Meerijden

Auteur: , 39 Reacties

A Wife is making a breakfast of fried eggs for her husband. Suddenly, her husband bursts into the kitchen. “Careful,” he says, “Careful! Put in some more butter! Oh my God! You’re cooking too many at once. Too many! Turn them! Turn them now! We need more butter. Oh my god! Where are we going te get more butter? They’re going to stick! Careful… Careful! I said be careful! You never listen to me when you´re cooking! Never! Turn them! Hurry up! Are you crazy?! Have you lost your mind?! Don’t forget to salt them. Use the salt. Use the salt! The salt!”

His wife stares at him. “What in the world is wrong with you? You think I don’t know how to fry a couple of eggs?”

I just wanted to show you what it feels like when I’m driving,” the husband replies. —

Ik las het in de GQ van deze maand, vlak na een autorit met mijn lief die vergelijkbaar was verlopen. “Remmen”, klonk het namelijk als ik op een stoplicht aanreed (dûh). “Ja, ga maar”, als het licht op groen ging (dûh dûh). “Die man moet invoegen, ga naar links. Naar links! Knipperlicht! Ke-nipper-licht!!” (dûh dûh dûh – en bovendien: de beste man kon als ie wil wel acht keer invoegen, hij reed een kilometer verderop en de weg was leeg). En toen ik plots op de rem moest, zag ik vanuit mijn ooghoeken zijn voet naar een denkbeeldig rempedaal schieten (grr grr grr grr).

Lieve heren (want het zijn in mijn geval mannen die het bemoeien niet laten kunnen. Waaronder dus mijn bloedeigen) en andere meechauffeurders. In vredesnaam… WHY?! Denkt u werkelijk dat de ware chauffeur niet zal remmen voor een stoplicht als u niet “remmen” mummelt? Denkt u nou echt dat ik wacht tot het weer rood is, tot het weer groen is en weer rood als u mijn niet de opdracht geeft te gaan als het licht op groen springt?! Even voor de duidelijkheid, ik heb het niet over waarschuwachtige bemoeienissen in onverwachte situaties in de trant van ‘pas op, hij ziet je niet’. Mits niet hysterisch en zeker niet overbodig uiteraard.

Wat is het toch dat die bemoeizucht in u doet ontwaken? Is het uw ego dat u parten speelt? Controlefreakerigheid? Ik heb reeds elf jaar mijn rijbewijs, en ik heb nog nooit brokken gemaakt (oké, één klein pietepeuterig paaltje dan, maar toen had ik nog maar net mijn rijbewijs en dat was de schuld van het paaltje – écht. Mijn lief (gevaarlijke combi van controlefreak en ego van bijkans Hummerformaat) misbruikt dat paaltje nog steeds bij zijn bemoeienissen. “En je bent nooit tegen bewegende dingen aangereden omdat die kunnen uitwijken. Dat is je redding”, voegt hij er tegenwoordig aan toe. Onzin, dat moge duidelijk zijn).

Behalve ruzie, trammelant en ander onveilig gedoe, krijg ik er tegendraadse neigingen van. Ik hou er niet van om te doen wat me gezegd wordt. Zeker niet als het me echt zo opzichtig gezégd wordt. En, oké, ik zat als peuter dan wel op de antiautoritaire crèche, maar ik ben niet de enige. Iederéén ergert zich er groen en geel aan. Bovendien werkt het averechts. Ik krijg ik in het geval van het ‘ga-commando’ bij een stoplicht de neiging om inderdáád nog een fijn rondje rood-groen-rood te wachten.

Update: Meike heeft nog een leuk videotje gevonden die bij het onderwerp past.39 reacties

Klassiekerrally
Hahaha… Herkenbaar! Hetzelfde krijg ik als men gaat toeteren. Dan gaat bij mij alles ineens op z’n dooie akkertje :)

Ik heb mijn bijrijders/bijrijdsters altijd vrij snel afgeleerd zich met ’t rijden te bemoeien. Al die bemoeienissen zijn ook nergens voor nodig, wan ik rij natuurlijk -net als iedere man- bovengemiddeld goed… ;)
WORD UP!

Dat meerijden maakt me zo ontzettend zenuwachtig dat ik juist dan in staat ben om brokken te maken (heb tien jaar mijn rijbewijs en nog geen krasje).

What’s up with this shit, gents?
beste Meike,
de oplossing?
laat HEM rijden :D
commentaar op mijn rijstijl mag (en zal vaak genoeg terecht zijn) maar hysterisch tegen alles aan bemoeien kan in extreme gevallen eindigen op een parkeerplaats, station of bushalte…. Ik bemoei me eigenlijk nooit met de rijstijl van mijn lief, maar toch houdt ze er niet van als er iemand (vooral ik) mee gaat als passagier. Bij het lezen kwam bij mij wel de vraag naar boven….

Waarom hebben vrouwen die afgeven op bepaalde karaktereigenschappen (“gevaarlijke combi van controlefreak en ego van bijkans Hummerformaat”) zo’n soort man? Je hebt het zelf opgezocht…… beetje masochisitsch?
Dit gebeurt denk ik vooral als de betreffende vrouw in zijn auto (en vaak trots) rijdt. Mijn vrouw (of ‘lief’ zoals het hier blijkbaar heet) maakte vanaf het begin duidelijk dat ik drie keuzes had: 1. Kop dicht houden; 2. Zelf verder rijden, maar dan alleen; 3. Uitstappen. Ik zit me nog steeds af en toe hééél erg in te houden (oude gewoontes sterven een langzame dood), maar het lukt me steeds beter.
Ik heb eigenlijk geen ervaring met vrouwen die continu opmerkingen zitten te maken, zoals in het begin van de column wordt aangekaart. Wellicht dat dit pas op latere leeftijd komt??
geen last van , mijn vrouw valt ALTIJD in de auto in slaap
ik probeer mijn vrouw vaak zover te krijgen om te rijden, (ze vindt het wel makkelijk als ik rijdt.) en het lukt me tegenwoordig prima om mijn mond te houden. nu moet ik wel zeggen dat ik dat vertrouwen pas heb sinds ze vaker rijdt. meer rijden is toch zekerder rijden.
omgekeerd werkt het net zo, ik zit dagelijks op de weg, en krijg eigenlijk nooit commentaar. slechts als ik iets te geroutineerd door het drukke verkeer stuur krijg ik heel geruisloos een hand op mijn been, dan weet ik dat ik iets te vlot en niet comfortabel stuur. goed systeem hebben we ontwikkeld, al zeg ik het zelf.
Welke zichzelf respekterende man laat zich nou rijden door zijn vriendin/vrouw? ;-)
Ik heb een caravan achter m`n auto hangen met tv. Mag ze daarin naar herhalingen van As the World Turns kijken als ik rijd. Verdomme.
En als zij rijdt weet ze niet hoe ze snel ze de sleutel aan mij moet geven en van plaats moet verwisselen………. ik lul de oren van haar kop. Verdomme ;)
@Fej
Ben jij zo iemand waarbij de vrouw ook alleen maar achterin mag zitten?
Wat een seksistische opmerking maak je zeg! En ondanks de smiley niet grappig! Maar daar kom je wel achter als later groot bent.
Nee, vrouwen die bij iedere inhaal-actie de adem inhouden, en vaak zonder dat ze er erg in hebben, de deur vasthouden, DAT rijdt fijn…
Die mop stond ook een paar maanden geleden, in het nederlands, in de FHM. Maar die lees je waarschijnlijk niet aan de rest rest van het verhaal af te lezen :p
Ik begrijp dus uit een aantal comments hier dat je ook een discussie kan hebben met je vrouw over wie er rijdt?!………hmmm interesting concept!………moet het toch eens proberen! Het is namelijk zo dat als we weggaan dat ik standaard rij…..En ik zou het ook wel eens lekker vinden om gereden te worden…….AUTORIJDEN! Jongens! AUTORIJDEN!

Iemand die aan het meerijden is, is een contolfreak en heeft dus geen vertrouwen in zijn medemens! En laat ik nou net zo´n meerijder zijn……… ;) :P
Als ik met die meid (Sabine) met d’r m5 Circuittaxi ergens heen zou moeten(mogen) rijden laat ik haar lekker rijden .. zijn we d’r sneller
en ik zou mijn mond houden
Ik reed gister, met mijn moeder en zus erbij, hier door Groningen in de spits. Bij ongeveer elk stoplicht kwamen er wel geluiden van ontevredenheid uit hun monden. Erg vervelend.. Dus andersom kan ’t ook.
@FEJ.
IK !
(Als ik zat ben ;-) )
Superkoerier!
Mooie analogie Meike.

Zelf overigens geen discussie hierover thuis. De vrouw mag niet eens in mijn auto rijden in NL (heeft extralegale redenen), en in B en D durft ze niet te rijden, dus hoef daar verder geen zorgen over te maken. ;-) Nadeel is natuurlijk wel dat ik overal voor mag komen opdraven.
@ Fej, IK! Meestal gaat dat zo: Dan, zal ik rijden, dan kan jij een biertje drinken. Nee, zij mag altijd rijden.
Ze kan trouwens ook nog eens goed rijden.
Mijn lief mag best rijden (zeker als ik gedonken heb), maar ik kijk toch altijd even mee… heb haar ook al vaak (bijna) ergens tegenaan zien rijden. Het was maar goed dat ik wèl commentaar leverde…
Daar had mijn moeder vroeger ook een handje van. Ze reed dan regelmatig mee om boodschappen te doen en bij elke stoeptegel was het dan “oe! kijk uit” of “o-o een fietser”.
Dan ging ik altijd expres roekeloos rijden en met de waarschuwing dat als ze niet stopte dat ik dan zo bleef rijden. Hielp meestal wel :)
@Danny: dat adem inhouden en vastgrijpen is zo mogelijk nóg erger, want daar kun je moeilijk iets van zeggen.
@Auto-maat: dat wil ik ook, daty systeem! Waar haal je dat?
En o ja, @ w0o0dy: Nee hoor, niks masochistisch aan. Hij mag dan wel een ego hebben van bijkans hummerformaat, maar het is wel een heel fijn en lekker ego. Kun je niet genoeg van hebben ;-)
Ik koop al jaren 2e hands rijbewijsauto’s. Probleem is dan altijd opgelost, ik bepaal wanneer er geremd en geschakeld gaat worden…
@ Juan:

Dit meen je serieus? dat is wel heel erg… mijn vriendin zou me vermoorden als ik zoiets flikte..
Nou mag ik zelf nog niet rijden, maar het komt me wel vrij bekend voor. Mijn vader rijdt pas sinds iets van 2 jaar weer zelf, hiervoor reed alleen mn ma. Maar toen mn pa ging rijden, bleef mn moeder maar commentaar leveren, waardoor hij onzeker werd, en rijden ook helemaal niet leuk vond. Ik vind zelf dat mijn vader beter rijdt dan mijn moeder, wat vlotter enzo, mn ma rijdt erg truttig.
Het toppunt was toen we van de zomer met een camper op vakantie gingen, en mn pa dus ook daarmee moest rijden, het is dat ik maar altijd naast mn pa ging zitten, anders had ie t echt niet lang volgehouden. Bij elke inhaalactie en elke helling hoorde je weer angstige geluiden van achterin…
Dus daarom: bemoei je niet met de bestuurder, wie het ook is, want je maakt diegene alleen maar onzeker.
Die conversatie in het begin is trouwens wel briljant! :)
De afspraak is: Mond houden of ik rijd niet.
Zo is dat MrSelected!
Overigens heb ik het ook wel eens meegemaakt dat ik met 70 KMH een auto in mijn linkerflank ving waarna mijn vrouw doodleuk zei.:”Ja ik zag hem wel maar ik dacht dat jij hem ook wel gezien zou hebben !”
Ook niet goed voor je relatie mag ik u verklappen ;-)
die josef reed anders bestwel bijna hard in de flank van die andere wagens. Dit komt uit een tv show waarin werd gevold hoe mensen hun rijbewijs haalden. In belgie kan je lessen met ouder enzo….Dit werd echt zielig met examinator/ instructeur (weet het niet meer goed) zat die man nog vanaf de achterbank te schreeuwen. Josef is al geen held in het verkeer en daar bleef zo niks van over!
@janus…..maar jij kwam van rechts :+
@jfw.
Zo simpel zat het helaas niet in elkaar ……….

Je hebt in zo verre een punt dat mijn vrouw altijd zegt dat mijn grafschrift zal worden.:”HIJ HAD VOORRANG !”
Zeikende passagiers.. idd heel irritant.

Ik zeg dan gewoon: je hebt goede rijders en slechte rijders, maar je hebt ook goede passagier en slechte passagiers…

En dat laatste geval is veel gevaarlijker, aangezien ze ook goede rijders slechter kunnen laten rijden…
haha Janus.. tja das vervelend als je van auto’s houdt! Er reed zeker een M5 een eindje verderop en je zat je daar aan te vergapen! :P

P.S. je bent gegarandeerd van een orgineel grafschrift! :P
ik heb een echte vrouw. ze komt er tenminste eerlijk voor uit dat ze te onzeker is op de weg en rijd daarom ook niet. ergens wel jammer….kan nooit eens commentaar geven, krijg het alleen… misschien ga ik dat met die eitjes eens proberen, bedankt voor de tip ;)
Ik herken het, maar dan eigenlijk vooral van vrienden van me, die lopen ook altijd commentaar op de chauffeur te geven, en dan nog vooral als deze zich zeer netjes aan de snelheidslimiet houd. (Waarom moet het toch altijd ineens met 180 als de weg voor je leeg is?).

Ik heb mezelf er gelukkig nog nooit op betrapt dat ik commentaar op de chauffeur geef, maar ik kan wel kwaad worden als ik lekker achterin lig te slapen en de persoon op de bijrijdersstoel (zonder rijbewijs) gaat commentaar geven op de coureur. Dan roep ik altijd wel iets als ‘ga jij nou maar eens een rijbewijs halen, dan mag je ook commentaar geven’ :)
Tja, je kunt natuurlijk ook nog altijd de radio wat (veel) harder zetten… :)
jonkie rijder
Ik heb dat ook altijd .Mijn vrouw is een echte wilde rijdster in het verkeer.Hard optrekken de motor flink laten horen hard door de bochten. en ongeveer bij 60 terugschakelen in zijn 2 en vrolijk naar mij kijken en zeggen machtig mooi he dat geluid van die motor. Als ik er wat van zeg dan zegt ze stel je niet aan .Ik rij safe hoor .Haar moeder rijd ook erg wild dus het zal wel erfelijk zijn .maar ik zit er maar mee .Hou zelf ook wel van pittig maar niet zo .Hebben andere hier ervaring mee

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).