
Ik heb mijn eindverhandeling gemaakt over het Kyoto-protocol, en een dergelijke beslissing kan alleen maar toegejuichd worden! We kunnen alleen maar hopen dat het niet ten koste gaat van de pk’s en het rijplezier. Maar met de technologie van tegenwoordig…
Perfect. Nu de rest van de wereld. Wellicht dat men nu gaat nadenken over alle overbodige pk’s die aan de man worden gebracht. Meer vermogen betekend immers ook een hoger verbruik. De auto liefhebber mag meer bewust worden gemaakt voor milieu en portemonnee. De nieuwe brandstoffen zijn geen echte verbeteringen. Ik heb n.a.v. een folder van Total eens uitgerekend wat mijn besparing zou zijn. Nou helaas niets dus. Als ik de nieuwe brandstof zou tanken zou ik per jaar meer geld kwijt zijn. Dat komt doordat de nieuwe brandstof te duur is.
Prachtig initiatief van de Jappanners. Alleen kom je weer bij het volgende probleem, zullen de Yanks dit ook volgen??? Die nemen het namelijk niet echt nauw met millieu en de daarbij behorende regeltjes….

Dit of alternatieve brandstoffen ontwikkelen.. hoewel ik daar ook wel weer slechte verhalen over heb gehoord.
@Cor nu ben je jezelf wel een beetje tegen aan het spreken, want het gaat niet om besparingen voor jou, het gaat om besparingen tav het milieu…

Dus ook al zou jij met Total duurder uit zijn, als het milieu er maar “minder” onder lijdt is het “goed”!

Verder hebben regeringen er immers geen moeite mee om jou meer te laten betalen voor het milieu ook al haalt dat (milieuvriendelijkere) alternatieven vaak onderuit.

Ik heb het dus over de belastingen op koolzaadolie e.d.(zie o.a. duitsland waar dit enigzins milieuvriendelijker alternatief opeens duurder wordt dan super).

Wat het meer vermogen hoger verbruik betreft is het afhankelijk van het soort motor. Hoger presterende motoren zijn over het algemeen efficienter, denk aan het twincharger concept en alle “mini”turbo motoren die eraankomen.
Je kunt dat niet zomaar over een kam scheren.
Het duurt echter even voordat de hele lijn ermee is uitgerust.
Voor auto’s wordt immers de nieuwe techniek eerst in de duurdere auto’s toegepast, het blijft business.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).