Mercedes Tupperware Party in Essen

Auteur: , 29 Reacties

Naast de subtielere Mercedes tuning van Brabus en Carlsson staat er ook wat heftiger spul. Niet per-sé lelijk, maar gewoon... Anders! Ik wilde jullie dat uiteraard niet onthouden.

A_R_T CLS-Klasse

Deze tunert is vooral populair in Azië, in het bijzonder Japan. Nou houden ze daar van wat heftiger spul, en daar voorziet A_R_T graag in.

Ik zou graag meer vertellen over wat er zich onder de motorkap van deze CLS afspeelt, maar de pers CD-ROM die ik meekreeg was blanco (als in onbeschreven), dus ik weet het niet. Ik durf wel een gokje te maken, namelijk dat het hier de CLS GTR620 betreft met 620 Pk en 890 Nm. Mooi zou ik het niet willen noemen, wel bruut. En ik vind het zeker wat hebben.

Update: Persinfo is beschikbaar. Het betreft hier de GTR 374 op basis van de CLS350. De zes cylinder motor is opgekieteld met een kompressor, intercooler en ECU programmering wat resulteert in 374 Pk en 510 Nm. Uiteraard is het uitlaatsysteem ook aangepast. Het onderstel is verbeterd door de spoorbreedte voor met 70 mm, en achter met 80 mm te vergroten, en de sportveren verlagen het hele zooitje met 40 mm. Bandenmaatje voor is 255/30 ZR20 en achter 305/25 ZR20. Het geheel is afgemaakt met een subtiele bodykit en een sportief interieur.

A_R_T CLS GTR
A_R_T CLS GTR
A_R_T CLS GTR
A_R_T CLS GTR

A_R_T CL-Klasse

Ook de CL-Klasse is (voor A_R_T begrippen zeer smaakvol) onder handen genomen. Geen idee of er nog iets motorisch is gebeurt, ook dat stond dus niet op de pers CD-ROM. Maar als ze de CL600 als basis hebben genomen dan ligt 580 Pk en 900 Nm binnen handbereik dankzij hun beproefde A60T ‘chippie‘.

A_R_T CL-Klasse
A_R_T CL-Klasse

Lorinser CL-Klasse

Ook Lorinser was van de partij met hun ‘verbeterde’ CL-Klasse. Lorinser blijft toch een beetje een ‘acquired taste‘, die ik duidelijk nog niet acquired heb. Ongetwijfeld zullen er mensen zijn die dit helemaal de bom vinden, dus voor hun dit bijzondere exemplaar. De turbine-velgen vind ik trouwens wel mooi, daar heeft het SLR ontwerp-team duidelijk hun inspiratie opgedaan. Lorinser levert namelijk al sinds jaar en dag dit type velgen.

Lorinser CL-Klasse
Lorinser CL-Klasse
Lorinser CL-Klasse

Lorinser E-Klasse

De E-Klasse is natuurlijk niet nieuw, maar geeft wel mooi aan waar Lorinser voor staat.

Lorinser E-Klasse
Lorinser E-Klasse

CLS-Klasse Combi

We hadden al eerder een andere CLS Combi in het nieuws, maar deze is ook heel bijzonder. Een E-Klasse met CLS neus. Èn, een Porsche 911 Turbo voorspoiler met LED pinkers. En dat alles in stimorol-blauw. Je kan zeggen wat je wilt, maar dit is wel een stevig stukje huisvlijt.

CLS-Klasse Combi
CLS-Klasse Combi29 reacties

Die A_R_T CL-Klasse op de 1e foto (andere velgen) vind ik er HEEL goed uitzien.

Lorinser heeft meestal wel iets moois behalve dit keer dan. Ik vind de uitlaten op de E-klasse wel heel mooi!

CLS-klasse combi?! I mean why?! Staat CLS dan ook gelijk voor Coupé-Limousine-Station?! I don´t get the point of this creation……..
Die Lorinser CL- Klasse is wel mooi alleen die “kiewen” mogen ze achterwege laten.
Ik zag deze (de normale CL) laatst in R’dam-Charlois in het donker staan op een bedrijventerrein, ik vind hem veel mooier dan het vorige model.
The point of de CLS-kombi is Uberholprestige. De gemiddelde duitser gaat bij het zien van deze neus eerder aan de kant op de Autobahn dan een taxi E-klasse.
Ik ben het alweer helemaal met Rick Dos eens, misschien wordt het nog eens wat zo ;)
Dat worden weer oliesjeiks met harde plasserts….. ;)
@Franqie

LOL! :) ;)
De laatste foto van E-klasse, met de mooie brede velgen. Die ziet er toc wel netjes uit zeg. haha CLS station, grappig gedaan, ik vind alleen dat je teveel kan zien dat het er maar zo is op geplakt, het smelt niet echt goed samen.

Waar Oul het ook al over had “de kieuwen”, zijn wat mij betreft niet geslaagd, zijn meer twee grote gaten.
ik vind de nieuwe cl standaart wat missen maar die lorinser en die art geven net dat laatste stukje voldoening erbij ;)
hoe ziet die achterkant van de cls combi eruit?
als een E-klasse?!
njaa ik vind die CLS combi wel wat hebben, als ze een ander achterkant eraan plakken, wat sportiever zoals de lijnen van de CLS-coupe. ALTIJD MOOI ;-)
Sascha…

Wil je je Mercedesvoorliefde graag opdringen bij ons door ons te bombaderen met Mercedes? ;)

Ik vind de uitlaten van de CL en de E-klasse wel erg mooi! Ziet er sjiek er erg dik uit! Voor de rest iets teveel van het goede! Ik vind een Mercedes al gauw naar het ordinaire neigen, maar met al die tupperware krijg ik helemaal kampgevoelens! :(
ze zijn bijna allemaal mooi maar die laatste gadverdamme
CLS-Klasse Combi

ziet ik daar een porsche bumpert?!
Ik geloof dat bij de A_R_T CLS de koplampbehuizing zwart gespoten is wat er erg goed uitziet…
@japie: goed de tekst gelezen man!
@ Franqie

oja oeps
wie gaat er nou tekst lezen als je ook plaatjes kan kijken?
was zo overdondert door al het tjoening geweld… :)
kvind ze allemaal wel mooi eerlijk gezegt :P
wat zijn dat bruute wagens man,ik vind de e klasse toch wel wat hebben samen met de cls combi ,cl van lorinser mag er ook zijn .topautos
@mvagusta: Geef toe, je gaat het ook al waarderen.
de vader van een vriend van me die levert Lorinser pakketten dus de tupperware en zij tunen de motor dan ook.
Lorinser spul ziet er heftig uit. Voor de beter zanger van het Nederlandstalige lied wellicht om van te dromen?
De eerste foto mag wat mij betreft de zwarte cobra strepen laten vervallen, dat is a achterhaald.
Lorinser staat er erg mooi op met de CL klasse.
die cl heeft wannabe 350z velgen
goedkoop
Ik vind de lorinser E-classe wel wat hebben, en die eerste SL!
Correctie! CL bedoel ik!
Zeeer vet zeg, vooral die uitlaten.

Beetje gejat van de A8L W12 maja.
die cls combi is denk ik niet meer dan een e klasse met cls koplampen en die lampes op de voorspoiler is gejat van een 911 turbo
@Joris, neen, er moet voor 10 mile aan materiaal worden gekocht want als je goed kijkt zijn de voorscherm rondeingen een stuk hoekiger op de CLS dan op de E dus er moet een nieuwe motorkap op, nieuwe zijschermen, voorbumper, etc, etc

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).